Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις στο ΣΑ των ΗΕ για ...
  • [02] Νέα έκρηξη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Βαγδάτης.
  • [03] Αρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία.
  • [04] Δύο αστυνομικοί νεκροί από πυρά αγνώστων στο Κοσυφοπέδιο.
  • [05] Συνομιλίες Ουάσιγκτον-Τρίπολης.
  • [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις φυλάρχων-μαχητών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.
  • [07] Νέες ενδείξεις για νερό στον Άρη. ...
  • [08] Αποφασισμένο να προβεί και σε νέες δολοφονίες εξτρεμιστών, δηλώνει το Ισραήλ.
  • [09] Νέες επιθέσεις κατά ιρακινών αστυνομικών
  • [10] Αρχίζουν οι καταθέσεις κυβερνητικών στελεχών για τις επιθέσεις της 11/9/01
  • [11] Συνεχίζεται η φυλετική αντιπαράθεση στο Αφγανιστάν
  • [12] Συναντήσεις με την αμερικανική ηγεσία του προέδρου της Κολομβίας
  • [13] Επίσκεψη στις ΗΠΑ του δημάρχου Θεσσαλονίκης
  • [14] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Εξαιρετικά ανησυχητική η δολοφονία του Σεΐχ Γιασσίν,
  • [15] Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι ...
  • [16] Ντε Σότο: Είναι πιθανή η επίλυση του Κυπριακού.
  • [17] Κατάφεραν μάλλον να διαφύγουν ...

  • [01] Διαβουλεύσεις στο ΣΑ των ΗΕ για ...

    24 Mar 2004, 03:13 UTC

    Νασσέρ Αλ-Κίντβα

    Σε σχετικές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος των Παλαιστινίων στα ΗΕ, Νασσέρ Αλ-Κίντβα, χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου τη δολοφονία του ηγέτη της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Σεΐχ Αχμέντ Γιασσίν, και τόνισε ότι θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τις συνέπειες της δολοφονίας αυτής. Από τη πλευρά του ο πρέσβης του Ισραήλ στα ΗΕ, Ντάν Γκίλλερμαν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφάλειας ότι πρωταρχική υποχρέωση της κυβέρνησης του είναι η προστασία των Ισραηλινών πολιτών από τους τρομοκράτες. Στο μεταξύ στο νότιο Λίβανο, δύο άτομα σκοτώθηκαν από επιδρομή Ισραηλινών μαχητικών ελικοπτέρων, όπως δήλωσαν Λιβανέζοι αξιωματούχοι. Επίσης Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Ισραηλινά τάνκς εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας.

    [02] Νέα έκρηξη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Βαγδάτης.

    24 Mar 2004, 03:17 UTC

    Στο Ιράκ, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ρουκέτα έπληξε, νωρίς σήμερα το πρωί, το ξενοδοχείο Sheraton στο κέντρο της Βαγδάτης, όπου διαμένουν πολλοί ξένοι και δημοσιογράφοι. Δεν υπάρχουν όμως ακόμη πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Επίσης σειρήνες ήχησαν για λίγο στην λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη», όπου βρίσκεται το αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων. Πάντως αξιωματούχοι της συμμαχίας δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί έκρηξης. Εξάλλου χθες 11 άτομα σκοτώθηκαν από δύο επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Πρόκειται για επιθέσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια εκστρατείας εναντίον Ιρακινών που συνεργάζονται με τις συμμαχικές δυνάμεις.

    [03] Αρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία.

    24 Mar 2004, 03:40 UTC

    Αρχίζει σήμερα σε θέρετρο της Ελβετίας ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις συνομιλίες στη Λευκωσία. Στις συνομιλίες στη Λουκέρνη της Ελβετίας, θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία για την επίλυση του κυπριακού, πρίν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ την 1η Μαΐου. Όμως ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενγκτάς, μποϋκοτάρει τις συνομιλίες στην Ελβετία, στέλνοντας ως εκπρόσωπό του τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    [04] Δύο αστυνομικοί νεκροί από πυρά αγνώστων στο Κοσυφοπέδιο.

    24 Mar 2004, 03:45 UTC

    Μέλος των ειρηνευτικών δυνάμεων των ΗΕ και ένας αστυνομικός του Κοσυφοπεδίου σκοτώθηκαν από επίθεση εναντίον τους στο βόρειο Κόσοβο. Εκπρόσωπος των ΗΕ δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ποντούγιεβο, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Πρίστινα και ότι τα θύματα μετέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο δέχτηκε καταιγισμό πυρών. Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο ποιοι ευθύνονται για την επίθεση.

    [05] Συνομιλίες Ουάσιγκτον-Τρίπολης.

    24 Mar 2004, 04:01 UTC

    Γουίλλιαμ Μπέρνς

    Ο αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών, Γουίλλιαμ Μπέρνς, είχε συνομιλίες χθες στη Τρίπολη με τον ηγέτη της Λιβύης, Μοαμάρ Γκαντάφι, με θέμα την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πρόκειται για τις υψηλότερου επιπέδου συνομιλίες Ουάσιγκτον-Τρίπολης που πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε θέματα ομαλοποίησης των διμερών σχέσεων και ο κ. Μπέρνς έδωσε στον κ. Γκαντάφι επιστολή του προέδρου Μπούς.

    [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις φυλάρχων-μαχητών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

    24 Mar 2004, 04:06 UTC

     

    Στo δυτικό Πακιστάν, φύλαρχοι πραγματοποιούν και δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για την παράδοση των υπόπτων μαχητών της Αλ Κάιντα και των υποστηρικτών τους που κρύβονται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τις συνομιλίες μεταξύ της αντιπροσωπείας των φυλάρχων και των εξτρεμιστών.

    Η Ισλαμαμπάντ δήλωσε ότι 5 χιλιάδες στρατιώτες της έχουν περικυκλώσει εκατοντάδες ξένους εξτρεμιστές και τους ντόπιους υποστηρικτές τους στο νότιο Βαζιριστάν.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Καμπούλ ανέπτυξε άλλους χίλιους πεντακόσιους στρατιώτες στη πόλη Χερατ, μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν τα Αφγανικά στρατεύματα σε μάχη με ντόπιους πολιτοφύλακες.

    [07] Νέες ενδείξεις για νερό στον Άρη. ...

    24 Mar 2004, 04:10 UTC

    Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι το ρομποτικό της όχημα, Opportunity, βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ρηχή και αλμυρή θάλασσα υπήρχε κάποτε στον Άρη. Συγκεκριμένα το ρομποτικό όχημα βρήκε ίχνη άλατος σε βράχο του Άρη και διαπίστωσε ότι πιθανότατα το συγκεκριμένο πέτρωμα είχε σχηματιστεί μέσα σε νερό. Πρόκειται για περιβάλλον που θα μπορούσε να συντηρήσει ζωντανούς οργανισμούς. Ο υποδιευθυντής της ΝΑΣΑ, Εντ Γουάϊλερ, δήλωσε ότι πρόκειται για «συγκλονιστική» ανακάλυψη.

    [08] Αποφασισμένο να προβεί και σε νέες δολοφονίες εξτρεμιστών, δηλώνει το Ισραήλ.

    23 Mar 2004, 17:11 UTC

    Καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις εκδίκησης, ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε οτι οι δολοφονίες ηγετών παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων θα συνεχιστούν. Ο ισραηλινός υπουργός δημόσιας ασφάλειας είπε οτι το Ισραηλ δεν θα χαριστεί σε κανένα ηγετικό στέλεχος των οργανώσεων αυτών. Τα σχόλια αυτά πραγματοποιούνται μία μέρα μετά την δολοφονία εκ μέρους του Ισραηλ του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Σείχη Αχμέντ Γιασσίν, μετά απο επίθεση πολεμικών ελικοπτέρων έξω απο μουσουλμανικό τέμενος της πόλης της Γάζας. Σε ισραηλινές πόλεις, η αστυνομία και ο στρατός παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ έχει επιβληθεί αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη δυτική όχθη και τη Γάζα.

    [09] Νέες επιθέσεις κατά ιρακινών αστυνομικών

    23 Mar 2004, 17:17 UTC

    Ιρακινοί νεοσύλλεκτοι

    Στο Ιράκ, τουλάχιστον δύο νέες επιθέσεις κατά ιρακινών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρώυτερς μεταδίδει οτι αξιωματούχος της αστυνομιας σε πόλη νότια της Βαγδάτης δήλωσε οτι τέσσερεις αξιωματικοί και πέντε εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν απο ενόπλους, που πέρασαν με αυτοκίνητο δίπλα απο το λεωφορείο που μετέφερε τους αστυνομικούς στην εργασία τους. Νωρίτερα, οι αρχές στο βόρειο Ιράκ είπαν οτι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση απο ενόπλους, επωχούμενους σε αυτοκίνητο, στην πόλη Κιρκούκ. Εκατοντάδες αστυνομικών και άλλων ιρακινών που συνεργάζονται με τις κάτω απο αμερικανική ηγεσία συμμαχικές δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί πρόσφατα σε επιθέσεις ανταρτών.

    [10] Αρχίζουν οι καταθέσεις κυβερνητικών στελεχών για τις επιθέσεις της 11/9/01

    23 Mar 2004, 17:22 UTC

    Η Κα Ωλμπράιτ

    Ανώτεροι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων Μπούς και Κλίντον πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ενώπιον ειδικής επιτροπής που ερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κατά των ΗΠΑ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάντελεν Ωλμπράιτ θα είναι η πρώτη ανώτερη αξιωματούχος που θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της επιτροπής. Η κ. Ωλμπράιτ είπε οτι οι ΗΠΑ χρωστούν στις οικογένειες των θυμάτων να κάνουν το πάν για να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις τέτοιου είδους. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, είναι ανάμεσα στους αξιωματούχους που θα καταθέσουν επίσης σήμερα. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Μπούς έντονα απορρίπτει τις κατηγορίες ενός πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου σε θέματα καταπολέμισης της τρομοκρατίας οτι η κυβέρνηση αγνόησε την απειλή που προερχόταν απο την αλ Κάιντα κατά τους μήνες πρίν τις επιθέσεις εναντίον του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου.

    [11] Συνεχίζεται η φυλετική αντιπαράθεση στο Αφγανιστάν

    23 Mar 2004, 17:27 UTC

    Η αφγανική κυβέρνηση στέλνει περισσότερα στρατεύματα στην δυτική πόλη Χεράτ, όπου έντονες φυλετικές μάχες άφησαν πίσω τους μεγάλο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με τις αρχές, το σχέδιο είναι να αναπτυχθούν τουλάχιστον 1,500 στρατιώτες στη Χεράτ. Προηγουμένως, 500 στρατιώτες απο τον νεοεκπαιδευθέντα Αφγανικό εθνικό στρατό είχαν αποσταλεί στην περιοχή για να ενισχύσουν την ασφάλεια. Ο υπουργός Αμυνας Κασίμ Φαχίμ και ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Αχμάντ Τζαλαλί έχουν επίσης σταλεί εκεί για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι μάχες ξέσπασαν στη Χεράτ την Κυριακή, μετά απο τη δολοφονία του υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν, Μιργουάις Σαντίκ, γιού του κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ και ισχυρού πολέμαρχου Ισμαήλ Χάν. Οι συνθήκες δολοφονίας του παραμένουν ασαφείς.

    [12] Συναντήσεις με την αμερικανική ηγεσία του προέδρου της Κολομβίας

    23 Mar 2004, 17:31 UTC

    Οι πρόεδροι Ουρίμπε και Μπούς, σε παλαιότερη φωτογραφία

    Ο πρόεδρος Μπούς συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Κολομβιανό ομόλογό του Αλβάρο Ουρίμπε, για συνομιλίες σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και την αυξηθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Κολομβία, για να ενισχυθεί η μάχη που δίνει εναντίον των ναρκωτικών και των ανταρτών. Ο κ. Ουρίμπε επρόκειτο να ζητήσει απο τον κ. Μπούς για μία παράταση 5 ετών της κοινής προσπάθειας κατά των ναρκωτικών ουσιών, που είναι γνωστή ως Σχέδιο Κολομβία. Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού, έχουν δοθεί στην Κολομβία πάνω απο 2.5 δισεκατομμύρια δολλάρια για να μειωθεί η καλλιέργεια της κόκας, που αποτελεί το κύριο συστατικό της κοκαϊνης. Ο κ. Ουρίμπε θα συναντηθεί εξάλλου σήμερα με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου Ντόν Εβανς, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    [13] Επίσκεψη στις ΗΠΑ του δημάρχου Θεσσαλονίκης

    23 Mar 2004, 17:35 UTC

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισκέπτεται επίσημα τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια από σήμερα έως τις 3 Απριλίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

    Σε Συνέντευξη Τύπου σήμερα στο ξενοδοχείο CROWN PLAZA στο αεροδρόμιο Κένεντυ της Νέας Υόρκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε τους Εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και του Τύπου για τους σκοπούς και το πρόγραμμα της επίσημης αποστολής του Δήμου Θεσσαλονίκης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει επαφές με τους Δημάρχους της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και της Φιλαδέλφειας, με ομογενειακές οργανώσεις και με πανεπιστημιακές αρχές, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Παπαγεωργόπουλος θα παρελάσει ως Τελετάρχης στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

    [14] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Εξαιρετικά ανησυχητική η δολοφονία του Σεΐχ Γιασσίν,

    23 Mar 2004, 02:07 UTC

    Αχμέντ Γιασσίν(φωτο αρχείου)

    Το Στεητ Ντηπαρτμεντ χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητική» τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Σείχη Αχμεντ Γιασσίν. Πάντως ο εκπρόσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δεν καταδίκασε ξεκάθαρα τη δολοφονία, αλλά είπε ότι δεν συντείνει στις προσπάθειες επίτευξης ειρήνης στην Μέση Ανατολή. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλέλαν, δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Στο μεταξύ, Ισλαμιστική ιστοσελίδα δημοσιεύει δήλωση που αποδίδεται στην οργάνωση Ταξιαρχίες του Αμπού Χάφς Αλ Μάσρι, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και η οποία υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του Σεΐχ Αχμέντ Γιασσίν. Επίσης ηγέτες Αραβικών χωρών καταδίκασαν την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

    Εξάλλου, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν χθες σε μαζικά συλλαλητήρια στη πόλη της Γάζας, υποσχόμενοι εκδίκηση σε βάρος του Ισραήλ για τον θάνατο του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Σεΐχ Αχμέντ Γιασσίν. Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συνόδευαν το φέρετρο του Σεΐχ Γιασσίν μέσα στους δρόμους της Γάζας, ενώ παρόμοια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Όχθη όπου τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες. Το Ισραήλ δήλωσε ότι δολοφόνησε τον Σεΐχ Γιασσίν γιατί τον θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο για πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την δολοφονία χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη και άνανδρη» ενέργεια.

    [15] Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι ...

    23 Mar 2004, 02:16 UTC

    Ρίτσαρντ Κλάρκ

    Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπούς θα εμφανιστούν σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον ειδικής επιτροπής που διερευνά το θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η λεγόμενη Εθνική Επιτροπή για Τρομοκρατικές Επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, διερευνά το γιατί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις. Η έναρξη των ακροάσεων συμπίπτει επίσης με νέες κατηγορίες πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, του Ρίτσαρντ Κλάρκ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση Μπούς ότι αγνόησε την απειλή απ την Αλ Κάιντα πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και έπασχε από έμμονες ιδέες κατά του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο κ. Κλάρκ τονίζει επίσης ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει υποσκάψει την ασφάλεια των ΗΠΑ και έχει ενδυναμώσει τις Ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

    [16] Ντε Σότο: Είναι πιθανή η επίλυση του Κυπριακού.

    23 Mar 2004, 02:25 UTC

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας για την επανένωση της Κύπρου, παρά την μέχρι τώρα έλλειψη προόδου στις διακοινοτικές συνομιλίες. Ο κ. Ντε Σότο δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι οι μέχρι τώρα συνομιλίες έχουν δείξει κάποιες «αναλαμπές», όπως τις χαρακτήρισε, αλλά πρόσθεσε ότι ο διάλογος δεν έχει προχωρήσει σε καίριας σημασίας θέματα, όπως ήλπιζε. Οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας συμμετέχουν από αύριο στις συνομιλίες για το Κυπριακό στην Λουκέρνη της Ελβετίας. Αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενγκτάς, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Λουκέρνη και χαρακτήρισε την μέχρι τώρα ειρηνευτική διαδικασία άδικη και κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία.

    [17] Κατάφεραν μάλλον να διαφύγουν ...

    23 Mar 2004, 02:53 UTC

    Πακιστανός φύλαρχος

    Οι Πακιστανικές αρχές δηλώνουν ότι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα ενδέχεται να κατάφεραν να διαφύγουν απ την πολιορκία των Πακιστανικών δυνάμεων κοντά στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν, μέσω σειράς μυστικών τούνελ που υπάρχουν στη περιοχή. Πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε ότι Πακιστανοί στρατιώτες βρήκαν τούνελ μήκους δύο χιλιομέτρων που συνέδεε τα σπίτια δύο καταζητούμενων φυλάρχων της περιοχής, με κοίτη αποξηραμένου χειμάρρου κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ηρεμία επικρατεί και στην Χεράτ μετά τις συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει λόγω του θανάτου του υπουργού πολιτικής αεροπορίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 25 March 2004 - 2:18:14 UTC