Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθησαν δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη
  • [02] Υποψήφιο αντιπρόεδρο ψάχνει ο Τζόν Κέρρυ
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αϊτή.
  • [04] Μπρέμερ: Τρομοκράτες εκτός Ιράκ υπεύθυνοι για τις τελευταίες επιθέσεις.
  • [05] Tα Πηνελόπεια άνοιξαν στην Ουάσινγκτον
  • [06] Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα.
  • [07] Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα Σερβική κυβέρνηση.
  • [08] Ικανοποιητικός ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά η ανεργία παραμένει στα ίδια επίπεδα.
  • [09] Συλλήψεις για τους βομβισμούς στο Ιράκ
  • [10] Ερευνα στο Πακιστάν για την επίθεση κατά Σιιτών
  • [11] Στάσιμες οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [12] Αύριο η κηδεία του Μπόρις Τραϊκόφσκι
  • [13] Στοιχεία απο τον Αρη, δείχνουν οτι κάποτε είχε νερό
  • [14] Διπλασιάστηκε η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αϊτή
  • [15] O Τζόν Κέρρυ κερδίζει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος

  • [01] Συνελήφθησαν δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

    04 Mar 2004, 17:19 UTC

    Οι αρχές της Υεμένης είπαν οτι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα που φέρονται οτι είναι ηγετικά στελέχη του τρομοκρατικού δικτύου αλ Κάιντα. ΟΙ δύο είναι ανάμεσα σε περίπου 12 εξτρεμιστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης μετά απο επιδρομή σε διάφορα κρησφύγετα σε απόμακρες ορεινές περιοχές, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαναά. Οι αρχές της Υεμένης είπαν οτι οι δύο άνδρες είναι ο Σαγιέντ Ιμάμ αλ Σερίφ, πρώην ηγέτης της Αιγυπτιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και ο Αμπντούλ Ραούφ Νασίμπ, Υεμένιος που θεωρείται ένα απο τα σημαντικότερα στελέχη της οργάνωσης στη χώρα. Οι συλλήψεις έγιναν καθώς οι αρχές ασφάλειας της Υεμένης εντείνουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό εξτρεμιστών, μετά απο πρόσφατες απειλές για τρομοκρατικά κτυπήματα.

    [02] Υποψήφιο αντιπρόεδρο ψάχνει ο Τζόν Κέρρυ

    04 Mar 2004, 02:59 UTC

    Προς αναζήτηση υποψήφιου αντιπροέδρου βρίσκεται ο γερουσιαστής, Τζόν Κέρρυ, που απ ότι φαίνεται θα κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο κ. Κέρρυ έχει ζητήσει απ τον επιχειρηματία Τζίμ Τζόνσον να ηγηθεί των προσπαθειών εύρεσης υποψηφίου αντιπροέδρου για το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού κόμματος. Πάντως μεγάλη υποστήριξη συγκεντρώνει το όνομα του γερουσιαστή, Τζόν Έντουαρντς, του κύριου αντιπάλου του κ. Κέρρυ στην διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του κόμματος. Ο κ. Έντουαρντς αποσύρθηκε χθες απ την προεκλογική εκστρατεία. Στο μεταξύ, σειρά νέων προεκλογικών τηλεοπτικών σπότ κυκλοφόρησε ήδη η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Μπούς.

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αϊτή.

    04 Mar 2004, 03:03 UTC

    Στην Αϊτή, η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των βιαιοτήτων που συνεχίζονται μετά την παραίτηση του προέδρου Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ. Ο πρωθυπουργός, Υβόν Νεπτούν, δήλωσε ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της τάξης. Νωρίτερα χθες, μετά από σχετικό αίτημα συνταγματάρχη των αμερικανών πεζοναυτών, ο ηγέτης των ανταρτών, Γκι Φιλίπ, ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα. Στο μεταξύ, η 15μελής Κοινότητα Χωρών της Καραϊβικής, η CARICOM, ζήτησε την διενέργεια ανεξάρτητης, διεθνούς διερεύνησης του θέματος της ξαφνικής αποχώρησης του κ. Αριστίντ απ την Αϊτή και τόνισε ότι δεν πρόκειται να στείλει δυνάμεις στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη στην Αϊτή. Πάντως οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες που συμμετέχουν στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη εντείνουν τις προσπάθειες τους για την προστασία καίριας σημασίας εγκαταστάσεων της χώρας.

    [04] Μπρέμερ: Τρομοκράτες εκτός Ιράκ υπεύθυνοι για τις τελευταίες επιθέσεις.

    04 Mar 2004, 03:05 UTC

    Πώλ Μπρέμερ

    Ο Αμερικανός διοικητής στο Ιράκ, Πώλ Μπρέμερ, δήλωσε ότι «γίνεται ολοένα και ποιο προφανές» ότι τρομοκράτες εκτός του Ιράκ πραγματοποιούν επιθέσεις όπως αυτές της Τρίτης. Ο κ. Μπρέμερ τόνισε ότι περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις θα προστεθούν στους 8 χιλιάδες άνδρες που φυλάσσουν ήδη τα σύνορα του Ιράκ. Αξιωματούχοι δήλωσαν, εξάλλου, ότι 5 άτομα που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις εναντίον Σιιτών προσκυνητών στη Βαγδάτη και την Καρμπάλα, ενδέχεται να προέρχονταν απ το Ιράν. Η Τεχεράνη όμως διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγός Τζόν Αμπιζέϊντ, δήλωσε ότι απόρρητες πληροφορίες δείχνουν ανάμειξη στις επιθέσεις της Τρίτης του Αμπού Μουσάμπ Αλ-Ζαρκάουι, επιχειρηματικού στελέχους της Αλ Κάιντα.

    [05] Tα Πηνελόπεια άνοιξαν στην Ουάσινγκτον

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    03 Mar 2004, 21:22 UTC

    Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, έγιναν στη Ουάσιγκτον τα εγκαίνια μιας λαμπρής έκθεσης έργων σύγχρονης τέχνης. «Τα Πηνελόπεια», όπως έχει ονομαστεί η έκθεση αυτή, αποτελούν και την πρώτη εκδήλωση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Τεχνών που διοργανώνει φέτος η πρεσβεία της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Στην έκθεση εκπροσωπούνται τέσσαρες καλλιτέχνιδες από την Ελλάδα, η Μαρία Ανασάζι, η Μαρία Καραμέτου, η Σία Κυριακάκου και η Ζωή Λεουδάκη που συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από τέσσαρες άλλες χώρες, την Christine Clinckx από το Βέλγιο, την Berta Kolteniuk από το Μεξικό, την Ivana Cekonic από το Λουξεμβούργο και την Soomin Ham από την Κορέα, για να μας προσφέρουν ένα μεταφορικό ταξίδι που συνδέει και εξετάζει θέματα κοινού ενδιαφέροντος μέσα από διάφορους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Την έκθεση επιμελήθηκε η Ζωή Κοσμίδου.

    Τα Πηνελόπεια θα φιλοξενηθούν στην Γκαλερί Flashpoint της Ουάσιγκτον μέχρι τις 29 Μαρτίου.

    [06] Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα.

    04 Mar 2004, 03:11 UTC

    Στη Λωρίδα της Γάζας, τρία μέλη της Παλαιστινιακής εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκαν από Ισραηλινή επίθεση εναντίον τους με ελικόπτερο. Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η επίθεση έγινε γιατί τα συγκεκριμένα άτομα είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Ισραήλ και σχεδίαζαν και άλλες. Από τη πλευρά της η Χαμάς παραδέχτηκε ότι οι τρεις βρισκόντουσαν καθ οδόν προς νέα επίθεση και δήλωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

    [07] Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα Σερβική κυβέρνηση.

    04 Mar 2004, 03:14 UTC

    Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα

    Το Σερβικό κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, που ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων, ενώ το υπουργικό του συμβούλιο περιλαμβάνει δύο φιλομεταρρυθμιστές οικονομολόγους. Αλλά πολλοί δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες αναφορικά με την εξάρτηση της Σερβικής κυβέρνησης από το Σοσιαλιστικό κόμμα του οποίου ηγείται ακόμη ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Χάγη. Πάντως ο κ. Κοστούνιτσα δήλωσε ότι το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δεν βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης του. Από τη πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου, Πιέρ Πρόσπερ, προειδοποίησε τη Σερβική κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη μη συνεργασία της με την Χάγη θα θέσει σε κίνδυνο αμερικανικό πακέτο οικονομικής βοήθειας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

    [08] Ικανοποιητικός ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά η ανεργία παραμένει στα ίδια επίπεδα.

    04 Mar 2004, 03:40 UTC

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρουν την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αλλά να δημιουργεί λιγότερες θέσεις εργασίας από όσες ήλπιζαν οι οικονομολόγοι. Μετά από επαφές της με επιχειρηματίες σ ολόκληρη τη χώρα η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης κυμαίνεται από μέτριος μέχρι επιταχυνόμενος. Όμως η μελέτη έδειξε ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων εργασιακών θέσεων είναι πολυ αργός. Μία άλλη έκθεση απο το αμερικανικο Ινστιτούτο Διαχείρησης Πόρων δείχνει οτι η αγορά εργασιας συνέχισε να διευρύνεται κατά τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά με πολύ αργότερο ρυθμό απ ότι τον Ιανουάριο. Τα ποσοστά ανεργίας θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, αλλά οι περισσότεροι οικονομολόγοι περιμένουν οτι θα παραμείνουν σταθερά στο πέντε κόμμα έξι τοις εκατό.

    [09] Συλλήψεις για τους βομβισμούς στο Ιράκ

    03 Mar 2004, 16:38 UTC

    Πενθούντες συγγενείς χθεσινού θύματος

    Στο Ιράκ, αξιωματούχος της συμμαχίας είπε οτι 15 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις της Τρίτης, που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 170 σιίτες μουσουλμάνοι πιστοί στη Βαγδάτη και την ιερή πόλη των σιιτών, Καρμπάλα. Ο αξιωματούχος είπε οτι τουλάχιστον τέσσερεις απο τους υπόπτους μιλούν περσικά και πιστεύεται οτι ειναι Ιρανοί. Οι ύποπτοι αυτοί κρατούνται απο τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιποι απο την ιρακινή αστυνομία. Πάνω απο 400 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν με μερικά λεπτά διαφορά μεταξύ τους. Αραβική εφημερίδα στο Λονδίνο αναφέρεται σε επιστολή που φέρεται οτι της εστάλη απο την Αλ Κάιντα, με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο πρόσφατο κύμα βίας με στόχο τους σιίτες μουσουλμάνους.

    [10] Ερευνα στο Πακιστάν για την επίθεση κατά Σιιτών

    03 Mar 2004, 16:54 UTC

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την χθεσινή επίθεση κατά σιιτών μουσουλμάνων στην νοτιοδυτικη πόλη Κέττα, απο την οποία σκοτώθηκαν 43 άτομα, μεταξύ των οποίων και 6 αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν 150. Ο στρατηγός Μουσάραφ διέταξε πλήρη έρευνα της επίθεσης. Πακιστανοί αξιωματούχοι είπαν οτι σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, στην επίθεση ενέχονται τρείς άνδρες. Είπαν επίσης οτι οι δράστες γάζωσαν με σφαίρες το πλήθος των σιιτών πιστών και στη συνέχεια πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν στο σώμα τους. Ενας απο τους δράστες επέζησε και ήδη κρατείται. Αξιωματούχοι είπαν οτι ορισμένοι αστυνομικοί ανακρίνονται επίσης σε σχέση με το βίαιο αυτό περιστατικό.

    [11] Στάσιμες οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    03 Mar 2004, 17:11 UTC

    Ο κ. Παπαδόπουλος

    O τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς λέει οτι θα καλέσει τους τουρκοκυπρίους να καταψηφίσουν στο δημοψήφισμα το σχέδιο των ΗΕ για το Κυπριακό, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο αυτό. Ο κ. Ντενκτάς πρόσθεσε οτι η αποδοχή του παρόντος σχεδίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε «καταστροφή της τουρκοκυπριακής κοινότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης, απηχώντας δήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ότι οι συνομιλίες ενδέχεται να παραταθούν πέραν της σημερινής διορείας της 1ης Μαίου, που η Κυπριακή Δημοκρατία εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Ντενκτάς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδοπουλος συναντώνται σχεδόν καθημερινά απο τις 19 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε ο πιό προσφατος κύκλος συνομιλιών υπο την αιγίδα των ΗΕ στην Λευκωσία. Χθες ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σε δημοσιογράφους οτι οι συνομιλίες δεν είναι παραγωγικές.

    [12] Αύριο η κηδεία του Μπόρις Τραϊκόφσκι

    03 Mar 2004, 17:19 UTC

    Ο Μπόρις Τραϊκόφσκι

    H σορός του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, έφθασε στα Σκόπια με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος μέσω Σαραγέβου, για να κηδευτεί. Η κηδεία ορίστηκε για την Παρασκευή.

    [13] Στοιχεία απο τον Αρη, δείχνουν οτι κάποτε είχε νερό

    03 Mar 2004, 17:22 UTC

    Επιστήμονες της ΝΑΣΑ δηλώνουν πως το ρομποτικό όχημα «Οpportunity», που βρίσκεται στον Άρη, έστειλε στοιχεία που δείχνουν ότι ο κόκκινος πλανήτης κάποτε καλύπτονταν από νερό, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών.

    Το Opportunity, που προσεδαφίστηκε στον Άρη πριν ένα μήνα, βρήκε αυτό για το οποίο είχε σταλεί. Ότι, δηλαδή, στην επιφάνεια του πλανήτη έρρεε κάποτε νερό. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι εικόνες των αρειανών βράχων, που φαίνονται διαβρωμένοι από το υγρό στοιχείο.

    Ο αξιωματούχος της ΝΑΣΑ Εν Γουάϊλερ λέει πως η λεπτομερής ανάλυση των ορυκτών στην εκτεθειμένη περιοχή ενός βράχου στην περιοχή όπου έχει προσεδαφισθεί το ρομποτικό όχημα δείχνει πως σχηματίστηκαν σε νερό. Λέει συγκεκριμένα: «Το Opportunity προσεδαφίστηκε σε μια περιοχή του Άρη, στην οποία κάποτε κυλούσε νερό. Αυτό που απασχολούσε και εξακολουθεί να απασχολεί τους επιστήμονες είναι εάν υπήρξε ή εάν υπάρχει ακόμα ζωή στον κόκκινο πλανήτη. Τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας αποτελούν ένα τεράστιο άλμα προς την διαλεύκανση του μυστηρίου.»

    Σε δημοσιογραφική συνέντευξη στο αρχηγείο της ΝΑΣΑ εδώ στην Ουάσινγκτων, οι αρμόδιοι για την αποστολή επιστήμονες είπαν πως η πιο πειστική ένδειξη της ύπαρξης κάποτε του υγρού στοιχείου στον Άρη ήταν η παρουσία στους βράχους υψηλών συγκεντρώσεων θειϊκού άλατος, που στη γή προκαλούνται από τη μακροχρόνια έκθεση στο νερό. Ο γεωλόγος Στήβεν Σκουάϊερς, του πανεπιστημίου Κορνέλ, είπε πως μεταξύ άλλων, είναι εμφανής η παρουσία ενός ορυκτού, που για να σχηματισθεί πρέπει να περιβάλλεται από νερό.

    Επίσης οι επιστήμονες τόνισαν πως στους βράχους υπάρχουν εσοχές, όπου κάποτε είχαν σχηματισθεί κρύσταλλοι, οι οποίοι στη συνέχεια διαλύθηκαν. Επί πλέον, είπαν, υπάρχουν και κάτι μικρές σφαιρικές προεξοχές, που μπορούν να σχηματισθούν με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι όταν σωματίδια συγκεντρώνονται σε νερό μέσα σ ένα πορώδη βράχο. Όμως,οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ επισημαίνουν πως η περιοχή στην οποία είναι προσεδαφισμένο το Opportunity θα μπορούσε να είναι ένα «κατοικήσιμο περιβάλλον». Αυτό όμως δε σημαίνει πως υπήρχε εκεί ζωή. Το ρομποτικό όχημα Οpportunity και το δίδυμό του Spirit, που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του Άρη,θα εξακολουθήσουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για να μπορέσουν οι επιστήμονες να προσδιορίσουν τη χρονική περίοδο κατά την οποία επικρατούσαν αυτές οι συνθήκες, καθώςκαι την έκταση του υγρού στοιχείου στον αφιλόξενο πλανήτη.

    [14] Διπλασιάστηκε η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αϊτή

    03 Mar 2004, 17:06 UTC

    Εορτασμοί έξω απο το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα

    Oι ΗΠΑ διπλασίασαν την στρατιωτική τους παρουσία στην Αϊτή για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης, τρείς μέρες μετά την παραίτηση του προέδρου Ζάν Μπερτράν Αριστίντ, ο οποίος κατέφυγε στην Αφρική. Αξιωματικος του σώματος των πεζοναυτών δήλωσε στην ΦτΑ σήμερα οτι άλλοι 500 αμερικανοί πεζοναύτες έφθασαν στην Αϊτή κατά τη διάρκεια της νυχτας, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των αμερικανικών στρατιωτών στη νησιωτική αυτή χώρα σε περίπου 1,000. Ενώ οι πεζοναύτες συγκεντρώνονταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Πόρτ ω Πρένς, αντάρτες που λένε πως έχουν τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας περιπολουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι ΗΠΑ απορρίπτουν έντονα την ιδέα της ανάληψης της εξουσίας από τους αντάρτες, τους οποίους καλούν να καταθέσουν τα όπλα. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ είπε οτι μία πολιτική μεταβίβαση της εξουσίας έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις ειρηνευτικού σχεδίου των κρατών της Καραϊβικής.

    [15] O Τζόν Κέρρυ κερδίζει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος

    03 Mar 2004, 03:07 UTC

    Ο γερουσιαστής Τζόν Κέρρυ, έχει πλέον εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος μετά από την νίκη του στις περισσότερες προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης». Αναμένεται πως ο κύριος αντίπαλος του, γερουσιαστής Τζόν Έντουαρντς, θα ανακοινώσει την αποχώρηση του απ τον προεκλογικό αγώνα κατά την διάρκεια ομιλίας του σήμερα στην πολιτεία του την Βόρεια Καρολίνα. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος Μπούς τηλεφώνησε στον γερουσιαστή Κέρρυ για να τον συγχαρεί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο κ. Κέρρυ αναδεικνύεται νικητής σε τουλάχιστον 7 απ τις 10 πολιτείες όπου πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης», συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Οχάιο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 5 March 2004 - 2:18:15 UTC