Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 4 νεκροί και 20 τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας στη Τουρκία.
  • [02] Eπανεξετάζεται στη Βόρεια Ιρλανδία η ειρηνευτική συμφωνία της "Μεγάλης Παρασκευής".
  • [03] Γιώργος Φλωρίδης: Οι Ολυμπιακοί θα αναδείξουν το δυναμισμό και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Ελλάδας
  • [04] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Το Κυπριακό, ...
  • [05] Oι ΗΠΑ συγχαίρουν το Πακιστάν ...
  • [06] Τον προϋπολογισμό για το έτος ...
  • [07] Αριελ Σαρόν: Σχέδια για την εκκένωση ...
  • [08] Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων ...
  • [09] Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο ...
  • [10] Ανεξάρτητη διερεύνηση θα διατάξει ...
  • [11] 56 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις ...
  • [12] Παραιτήθηκε το ένα-τρίτο του Ιρανικού ...
  • [13] Νέες ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανησυχιών ...

  • [01] 4 νεκροί και 20 τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας στη Τουρκία.

    03 Feb 2004, 03:03 UTC

    Στην κεντρική Τουρκία, τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια εντεκαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε χθες βράδυ στo Ικόνιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άτομα και να τραυματιστούν 20 άλλα. Οι αρχές δήλωσαν ότι αργά χθες βράδυ άκουγαν τις φωνές των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκρηξη στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης του κτηρίου προκάλεσε την κατάρρευση του, αλλά σύμφωνα με τις αρχές η κατάρρευση του κτιρίου οφείλεται μάλλον στην κακή κατασκευή του.

    [02] Eπανεξετάζεται στη Βόρεια Ιρλανδία η ειρηνευτική συμφωνία της "Μεγάλης Παρασκευής".

    03 Feb 2004, 03:12 UTC

    Ντέηβιντ Τρίμπλ

    Αρχίζει στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, κρίσιμης σημασίας επανεξέταση της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1998, της λεγόμενης συμφωνίας της «Μεγάλης Παρασκευής», με στόχο την άρση του αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία. Το υπερεθνικιστικό Προτεσταντικό Κόμμα των Ενωτιστών έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σ έναν σχηματισμό συνεργασίας με την Σιν Φέιν, την πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ. Από τη πλευρά του ο νέος απεσταλμένος του προέδρου Μπούς στη Βόρεια Ιρλανδία, Μίτσελ Ρής, δήλωσε ότι θέλει να ακούσει πρώτα τις θέσεις όλες των εμπλεκόμενων πλευρών και στη συνέχεια θα εξετάσει τις πιθανότητες που υπάρχουν για επίτευξη μόνιμης ειρήνης.

    [03] Γιώργος Φλωρίδης: Οι Ολυμπιακοί θα αναδείξουν το δυναμισμό και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Ελλάδας

    02 Feb 2004, 18:46 UTC

    Γιώργος Φλωρίδης

    Η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρα τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και με το αυθεντικό ολυμπιακό πνεύμα της ευγενικής άμιλλας και ειρήνης, είναι το θέμα άρθρου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος, Γιώργου Φλωρίδη, που δημοσίευσε την 1η Φεβρουαρίου, η εφημερίδα WASHINGTON TIMES της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

    Το άρθρο επισημαίνει τη συμβολή των επτά χωρών στον ελληνικό σχεδιασμό ασφαλείας, με έμφαση στην Αμερικανική τεχνογνωσία. Αναφορικά δε με την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ουάσιγκτον, ο Έλληνας Υπουργός γράφει ότι διαπιστώθηκε πως η προσπάθεια είναι κοινή και το επίπεδο ολυμπιακής προετοιμασίας είναι εξαιρετικό.

    Ο κύριος Φλωρίδης πιστεύει πως η διεθνής συνεργασία ενισχύει σημαντικά τις εντατικές προσπάθειες της Ελλάδας για την κατάρτιση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας διαφέρει από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς προηγούμενων Ολυμπιακών, τόσο σε εύρος όσο και ως σύλληψη, προκειμένου να ανταποκρίνεται στους κινδύνους που καραδοκούν στο σύγχρονο ασταθές διεθνές περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, τονίζει ο κύριος Φλωρίδης, η Ελλάδα έχει επεξεργασθεί διάφορα σενάρια και μεθόδους, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανής απειλής κατά της ειρηνικής διεξαγωγής των αγώνων, τα οποία συναρτώνται με επενδύσεις για δημιουργία υποδομών και αγορά μέσων τελευταίας τεχνολογίας, δαπάνης 650 εκατομμυρίων Ευρώ, που μπορεί να ανέλθει στα 800 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή ποσά τουλάχιστον τριπλάσια των αντίστοιχων που δαπανήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνευ.

    Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός θα συνοδεύεται από ευρύ δίκτυο πληροφοριών, που σε 24ωρη βάση θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τους Αγώνες, ενώ βασικό μέλημα των Αρχών είναι να υψώσουν μια ασπίδα ασφαλείας, που, ωστόσο, δεν θα δημιουργεί αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, αλλά θα εξασφαλίζει την αυθεντική αναβίωση της ιστορίας και του ολυμπιακού μηνύματος από μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Ο κύριος Φλωρίδης επισημαίνει ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα δεν αποτελεί στόχο των τρομοκρατών, και ότι η Ελλάδα είναι υπόδειγμα σταθερής και δημοκρατικής χώρας στην νοτιοανατολική Ευρώπη που προωθεί την παγκόσμια ειρήνη, μέσω και της πρωτοβουλίας της στον ΟΗΕ για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, η οποία επικροτείται διεθνώς.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, προσθέτει ο κύριος Φλωρίδης, δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθεί ο δυναμισμός και η σύγχρονη φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μέσα από τα ήδη ολοκληρωμένα δημόσια έργα, όπως το νέο Αεροδρόμιο της Αθήνας, το πιο προηγμένο τεχνολογικά στην περιοχή, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε «Αεροδρόμιο της Χρονιάς» από το Βρετανικό Ινστιτούτο Διοίκησης Συγκοινωνιών, οι νέοι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι, τα εκσυγχρονισμένα λιμάνια και πολλά άλλα έργα που ανταποκρίνονται στις μακροπρόθεσμες ανάγκες ανάπτυξης της χώρας.

    Με 45000 αστυνομικούς και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων σε εγρήγορση, καταλήγει το άρθρο του κυρίου Φλωρίδη, η Ελλάδα τον ερχόμενο Αύγουστο θα είναι ο ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός, έτοιμη να προσφέρει στους επισκέπτες της με γενναιοδωρία τη φιλοξενία της, το ένδοξο παρελθόν της και μια αξέχαστη ολυμπιακή εμπειρία αδελφοσύνης..

    [04] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Το Κυπριακό, ...

    03 Feb 2004, 03:18 UTC

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    To Στέητ Ντηπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επικοινώνησε τηλεφωνικά την Κυριακή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε χθες ότι η επίτευξη διακανονισμού στο Κυπριακό ενέχει ύψιστη σπουδαιότητα για τις ΗΠΑ και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Επίσης αναμένεται πως το Κυπριακό θα ένα απ τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τις σημερινές συνομιλίες που ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφφι Αννάν θα έχει στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπούς.

    [05] Oι ΗΠΑ συγχαίρουν το Πακιστάν ...

    03 Feb 2004, 03:23 UTC

    Αμπντούλ Καντήρ Χαν

    Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση του Πακιστάν να διερευνήσει το ενδεχόμενο παράνομης μεταβίβασης πυρηνικής τεχνολογίας απ το Πακιστάν στο Ιράν, τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα. Πακιστανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι ο ιδρυτής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας τους, Αμπντούλ Καντήρ Χάν, και 6 συνεργάτες του, μεταβίβασαν τεχνολογία πυρηνικών εξοπλισμών στις τρεις αυτές χώρες. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ συνεχάρη χθες τον πρόεδρο του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, για την απόφαση του να τιμωρήσει αυστηρά οποιονδήποτε βρεθεί ένοχος παράνομων δοσοληψιών σε θέματα πυρηνικής τεχνογνωσίας.

    [06] Τον προϋπολογισμό για το έτος ...

    02 Feb 2004, 17:34 UTC

    Ο κ. Μπούς

    O πρόεδρος Μπούς υπέβαλε στο κονγκρέσσο τον προϋπολογισμό του εκλογικού έτους, ύψους δύο κόμμα τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο νέος προϋπολογισμός αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά περικόπτει πολλά εσωτερικά προγράμματα. Επίσης αυξάνονται κατά 10% τα κονδύλια για την εσωτερική ασφάλεια. Μερικά στελέχη του δημοκρατικού κόμματος είπαν οτι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός θα βλάψει τις αμερικανικές οικογένειες, τους εργαζόμενους και την εκπαίδευση, ενώ μερικοί συντηρητικοί νομοθέτες θα ήθελαν μεγαλύτερες περικοπές των εξόδων.

    Ο πρόεδρος Μπους είπε οτι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2005 είναι αναγκαία, διότι η χώρα παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση, κατά της τρομοκρατίας .

    Συγκεκριμμένα, ο αμυντικός προϋπολογισμός των τετρακοσίων ενός κόμμα επτά δισεκατομμυρίων δολλαρίων που υπέβαλε στο κονγκρέσο ο πρόεδρος Μπούς, αντιπροσωπεύει αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά επτά τοις εκατό, απο τις σημερινές δαπάνες.

    Ομως δεν προβλέπει νέα κονδύλια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Το Πεντάγωνο λέει οτι τα έκτακτα κονδύλια που ειχαν εγκριθεί προς το τέλος του 2003, επαρκούν για να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες μέσα στο 2004.

    Αντίθετα, ο νέος προϋπολογισμός εστιάζεται στην παροχή μεγαλύτερων μισθών και προνομίων στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, ή στην βελτίωση των δυνατοτήτων του αμερικανικού στρατού, γενικά.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει κονδύλι 75 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για την αγορά εξοπλισμών, μεταξύ των οποίων νέα οχήματα μάχης πολύ εξειδικευμένης τεχνολογίας, νέα πολεμικά σκάφη και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη. Ανάμεσα στα αεροσκάφη που έχουν προταθεί για αγορά είναι περισσότερα απο τα αμφιλεγόμενα αεροσκάφη τύπου Οσπρέυ, τα οποία απογειώνονται και προσγειώνονται όπως τα ελικόπτερα, αλλά πετούν όπως τα κανονικά αεροσκάφη.

    Εκτός απο τα παραπάνω, ο προϋπολογισμός προβλέπει το ποσό των εννέα δισεκατομμυρίων δολλαρίων για αντι-πυραυλικά συστήματα, που είναι ποσό κατά ένα κόμμα πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα απο τον προϋπολογισμό του 2004. Το Πεντάγωνο δήλωσε οτι τα πρώτα αντι-πυραυλικά συστήματα που εγκαταστάθηκαν στην Αλάσκα, θα είναι έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία μάλλον προς το τέλος του έτους.

    [07] Αριελ Σαρόν: Σχέδια για την εκκένωση ...

    02 Feb 2004, 17:47 UTC

    Ο κ. Σαρόν

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν λέει οτι σχεδιάζει να εκκενώσει 17 εβραϊκους οικισμούς στη λωρίδα της Γάζας. Ο κ. Σαρόν παρουσίασε το σχέδιό του σε σημερινή συνεδρίαση του κόμματός του Λικούντ, αφού δήλωσε σε ισραηλινή εφημερίδα οτι τελικά δεν θα ζεί κανείς Εβραίος στη λωρίδα της Γάζας, που το Ισραήλ κατέλαβε κατά τον πόλεμο του 1967. Ο κ. Σαρον δεν μίλησε για συγκεκριμενες ημερομηνίες, αλλά παραδέχθηκε οτι η μεταφορά των 7.500 εποίκων θα είναι περίπλοκη. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε παλαιότερα κάνει λόγο για απόσυρση απομακρυσμένων οικισμών, που βρίσκονται σε Παλαιστινιακά εδάφη, με παράλληλη ενδυνάμωση του ισραηλινού ελέγχου σε άλλες περιοχές. Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, 4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στη νότια λωρίδα της Γάζας.

    [08] Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων ...

    02 Feb 2004, 17:41 UTC

    Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ είπαν οτι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων απο τις δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Κυριακής στην βόρεια πόλη Αρμπίλ, ανέρχεται τώρα σε 67. Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης οτι τουλάχιστον 247 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις στα γραφεία δύο κουρδικών πολιτικών κομμάτων. Ο αμερικανός διοικητής του Ιράκ Πώλ Μπρέμερ, υποσχέθηκε οτι οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Κατα την ώρα των εκρήξεων, τα γραφεία ηταν γεμάτα με Κούρδους μουσουλμάνους, που γιόρταζαν την έναρξη της ισλαμικής γιορτής Είντ αλ Αντχά. Μερικοί Κούρδοι αξιωματούχοι επιρρίπτουν ευθύνες για τις επιθέσεις στην εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Ανσάρ αλ Ισλάμ, η οποία πιστεύεται οτι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Καίντα.

    [09] Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο ...

    02 Feb 2004, 17:58 UTC

    Ο Μωχάμεντ Ρεζά Χαταμί

    Το Ισλαμικό Ιρανικό κόμμα Συμμετοχής, το μεγαλύτερο φιλομεταρρυθμιστικό κόμμα του Ιράν, λέει οτι θα μποϋκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές που θα διενεργηθούν αυτό το μήνα επειδή δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ελεύθερες και δίκαιες. Το κόμμα Συμμετοχής, του οποίου ηγείται ο αδελφός του ιρανού προέδρου, Μωχάμεντ Ρεζά Χαταμί, είπε οτι απαγορεύτηκε στους περισσότερους υποψηφίους του στις εκλογές, απο το συντηρητικό ισλαμικό Συμβούλιο Περιφρούρισης. Σήμερα επίσης, προοδευτικά μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου επανέλαβαν την έκλησή τους να αναβληθούν οι εκλογές της 20ης Φεβρουαρίου, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που δημιουργήθηκε. Περίπου 120 μέλη του κοινοβουλίου υπέβαλαν την παραίτησή τους την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση που επέβαλε το Συμβούλιο Περιφρούρισης.

    [10] Ανεξάρτητη διερεύνηση θα διατάξει ...

    02 Feb 2004, 00:55 UTC

    Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Μπούς θα διατάξει ανεξάρτητη διερεύνηση του θέματος των, πριν το πόλεμο, απόρρητων πληροφοριών για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Στον αμερικανό πρόεδρο ασκούνται πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο να διατάξει μια τέτοια διερεύνηση. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η διερεύνηση θα επικεντρωθεί στους πριν το πόλεμο υπολογισμούς των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις, την περασμένη εβδομάδα, του επικεφαλής των αμερικανών επιθεωρητών όπλων στο Ιράκ, Ντέηβιντ Κέι, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ήταν λανθασμένες σχεδόν όλες» οι πριν το πόλεμο απόρρητες πληροφορίες για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ.

    [11] 56 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις ...

    02 Feb 2004, 01:00 UTC

    56 άτομα σκοτώθηκαν στο Ιράκ χθες και πάνω από 200 άλλα τραυματίστηκαν από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αρμπίλ του βορείου Ιράκ. Οι βομβιστές αυτοανατινάχθηκαν μέσα στα γραφεία των δύο κύριων Κουρδικών πολιτικών κομμάτων, του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν. Απ τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, ο Σαμί Αμπντούλ Ραχμάν. Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 12 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα εναντίον αμερικανικής βάσης βόρεια της Βαγδάτης. Ο αμερικανός υφυπουργός άμυνας, Πώλ Γούλφοβιτς, βρισκόταν στο Ιράκ χθες για να εξετάσει τις συνθήκες ασφάλειας στη χώρα.

    [12] Παραιτήθηκε το ένα-τρίτο του Ιρανικού ...

    02 Feb 2004, 01:03 UTC

    Συμπληρώνονται 25 χρόνια απ' την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, ενώ βαθαίνει η πολιτική κρίση στη χώρα που προκάλεσε ο αποκλεισμός φιλομεταρρυθμιστών υποψηφίων από τις εκλογές αυτού του μήνα. Τουλάχιστον 123 μέλη του Ιρανικού Κοινοβουλίου υπέβαλαν χθες επιστολές παραίτησης τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του λεγόμενου Συμβουλίου Θεματοφυλάκων του Συντάγματος να αποκλείσει απ τις εκλογές χιλιάδες φιλελεύθερους υποψηφίους. Μετά από την παρέμβαση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, το περασμένο μήνα, το Συμβούλιο αποκατέστησε τις υποψηφιότητες 3.600 υποψηφίων. Αλλά παραμένει ο αποκλεισμός 2.400 υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένων και περίπου 80 μελών του κοινοβουλίου.

    [13] Νέες ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανησυχιών ...

    02 Feb 2004, 02:05 UTC

    Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Continental Airlines ακύρωσε πτήση της μεταξύ Ουάσιγκτον και Χιούστον, Τέξας, μετά από πληροφορίες για την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας. Η πτήση θα έφθανε την Κυριακή το βράδυ στο Χιούστον, όπου πραγματοποιείται ο τελικός αγώνας για το Κύπελλο Αμερικανικού ποδοσφαίρου, το λεγόμενο Super Bowl, αλλά αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας δηλώνουν ότι δεν φαίνεται πως η απειλή σχετίζεται με τον αγώνα. Επίσης και άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες, η British Airways και η Air-France ακύρωσαν 6 πτήσεις τους απ την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ λόγω πληροφοριών ότι η Αλ Κάιντα ενδέχεται να σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση εναντίον επιβατικού αεροσκάφους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 5 February 2004 - 2:18:12 UTC