Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάουελ: Οι συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.
  • [02] Σε ύψιστη ετοιμότητα οι δυνάμεις ασφάλειας στη Κένυα για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.
  • [03] Πάουελ: Θα συναντηθεί με τους αρχιτέκτονες του
  • [04] Η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ.
  • [05] Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για έκφραση αφοσίωσης της Κίνας προς τον περιορισμό της εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής.
  • [06] Και ισραηλινοί ειρηνιστές τίθενται κατά της δημιουργίας νέων οικισμών στα κατεχόμενα
  • [07] Σύλληψη υπόπτου τρομοκράτη στη Σαουδική Αραβία
  • [08] Απειλές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Δυτικών στη Ριάντ.
  • [09] Το Ισραήλ ζητά απ' τον Κ. Πάουελ να μην συναντηθεί με τους συντάκτες της "Συνθήκης της Γενεύης".
  • [10] Χριστουγεννιάτικες κάρτες με Ολυμπιακά θέματα.
  • [11] Περιοδεία Πάουελ στη Βόρεια Αφρική.

  • [01] Πάουελ: Οι συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

    04 Dec 2003, 02:24 UTC

     

    Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, διέψευσε πληροφορίες ότι κάποιο πρόβλημα καθυστερεί τον νέο γύρο εξαεθνών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους χθες στο Μαρόκο, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι δεν έχει προκύψει αδιέξοδο στο θέμα των συνομιλιών που, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Αξιωματούχοι των χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες είχαν δηλώσει ότι θα πραγματοποιούνταν αυτό το μήνα, αλλά χθες ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα σχέδια για τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο αίτημα της Βόρειας Κορέας για εγγυήσεις ασφάλειας πριν την κατάργηση των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

    [02] Σε ύψιστη ετοιμότητα οι δυνάμεις ασφάλειας στη Κένυα για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    04 Dec 2003, 02:52 UTC

    Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφάλειας της Κένυας μετά τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον δυτικών συμφερόντων στο Ναϊρόμπι. Επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν τα ξενοδοχεία Χίλτον και Στάνλυ στο κέντρο του Ναϊρόμπι, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Στέιτ Ντηπάρτμεντ ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για σχέδια επιθέσεων εναντίον των δύο αυτών ξενοδοχείων. Πάντως ο υπουργός εξωτερικών της Κένυα συνέστησε ηρεμία και δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

    [03] Πάουελ: Θα συναντηθεί με τους αρχιτέκτονες του

    04 Dec 2003, 01:54 UTC

    Ο κ. Πάουελ και ο Αλγερινός ομόλογος του, Α. Μπελκαντέμ

    Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους αρχιτέκτονες του ξεχωριστού, ανεπίσημου ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, παρόλο που ο λεγόμενος «οδικός χάρτης» για την ειρήνευση στη περιοχή δεν θεωρείται νεκρός. Ο κ. Πάουελ πρόσθεσε ότι, παρά τις αντιρρήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, θα συναντηθεί, το πιθανότερο την Παρασκευή, με τους πρώην αξιωματούχους του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που συνέταξαν το λεγόμενο «Σύμφωνο της Γενεύης», την νέα πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό. Η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν και κατά την περιοδεία του κ. Πάουελ στην Τυνησία, το Μαρόκο και την Αλγερία. Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών είχε συνομιλίες χθες στο Μαρόκο με τον βασιλιά Μωχάμεντ για περιφερειακά ζητήματα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, ο κ. Πάουελ μετέβη στην Αλγερία, όπου εξήρε τον πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα για την συνεργασία του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    [04] Η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ.

    04 Dec 2003, 02:57 UTC

    Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο δεκαετιών αυξήθηκε η παραγωγικότητα των αμερικανών εργαζομένων κατά το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να παραμείνει χαμηλό και να αυξηθούν τα κέρδη. Αναλυτές δηλώνουν ότι η αύξηση αυτή της παραγωγικότητας βοηθά τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς με το ήδη υπάρχων προσωπικό τους και χωρίς να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους. Και αυτός είναι ένας απ τους λόγους, τονίζουν οικονομικοί αναλυτές, που τα ποσοστά ανεργίας δεν υποχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς, κατά την τρέχουσα περίοδο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

    [05] Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για έκφραση αφοσίωσης της Κίνας προς τον περιορισμό της εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής.

    04 Dec 2003, 03:06 UTC

    Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση αναφορικά με έκθεση της Κινεζικής κυβέρνησης που ζητά την δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η Κίνα έθεσε σε εφαρμογή «εποικοδομητική νομοθεσία», όπως τη χαρακτήρισε, που θα πρέπει τώρα να εφαρμοστεί, όπως είπε. Η σχετική έκθεση της Κινεζικής κυβέρνησης αναφέρει ότι το Πεκίνο δεν υποστηρίζει, ούτε ενθαρρύνει ή βοηθά καμία χώρα στην ανάπτυξη ή διοχέτευση τέτοιων όπλων. Στο παρελθόν τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ έχουν καταγγείλει την Κίνα ότι χορηγεί πυρηνική τεχνολογία και υλικό σε χώρες όπως το Πακιστάν, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

    [06] Και ισραηλινοί ειρηνιστές τίθενται κατά της δημιουργίας νέων οικισμών στα κατεχόμενα

    03 Dec 2003, 17:36 UTC

    Ισραηλινοί ειρηνιστές και Παλαιστίνιοι διαδηλωτές που προσπαθούσαν να σταματήσουν τη δημιουργία ενός νέου εβραϊκού οικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ, συγκρούστηκαν σήμερα με ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις. Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν μπουλντόζες προτάσσοντας τα σώματά τους σήμερα, πρίν απομακρυνθούν απο την αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες λένε οτι τουλάχιστον ένα άτομο τραυματιστηκε. Τα κατασκευαστικά έργα προβλέπουν την ανέγερση 400 κατοικιών δίπλα στο αραβικό χωριό Τζαμπέλ Μουχαμπέρ. Οι διαδηλωτές λένε οτι οι οικοδομικές εργασιες, που άρχισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είναι παράνομες και παραβιάζουν τον οδικό χάρτη για την ειρήνευση στην περιοχή. Ο οδικός χάρτης προβλέπει το πάγωμα της οικοδομικής επικοικιστικής δραστηριότητας απο πλευράς Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

    [07] Σύλληψη υπόπτου τρομοκράτη στη Σαουδική Αραβία

    03 Dec 2003, 17:39 UTC

    Η αστυνομία στη Σαουδική Αραβία δήλωσε οτι συνέλαβε έναν ύποπτο σε σχέση με την βομβιστική επίθεση του περασμένου μήνα απο την οποία σκοτώθηκαν 17 άτομα σε συγκρότημα κατοικιών για δυτικούς. Η σύλληψη είναι η πρώτη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της 9ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της χώρας, Ριγιάντ. Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του οτι η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, στη διάρκεια εφόδου στο κρυσφύγετό του την περασμένη εβδομάδα. Δε γνωστοποίησε όμως το όνομα του συλληφθέντος. Το υπουργείο είπε ακόμα οτι κατά την έφοδο, η αστυνομία ανακάλυψε ένα μικρό οπλοστάσιο, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν ένας πύραυλος εδάφος αέρος, εκτοξευτές βομβίδων και άλλα είδη όπλων, καθώς και πυρομαχικά.

    [08] Απειλές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Δυτικών στη Ριάντ.

    03 Dec 2003, 01:25 UTC

    Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Σαουδική Αραβία προειδοποιούν ότι υπάρχουν απειλές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον συγκροτημάτων όπου κατοικούν δυτικοί στη Ριάντ. Ανακοινωθέν της αμερικανικής πρεσβείας αναφέρει ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δείχνουν ότι το συγκρότημα Σεντέρ στη Ριάντ βρίσκεται εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από τρομοκράτες. Από τη πλευρά του το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών προειδοποίησε όλους τους Βρετανούς πολίτες να αποφύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στη Σαουδική Αραβία. Επίσης οι ΗΠΑ προειδοποίησαν και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον δυτικών συμφερόντων στο Ναϊρόμπι της Κένυα.

    [09] Το Ισραήλ ζητά απ' τον Κ. Πάουελ να μην συναντηθεί με τους συντάκτες της "Συνθήκης της Γενεύης".

    03 Dec 2003, 01:43 UTC

    Γ. Μπεϊλίν και Γ. Ράμπο

    Το Ισραήλ ζήτησε απ τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, να μην συναντηθεί με τους αρχιτέκτονες του ανεπίσημου ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή. Ο αντιπρόεδρος της Ισραηλινής κυβέρνησης, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε ότι μια τέτοια συνάντηση θα ήταν λάθος και δεν θα προωθούσε την ειρηνευτική διαδικασία. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν πάντως ότι ο κ. Πάουελ ενδέχεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τους συντάκτες του σχεδίου, τον πρώην Ισραηλινό υπουργό, Γιοσσί Μπεϊλίν, και τον πρώην Παλαιστίνιο υπουργό, Γιασσέρ Αμπέντ Ράμπο. Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ χαρακτήρισε το ανεπίσημο σχέδιο «αξιοσημείωτο βήμα», και ο κ. Πάουελ δήλωσε ότι ενδεχόμενες συνομιλίες του με τους κύριους Μπεϊλίν και Ράμπο δεν έρχονται σε αντίθεση με την υποστήριξη που υποδεικνύει η Ουάσιγκτον προς τον λεγόμενο «οδικό χάρτη» για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Από τη πλευρά της η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει καταδικάσει το ανεπίσημο ειρηνευτικό σχέδιο της Γενεύης.

    [10] Χριστουγεννιάτικες κάρτες με Ολυμπιακά θέματα.

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    02 Dec 2003, 23:57 UTC

    H Πρεσβεία της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε πως η Πολιτιστική Ολυμπιάδα και η UNICEF -- μια Ελληνική πρωτοβουλία και ένας διεθνής οργανισμός που επιδιώκουν να προβάλουν την σχέση του αθλητισμού και του πολιτισμού σαν την βασική αρχή του Ολυμπιακού πνεύματος -- άρχισαν συνεργασία που αποβλέπει στο να δώσει σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά μια καλύτερη ευκαιρία να μεγαλώσουν απαλλαγμένα από αναπηρίες και αρρώστιες.

    Χάρις σε δωρεά επτά εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, την οποία έκανε η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, η UNICEF θα εμβολιάσει ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, στα πλαίσια ενός προγράμματός της που προβλέπει την διάθεση εμβολίων και άλλων φαρμάκων σε κοινότητες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα.

    Σε ανταπόδοση της γενναιόδωρης αυτής προσφοράς, η UNICEF εξέδωσε και έθεσε σε κυκλοφορία πέντε ειδικά φιλοτεχνημένες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που περικλείουν τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Οι πέντε κάρτες, όπως και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, δημιουργήθηκαν για να προβάλουν την καλή θέληση και την κατανόηση μεταξύ των λαών.

    Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που έχει γίνει θεσμός χάρις σε πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης, αποβλέπει επίσης στην προώθηση του πολιτιστικού πλουραλισμού, της ανοχής και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων που γίνονται προκαταρκτικά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και που ελπίζεται ότι θα συνεχισθούν και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων αυτών.

    Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες της UNICEF με τα θέματα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας πωλούνται προς ένα δολάριο η κάθε μία (συμπεριλαμβανομένου ενός συνοδευτικού φακέλου) και προσφέρονται σε δέσμες των δέκα καρτών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον κόμβο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας της Φωνής

    [11] Περιοδεία Πάουελ στη Βόρεια Αφρική.

    03 Dec 2003, 01:50 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ βρίσκεται στη Τυνισία, πρώτο σταθμό περιοδείας του σε τρεις χώρες της Βόρειας Αφρικής με στόχο την προώθηση θεμάτων αντιτρομοκρατίας και πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Στην Τύνιδα, ο κ. Πάουελ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τυνισίας, Μπεν Αλί, και άλλους αξιωματούχους και τους ζήτησε να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Σήμερα ο κ. Πάουελ θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους στο Μαρόκο και την Αλγερία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 5 December 2003 - 2:18:30 UTC