Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ΗΕ προειδοποιούν ότι τρομοκρατικές επιθέσεις και εγκληματικότητα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την διαδικασία ανοικοδόμησης
  • [02] Τον άλλο μήνα νέος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
  • [03] Τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί ...
  • [04] Γιορτάστηκε η μέρα των Παλαιών Πολεμιστών στις ΗΠΑ
  • [05] Βρετανοί αθλητές ζητούν την επιστροφή ...
  • [06] Προτροπές Γκιούλ προς Ελληνοκυπρίους

  • [01] Τα ΗΕ προειδοποιούν ότι τρομοκρατικές επιθέσεις και εγκληματικότητα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την διαδικασία ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν.

    12 Nov 2003, 01:25 UTC

    Γκύντερ Πλόϊγκε

    Ο πρέσβης της Γερμανίας στα ΗΕ, Γκύντερ Πλόϊγκε, που μόλις επέστρεψε από αποστολή στο Αφγανιστάν, δήλωσε χθες στο συμβούλιο ασφαλείας ότι το Αφγανιστάν μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της διαδικασίας ανοικοδόμησης της χώρας, αλλά η πρόοδος μπορεί να ανατραπεί λόγω των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων και της εγκληματικότητας από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Ο κ. Πλόϊγκε επισήμανε επίσης ότι ενώ το Αφγανιστάν πληροί τις προϋποθέσεις της συνθήκης της Βόννης, η χώρα συνεχίσει να υποφέρει απο τρομοκρατία, ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ φυλάρχων, εγκληματικότητα από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών. Στο μεταξύ, από έκρηξη χθες έξω από τα γραφεία της Υπηρεσίας Αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΟΗΕ στο Κανταχάρ, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

    [02] Τον άλλο μήνα νέος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    12 Nov 2003, 02:10 UTC

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να προσέλθουν σε νέο γύρο εξαεθνών συνομιλιών τον άλλο μήνα στο Πεκίνο, με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ. Η Ιαπωνική εφημερίδα Ασαχί Σιμπούν, γράφει σήμερα ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν απ τις 10 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, αν συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα 4 μέλη στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Χθες εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου εξωτερικών είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σύντομα αν υπάρξει γεφύρωση ορισμένων διαφορών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.

    [03] Τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί ...

    12 Nov 2003, 02:12 UTC

    Β. Πούτιν-Α. Βαζπαγή

    Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ατάλ Μπεχαρί Βαζπαγή, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα για συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στα πλαίσια προσπαθειών σύσφιξης των στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν επίσης στο θέμα της τρομοκρατίας και το Μεσανατολικό. Κατά την έναρξη γεύματος εργασίας με τον κ. Πούτιν, ο κ. Βαζπαγή υπογράμμισε την σπουδαιότητα συχνών τέτοιων επαφών μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας. Επίσης αναμένεται πως οι δύο πλευρές θα υπογράψουν συμφωνίες στο τομέα της πυρηνικής ενέργειας, των σεισμολογικών ερευνών, των διατραπεζικών σχέσεων και της διαστημικής τεχνολογίας.

    [04] Γιορτάστηκε η μέρα των Παλαιών Πολεμιστών στις ΗΠΑ

    11 Nov 2003, 16:59 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς απέτεισε φόρο τιμής στoυς αμερικανούς στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, κατά τη σημερινή ημέρα των Παλαιών Πολεμιστών. Ο κ. Μπούς και η πρώτη κυρία Λώρα Μπους συμμετείχαν σε τελετή κατάθεσης στεφάνου στο εθνικό κοιμητήριο του Αρλινγκτον, έξω απο την Ουάσινγκτον. Αργότερα, κατά την διάρκεια ομιλίας που θα εκφωνήσει στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται οτι θα αναφερθεί στην τρέχουσα κατάσταση στο Ιράκ. Διάφορες πόλεις σολόκληρες τις ΗΠΑ διοργανώνουν τελετές και παρελάσεις σήμερα για να τιμήσουν τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρέτησαν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σε εποχές ειρήνης ή πολέμου.

    [05] Βρετανοί αθλητές ζητούν την επιστροφή ...

    11 Nov 2003, 20:15 UTC

    Αρκετοί γνωστοί βρετανοί αθλητές ζητούν απο την κυβέρνησή τους να επιστρέψει τα Ελγίνεια μάρμαρα στην Ελλάδα πρίν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 που θα γίνουν στην Αθήνα. Ο σπρίντερ Λίνφορντ Κρίστυ, οι θρυλικοί αστέρες του καλλιτεχνικού πατιναζ Τζέην Τόρβιλλ και Κρίστοφερ Ντήν, ο δεκαθλητής Ντέιλυ Τόμσον, καθώς και ο πρωταθλητής του τριπλού Τζόναθαν Εντουαρντς είναι ανάμεσα σε εκείνους που κάνουν έκκληση προς την Βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλλημμένα ζητήσει τα τελευταία χρόνια την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα απο την Βρετανία, αλλά το Βρετανικό Μουσείο αρνείται, λέγοντας οτι τα είναι ασφαλέστερα εκεί από ό,τι θα ήταν στην Αθήνα.

    [06] Προτροπές Γκιούλ προς Ελληνοκυπρίους

    11 Nov 2003, 20:17 UTC

    O Toύρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλλάχ Γκιούλ προτρέπει τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν περισσότερα για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο κ. Γκιουλ είπε πως και οι δυο κοινότητες της Κύπρου πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς. Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη Ρώμη ο κ. Γκιούλ είπε ακόμα ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα επέλυε το πρόβλημα. Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών προπέβη στις παραπάνω δηλώσεις μετά απο συνομιλίες με τον ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φραττίνι, του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Γκιούλ επανέλαβε πως ελπίζει οτι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού θα ξαναρχίσουν μετά τις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου στον τουρκοκυπριακό τομέα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οτι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία πρίν από τον Μάιο που η Κύπρος θα γίνει μέλος της Ενωσης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 14 November 2003 - 2:18:07 UTC