Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε ...
  • [02] Συνομιλίες Ιράν-Ρωσίας για συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
  • [03] Ιαπωνία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός ...
  • [04] Βοσνία: Μήνυση κατά του ΟΗΕ απ' ...
  • [05] Σνόου: Σε σωστή πορεία η αμερικανική ...
  • [06] Το Ιράν θα σταματήσει το πρόγραμμα ...
  • [07] Δεν θα στείλει στρατεύματα η Τουρκία ...
  • [08] Πιθανή η επανέναρξη των διακοινοτικών ...
  • [09] Στην Αθήνα ο διεθυντής του Εφ ...
  • [10] Νέα μυστική δύναμη κομάντος αναζητά ...
  • [11] Μικρή πτώση σημείωσε η ανεργία ...
  • [12] Και άλλες απώλειες Ισραηλινών ...
  • [13] Την σπουδαιότητα εκδημοκρατικοποίησης ...
  • [14] Γκρήνσπαν: Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις θα αρχίσουν σύντομα προσλήψεις.

  • [01] Η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε ...

    10 Nov 2003, 01:03 UTC

    Με μία μόνο ψήφο διαφορά το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την ανταλλαγή κρατουμένων με την Χεζμπολά του Λιβάνου. Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να παραδώσει πάνω από 400 Λιβανέζους και Παλαιστίνιους κρατούμενους, με αντάλλαγμα τον Ισραηλινό επιχειρηματία, Ελχανάν Τάνενμπαουμ, που είχε απαγάγει η Χεζμπολά πριν τρία χρόνια, καθώς και τις σωρούς τριών Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί και σκοτωθεί απ την Χεζμπολά. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, ζήτησε απ το υπουργικό του συμβούλιο να εγκρίνει την σχετική συμφωνία τονίζοντας ότι η Χεζμπολά θα εκτελούσε τον κ. Τάνενμπάουμ. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέια, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει στην Παλαιστινιακή Βουλή τον κατάλογο με τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

    [02] Συνομιλίες Ιράν-Ρωσίας για συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

    10 Nov 2003, 02:22 UTC

    Χασσάν Ροχανί

    Ο επικεφαλής του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του Ιράν, Χασσάν Ροχανί, θα έχει σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανώφ, με θέμα την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τας μεταδίδει ότι ο κ. Ροχανί, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, θα συζητήσει επίσης το θέμα της υπογραφής από μέρους του Ιράν επιπρόσθετου πρωτοκόλλου της Συνθήκης περιορισμού της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπουσέρ του Ιράν, ενώ χθες το υπουργείο εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες η Τεχεράνη θα σταματήσει το επίμαχο της πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου μετά από σχετικό αίτημα του ΟΗΕ.

    [03] Ιαπωνία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός ...

    10 Nov 2003, 01:18 UTC

    Στην Ιαπωνία, το χαμηλότερο, απ την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ποσοστό ψηφοφόρων προσήλθε χθες στις κάλπες. Πάντως ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, παραμένει στην εξουσία, με μειωμένη όμως πλειοψηφία εδρών. Το υπουργείο εσωτερικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι λιγότερο απ το 60% των ψηφοφόρων προσήλθε χθες στις κάλπες. Επίσης στα εκλογικά κέντρα ορισμένων πόλεων επικράτησε σύγχυση σχετικά με τα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τα επίσημα αποτελέσματα στις συγκεκριμένες περιοχές. Πάντως τα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, κέρδισε 275 απ τις 480 έδρες, της κάτω Βουλής, ποσοστό αρκετό για να τον διατηρήσει στην εξουσία. Αλλά το ίδιο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του κ. Κοϊζούμι έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διατηρούσε στην Κάτω Βουλή, ενώ το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης το Δημοκρατικό κέρδισε 177 έδρες, δηλαδή αύξησε τη δύναμη του κατά 40 έδρες.

    [04] Βοσνία: Μήνυση κατά του ΟΗΕ απ' ...

    10 Nov 2003, 02:04 UTC

    Μήνυση σε βάρος των ΗΕ και της Ολλανδικής κυβέρνησης θα υποβάλλουν οι οικογένειες των θυμάτων της μαζικής σφαγής στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας το 1995, με το αιτιολογικό ότι ούτε ο ΟΗΕ, ούτε οι Ολλανδοί κυανόκρανοι δεν προσπάθησαν να προστατέψουν την συγκεκριμένη περιοχή παρόλο που είχε καθοριστεί σαν ασφαλής θύλακας των ΗΕ. Ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων δήλωσε ότι εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν μάταια να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό για αποζημιώσεις με τα ΗΕ και την Ολλανδική κυβέρνηση. Με την μήνυση που υποβάλλουν ζητούν αποζημιώσεις 590 εκατομμυρίων δολαρίων για τους θανάτους 8 χιλιάδων μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών που εξαφανίστηκαν απ τη Σρεμπρένιτσα και πιστεύεται πως δολοφονήθηκαν από τις Σερβικές δυνάμεις.

    [05] Σνόου: Σε σωστή πορεία η αμερικανική ...

    10 Nov 2003, 02:10 UTC

    O αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζόν Σνόου, δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται στην σωστή πορεία μετά τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν μείωση του ποσοστού ανεργίας. Ο κ. Σνόου επεσήμανε πάντως ότι η οικονομία δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται, αλλά φαίνεται πως ανακάμπτει με σταθερούς ρυθμούς. Στο μεταξύ, νέα σφυγμομέτρηση του περιοδικού Newsweek δείχνει ότι η αμερικανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη όσον αφορά στον τρόπο χειρισμού της οικονομίας απ τον πρόεδρο Μπούς. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαφωνούν με την οικονομική πολιτική του αμερικανού προέδρου, ενώ ένα 44% εγκρίνει την οικονομική πολιτική Μπούς. Επίσης ένα περίπου 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν την επανεκλογή του προέδρου Μπούς, και ένα 40% τίθεται υπέρ της επανεκλογής του αμερικανικού προέδρου.

    [06] Το Ιράν θα σταματήσει το πρόγραμμα ...

    10 Nov 2003, 01:13 UTC

    Το υπουργείο εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες η Τεχεράνη θα σταματήσει το επίμαχο της πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου μετά τα σχετικά αιτήματα των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου εξωτερικών, Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, προέβη σ αυτή την ανακοίνωση χθες. Επίσης το Σάββατο ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε ότι το Ιράν συμφώνησε να επιτρέψει επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων με μικρή μόνο προειδοποίηση.

    [07] Δεν θα στείλει στρατεύματα η Τουρκία ...

    07 Nov 2003, 21:39 UTC

    Photo: Fuat Kozluklu

    Η Τουρκία αποφάσισε να μην στείλει στρατεύματά της για την ενίσχυση των, υπό αμερικανική ηγεσία, δυνάμεων του συνασπισμού στο Ιράκ, λόγω του ότι η ιρακινή ηγεσία αντιτίθεται σε μια τέτοια ενέργεια.

    Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια αναφερόμενο σε κυβερνητικές πηγές λέει οτι η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα την Παρασκευή, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. Τον περασμένο μήνα η τουρκική κυβέρνηση έλαβε άδεια απο την εθνοσυνέλευση της χώρας να αποστείλει δύναμη 10,000 στρατιωτών στο Ιράκ.

    Οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει απο την Τουρκία να στείλει στρατεύματά της στο Ιράκ, αλλά μέλη του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου δήλωσαν οτι οι Τούρκοι στρατιώτες είναι ανεπιθύμητοι. Οι Κούρδοι του Ιράκ αντιτίθενται έντονα σε οποιοδήποτε στρατιωτικό ρόλο της Τουρκίας στη χώρα τους.

    [08] Πιθανή η επανέναρξη των διακοινοτικών ...

    07 Nov 2003, 18:37 UTC

    Ο κ. Γκιούλ

    Η Τουρκία άφησε να διαφανεί οτι οι διακοινοτικές συνομιλιες για το Κυπριακό θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν μετά τις τουκοκυπριακές εκλογές τον επόμενο μήνα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα στην Αγκυρα οτι ειναι βέβαιος οτι οι δύο πλευρές θα συμβρεθούν μετά τις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου σε μία ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.

    Η Τουρκία, που επιζητεί την ενταξή της στην ΕΕ, υφίσταται πιέσεις απο την κοινότητα να προτρέψει τους τουρκο-κυπρίους να ξανακαθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ΕΕ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα την Αγκυρα οτι άν δεν κάνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να υποσκάψει τις προσπάθειές της για την ένταξή της στην κοινότητα.

    Ο κ. Γκιούλ τόνισε την Παρασκευή οτι παρόμοιες προτροπές πρέπει να γίνουν επίσης και προς την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιτευχθεί προοδος. Οι συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού, που διεξάγονταν υπο την αιγίδα των ΗΕ, πάγωσαν νωρίτερα φέτος, και αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού επέρριψαν ευθύνες στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Η Κύπρος πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ τον Μάιο 2004. Ομως, άν δεν επιτευχθεί επίλυση του κυπριακού, τα προνόμια που προέρχονται απο την ένταξη στην ΕΕ, θα απολαμβάνουν μόνο οι περιοχές της νήσου που ελέγχονται απο την Κυπριακή κυβέρνηση.

    [09] Στην Αθήνα ο διεθυντής του Εφ ...

    07 Nov 2003, 17:42 UTC

    Ρόμπερτ Μιούλερ

    Ο διευθυντής του F-B-I, Ρόμπερτ Μιούλερ, βρίσκεται στην Αθήνα γιο να δει πώς πάνε οι προετοιμασίες από άποψη ασφάλειας για την Ολυμπιάδα του 2004, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

    Ο κ. Μιούλερ είχε την ευκαιρία να δεί από κοντά τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επίσης συναντήθηκε με ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους, αρμόδιους στον τομέα της ασφάλειας. Επίσης, παρευρέθηκε σε τελετή που έγινε σε στενό κύκλο προς τιμήν των ελλήνων αστυνομικών που βοήθησαν στην αποκάλυψη πέρσυ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη.»

    Αλλά η επίσκεψη του κ. Μιούλερ αμαυρώθηκε από μικροεκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών χθες βράδυ σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές στην κύρια είσοδο τριών τραπεζών και η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη είπε πως τα γκαζάκια τοποθετήθηκαν για να καλωσορίσουν το διευθυντή του F-B-I.

    Ο κ. Μιούλερ δεν έκανε καμμιά δημόσια δήλωση σήμερα, αλλα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το F-B-I είπε πως ανησυχεί για τη δυνατότητα της Ελλάδας να προστατέψει τις ξένες αντιπροσωπείες, καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες θεατών, από δυνητικές επιθέσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν του χρόνου τον Αύγουστο.

    Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να προστατέψει τον κόσμο από τρομοκρατικές επιθέσεις με χημικά ή βιολογικά όπλα ή από ακροβολιστές τρομοκράτες που θα είναι κρυμμένοι στους λόφους γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός από διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάϊντα, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες, υπάρχουν και ντόπιες οργανώσεις που τρέφουν αντιαμερικανικά συναισθήματα. Επίσης ο αντιαμερικανισμός είναι διάχυτος στην Ελλάδα.

    Οι ελληνικές αρχές είναι αποφασισμένες να καταστήσουν τους αγώνες ασφαλείς και πρόσφατα ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες σχεδίου ύψους 775 εκατομμυριων δολλαρίων, που θα διατεθούν για να κατοχυρωθεί η πλήρης ασφάλεια των αγώνων. Βάσει του σχεδίου, θα αναπτυχθεί προσωπικό ασφάλειας 40.000 ατόμων, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς του Σύντνεϋ το 2000.

    Ο Χέρμαν Φρέζιερ, που ηγείται της περιοδείας της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής και που επίσης βρίσκεται στην Αθήνα, εξήρε την «τεράστια», όπως είπε χαρακτηριστικά, πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι Ελληνες διοργανωτές των αγώνων τους τελευταίους μήνες. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και το Στέητ Ντηπάρτμεντ, το οποίο σε χθεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει τα εληνικά σχέδια ασφάλειας.

    Ένα μέρος της εμπιστοσύνης αυτής, βασίζεται στη συγκρότηση επταεθνούς Επιτροπής Ασφάλειας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και αμερικανοί εκπρόσωποι, η οποία συμβουλεύει τους Ελληνες αρμόδιους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δυνητικούς κινδύνους.

    Ο Ελληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε, πριν από την άφιξη του κ. Μιούλερ, ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από την Ελλάδα να χειριστεί από μόνη της την επιχείρηση ασφάλειας σ' ένα «παγκοσμιοποιημένο», όπως είπε χαρακτηριστικά κόσμο. Πάντως η Ελλάδα εμμένει στο ότι οι σωματοφύλακες που θα σταλούν για να προστατέψουν τις ξένες αντιπροσωπείες, δεν πρέπει να οπλοφορούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που σκοπεύουν να στείλουν 100 σωματοφύλακες, για τα 800 μέλη της αμερικανικής ομάδας, δέχτηκαν τον όρο που έθεσε η Ελλάδα.

    [10] Νέα μυστική δύναμη κομάντος αναζητά ...

    07 Nov 2003, 21:47 UTC

    Η αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς αναφέρει ότι o αμερικανικός στρατός συγκρότησε μυστική δύναμη κομάντος για να εντοπίσουν τον Σανταμ Χουσέιν και τον Οσαμα Μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η αποκαλούμενη Task Force 121 δύναμη , δεν θα περιορίζεται μόνο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το άρθρο φέρει αμερικανούς αξιωματούχους να λενε ότι η μονάδα συγκροτήθηκε τους τελευταίους μήνες για να αντικαταστήσει 2 άλλες δυνάμεις, που προσπαθούν να εντοπίσουν τον ανατραπέντα Ιρακινό ηγέτη και τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. Οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε ότι η νέα μονάδα έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δράσει με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

    [11] Μικρή πτώση σημείωσε η ανεργία ...

    07 Nov 2003, 21:57 UTC

    126 χιλιάδες προσλήψεις έκαναν τον Οκτώβριο οι αμερικανικές επιχειρήσεις, περίπου διπλάσιες από τις αναμενόμενες, και το ποσοστό ανεργίας υπεχώρησε τον ίδιο μήνα στο 6%. Η αμερικανική κυβέρνηση λεει ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίες προέρχονται από το χώρο των υπηρεσιών. Το ποσοστό ανεργίας ήταν τον Ιούνιο της τάξης του 6,4%.

    Η ανεργία αποτελεί ένα από τα κύρια πολιτικά θέματα εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2004, γιατί η αμερικανική οικονομία έχασε τουλάχιστον 2.600.000 εργασιακές θέσεις τα τελευταία 3 χρόνια, ειδικότερα στο βιομηχανικό τομέα.

    [12] Και άλλες απώλειες Ισραηλινών ...

    07 Nov 2003, 22:02 UTC

    Η μητερα του δεκαχρονου Παλαιστίνιου

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 3 ένοπλους Παλαιστίνιους και ένα δεκάχρονο αγόρι κατά την διάρκεια συγκρούσεων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι λένε ότι το αγόρι σκοτώθηκε καθώς έπαιζε κοντά σε Εβραϊκό οικισμό. Όμως , Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ όταν είδαν 3 άτομα με καλώδια και άλλα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση βομβών κατά Ισραηλινών στρατευμάτων.

    Σε άλλα σημεία της Γάζας, 2 μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Αξά σκοτώθηκαν σ ένα επεισόδιο ενώ σε σ ένα άλλο ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

    [13] Την σπουδαιότητα εκδημοκρατικοποίησης ...

    07 Nov 2003, 00:06 UTC

    Σε ομιλία του ενόψει της υπογραφής των πακέτων βοήθειας ύψους 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την ανοικοδόμηση του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ο πρόεδρος Μπους ζήτησε τη εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι κυβερνήσεις από τη Δαμασκό μέχρι τη Τεχεράνη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ελευθερία μπορεί να πλάσει το μέλλον κάθε χώρας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κύριος Μπους προειδοποίησε τους ηγέτες του Ιράν ότι η πολιτική τους νομιμότητα κινδυνεύει εάν αγνοήσουν την ισχυρή επιθυμία του λαού τους για δημοκρατία. Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι τα οικονομικά και πολιτικά δόγματα ευθύνονται για την έλλειψη ελευθερίας στη Μέση Ανατολή και όχι η θρησκεία και ο πολιτισμός.

    [14] Γκρήνσπαν: Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις θα αρχίσουν σύντομα προσλήψεις.

    07 Nov 2003, 01:11 UTC

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρησπαν, δήλωσε ότι ορισμένες Αμερικανικές εταιρείες μάλλον θα αρχίσουν σύντομα τις προσλήψεις κι έτσι θα μειωθεί το ποσοστό ανεργίας που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο κύριος Γκρηνσπαν πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις εξάντλησαν το στοκ τους και χρησιμοποίησαν στο έπακρον την παραγωγικότητα του προσωπικού τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων εργασιακών θέσεων.

    Οι δηλώσεις αυτές του κυρίου Γκρηνσπαν έπονται νέας έκθεσης, που δείχνει ότι το τρίτο τρίμηνο φέτος η παραγωγικότητα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δώδεκα μηνών. Πάντως τις ελπιδοφόρες δηλώσεις του κυρίου Γκρηνσπαν ακολούθησε προειδοποίηση ότι το τεράστιο έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού θ αποτελέσει μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την ευμάρεια των Αμερικανών. Ο κύριος Γκρηνσπαν είπε ότι οι περικοπές στις δαπάνες και όχι οι αυξήσεις των φόρων αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 11 November 2003 - 2:18:15 UTC