Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αχμέντ Κουρέια θα παραιτηθεί τον άλλο μήνα.
  • [02] Επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπαλί.
  • [03] Νεκρό ένα ακόμη μέλος της Τζεμάα ...
  • [04] Ιερό προσκύνημα στη Καρμπάλα για χιλιάδες Σιίτες.
  • [05] Σοβαρή επίθεση μαχητών Ταλεμπάν στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.
  • [06] Νέα επεισόδια βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων
  • [07] Νέα, σκληρότερα μέτρα για την ...

  • [01] Ο Αχμέντ Κουρέια θα παραιτηθεί τον άλλο μήνα.

    12 Oct 2003, 22:55 UTC

    Αχμέντ Κουρέια

    Ο νέος Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέια, δήλωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί τον άλλο μήνα, λόγω διαφωνιών με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Γιασέρ Αραφάτ, αναφορικά με την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα το αξίωμα του υπουργού ασφάλειας. Σε δηλώσεις του μετά από συνεδρίαση του κινήματος Φατάχ, ο κ. Κουρέια είπε ότι θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση σε τρεις εβδομάδες περίπου, με επικεφαλής νέο πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα με την πολιτική διαμάχη στους κόλπους της Παλαιστινιακής Αρχής, το Ισραήλ ολοκλήρωνε ευρύτατη διήμερη επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας που αποσκοπούσε στην καταστροφή υπόγειων τούνελ που, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, χρησιμοποιούνται από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές για την παράνομη διακίνηση όπλων απ την Αίγυπτο. Απ τις επιχειρήσεις έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και εκατοντάδες έμειναν άστεγοι.

    [02] Επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπαλί.

    12 Oct 2003, 23:03 UTC

    Επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων της περσινής πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπαλί της Ινδονησίας, συμμετείχαν σε ειδική επιμνημόσυνη τελετή για την συμπλήρωση ενός χρόνου απ την επίθεση. Πάνω από 2 χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στην τελετή σε ανοιχτό αμφιθέατρο του Μπαλί προς τιμήν των 202 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Στην τελετή παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζόν Χάουαρντ και πολλοί Ινδονήσιοι αξιωματούχοι. Ο υπουργός ασφάλειας της Ινδονησίας επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της χώρας του να συλλάβει όλους τους υπόπτους για τις επιθέσεις, τονίζοντας ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην Ινδονησιακή κοινωνία.

    [03] Νεκρό ένα ακόμη μέλος της Τζεμάα ...

    12 Oct 2003, 23:07 UTC

    Οι αρχές των Φιλιππίνων δηλώνουν ότι σε συμπλοκή τη Κυριακή στο νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, σκότωσαν τον εξτρεμιστή μέλος της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, Φαθούρ Ροχμάν Αλ Γκοζί, που είχε δραπετεύσει απ τις φυλακές τον Ιούλιο, όπου έκτιε ποινή φυλάκισης 17 χρόνων για κατοχή εκρηκτικών και για πλαστογράφηση επισήμων εγγράφων. Εξάλλου τις Φιλιππίνες επισκέπτεται σε μια εβδομάδα και ο αμερικανός πρόεδρος, Τζώρτζ Μπούς.

    [04] Ιερό προσκύνημα στη Καρμπάλα για χιλιάδες Σιίτες.

    12 Oct 2003, 23:12 UTC

    Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινοί Σιίτες μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν προσκύνημα στην ιερή πόλη Καρμπάλα προς τιμήν των γενεθλίων του ιμάμη του 9ου αιώνα Μοχάμεντ Αλ Μαχντί, που πολλοί Σιίτες πιστεύουν πως θα επιστρέψει μετά θάνατον για να διοικήσει το κόσμο. Παράλληλα με τις ειρηνικές γιορταστικές εκδηλώσεις στη Καρμπάλα, ο φανατικός Σιίτης κληρικός, Μοκταντά Σάντρ, ζητά υποστήριξη για τον σχηματισμό Ισλαμικής κυβέρνησης που θα αντιταχθεί στο Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο. Πάντως παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα μπορέσει να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη για την πρόταση του.

    [05] Σοβαρή επίθεση μαχητών Ταλεμπάν στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

    13 Oct 2003, 00:46 UTC

    Τουλάχιστον 100 βαριά οπλισμένοι μαχητές Ταλεμπάν επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Ορισμένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και συνελήφθησαν 8, ενώ άλλα μεταδίδουν ότι σκοτώθηκαν 8 αστυνομικοί και 2 τραυματίστηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν, εξάλλου, ότι οι δράστες πήραν μαζί τους τούς νεκρούς τους και υποχώρησαν στα βουνά. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ενέκρινε νόμο που απαγορεύει σε φύλαρχους και μέλη των ενόπλων δυνάμεων να σχηματίζουν πολιτικά κόμματα.

    [06] Νέα επεισόδια βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

    10 Oct 2003, 21:09 UTC

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν επτά Παλαιστίνιους σε σφοδρή μάχη με εξτρεμιστές κατά την διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού Ράφα, στη λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινά τεθωρακισμένα και μαχητικά ελικόπτερα εισήλθαν στη Ράφα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, τη νύχτα της Πέμπτης. Το Ισραήλ δήλωσε οτι αναζητούσε τούννελ, τα οποία ισχυρίζεται οτι χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές για να εισάγουν παράνομα όπλα απο την Αίγυπτο στη λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιος αξιωματούχος αποκάλεσε τον φόνο των επτά συμπατριωτών του εγκλημα πολέμου.

    Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ και ο νέος Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέντ Κουρέια προσπαθούν ακόμα να γεφυρώσουν τις διαφορές του σε σχέση με το νέο παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο.

    [07] Νέα, σκληρότερα μέτρα για την ...

    10 Oct 2003, 21:16 UTC

    Φιντέλ Κάστρο

    Ο πρόεδρος Μπούς ανήγγειλε μέτρα για τα οποία λέει οτι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για πολιτική αλλαγή στην Κούβα. Ο πρόεδρος δήλωσε οτι η Ουάσινγκτον θα λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά των επισκέψεων αμερικανών υπηκόων στην χώρα αυτή. Συχρόνως, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό Κουβανών προσφύγων που δέχονται κάθε χρόνο. Ο κ. Μπούς ανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα βοηθήσει στον σχεδιασμό της ευτυχούς μέρας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, που ο Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο δεν θα είναι πλέον στην εξουσία.

    Οι κουβανοί αυτοεξόριστοι, πολλοί εκ των οποίων ζούν στην Φλόριδα, έχουν ζητήσει σκληρότερα μέτρα κατά της Κούβας. Οι ψήφοι απο την Φλόριδα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές του 2004.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 15 October 2003 - 1:18:09 UTC