Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-07-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα πληροφοριών για τον Σαντάμ Χουσεΐν
  • [02] Γκρήνστοκ: Ο Σαντάμ Χουσεΐν θα πρέπει να συλληφθεί ζωντανός.
  • [03] Το Ισραήλ απελευθερώνει 540 Παλαιστίνιους κρατούμενους.
  • [04] Οι Λιβεριανοί αντάρτες απορρίπτουν αμερικανική πρόταση για εκεχειρία.
  • [05] Μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προσφέρουν οι ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.
  • [06] Νό: Η Βόρεια Κορέα υπερβάλλει όταν λέει πως είναι έτοιμη να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.
  • [07] Μέλη του αμερ. Κογκρέσου ζητούν την δημοσίευση απόρρητων τμημάτων νέας έκθεσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

  • [01] Κύμα πληροφοριών για τον Σαντάμ Χουσεΐν

    27 Jul 2003, 20:53 UTC

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ειδική στρατιωτική μονάδα που σχηματίστηκε με μόνο στόχο την εύρεση του Σαντάμ Χουσεΐν έκανε έφοδο χθες σε βίλα της Βαγδάτης, αλλά δεν βρήκε τον πρώην ηγέτη του Ιράκ. Ιρακινοί αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν 5 Ιρακινοί πολίτες. Εξάλλου ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάϊερς, δήλωσε ότι ο θάνατος των δύο γιων του Σαντάμ Χουσεΐν έχει προκαλέσει κύμα νέων πληροφοριών αναφορικά με το που κρύβεται ο πρώην Ιρακινός ηγέτης. Επίσης χθες ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από επίθεση με χειροβομβίδα έξω απ τη Βαγδάτη.

    [02] Γκρήνστοκ: Ο Σαντάμ Χουσεΐν θα πρέπει να συλληφθεί ζωντανός.

    27 Jul 2003, 22:58 UTC

    Τζέρεμυ Γκρήνστοκ

    Ο νέος ανώτερος απεσταλμένος της Βρετανίας στο Ιράκ, Τζέρεμυ Γκρήνστοκ, δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να συλληφθεί ο Σαντάμ Χουσεΐν και να δικαστεί, αντί να σκοτωθεί απ τις αμερικανικές δυνάμεις. Ο κ. Γκρήνστοκ χαρακτήρισε τους θανάτους τη περασμένη εβδομάδα των δυο γιων του Σαντάμ Χουσεΐν, πραγματική επιτυχία, αλλά τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο ίδιος ο πρώην ηγέτης του Ιράκ να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Επίσης ο ηγέτης της Ιρακινής αντιπολίτευσης και μέλος του νέου κυβερνητικού συμβουλίου του Ιράκ, Αχμέντ Χαλαμπί, δήλωσε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν θα πρέπει να λογοδοτήσει για τους ομαδικούς τάφους στο Ιράκ, τους πολέμους εναντίον του Ιράν και του Κουβέιτ, καθώς και για τις φρικαλεότητες εναντίον των Κούρδων.

    [03] Το Ισραήλ απελευθερώνει 540 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

    27 Jul 2003, 21:17 UTC

    Η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την απελευθέρωση 540 Παλαιστίνιων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων και μελών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Με ψήφους 14 υπέρ έναντι 9, το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την απελευθέρωση των κρατουμένων σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μαχμούντ Αμπάς. Εξάλλου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, έρχεται εδώ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες τη Τρίτη με τον πρόεδρο Μπούς. Επίσης χθες ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει με την κατασκευή τοίχους ασφάλειας γύρω απ την Δυτική Όχθη. Πάντως στη διάρκεια κοινής συνέντευξη τύπου τη Παρασκευή με τον κ. Αμπάς, ο πρόεδρος Μπούς χαρακτήρισε «προβληματικό» το σχέδιο του Ισραήλ για την κατασκευή του φράχτη.

    [04] Οι Λιβεριανοί αντάρτες απορρίπτουν αμερικανική πρόταση για εκεχειρία.

    27 Jul 2003, 21:02 UTC

    Στη Λιβερία, οι αντάρτες απέρριψαν αμερικανικές εκκλήσεις να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αποσυρθούν απ την Μονροβία. Επίσης αφού πρώτα κατέλαβαν καίριας σημασίας γέφυρα βόρεια της Μονροβίας, οι αντάρτες απέρριψαν νέο σχέδιο εκεχειρίας και τόνισαν ότι θα παραδώσουν τα όπλα τους μόνο όταν αρχίσει να φθάνει στη χώρα η ειρηνευτική δύναμη Δυτικο-Αφρικανικών χωρών. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβερία ζήτησε απ τους αντάρτες να συμφωνήσουν σε εκεχειρία λέγοντας ότι ο πρόεδρος, Τσάρλς Τέιλορ, έχει ήδη συμφωνήσει στο σχέδιο. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν στο κέντρο της Μονροβίας από πυρά όλμων.

    [05] Μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προσφέρουν οι ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

    27 Jul 2003, 21:05 UTC

    Πώλ Γούλφοβιτς

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αμερικανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται να στείλουν οικονομική βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Αφγανιστάν με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας ανοικοδόμησης της χώρας. Ο υφυπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Πώλ Γούλφοβιτς, δεν σχολίασε αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες. Είπε μόνο ότι η τρέχουσες αμερικανικές προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν δεν ικανοποιούν τις ανάγκες της χώρας. Και τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προσαρμόζουν τα σχέδια τους στο Αφγανιστάν ανάλογα με τις εξελίξεις στη περιοχή. Η εφημερίδα Γουάσιγκτον Πόστ ήταν η πρώτη που έγραψε για το πακέτο οικονομικής βοήθειας, που αποτελεί τριπλασιασμό της τρέχουσας οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

    [06] Νό: Η Βόρεια Κορέα υπερβάλλει όταν λέει πως είναι έτοιμη να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

    27 Jul 2003, 21:58 UTC

    Μνημείο πεσόντων στον Κορεατικό πόλεμο.

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Νο Μού Χουάν, χαρακτήρισε υπερβολικούς τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας ότι είναι έτοιμη να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Ο κ. Νό έκανε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη του προς το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και τον Τζώρτζ Στεφανόπουλο, καθώς οι ΗΠΑ τιμούσαν χθες την επέτειο του τερματισμού του Κορεατικού Πολέμου το 1953. Στην ίδια εκπομπή, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, στρατηγός Λίο Λαπόρτ, δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις θα υπερτερήσουν αν χρειαστεί να εμπλακούν σε νέο πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, λόγω της τεχνολογικής και όχι της αριθμητικής τους υπεροχής.

    [07] Μέλη του αμερ. Κογκρέσου ζητούν την δημοσίευση απόρρητων τμημάτων νέας έκθεσης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    28 Jul 2003, 01:08 UTC

    Μπόμπ Γκράχαμ

    Ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου ζητούν απ την κυβέρνηση Μπούς να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητο τμήμα της τελευταίας έκθεσης του Κογκρέσου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο γερουσιαστής Μπόμπ Γκράχαμ, συμπρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε την έκθεση, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Φόξ ότι η κυβέρνηση Μπούς θέλει να προστατέψει τη σχέση της με ξένη χώρα κρατώντας απόρρητα ορισμένα τμήματα της έκθεσης. Ο γερουσιαστής Γκράχαμ απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα της ξένης χώρας, αλλά δήλωσε ότι «υψηλόβαθμοι» αξιωματούχοι της ξένης αυτής κυβέρνησης χρηματοδότησαν τουλάχιστον 2 απ τους τρομοκράτες αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξένη χώρα που δεν κατονομάζεται είναι η Σαουδική Αραβία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 28 July 2003 - 21:33:56 UTC