Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

London, October 5-6: Theatre perfomance

Public Events Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>

Originally From: Leonidas Loizides <despoinath at ath.forthnet.gr>

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών λειτουργίας του Θεάτρου Τέχνης του Λονδίνου, με πρωτοβουλία του θεατράνθρωπου Γιώργου Ευγενίου, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοιζιδης και η ομάδα "ΡΟΥΣ" *[Ευδοξία Παπαχρήστου, Κορίνα Χρυσάιδου, Ευφροσύνη Κόκκορη, Βίβιαν Ιωάννου και Χρυσάνθη Γεωργαντίδου], θα παρουσιάσουν στο θέατρο Τεχνης του Λονδίνου, μόνο για δυο παράστασεις (5 & 6 οκτωβρίου) το έργο-που ανέβηκε & σημείωσε μεγάλη επιτυχία** στην Αθήνα, στο θέατρο "Αμόρε"-"Πρίν την παράσταση" της Βίβιαν Ιωάννου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κύριο Γιώργο Ευγενίου στο θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο τηλεφωνο: 2073876617 ή με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ομάδας και ηθοποιό της παράστασης Χρυσάνθη Γεωργαντίδου στο τηλέφωνο: 0030-6946354076.

Παρακαλούμε όπως ενισχύσετε αυτή μας την προσπάθεια για ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής θεατρίκης κουλτούρας και ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της ομογένειας στο Λονδίνο, γινόμενοι χορηγοί των λειτουργικών μας εξόδων (διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια, διατροφή).

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων,

Μετα τιμής,

Ομάδα "ΡΟΥΣ"

* Η ομάδα "ΡΟΥΣ" [http://www.roys.gr/] συστάθηκε τον απρίλιο του 2007 με πρωτοβούλια του σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοιζίδη , με σκοπό το ανέβασμα σύγχρονων και πρωτότυπων θεατρικών έργων. Η αρχή έγινε με το έργο "ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ" της ηθοποιού και θεατρολόγου Βίβιαν Ιωάννου, το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο "ΑΜΟΡΕ" στις 5,6,7 & 8 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοιζίδη. Η ομάδα αποτελείται από τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοιζίδη και τις ηθοποιούς: Ευδοξία Παπαχρήστου, Κορίνα Χρυσάιδου, Ευφροσύνη Κόκκορη, Βίβιαν Ιωαννού και Χρυσάνθη Γεωργαντίδου.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2007

«Πριν την παράσταση»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗ*

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Λεωνίδας Λοϊζίδης παρουσίασε το έργο της νεαρής πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βίβιαν Ιωάννου «Πριν την Παράσταση» στο Θέατρο Αμόρε για λίγες παραστάσεις.

Μετά από μακρόχρονη απουσία του στο εξωτερικό, όπου ασχολήθηκε κυρίως με το ντοκιμαντέρ, γνωστός για τις μεγάλες ποιοτικές επιτυχίες του στο Θέατρο, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με καινούργια πρόταση, όπως η ανατρεπτική και ευφάνταστη πρόταση στο Θέατρο Αμόρε. Με το ευρηματικό, ορθόδοξα λιτό, λειτουργικό σκηνικό και τα μαξιλάρια να κυριαρχούν μαζί με τα κόκκινα πανιά, φωτίζοντας, όπως τους ρόλους, και την κοινωνία μας να κοιμάται, αφήνοντας την εξουσία να αποφασίζει πριν από μας, για μας.

Η εν λόγω παράσταση καταχειροκροτήθηκε, λαμβάνοντας θερμότατη υποδοχή από ένα πολυπληθέστατο κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Η παράσταση θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της και τον Οκτώβριο με τις ταλαντούχες ηθοποιούς που συμμετείχαν: Ευδοξία Παπαχρήστου, Κορίνα Χρυσάιδου, Ευφροσύνη Κόκκορη, Βίβιαν Ιωάννου, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου κατόρθωσαν να συγκινήσουν το κοινό, παίζοντας φυσικά και με την ψυχή τους.

* Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Αθηνών


Public Events Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Monday, 3 September 2007 - 8:55:24 UTC