Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-01-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΗΠΑ- Κυπριακό
  • [3] ΕΕ - Κυπριακό
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Δημοσκόπηση
  • [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [7] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [8] Συνέντευξη Σκανδαλίδη
  • [9] Χρηματιστήριο
  • [10] Σημίτης - Σοσιαλιστική Διεθνής
  • [11] Νέα Δημοκρατία
  • [12] Τουρκία - ΕΕ
  • [13] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Απεργία ναυτεργατών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 21/01/1997 (ΑΠΕ)

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ναυτικών και καθηγητών, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λίτρα 100 εκατομμύρια. Απαγωγή από ελληνική μαφία. Αγρια σύγκρουση συμμοριών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γυρίζει ο Σαμαράς στη ΝΔ υποστηρίζουν κύκλοι της Πολιτικής Ανοιξης".

    Η ΑΥΓΗ: "Διχασμένη κυβέρνηση, κατακερματισμένη κοινωνία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σφυρί η ροζ βίλα. Την πουλάει η Μιμή για να αγοράσει μαζί με τον Σπυρόπουλο πολυτελή κατοικία στο Παρίσι".

    ΕΘΝΟΣ: "Χάος με τα τέλη ΙΧ και μοτοσικλετών. Απίστευτα λάθη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η δικαιοσύνη αποφάσισε: το ΚΕΦΕ νεκρό και οι νέοι ζωντανοί".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ζούγκλα. Θεατής η κυβέρνηση στο χάος και στην παραλυσία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βγάλτε τα μάτια σας. Προτροπή Σημίτη για συγκρούσεις μεταξύ απεργών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρικυμία στα λιμάνια. Μποφόρ στα σχολεία. Αγριεύει η κόντρα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Πυρετός αγορών στη Σοφοκλέους. Τι προκαλεί τη μεγάλη άνοδο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Απλός θεατής των απεργιών η κυβέρνηση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Θύελλα απεργιών. Διάλογο με όλους επιδιώκει η κυβέρνηση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Υπερέχουν Σημίτης και κυβέρνηση. Το πρώτο γκάλοπ του 1997 από την PRC".

    ΝΙΚΗ: "Μάχες στα λιμάνια. Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - απεργών".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ηρωικός αγώνας των ναυτεργατών. Με συνέχιση της απεργίας απαντούν στο όργιο τρομοκρατίας".

    [2] ΗΠΑ- Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σύσταση" ταχείας αξιοποίησης του σημερινού διπλωματικού κλίματος για το Κυπριακό έχει υποβάλει προς την κυβέρνηση η Ουάσιγκτον, ενώ η ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί ουσιαστικά το μορατόριουμ στρατιωτικών πτήσεων. Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, ο Ελληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Λουκάς Τσίλας έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες, επανειλημμένα μηνύματα ότι 'η Αθήνα θα πρέπει να αντιμετωπίσει δημιουργικά' τους νέους συσχετισμούς". Οι παραινέσεις προς τον Ελληνα πρεσβευτή βασίζονται σε δύο άξονες: αφενός στο γεγονός ότι η κρίση των πυραύλων έχει ανακινήσει, εντυπωσιακά, το διεθνές ενδιαφέρον και αφετέρου στην εκτίμηση ότι η προοπτική εγκατάστασης των S-300 ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας".

    Σύμφωνα όμως με ΤΑ ΝΕΑ "απομακρύνεται η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για το Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ο υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης συναντάται σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη Κένεθ Μπρίλ, στον οποίο θα επιδώσει ύστερα από οδηγίες Κληρίδη το "πιστοποιητικό θανάτου" στην πρόταση του Αμερικανού απεσταλμένου Κέρι Κάβανο για μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών και τουρκικών αεροπλάνων πάνω από την Κύπρο".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "ανοικτό παραμένει για την Ουάσιγκτον το θέμα του μορατόριουμ πτήσεων πάνω από την Κύπρο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος Κάρι Κάβανο μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Χάνς Βάν Ντερ Μπρουκ εδώ στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την τακτική της Αθήνας και της Λευκωσίας συνδέοντας το Κυπριακό με το Αιγαίο". Επίσης δήλωσε ότι "δεν είναι αυτή την ώρα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων σχέδιο για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν, είπε, πολλά σοβαρά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν αυτή την ώρα".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "στην άμεση λήψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Κύπρο επιμένει η Ουάσιγκτον. Οπως δήλωσε ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κόρνμπλουμ, η εφαρμογή των ΜΟΕ θα βοηθήσει να ξεπερασθούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση συνολικής λύσης".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "την υλοποίηση της αμερικανικής πρωτοβουλίας θα αναλάβει ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στον οποίο ο Μπίλ Κλίντον έκανε ήδη κρούση".

    [3] ΕΕ - Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "η ολλανδική προεδρία έχει θέσει το θέμα της Κύπρου στις προτεραιότητες της εξάμηνης θητείας της και θα δραστηριοποιηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Για τη λύση του Κυπριακού και για την προετοιμασία της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Κύπρου. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τη συζήτηση για την Κύπρο στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, το πρώτο με την ολλανδική προεδρία, που περιέλαβε το θέμα της Κύπρου στις προγραμματικές της δηλώσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των παραγόντων που ασχολούνται με το Κυπριακό: του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών-μελών που έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υποστήριξε ότι στους επόμενους μήνες η ΕΕ θα έχει μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δραστηριότητες για την Κύπρο και να χρησιμοποιήσει την προενταξιακή διαδικασία της Κύπρου για τη λύση του Κυπριακού".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "συντονίστηκαν" για Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά χτες στις Βρυξέλλες οι διπλωματίες των ΗΠΑ, της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών "μεγάλων δυνάμεων" παρακάμπτοντας για άλλη μια φορά την "εταίρο" και "σύμμαχο" Ελλάδα.

    [4] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σοβαρή διαφωνία ανέκυψε μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής αναφορικώς με τη σκοπιμότητα να περιληφθεί στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού και το θέμα της εντάξεως της Κύπρου στην Κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος κ. Γλ. Κληρίδης επισήμανε ότι εάν το θέμα της εντάξεως δεν περιληφθεί στις συνομιλίες, τότε η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ναυαγήσει, λόγω της στάσεως της τουρκοκυπριακής πλευράς. Διαμετρικώς αντίθετη ήταν η στάση της ελληνικής πλευράς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "συμβόλαιο" κατά της Κύπρου και της Ελλάδος υπέγραψαν Ντενκτάς-Ντεμιρέλ. "Κάθε επίθεσις προς την "ΤΔΒΚ" θα θεωρηθεί επίθεσις προς την Τουρκική Δημοκρατία" αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς και τις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στην Ελλάδα επιρρίπτει προκλητικά τις ευθύνες για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό η Αγκυρα, κατηγορώντάς την ότι με την άρνησή της να δεχθεί το "μορατόριουμ" στην Κύπρο επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης. Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει οτι η Τουρκία 'συνεχίζει να αντιμετωπίζει θετικά' την πρόταση που διατύπωσε για πρώτη φορά η Μαντλίν Ολμπράιτ τον Ιούλιο του 1996, και επαναδιατύπωσε ο υπεύθυνος νοτιοανατολικής Ευρώπης στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κ. Κέρι Κάβανο, στις συνομιλίες που είχε πρόσφατα στην Αγκυρα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ δημοσιεύει το δεύτερο μέρος των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που διεξήχθη σε Αθήνα και Λευκωσία. "Το 37,2% των ερωτηθέντων στην Αττική θεωρεί σωστούς τους χειρισμούς στις πρόσφατες τουρκικές απειλές. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Λευκωσία είναι 47,1%. Η πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής εντός του 1997 συγκεντρώνει τις εκτιμήσεις του 36% στην Αθήνα και του 32% στην Κύπρο. Το ενιαίο αμυντικό δόγμα θεωρείται ως η καταλληλότερη αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας από το 52,3% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και το 82% στην Κύπρο. Επίσης από τους ερωτηθέντες στην Αθήνα το 28,5% κρίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τις σωστότερες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία είναι 24,1%, τον Συνασπισμό 7,7%, το ΚΚΕ 7,3%, το ΔΗΚΙ 3,5% και η Πολιτική Ανοιξη 2,7%. Ενα μεγάλο ποσοστό 21,7% εκτιμούν πως κανένα κόμμα δεν έχει σωστές θέσεις".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σαφείς διαφοροποιήσεις από τις θέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας - στα θέματα της αμερικανικής διαμεσολάβησης, της ομοσπονδιακής προοπτικής, της πολιτικής έμφασης στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, στην έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών- παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης σε ομιλία του στη Λευκωσία προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ και τις προσπάθειες συγκάλυψης του προβλήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα".

    [5] Δημοσκόπηση

    Σημαντική υπεροχή, τόσο του ίδιου του κ. Σημίτη, όσο και της κυβέρνησης έναντι του κ. Εβερτ και της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει από τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης δημοσκόπησης του 1997, που διενήργησε για τα "ΝΕΑ" η εταιρία PRC. Το 54,2% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό έναντι 20,8% του κ. Εβερτ. Επίσης το 23% είναι ικανοποιημένο για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον τρόπο άσκησης της αντιπολίτευσης από τη Νέα Δημοκρατία ανέρχεται σε 10%. Για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς οι θετικές γνώμες για τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο ανέρχονται σε ποσοστό 63,5%, για τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κινήματος, Δημήτρη Τσοβόλα 41,2%, για την Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα 24,1% και για τον Πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Σαμαρά 17,6%. Η έρευνα διεξήχθη στην Αθήνα από 11 έως 17 Ιανουαρίου με δείγμα 986 άτομα.

    [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η πυκνή ομίχλη που επικρατεί τις ημέρες αυτές στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ήταν η αιτία να αναβληθεί για δύο ημέρες η ελληνοσκοπιανή συνάντηση για το θέμα του ονόματος, που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τη μεσολάβηση του Σάϊρους Βάνς. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, ο διαπραγματευτής της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας Βάνια Τόσεφσκι δεν κατάφερε να αναχωρήσει τελικά για τη Νέα Υόρκη".

    [7] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "αμήχανη η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των απεργιακών εκδηλώσεων, χωρίς να είναι σε θέση να παρέμβει ουσιαστικά και να περιορίσει το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος που αυτές προκαλούν. Οι ναυτικοί αποφάσισαν παράταση της απεργίας για άλλες δύο ημέρες επιδεινώνοντας τα προβλήματα των παραγωγών της Κρήτης, ενώ οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης ξεκίνησαν χθες με επιτυχία τις πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση αφήνει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα να λύσουν μόνες τις όποιες διαφορές τους με τον κίνδυνο της αιματοχυσίας να είναι πλέον πολύ πιθανός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι εστάλη "διπλό 'μήνυμα' αδιαλλαξίας για τους απεργούς χθες. Οι εισαγγελείς έλαβαν ήδη 'νότα' για σαφάρι στα λιμάνια. Και οι, για οποιονδήποτε λόγο, 'αγανακτισμένοι πολίτες' κλήθηκαν ανοιχτά να εντείνουν τον... "κοινωνικό αυτοματισμό τους" - τους ξυλοδαρμούς δηλαδή απεργών".

    [8] Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "αποφασισμένος να παραιτηθεί από τη θέση του αν δεν προχωρήσει τους επόμενους μήνες η κομματική ανασυγκρότηση με βάση τις προϋποθέσεις που θεωρεί αναγκαίες για το "νέο ΠΑΣΟΚ" είναι ο κ. Κ. Σκανδαλίδης. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέντευξή του στο περιοδικό "Crash" που είχε δώσει όμως πριν δημοσιευθεί αντίστοιχη στα "ΝΕΑ" επιτίθεται το ίδιο σκληρά σε μερίδα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και θέτει και σ'αυτή δύο προϋποθέσεις για να πετύχει η ανασυγκρότηση".

    [9] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών διαμορφώθηκε μετά τη χθεσινή άνοδο (2,78%) ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, κλείνοντας στις 1.113,91 μονάδες. Με άξονα για μια ακόμη συνεδρίαση, τις μετοχές των τραπεζών και με τον όγκο συναλλαγών να υπερβαίνει τα 15 δις δραχμές ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μετά τις 21.2.1994, όταν εξελισσόταν η αθρόα εισαγωγή κατασκευαστικών εταιριών και η χρηματιστηριακή αγορά εκινείτο ανοδικά, στηριζόμενη κυρίως στις προσδοκίες για προώθηση των μεγάλων έργων. Η νέα άνοδος του γενικού δείκτη τιμών αποδίδεται στη συνεχιζόμενη εισροή νέων κεφαλαίων τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από ξένους θεσμικούς επενδυτές".

    [10] Σημίτης - Σοσιαλιστική Διεθνής

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αυστηρό μήνυμα προς την Αγκυρα να εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική και τις επιθετικές ενέργειες αν επιθυμεί συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση έστειλε ο Κ. Σημίτης από τη Ρώμη, όπου θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που αρχίζουν σήμερα. Στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ , Βάσος Λυσαρίδης θα θέσουν το Κυπριακό σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή υποστήριξη των τρίτων προς τις ελληνοκυπριακές θέσεις".

    [11] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τη σαφή και ιδιαιτέρως αυστηρή προειδοποίηση οτι "όποιος δεν πειθαρχήσει στην ενωτική γραμμή την επομένη του Συνεδρίου, ο ίδιος θα θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος" απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ με συνέντευξή του στο περιοδικό "Crash".

    [12] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι εταίροι ασκούν πιέσεις για τη σύγκληση Συμβουλίου Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε μεγάλων χωρών-μελών (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία) ετοιμάζονται να συναντηθούν με την Τανσού Τσιλέρ στη Ρώμη (28 Φεβρουαρίου) προκειμένου να συζητήσουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με την Αγκυρα".

    [13] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι επιπτώσεις της απεργίας των ναυτεργατών στην οικονομία και η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών "Προς μετωπική κυβέρνηση-απεργοί. Ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο από τις κινητοποιήσεις".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη... Συνεχίζεται η ένταση στα λιμάνια για τα "μπλοκαρισμένα" φορτία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρή τάση ανόδου στο ΧΑΑ. Σε ποιές μετοχές επενδύουν οι ξένοι θεσμικοί".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πιέσεις για οριακές αυξήσεις στις ΔΕΚΟ. Μήνυμα για απαρέγκλιτη εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλείνουν οι δίοδοι για υπαναχωρήσεις. Κορυφώνονται την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις. Στο χορό και οι μικρομεσαίοι".

    [14] Απεργία ναυτεργατών

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "σε μείζον πολιτικό πρόβλημα για την οικονομία εξελίσσεται η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών (χθες αποφάσισαν νέα 48ωρη) καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, έχοντας 'μπλοκάρει' εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα, πολλά εκ των οποίων είναι ευπαθή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02a run on Tuesday, 21 January 1997 - 15:42:48 UTC