Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-11-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΕΕ-Τουρκία
  • [3] Συνομιλίες Σημίτη-Πρόντι
  • [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [5] Κυπριακό
  • [6] Συνέντευξη Γιλμάζ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1996 (ΑΠΕ)

    Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, χθες στη Ρώμη, το κείμενο της ιρλανδικής προεδρίας στην ΕΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι αντιδράσεις των συνδικάτων στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι από τα βασικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας του αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Eχοντες και μη έχοντες ξεσηκώνονται σε απεργίες μη αντέχοντες!".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Θύελλα προκαλεί η Δήμητρα. Κατέθεσε ότι η ΚΥΠ "άκουγε" τον Ανδρέα".

    Η ΑΥΓΗ: "Ανοιγμα προς Τουρκία από την ιρλανδική προεδρία. Δυσφορία αλλά και σύγχυση στην Αθήνα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αθλια σκευωρία Μιμής-Λιβάνη το κόλπο με τις υποκλοπές".

    ΕΘΝΟΣ: "Εκρηξη στα σχολεία. Μπαράζ απεργιών το Δεκέμβριο. Απειλή για διαρκείας τον Ιανουάριο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ολα πήγαιναν τον Εβερτ στην εξουσία αλλά ... σκόνταψε ενώ ήταν ... καθιστός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γκρίζα φόρμουλα για το Αιγαίο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξεσπάει οργή στην αγορά. 150.000 λουκέτα το 1996-'97 φέρνουν τα μέτρα Σημίτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δελτίον απεργιών. Θερμός χειμώνας μετά το πακέτο μέτρων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Μήνυμα Γιλμάζ προς Σημίτη για διάλογο με την Ελλάδα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανίδεα θύματα 15 χιλιάδες ασφαλισμένοι: δικαιούχοι" για 30 δισεκατομμύρια που έκαναν φτερά".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αναμέτρηση με τα συνδικάτα. Κυβέρνηση: δεν θίγονται οι εργαζόμενοι".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ξεφεύγουν με 4 κόλπα οι "έχοντες" ακίνητα, σκάφη, ΙΧ, κάρτες".

    ΝΙΚΗ: "Παράκεντρα υποκλοπών κατήγγειλε η Δήμητρα. Παρακολουθήσεις και από "κινητά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή κατακραυγή ενάντια στα νέα μέτρα".

    [2] ΕΕ-Τουρκία

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "πιο κοντά στις τουρκικές επιδιώξεις και πιο μακριά από τις ελληνικές θέσεις κινείται το σχέδιο των συμπερασμάτων της ιρλανδικής προεδρίας για μια νέα προσέγγιση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, που παρουσιάσθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα προέβαλε γενική επιφύλαξη και θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των "15". Γνωρίζοντας, προφανώς, την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο πρωθυπουργός από τη Ρώμη (όπου ούτε εκεί συνάντησε ικανοποιητική υποστήριξη των ελληνικών θέσεων) ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση να μη μετακινηθεί από τις θέσεις των "15" του περασμένου Ιουλίου έναντι της Τουρκίας".

    Το "κείμενο θέσεων, κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, στην ουσία υιοθετεί τις απόψεις της Αγκυρας και απέχει σημαντικά από τη δήλωση της 16ης Ιουλίου, σε βαθμό που ανάγκασε τον Ελληνα μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβη Π. Αποστολίδη, να διατυπώσει η γενική επιφύλαξη της Ελλάδας. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, περιέχει συστάσεις προς τις δύο πλευρές να αναζητήσουν την επίλυση των διαφορών τους σε διμερή βάση, που μπορεί ενδεχομένως να περιλαμβάνει την ανάληψη "αμοιβαίας δέσμευσης" για την παραπομπή τους σε τρίτο επιδιαιτητικό μηχανισμό (όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) όπου η Αγκυρα θέλει να συμπεριλάβει και το αίτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου".

    Για "Πλάτες στην Τουρκία από την Ιρλανδία" κάνει λόγο και το ΕΘΝΟΣ.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατηρεί τις "παγιωμένες" θέσεις του απέναντι στην κυβέρνηση της Αγκυρας, αλλά πολλές από τις κυβερνήσεις των "15" αναζητούν τρόπο για ν' "αναθερμάνουν" τις σχέσεις της Ενωμένης Ευρώπης με την Τουρκία. αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων που προετοίμασε τα θέματα για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ερχόμενης Δευτέρας. Παρά τις ελληνικές αντιρρήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των Μονίμων Αντιπροσώπων συμφώνησε, τελικά, να τεθεί το θέμα για την Τουρκία στο μεσημβρινό γεύμα των υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα. Από τη συζήτηση διαφαίνεται ότι η πλειοψηφία των "15" επιδιώκει να πραγματοποιήσει το Συμβούλιο Σύνδεσης μέχρι το τέλος του χρόνου με την ιρλανδική προεδρία. Και με την προοπτική να βρεθεί τρόπος να "ξεπαγώσει" τη χρηματοδότηση στην Τουρκία και να αναθερμανθούν οι σχέσεις με την κυβέρνηση της Αγκυρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γερμανού Καγκελαρίου Χέλμουτ Κόλ με την υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ αναφέρεται σε έκθεση που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αποκαλύπτει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Χουριέτ".

    [3] Συνομιλίες Σημίτη-Πρόντι

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "πιέσεις ασκήθηκαν στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη από μέρους του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι για να αποδεχθεί η Ελλάδα την έναρξη κάποιας μορφής διαδικασίας προσέγγισης με την Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός Κ Σημίτης διευκρίνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, ότι ο κ. Πρόντι απλώς διερεύνησε τις ελληνικές διαθέσεις, εν όψει και του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ στο Δουβλίνο για το ενδεχόμενο να γίνουν ορισμένα βήματα, στα πλαίσια της ΕΕ για την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στο θέμα αυτό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "κατ'αρχήν θετική χωρίς όμως να μπορεί κανείς να κάνει λόγο για την επίτευξη συμφωνιών που να δικαιολογούν συνθήματα του στιλ "Ελλάς-Ιταλία συμμαχία" ήταν η χθεσινή συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Ιταλό συμφοιτητή και ομόλογό του κ. Ρομάνο Πρόντι, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων για την περίφημη σύγκλιση και τη δύσκολη πορεία προς το ενιαίο νόμισμα, αλλά και την πορεία των τουρκοκοινοτικών σχέσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "η ελληνοϊταλική συμμαχία στην οποία επεδίωξε ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης μέσα από τις συζητήσεις που είχε χθες με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Ρομάνο Πρόντι επετεύχθη ως ένα σημείο, εκτός από της κατανόησης από την ιταλική πλευρά των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προβλημάτων".

    Σύμφωνα όμως με τη ΝΙΚΗ, ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε "υπέρ των ελληνικών θέσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τίτλο "Ελληνο-ιταλικό μέτωπο για ΕΕ- Βαλκάνια" γράφει ότι οι δύο πρωθυπουργοί "συμφώνησαν σε πολλά σημεία να υπάρχει κοινή δράση. Για τα ελληνοτουρκικά, η ιταλική θέση είναι πάγια, δηλαδή πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης σ'αυτή την περιοχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβιαστούν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένες διεθνείς υποχρεώσεις και αποφάσεις της ΕΕ εκκρεμότητες στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε η Τουρκία. Σ'αυτό συμφώνησε και ο κ. Πρόντι που πρόσθεσε ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια γενικότερης συνεννόησης σ'αυτά τα θέματα και μεγαλύτερη κινητικότητα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες".

    [4] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο "Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι" γράφει ότι "οι παντουρκιστές της Θράκης, στο συνέδριο της Ενωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία της Ευρώπης, που συνεχίζεται στη Βιέννη, ζήτησαν την κατάρτιση του άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγένειας της Ελλάδας, ώστε να πλημμυρίσει η Θράκη με Τούρκους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν περιοχές που εγκατέλειψαν ή πούλησαν! Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε και νέος χάρτης της Αγκυρας, όπου τα σύνορα της Ελλάδας περιορίζονται στον ποταμό Νέστο, ενώ στην Τουρκία εντάσσεται και το μεγαλύτερο μέρος της ΝΑ Βουλγαρίας, όπου διαμένουν περίπου 1.000.000 τουρκόφωνοι. Η ελληνική αντιπροσωπεία πάντως στη Βιέννη κατόρθωσε να απομονώσει την τουρκική, αλλά και την αντιπροσωπεία Σκοπιανών που για μια ακόμα φορά έθεσαν θέμα "Μακεδονίας". Η Αγκυρα δεν περιορίσθηκε μόνο στη Βιέννη. Προσπαθεί να επηρεάσει την αμερικανική κοινή γνώμη αλλά και χώρες της Ευρώπης, μέσω του νομικού συμβούλου της τουρκικής κυβέρνησης Αντέμ Μπεκίρ και όλων των μουσουλμάνων βουλευτών σε κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε νέα φάση οξύτητας εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το "μπλοκάρισμα" της ένταξης της Αγκυρας στη ΔΕΕ, ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν τη στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας να μεθοδεύει νέα προβοκάτσια στο Αιγαίο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προβάλλει την "παρέμβαση μεγάλης κλίμακας για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων που κάνουν με διακήρυξη που έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, εκατοντάδες καθηγητές ΑΕΙ, ακαδημαϊκοί, στρατιωτικοί ε.α. και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στη διακήρυξη επισημαίνεται ότι ο κυπριακός ελληνισμός πιέζεται να παραδώσει με τη θέλησή του ο,τι δεν έχει αρπάξει μέχρι σήμερα ένας τρίτος Αττίλας, και τονίζεται η ανάγκη να επιδειχθεί αποφασιστική στάση για την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων. Εξίσου μεγάλες ανησυχίες εκφράζονται για τις επικείμενες διευθετήσεις στο Αιγαίο. Επισημαίνεται συγκεκριμένα ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ΝΑΤΟϊκό σχέδιο για τη διαμόρφωση ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος-Τουρκίας, ρύθμιση που οδηγεί σε διχοτόμηση του Αιγαίου και εν τέλει κατάλυση της ελληνικής κυριαρχίας επί της νησιωτικής Ελλάδας. Το κείμενο υπογράφουν 700 προσωπικότητες".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,"η πολιτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης με την Τουρκία, μετατρέπεται σε τροχάδην προς ένα διάλογο με διευρυμένη ατζέντα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από εταίρους και συμμάχους για μια συνολική αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "Κλειδιά" νόθων λύσεων σε βάρος των εθνικών μας δικαίων κατασκευάζονται με κάθε μυστικότητα στα παρασκήνια. Η κυβέρνηση Σημίτη εξοφλώντας προεκλογικά κομματικά γραμμάτια σε ξένα κέντρα αποφάσεων, εγκαταλείπει τις προεκλογικές διακηρύξεις της για μια "βήμα προς βήμα" προσέγγιση. Σέρνεται ήδη στην αποδοχή μεθοδεύσεων που κατασκευάζονται πέραν της Ελλάδος. Και συμπράττει στην προσπάθεια να διαμορφωθούν κάποιες διαδικαστικές φόρμουλες που θα οδηγούν σε εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων και αποκλειστικών διαδικασιών της χώρας μας αλλά ταυτόχρονα θα μεταθέτουν την ευθύνη των δυσμενών εξελίξεων στην ΕΕ και πολύ περισσότερο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ με τίτλο"Ναι" στο παζάρι με τους Τούρκους. Η κυβέρνηση Σημίτη αποδέχεται το πακέτο.. θράσους από την Τσιλέρ" προσθέτει ότι "σε άτακτη υποχώρηση οδήγησαν την κυβέρνηση Σημίτη οι αμερικανικές πιέσεις που συνοδεύτηκαν το τελευταίο 24ωρο από πολεμοχαρείς κραυγές της υπουργού Εξωτερικών της Αγκυρας Τανσού Τσιλέρ και μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "ανοιχτό άφησε χθες η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παραπομπής στο Δικαστήριο της Χάγης υπό μορφή "πακέτου" των θεμάτων των βραχονησίδων Ιμια και αυτού της υφαλοκρηπίδας".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με την επίκληση εθνικών επιχειρησιακών αναγκών αποχώρησε χθες η Ιταλία από την πολυεθνική αεροναυτική άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Νηρηίς". Η αποχώρηση του ιταλικού πολεμικού πλοίου έγινε λίγο πριν καταπλεύσει σύμφωνα με το πρόγραμμα σε λιμάνι της Ρόδου ή της Κω μαζί με άλλα πλοία από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γαλλία και φυσικά την Ελλάδα. Της αποχώρησης είχαν προηγηθεί έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις με ενημέρωση και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας καθώς η γειτονική χώρα ζήτησε να μην "πιάσει" το πλοίο της σε λιμάνι της Δωδεκανήσου, επειδή, όπως υποστηρίζει, η περιοχή είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι παρόμοιο θέμα δεν έθεσαν αυτή τη φορά οι ΗΠΑ , δυνάμεις της οποίας είχαν επικαλεστεί ίδιο λόγο μια φορά στο παρελθόν".

    [5] Κυπριακό

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "το έντονο ενδιαφέρον και πιθανότατα την ανησυχία των πρεσβευτών της Αμερικής και της Βρετανίας προκαλεί η σημερινή επίσκεψη του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Κύπρο και για το λόγο αυτό ζήτησαν να τον δουν χτες λίγες μόλις ώρες πριν αναχωρήσει για τη Λευκωσία. Κατά τις συνομιλίες που θα έχει ο Ελληνας υπουργός Αμυνας με τον Κύπριο ομόλογό του Κ. Ηλιάδη, θα συζητηθεί το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυπριακής Εθνικής Φρουράς και αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την προμήθεια συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων όπως είναι το υπερσύγχρονο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S300".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "έντονα αντιδρούν οι Τούρκοι στις προτάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την απογέμιση των όπλων στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης στη Λευκωσία και για τους κανόνες εμπλοκής. Εν τω μεταξύ, εναλλακτικές προτάσεις επεξεργάζονται τα Ηνωμένα Εθνη για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, στο πλαίσιο της Δέσμης Ιδεών Γκάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, αξιωματούχοι του Διεθνούς Οργανισμού εργάζονται αθόρυβα και συστηματικά στην προετοιμασία των προτάσεων αυτών, ώστε τα Ηνωμένα Εθνη να είναι έτοιμα σε περίπτωση, που καταστεί δυνατή η διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων. Τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι τέτοια προοπτική θα εμφανισθεί στα μέσα του 1998, όταν αναμένεται να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [6] Συνέντευξη Γιλμάζ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μεσούτ Γιλμάζ σε αποκλειστική του συνέντευξη στην "Ε" τονίζει μεταξύ άλλων ότι : θεωρεί ότι δεδομένο ότι έχει ενισχυθεί ο πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης πιστεύει πως το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα επιτρέπει την έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε" ο Γιλμάζ επεσήμανε: "στις 24 Μαρτίου 1996 απηύθυνα ως πρωθυπουργός έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση για την έναρξη διμερών συνομιλιών εφ'όλης της ύλης. Επίσης, δέχθηκα να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα στα οποία δεν θα καθίστατο δυνατό μέσω του διαλόγου να εξευρεθεί έδαφος συνεννόησης. Φαίνεται ότι η κ. Τανσού Τσιλέρ και ο υπουργός Αμυνας Τουρχάν Ταγιάν επανέλαβαν τις θέσεις αυτές. Εχω την πεποίθηση ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις δύο χώρες να κάνουν ένα βήμα προς την έναρξη διαλόγου. Αυτή η πολιτική που αποσκοπεί να θέσει ένα τέρμα στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Και θα παράσχουμε κάθε υποστήριξη στην τουρκική κυβέρνηση για την οικοδόμηση ενός κλίματος διαλόγου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Thursday, 21 November 1996 - 11:17:52