Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-11-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Εξοπλισμοί Ενόπλων Δυνάμεων
  • [5] Σημίτης - Μπρούτον
  • [6] Εξοπλισμοί Τουρκίας
  • [7] ΗΠΑ - Εξοπλισμοί
  • [8] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Επιστολή Κλίντον

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1996 (ΑΠΕ)

    Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη ρύθμιση φορολογικών εκκρεμοτήτων, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού αξιωματούχου Κάβανο, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σώζουν τα παιδιά. Ο Εισαγγελέας αδειάζει το ίδρυμα - κόλαση του παπά - Παπουτσάκη στη Βραυρώνα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αθώωση - σκάνδαλο για έμπορο ναρκωτικών λόγω ... παραγραφής του αδικήματος".

    Η ΑΥΓΗ: "Δεν κλείνει το Πολυτεχνείο. Η Σύγκλητος δεν υπέκυψε χθες στις πιέσεις να εκτοπίσει τις εκδηλώσεις από τον χώρο του ιδρύματος".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξέσπασμα Σημίτη στο Εκτελεστικό: Θα βουλιάξουμε όλοι μαζί αν αποτύχει η κυβέρνηση".

    ΕΘΝΟΣ: "Τι κρύβει το "πακέτο" με τα μέτρα που θα ανακοινώσει την Τρίτη η κυβέρνηση: Αυξήσεις 8,5% στο δημόσιο με το ενιαίο από 1/1/97, η τελευταία αφορολόγητη σειρά για τα ομόλογα, δεν αλλάζει η κλίμακα για το εισόδημα, ενώ αυξάνονται από 20 έως 80% τα τεκμήρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα χαλάνε στην ... μεζούρα της λιτότητας. Εσωκομματικές διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ομαδικές παραιτήσεις από το στράτευμα. Τεράστια ερωτηματικά για τις "εξοπλιστικές" αποφάσεις Σημίτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κραχ με χιλιάδες θύματα. Ραγδαία πτώση μετοχών στη Χρηματιστήριο. Εξεταστική επιτροπή ζητούν 77 βουλευτές της ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκρηξη Σημίτη στο Εκτελεστικό για τους "αντάρτες": αν πέσουμε θα πέσουμε όλοι μαζί".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Φυγομαχεί ο Σημίτης για τον Ψυχάρη. Νέα άρνηση στην ερώτηση Κωνσταντόπουλου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εικόνα διάλυσης στη Βουλή. Με μειοψηφία νομοθετεί το ΠΑΣΟΚ. Ανύπαρκτη η ΝΔ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "90 εκατομμύρια υπέρ πατρίδος. Σερβιτόρος από την Αμερική παρέδωσε την επιταγή στον Ακη".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σκάνδαλο παραγραφής για ηρωίνη. Πέτυχε 11 αναβολές. Ελεύθερος ο έμπορος".

    ΝΙΚΗ: "Εκβιασμός Σημίτη στο ΕΓ για τα μέτρα: Αν πέσω εγώ θα πέσουμε όλοι μαζί".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το Πολυτεχνείο ζει και φωτίζει τους δρόμους του αγώνα. Αρχίζει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 23ης επετείου".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    "Να "ροκανίσει" την περιοχή ευθύνης, που έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο για άσκηση του δικαιώματός της για έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος επιχειρεί για άλλη μια φορά η Τουρκία, γράφουν τα ΝΕΑ και προσθέτουν ότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου της νοτιοανατολικά της Ρόδου πριν από 3 ημέρες, η Αγκυρα αρνήθηκε στην πράξη να θέσει κάτω από τον συντονισμό των ελληνικών μέσων τα δικά της πλοία και αεροσκάφη που ερευνούσαν για τους αγνοούμενους πιλότους. Μάλιστα διεκδίκησε το ρόλο αυτό για τον εαυτό της".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αδιανόητη θεωρεί η κυβέρνηση την αναγνώριση δικαιώματος πρωτοβουλίας οιουδήποτε τρίτου, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αν η Τουρκία δεν άρει την αμφισβήτησή της για την Ιμια ή δεν προσφύγει για το θέμα αυτό στη Χάγη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "η Αθήνα αποκλείει πρωτοβουλία τρίτου αν η Αγκυρα δεν άρει την αμφισβήτηση για Ιμια ή δεν επιδείξει καλή θέληση γείτονος".

    [3] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "με το φόβο των αιματηρών επεισοδίων του περασμένου Αυγούστου όταν στις διαδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής κατοχής κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας, οι Τούρκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, η Κύπρος είναι έτοιμη να διαδηλώσει σήμερα επέτειο της ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους του 1983 την αντίθεσή της στην παράνομη αυτή πράξη. Η κυπριακή αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΕΘΝΟΣ "οι Τούρκοι σχεδιάζουν ακραίες προκλήσεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν κι ελεύθερους σκοπευτές με εντολή να πυροβολούν αδιακρίτως Ελληνοκύπριους διαδηλωτές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει τη δήλωση του προέδρου Κληρίδη στον Αμερικανό αξιωματούχο Κάρι Κάβανο "ότι το αμυντικό δόγμα θα συνεχιστεί και με πιο εντατικό ρυθμό εφόσον υπάρχει στην Κύπρο παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "οι ΗΠΑ προτείνουν "μορατόριουμ" πτήσεων στην Κύπρο. Συζητούν Αθήνα - Λευκωσία. Χθες η Λευκωσία ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού αξιωματούχου Κ. Κάβανο στο τρίγωνο Αθήνα - Λευκωσία - Αγκυρα για την προώθηση των αμερικανικών προσπαθειών για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Στη Λευκωσία ο κ. Κάβανο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κληρίδη, τον υπουργό Εξωτερικών Α. Μιχαηλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς. Ο υπεύθυνος του γραφείου Νότιας Ευρώπης του Στ. Ντιπάρτμεντ κατά τις επαφές του με την ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις "πακέτο" αναγνωρίζοντας πάντως ότι από το Κυπριακό είναι πιο εύκολο να γίνει η αρχή. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται ο στρατιωτικός διάλογος και σε επόμενη φάση η πραγματοποίησης συναντήσεως μεταξύ των κ. Κληρίδη και Ντενκτάς".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "η αμερικανική διπλωματία άρχισε την επεξεργασία συγκεκριμένων ιδεών για το Κυπριακό, τόσο για τη συνολική λύση του όσο και για συγκεκριμένες πτυχές του προβλήματος. Ορισμένες από τις ιδέες αυτές μετέφερε ο Κέρι Κάβανο".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "πιέσεις για τη δρομολόγηση εξελίξεων στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη κατά την επίσκεψη του υπεύθυνου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κάβανο. Οπως παραδέχθηκε ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, ο Αμερικανός διπλωμάτης στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Χρ. Ροζάκη, "εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιδιωχθεί λύση για τα εθνικά μας θέματα". Από πλευράς τακτικής πάντως, όπως σημειώνουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον επιδιώκει τη δημιουργία κινητικότητας στο Κυπριακό, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα προκαλέσει εξελίξεις και στην καρδιά του προβλήματος στην περιοχή, που είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "Ο κ. Κάβανο σε επαφές που είχε χθες με την κυπριακή ηγεσία ζήτησε να σταματήσουν, "τουλάχιστον για ένα διάστημα", οι έμπρακτες εφαρμογές του ενιαίου αμυντικού δόγματος, όπως η πρόσφατη άσκηση "Τοξότης - Νικηφόρος", προκειμένου, όπως εξήγησε, να "επικρατήσει κλίμα ηρεμίας στο νησί". Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε ιδιαίτερα στα θέματα αποστρατιωτικοποίησης, λέγοντας πως θα αποτελέσουν αφετηρία για μια συνολική λύση στο Κυπριακό αλλά απέφυγε να προσδιορίσει ποια είναι αυτή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " γκρίζο εναέριο χώρο" προωθούν οι ΗΠΑ στην Κύπρο με συγκεκριμένη πρόταση για την ολοκληρωτική και επ' αόριστον απαγόρευση πάσης φύσεως στρατιωτικής πτήσεως. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καταρχήν δεκτή την πρόταση, αλλά ουσιαστικά έχει επιφυλαχθεί να δώσει την επίσημη απάντησή της μετά τις επικείμενες κρίσιμες συνομιλίες του Κύπριου Προέδρου κ. Γλ. Κληρίδη στην Αθήνα. Αντίθετα, η Αγκυρα εξέφρασε ανεπιφύλακτη συμφωνία κατά τις περιοδείες του κ. Καβανο στην τουρκική πρωτεύουσα το περασμένο δίμηνο".

    [4] Εξοπλισμοί Ενόπλων Δυνάμεων

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρο πως οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν και πάλι την κύρια προμηθεύτρια χώρα της Ελλάδας σε οπλικά συστήματα, στα πλαίσια της υλοποίησης του πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε προχθές το ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλές είναι οι ανταγωνίστριες - των ΗΠΑ - χώρες, των οποίων τα προϊόντα όχι μόνο πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί αλλά και οι τιμές τους θεωρούνται συμφέρουσες".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "με ταχύτητα μπαίνει σε φάση υλοποίησης το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ηδη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δρομολόγησε τις διαδικασίες παραγγελιών ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οπλικά συστήματα του νέου 5ετούς προγράμματος, που συμπεριλαμβάνονταν και στο προηγούμενο αλλά είχε μείνει πίσω η υλοποίησή τους. Παράλληλα, όπως τόνισε χθες στα ΝΕΑ πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας η έγκριση του ΚΥΣΕΑ "απελευθερώνει" αρκετά προγράμματα που έχουν "ωριμάσει" στα Γενικά Επιτελεία και τη νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Στο πλαίσιο αυτό στάλθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ η επιστολή ενεργοποίησης πρόβλεψης που υπήρχε σε προηγούμενη σύμβαση για την αγορά άλλων 4 επιθετικών ελικοπτέρων "Απάτσι" ενώ στο νέο 5ετες είναι εγγεγραμμένη η απαίτηση συνολικά 10-12 επιθετικών ελικοπτέρων. Επιστολή για εκδήλωση ενδιαφέροντος αυτή τη φορά στάλθηκε στις ΗΠΑ και για τα μεταφορικά ελικόπτερα τύπου "Σινούκ" - 7 συνολικά όσα δηλαδή εγκρίθηκαν προχθές από το ΚΥΣΕΑ. Στην Πολεμική Αεροπορία που από ό,τι φαίνεται η πρώτη της προτεραιότητα είναι η απόκτηση 4 ιπτάμενων ραντάρ είναι έτοιμη η πρόταση για επανάληψη ουσιαστικά του διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό των "Φάντομ" . Θα ζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε φάσης μαζί με την οικονομική πρόταση. Οσον αφορά τα ιπτάμενα ραντάρ (μικρότερα από τα AWACS του ΝΑΤΟ) ήδη προ μερικών εβδομάδων έγινε στην Τανάγρα επίδειξη ενός τύπου σε αξιωματικούς. Προς υπογραφή είναι και η παραγγελία πυραύλων αέρος - επιφανείας για τα "Μιράζ 2000" καθώς και αντίστοιχων πυραύλων (ΜΚ2) για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "με έντονο προβληματισμό, αλλά και σχόλια για τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, αντιμετώπισε χθες ο τουρκικός τύπος το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα (ΕΜΠΑΕ 1996-2000) των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η απόφαση για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απασχόλησε χθες τον τουρκικό τύπο, ο οποίος σε ανταποκρίσεις του από την Αθήνα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα δαπανήσει την προσεχή δεκαετία 18 δισ. δολλ. για την αγορά νέων όπλων "για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή" (Μιλιέτ)".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναθεώρησης του εξοπλιστικού προγράμματος ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, στην περίπτωση που η ΕΕ στηρίξει την Ελλάδα στις διενέξεις της με την Τουρκία και αποδεχθεί την ελληνική θέση ότι τα εξωτερικά μας σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης".

    [5] Σημίτης - Μπρούτον

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, κ. Μπρούτον συναντήθηκε χθες ο κ. Κ. Σημίτης. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ο οποίος επισκέπτεται όλες τις χώρες της ΕΕ για να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στο Δουβλίνο από 13-14 Δεκεμβρίου συζήτησε με τον Ελληνα ομόλογό του την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει τον χαρακτήρα που έχει σήμερα και τάχθηκε υπέρ της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η ιρλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσανατολίζεται να προτείνει σε Αθήνα και Αγκυρα να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Οι σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας αλλά και Ελλάδας - Τουρκίας συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση των πολιτικών διευθυντών των χωρών - μελών της ΕΕ όπως και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Ιρλανδό ομόλογό του Τζον Μπρούτον χθες στην Αθήνα. Η ιρλανδική προεδρία προτείνει επίσης την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου της Αγκυρας με την ευρωπαϊκή Τρόϊκα το Συμβούλιο και την Κομισιόν παρά το γεγονός ότι διαπιστώνεται η ασυνέπεια της Αγκυρας στα θέματα του εκδημοκρατισμού".

    [6] Εξοπλισμοί Τουρκίας

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "Η Κυβερνητική Επιτροπή Αμυνας της Τουρκίας ενέκρινε χθες τον αμυντικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 1996-1997 ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1 τρισεκατομμύριο 600 δισεκατομμύρια δραχμές). Ο συνολικός αμυντικός σχεδιασμός της Αγκυρας για τα επόμενα 30 έτη θα ανέλθει σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια".

    [7] ΗΠΑ - Εξοπλισμοί

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "η Αγκυρα φέρεται να έχει ενημερώσει την Ουάσιγκτον ότι ακυρώνει την παραγγελία 10 ελικοπτέρων Syper Cobra αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σχετική απόφαση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου - για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση - έρχεται μετά την καθυστέρηση έγκρισης της παραγγελίας από το αμερικανικό Κογκρέσο, όπου καταλυτικό ρόλο έχει διαδραματίσει η ενεργός παρέμβαση της ελληνικής ομογένειας. Αμερικανοί αναλυτές αμυντικών θεμάτων εκτιμούν ότι η απόφαση της Αγκυρας είναι ενδεικτική της στροφής, που κάνει η Τουρκία σε μη αμερικανικές αγορές όπλων. Στο μεταξύ, μετά από πιέσεις γερουσιαστών και βουλευτών που υποστηρίζουν την Ελλάδα η κυβέρνηση Κλίντον ανέλαβε προσωρινά την παροχή προς την Τουρκία τριών μεταχειρισμένων φρεγατών τύπου Perry. Οι υποστηρικτές της Τουρκίας στο Κογκρέσο αντέδρασαν "παγώνοντας" την πώληση προς την Ελλάδα οκτώ ελικοπτέρων και μερικών πυραύλων Harpoon αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων".

    [8] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Επιστολή Κλίντον

    Ο σημερινός Τύπος προβάλει την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Κλίντον στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα, στην οποία εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκαλεί το Πατριαρχείο "έναν από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς θεσμούς του κόσμου" και υπογραμμίζει: "Επιθυμώ να γνωρίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ότι καταδικάζω απερίφραστα την πρόσφατη βομβιστική επίθεση" εναντίον του Πατριαρχείου και καταλήγει: "Η κυβέρνηση μου θα συνεχίσει να υποστηρίζει έντονα το δικαίωμα της Α.Θ. Παναγιότητας να ασκεί ελεύθερα τα καθήκοντά του ως Οικουμενικός Πατριάρχης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Friday, 15 November 1996 - 15:59:56