Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 24/07/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/07/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Αλίκη Βουγιουκλάκη
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Τουρκία - ΕΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 24/07/1996 (ΑΠΕ)

    Στην Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι αφιερωμένες οι πρώτες σελίδες του σημερινού τύπου. Στις εσωτερικές του σελίδες δημοσιεύονται εκτενέστατα αφιερώματα από τη ζωή της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού. Αλλα βασικά θέματα οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χάσαμε Νίκο...". Οι άγνωστες πτυχές της τραγωδίας της Αλίκης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κλαίει την Αλίκη της η Ελλάδα. Αυθόρμητο λαϊκό μοιρολόι".

    Η ΑΥΓΗ: "Συσκέψεις χωρίς αντίκρυσμα για την πάταξη της κερδοσκοπίας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεν παραδίδει το αρχείο η Μιμή. Απόρρητα έγγραφα όπλο εκβιασμού στα χέρια της συμμορίας της Εκάλης".

    ΕΘΝΟΣ: "Σινεμά ο Παράδεισος - Τέλος. Η Ελλάδα αποχαιρετά τα χρόνια της αθωότητας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πάνοπλοι με... οδοντογλυφίδες οι ταγοί 'μας' σήμερα στο Προεδρικό. Στον μπουφέ καρφώνουν την Δημοκρατία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανοιξε φτερά η Αλίκη για τη χώρα των Αθανάτων. Εσβησε το πιο γλυκό χαμόγελο. Το άστρο της δεν σβήνει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αστέρι τ'ουρανού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αστέρι για πάντα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κέρδισε την αιώνια νεότητα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αλλαγές και όχι εκλογές. Ειδική αναφορά Σημίτη στην Κεντροαριστερά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Η Αλίκη όπως θα τη θυμόμαστε. Χιλιάδες την αποχαιρετούν".

    ΝΙΚΗ: "Πέταξε το γλυκό πουλί της νιότης μας. Οι Ελληνες θρηνούν την Αλίκη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι ευθύνονται για τη ζωή των Τούρκων αγωνιστών. Πέθανε και δεύτερος απεργός πείνας στις απάνθρωπες τουρκικές φυλακές".

    [2] Αλίκη Βουγιουκλάκη

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η Αλίκη Βουγιουκλάκη η δημοφιλέστερη ηθοποιός επί τέσσερις δεκαετίες, πέρασε από χτες στην ιστορία του μεταπολεμικού κινηματογράφου και του θεάτρου μας. Η σορός της εκτίθεται για προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης ,από όπου θα κηδευτεί αύριο στις 3 μ.μ. δημοσία δαπάνη".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η γυναίκα που νίκησε το χρόνο, νικήθηκε χθες από το θάνατο... Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η μοναδική ίσως Ελληνίδα σταρ που μεγάλωσε τρεις γενιές και μας χάρισε απλόχερα το ταλέντο της, τη ζωντάνια της, τη δροσιά της, το χαμόγελό της, που έγραψε την προσωπική της ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, που υπήρξε το πιο 'λαμπρό αστέρι' έφυγε παλικαρίσια όπως αντιμετώπιζε τη ζωή της. Η τελευταία της αυτή μάχη δόθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου νοσηλευόταν εδώ και δύο μήνες περίπου αντιμετωπίζοντας με θάρρος, δύναμη και αξιοπρέπεια τη σοβαρή της ασθένεια".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "το χαμόγελο, η δίψα για ζωή, η δροσιά και η ακτινοβολία της Αλίκης θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μεγάλων και μικρών που έμειναν κοντά της έως το τέλος. Και από χθες το μεσημέρι συρρέουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου με ένα λουλούδι στο χέρι για να αποχαιρετήσουν το πιο λαμπρό αστέρι".

    Κατά το ΛΟΓΟ, "η Αλίκη, η σταρ, η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα, έφυγε χθες για τη χώρα των θαυμάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "'το χαμόγελο έσβησε, δεν έσβησε όμως το άστρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που επί 40 χρόνια μεσουρανούσε στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Ξέρουμε, υπάρχουν άστρα που εμφανίζονται για λίγο και σβήνουν, αλλά που περνούν βιαστικά και πέφτουν στο κενό και άλλα που δεν σβήνουν ποτέ, γιατί έχουν ένα προαιώνιο προορισμό: να ζεσταίνουν και να αναζωογονούν με τη ζέστη τους και με το φως τους τη φύση και τις ψυχές. Ενα τέτοιο άστρο θα παραμείνει και η Αλίκη άσβηστο. Το όνειρο έφερε βροχή. Βροχή από δάκρυα. Οι μελωδίες της ευτυχίας σίγησαν. Ο θρήνος και η θλίψη γέμισαν τις καρδιές των χιλιάδων θαυμαστών της ,καθώς και το θαύμα που όλοι καρτερούσαν δεν έγινε. Το γλυκό πουλί της νιότης φτερούγισε για πάντα μακριά μας. Η κόρη του ήλιου, που τόσα χρόνια έλαμπε με τη θεατρική και κινηματογραφική της παρουσία έδυσε ξαφνικά. Η Μανταλένα άνοιξε πανιά για το τελευταίο της ταξίδι. Και ενώ κέρδισε τόσες και τόσες μάχες έχασε τον πόλεμο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "Ηθελα να γίνω η Αλίκη των θαυμάτων μέσα στη χώρα των τραυμάτων και των θυμάτων", είπε. Και έγινε. Ενσάρκωσε την αυταπάτη, σαν μια σύγχρονη Σταχτοπούτα που διέσχισε την μεταπολεμική Ελλάδα με αθωότητα, πείσμα και γοητεία. Ακτινοβολούσε, ήταν φωτεινή, χαμογελούσε. Ενέπνεε αισιοδοξία σε μια κοινωνία που αυτό ακριβώς προσδοκούσε. Το κοινό τη λάτρεψε, οι κριτικοί όσο και αν την αμφισβήτησαν δεν μπόρεσαν παρά να συγκατανεύσουν στο ταλέντο που την καθιέρωσε ως 'νεοελληνικό φαινόμενο' και την ανέδειξε σε 'εθνική σταρ'. Χαρακτηρισμούς που διατήρησε ως το τέλος με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη που σφράγισε τέσσερις δεκαετίες καλλιτεχνικής ζωής και τέσσερις γενιές, κέρδισε χθες την αιώνια νεότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σαν 'νεράιδα' πέρασε χθες στην αντίπερα όχθη εκεί που κατοικούν οι αθάνατοι της τέχνης η Αλίκη Βουγιουκλάκη, 'Δόλωμα' στον χάρο, τα νιάτα και η φρεσκάδα της 'Μανταλένας' του 'Πίπη', της 'Αρχόντισσας', της 'Σωφερίνας', η τσαχπινιά της 'Ψεύτρας', η πονηριά της 'Κατεργάρας'. Αυτή τη φορά η άτακτη μαθήτρια του 'Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο' δεν μπόρεσε να κάνει σκασιαρχείο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αποτύπωσε στο σελιλόιντ τα όνειρα μιας εποχής. Ο παραμυθένιος κόσμος της έγινε καταφύγιο για χιλιάδες Ελληνες που στο πρόσωπο της καθρέφτιζαν τις δικές τους επιθυμίες και όνειρα. Μίλησε στις καρδιές τους για τη γλύκα της νιότης και την ομορφιά της ζωής. Για δεκαετίες τους χάρισε το γέλιο, τη λάμψη, τη ζωντάνια της. Και αυτοί της το ανταπέδωσαν ανεβάζοντάς τη στο πιο ψηλό βάθρο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου. Ηταν η 'Αλίκη', το 'Αλικάκι' τους. Η κόρη, η αδελφή, η σύντροφος που έκλαψαν, γέλασαν μεγάλωσαν μαζί της".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "μια ζωή σαν παραμύθι... Η μοντέρνα Σταχτοπούτα 'πέταξε' στο όνειρο κι από κει στη σιωπή. Σαν αστέρι που πέφτει μέσα στη νύχτα αφήνοντας πίσω ίχνη αστραφτερά, της τροχιάς του. Ποια ευχή άραγε θα της ταίριαζε; Να μείνει στη μνήμη μας. Σαν έκφραση ζωντάνιας, λάμψης, πάθους, δύναμης, υπερηφάνειας και έρωτα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του με τίτλο "Η Αλίκη του ιδρώτα" γράφει ότι "η μεν Αλίκη τερματίζοντας την τελευταία 'σκολιά ατραπό' της ζωής της, ελευθερώθηκε. Διολίσθησε διακριτικά από το ταλαιπωρημένο σκήνωμά της και έφυγε για το 'Νησί των Μακαρίων' όπου δικαιούται επιτέλους να αναπαυθεί. Επί 46 χρόνια στην πρώτη γραμμή, εργαζόμενη δώδεκα και δεκαπέντε ώρες την ημέρα, με πείσμα, με επιμονή με μεθοδικότητα και με επαγγελματισμό, δεν καταδέχτηκε ποτέ να είναι κρατικοδίαιτη και ποτέ δεν χρησιμοποίησε τους φίλους, τους συγγενείς ή τους συντρόφους της ως εφαλτήρια ή ως σκοινιά για αναρρίχηση. Προτίμησε το δρόμο του ιδρώτα. Και πρόσφερε σε όλους χωρίς να πάρει από κανέναν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "η Αλίκη αγαπήθηκε και μισήθηκε. Επαινέθηκε και κατηγορήθηκε. Εγινε εθνική σταρ αλά και αμφισβητήθηκε. Οταν όμως η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή όλος ο κόσμος αγωνιούσε για την 'Αλίκη του'. Κι όταν η καρδιά της την πρόδωσε η Ελλάδα ένιωσε να κρυώνει. Η Αλίκη της νιότης και του χαμόγελου ξεκίνησε χθες για το ταξίδι που δεν έχει γυρισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η Ελλάδα ολόκληρη κλείνει το γόνυ και κλαίει απαρηγόρητα για τον ξαφνικό χαμό της εθνικής μας σταρ, της Αλίκης. Της Αλίκης μας, που χθες το πρωί στις 10.15 ακριβώς ξεκίνησε μόνη από τον Παράδεισο του Αμαρουσίου όπου γεννήθηκε για την τελευταία της εκδρομή στον Παράδεισο των Αγγέλων. Και μπορεί να μην ξανακατέβει ποτέ πια από εκεί αλλά θα'ναι εδώ ΠΑΝΤΑ. Μέσα στην καρδιά μας. Να γελά και να γελάει ο τόπος. Να τραγουδά με εκείνη την γλυκιά παιδικότητά της και να μας κάνει να χαιρόμαστε σαν παιδιά μαζί της".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το φαινόμενο Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν υπάρχει πια. Ο θρύλος του ελληνικού θεάματος η βασίλισσα της ελληνικής σκηνής εδώ και 43 χρόνια το εθνικό αστέρι που κανείς δεν μπόρεσε να θαμπώσει η γυναίκα που παγίδευσε την ομορφιά και τα νιάτα ακόμη και στα 64 χρόνια της, η δυναμική επιχειρηματίας σε περιόδους που οι Ελληνίδες δεν έμπαιναν σε τέτοια χωράφια, έσβησε στο Ιατρικό Κέντρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "το άστρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη ένας λαμπρός αστέρας διαρκείας έσβησε δραματικά μεν αλλά κατά τα αλλά όπως θα το ήθελε η ίδια. Μιας Αλίκης εν πληρει δοξη απυρόβλητης από το χρόνο όμορφης και δροσερής όπως ήθελε να φαίνεται πάντα με αμείωτη τη λατρεία του κόσμου νικημένη μόνο (αυτή που δεν έδειχνε να πτοείται ποτέ στο βίο της)απο την αναπότρεπτη ανθρώπινη μοίρα. Η Αλίκη ήταν ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της νεότερης Ελλάδας".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "αμερικανοί αξιωματούχοι τόνιζαν οτι η κ. Ολμπράϊτ συζήτησε με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας τη θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού ο οποίος θα εξακριβώνει αν και κατά πόσον σημειώνονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων των δύο χωρών στο Αιγαίο. Μεταξύ των προτάσεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η μόνιμη παρουσία αεροσκάφους τύπου AWACS στο Αιγαίο το οποίο θα εξακριβώνει τις κινήσεις των δυνάμεων των δύο χωρών. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους η κ. Ολμπράϊτ υποστήριξε την ανάγκη απ'ευθείας επικοινωνίας και τακτικών συνομιλιών μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας. Η αμερικανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πως βασικός στόχος της αποστολής της ήταν 'η μείωση των κινδύνων από τις πολλές πτήσεις στο Αιγαίο'. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα επιτελεία τόσο της Αθήνας όσο και της Αγκυρας παραδέχονται τον κίνδυνο αυτό και θέλουν να εργασθούν για τη μείωσή του".

    [4] Κυπριακό

    "Να αρπάξουν τη μοναδική ευκαιρία" τα ενδιαφερόμενα μέρη "ώστε να καταστεί πραγματικότητα η από μακρού φευγαλέα λύση του Κυπριακού" συνιστά ο πρόεδρος Κλίντον στην επιστολή που συνοδεύει τη διμηνιαία έκθεσή του για το Κυπριακό." Οι ΗΠΑ μπορούν να διευκολύνουν μια λύση αν όλα τα μέρη ενδιαφέρονται ειλικρινώς για μια διακοινοτική συμφωνία", τονίζει ο πρόεδρος Κλίντον", γράφει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις για διάλογο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στρατιωτικών που υποτιθέμενο στόχο έχει τον αφοπλισμό στην περιοχή".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "προσχήματα αναζητούν οι Τούρκοι για να τορπιλίσουν τη συμφωνία για στρατιωτικό διάλογο που είχε επιτύχει η Μαντλίν Ολμπράιτ κατά τις επαφές της στη Λευκωσία την περασμένη εβδομάδα".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "εμπλοκή φαίνεται οτι παρατηρείται στη διαδικασία έναρξης στρατιωτικού διαλόγου μεταξύ του διοικητή της Εθνικής Φρουράς και του διοικητή των κατοχικών δυνάμεων, καθώς το ψευδοκράτος επιθυμεί τη συμμετοχή στο διάλογο αυτό κάτι που προανήγγειλε και η αμερικανίδα διπλωμάτης Μαντλίν Ολμπράιτ στην περιοδεία της στο τρίγωνο Αθηνών-Λευκωσίας-Αγκυρας του διοικητή των τουρκοκυπριακών δυνάμεων ή άλλου εκπροσώπου του. Ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει στη διαδικασία αυτή συμμετοχή δυνάμεων της τουρκοκυπριακής πλευράς που αυτοαποκαλείται "τουρκική δημοκρατία της Β. Κύπρου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ο πρόεδρος Κληριδης ανακοίνωσε την απόφαση αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ προχθές με τον προσωπικό απεσταλμένο του προέδρου Κλίντον στο Κυπριακό Ριτσαρντ Μπιτι. Οπως ανέφερε ο κ. Κληριδης ο κ. Μπίτι επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία προνοεί τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου και της Τουρκίας και ότι δε υπάρχει θέμα συμμετοχής του διοικητή των λεγομένων "τουρκοκυπριακών δυνάμεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "άμεσα συνδεδεμένη με τα όσο τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα στη Μεγαλόνησο και τις 'υπερατλαντικές' πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται είναι η επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη στην Κύπρο η οποία τοποθετείται χρονικά στα τέλη Σεπτεμβρίου".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "γερμανικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το Κυπριακό μετά την πρόσφατη έντονη αμερικανική αλλά και βρετανική δραστηριότητα. Ο Χέλμουτ Κολ στέλνει στην Κύπρο τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τον Ρούντολφ Ζαιτερς για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση και να διερευνήσει τις δυνατότητες για "ένα πολιτικό συμβιβασμό" όπως λένε οι Γερμανοί. Το γερμανικό ενδιαφέρον εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων προσπαθειών της ΕΕ".

    [5] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "τη δυσφορία της Ε. Επιτροπής για τη μονομερή απόφαση της Αγκυρας σύμφωνα με την οποία η τουρκική κυβέρνηση θα επιβάλει δασμούς ύψους 6% στις εισαγωγές της, εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος της επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η Τουρκία εκβιάζει την Κοινότητα ότι προτίθεται να επιβάλλει εκ νέου δασμούς της τάξης του 6% επί της αξίας των εισαγομένων κοινοτικών προϊόντων σε μια φανερή προσπάθεια άσκησης πίεσης για οριστική κάμψη των ελληνικών αντιρρήσεων στην οριστική έγκριση της χρηματοδότησης της Τελωνειακής Ενωσης ΕΕ-Τουρκίας".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "στην έδρα της Κομισιόν εκτιμούν ότι η Αγκυρα μπορεί να επικαλεστεί την απόφαση της 6ης Μαρτίου (Πακέτο Συμφωνίας για την Τελωνειακή Ενωση) και να ισχυριστεί ότι λόγω του ελληνικού βέτο δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις της ΕΕ (απελευθέρωση του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου και δανείων από ΕΤΕ). Προς το παρόν δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά του Ολλανδού επιτρόπου κ. Χάνς βαν ντεν Μπρούκ ο οποίος χθες είχε συνομιλίες με Τούρκους βιομηχάνους και πληροφορήθηκε για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης".


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 24 July 1996 - 11:04:50