Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 24/05/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/05/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ
  • [5] Χαλκευμένο έγγραφο
  • [6] Πετρελαιαγωγός

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 24/05/1996 (ΑΠΕ)

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και η υπόθεση των ψηφιακών παροχών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ημέρα ντροπής. Ποιοί κυβερνούν αυτόν τον τόπο; 179... ντροπολογίες στη Βουλή. Συμπλοκές και αγοραίες ύβρεις στη ΝΔ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Θλιβερά επεισόδια στην ΚΟ της ΝΔ. Εβερτ: δεν θα δεχτώ άλλες παραφωνίες".

    Η ΑΥΓΗ: "Συμπλοκή στη ΝΔ στο όνομα των διαπλεκομένων. Η αναφορά σε 'Βαρδινογιάννη-Κόκκαλη' προκάλεσε εκρηκτικό επεισόδιο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα πάνε μέσα οι κλεφτοπολιτικοί. Μετά την Ιταλία άνοιξε ο δρόμος για κάθαρση και στην Ελλάδα".

    ΕΘΝΟΣ: "Γυαλιά-καρφιά στη Ρηγίλλης. Σκηνές ροκ, απίστευτοι διάλογοι και παρά λίγο ξύλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και αφίεται ο οίκος μου έρημος. Ο κ. Εβερτ μια επιτιθέμενος και μια υποχωρών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εβερτ: δεν θα γίνουμε Τουρκία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χαριστική βολή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τα αντικειμενικά κριτήρια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αρένα η ΝΔ. 3 χοντρά επεισόδια, ένας Τζέιμς Μπόντ και... πολλή ενότητα. Πρωτοφανείς ύβρεις, καταγγελίες για παρακολουθήσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δίωξη για τα ψηφιακά. Η Ολομέλεια Εφετών όρισε ειδικό ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει έρευνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενα απέραντο φρενοκομείο. Λεξιλόγιο πεζοδρομίου και 'ψιλές' στη Ρηγίλλης. Μητσοτάκης: για όλα φταίει ο Εβερτ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Αρένα για υβρεολόγια χθες η ΝΔ. Αγριοι καβγάδες ανά ζεύγη βουλευτών. Με... προσφυγή στον λαό απειλεί ο Εβερτ".

    ΝΙΚΗ: "Επεσε ξύλο στη Ρηγίλλης. Πριν χωρίσουν βγάζουν τ' άπλυτα στη φόρα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενωμένος αγώνας για ανθρώπινες συντάξεις. Μαζικές και μαχητικές οι χτεσινές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ, "σε νέα περίοδο επικίνδυνης αστάθειας εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς η πολιτική κρίση στην Αγκυρα λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις ενώ η τουρκική ηγεσία εμμένει στους απαράδεκτους ισχυρισμούς της περί 'γκρίζων περιοχών' στο Αιγαίο και αξιώνει την έναρξη απευθείας διαλόγου με την Ελλάδα".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "η επαναδραστηριοποίηση και επέκταση του μνημονίου της Βουλιαγμένης με στόχο την επιβολή - έστω εμμέσως - των ΜΟΕ στο Αιγαίο αποτελεί το μόνιμο στόχο των ΗΠΑ όπως τουλάχιστον προκύπτει αφ'ενός από τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα στην Αγκυρα αφ'ετέρου από τις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ ο υφυπουργός Αμυνας Ν. Κουρής με τον ομόλογό του Γ. Λόταρ. Ανοικτό συγχρόνως άφησε το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί μια διαδικασία Τύπου Κάμπ Ντέιβιντ στις ελληνοτουρκικές διαφορές ο ανώτατος σύμβουλος του Κλίντον Τζόρτζ Στεφανόπουλος, αφού όπως διευκρίνισε διασφαλισθούν συγκεκριμένες συνθήκες".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "ρόλο 'τροχονόμου' στο Αιγαίο μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων, επιδιώκουν να παίξουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποδυναμώνοντας έτσι αρμοδιότητες και δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "Αγκυρα και Ουάσιγκτον λίγες μόλις μέρες πριν την πραγματοποίηση σημαντικών ελληνοτουρκικών συναντήσεων με δηλώσεις αξιωματούχων επιχειρούν να διαμορφώσουν το κλίμα και το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών συνομιλιών. Από την πλευρά της Αγκυρας θα πρέπει να επισημανθεί η επιμονή με την οποία υπογραμμίζεται η άποψη πως απαιτείται ελληνοτουρκικός διάλογος για τους βράχους και τις νησίδες του Αιγαίου των οποίων το καθεστώς δε διευκρινίζεται από διεθνή κείμενα. Αυτές τις απόψεις της Αγκυρας σαφέστατα συμμερίζεται η Ουάσιγκτον η οποία όπως είναι γνωστό επιθυμεί τη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του στενού συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου Τζ. Στεφανόπουλου σύμφωνα με την οποία δε θεωρεί δυσμενή εξέλιξη μια ελληνοτουρκική συζήτηση κορυφής τύπου Κάμπ Ντέιβιντ. Πρέπει να σημειωθεί πως πάγια επιδίωξη της αμερικανικής διπλωματίας είναι η εγκατάσταση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "έντονες πιέσεις ασκούν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ για συγκυριαρχία στο Αιγαίο με τη γείτονα χώρα, βάσει των ΜΟΕ (μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης). Οπως αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Κουρής κατά τη συνάντηση που είχε στις 17 και 18 του μήνα με τον Αμερικανό ομόλογό του, οι ΗΠΑ προσπάθησαν 'να επαναφέρουν τα ΜΟΕ στο Αιγαίο από την πίσω πόρτα'. Ομως ο Ελληνας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης ήταν κατηγορηματικός:"οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές. Η συμφωνία είναι σαφής και αν υπάρχει πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά θα εφαρμοστεί χωρίς να θιγούν τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο". Η πρόταση για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου δεν ικανοποιεί και αποδυναμώνει το δικαίωμα της Ελλάδας για έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών". Και ο κ. Κουρής κατέληξε: "η συμφωνία Παπούλια- Γιλμάζ πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει χωρίς περαιτέρω συμφωνία και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου αυτής στο Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "η αμερικανική πρόταση που προέβλεπε την παρουσία στο Αιγαίο αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών με σκοπό να επιτηρούν την εφαρμογή των ΜΟΕ απερρίφθη από την Ελλάδα. Επίσης, η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Τύπου, επεσήμανε ότι οι τουρκικές θέσεις δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για να υπάρξει κλίμα σύγκλισης και επανέλαβε οτι η ελληνική πλευρά επιμένει στη διαδικασία "βήμα προς βήμα".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε πλήρες αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι προσπάθειες επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων αλλά οι Αμερικανοί που εκφράζουν φόβους για τις συνέπειες της αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο συνεχίζουν να πιέζουν την Αθήνα και την Αγκυρα για να διευθετήσουν άμεσα τις διαφορές τους πριν απο το καλοκαίρι που αναμένεται να είναι 'θερμό'. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Κλίντον αποφεύγουν να τοποθετηθούν επίσημα για τις θέσεις των δύο πλευρών όπως εκφράστηκαν απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Εμρέ Γκιονενσάι αλλά υψηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου επιρρίπτουν την ευθύνη στην Αγκυρα η οποία, όπως είπαν, 'αρνείται να δηλώσεις πως συμφωνεί σε παραπομπή του προβλήματος για τα Ιμια σε διεθνή διαιτησία'. Ενημερωμένη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι "η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία δεν συμβάλλει σε ραγδαίες εξελίξεις" αλλά εκφράζεται η ελπίδα ότι το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να βελτιωθεί αν δεν διακοπούν οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου με τον κ. Γκιονενσάι".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "μια σειρά προτάσεων που είχε υποβάλει και προ διμήνου και αναφέρονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε χθες ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα στην τουρκική ηγεσία. Οι προτάσεις αυτές εισηγούνται τη λειτουργία 'θερμής' τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα σε Αγκυρα-Αθήνα-Βρυξέλελς για την αποσόβηση κρίσεων, την παρακολούθηση των ασκήσεων στο Αιγαίο από τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης της Συμμαχίας και την επέκταση του πρωτοκόλλου Παπούλια-Γιλμάζ του 1988. Οι προτάσεις αυτές που δεν απερρίφθησαν από την Αγκυρας αλλά παγίως δεν γίνονται αποδεκτές από την Αθήνα, κατά τον κ. Σολάνα 'θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις' στις σχέσεις των δύο χωρών γεγονός που του επιτρέπει να διαπιστώνει ότι "υπάρχει έδαφος για κάποια αισιοδοξία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απ ότι φαίνεται "ανέλαβε πρωτοβουλία για τη δημιουργία μηχανισμού αποφυγής κρίσεων στο Αιγαίο. Ωστόσο, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταστήσει σαφές πως θα μπορούσε να αποδεχθεί την εκ νέου ενεργοποίηση της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ του 1988, αλλά οι λοιπές προτάσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν στην πράξη, όταν η Αγκυρα αρνείται να τερματίσει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μέχρι τα έξι μίλια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ και επισημαίνει ότι "ο Σολάνα προδικάζει συμφωνίες με Τουρκία. Προβλέπει ότι θα υπάρξουν στη συνάντηση Πάγκαλου-Γκιονενσάι στο Βερολίνο αλλά και ότι η Ελλάδα θα δεχθεί το πακέτο μέτρων για το Αιγαίο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζάκ Σαντέρ αναγνώρισε τα σύνορα της χώρας μας ως εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη".

    Στο μεταξύ, "αμείωτες εμφανίζονται, τονίζει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων από θαλάσσης και αέρος στην περιοχή των βραχονησίδων Ιμια. Σοβαρούς όμως προβληματισμούς έχει προκαλέσει σε Ελληνες επιτελείς η παρουσία ελικοπτέρων για αρκετό χρονικό διάστημα - ιδιαίτερα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες - πάνω από τις βραχονησίδες. Ενώ την ίδια στιγμή το περιπολικό Ρ-140 είχε παραβιάσει κατ'επανάληψη τα χωρικά μας ύδατα. Οι κινήσεις των ελικοπτέρων ιδιαίτερα στην περιοχή Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι-Ιμια δημιουργούν ερωτηματικά, αφού οι Τούρκοι με προκλητικότατο τρόπο αμφισβητούν την περιοχή και κάνουν λόγο περί 'γκρίζας ζώνης'. Τρία ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών παραβίαζαν συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ σε δύο των περιπτώσεων είχαμε "εικονική εμπλοκή".

    [3] Κυπριακό

    Το ΕΘΝΟΣ με τίτλο "Πρωτοβουλία Γκάλι για Κυπριακό" αναφέρει ότι "τα Ηνωμένα Εθνη επαναδραστηριοποιούνται στο Κυπριακό με προσωπική ανάμειξη και του ΓΓ Μπ. Γκάλι ο οποίος θα συναντηθεί μέσα στον Ιούνιο τόσο με τον Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη όσο και με το Ραούφ Ντενκτάς".

    "Ο επόμενος στόχος της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Κλίντον είναι να επιτευχθεί ειρήνη στην Κύπρο, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν ενωμένη και χωρίς ξένους στρατούς. Τη δήλωση αυτή έκανε ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Κλίντον, Τζόρτζ Στεφανόπουλος. Ο ελληνικής καταγωγής ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είπε ότι για να υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο θα πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και για το τι μπορεί να συμβεί μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας", γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ωστόσο ότι "αμερικανοί αξιωματούχοι που ενημέρωσαν στο Λευκό Οίκο τους συνέδρους της ΠΣΕΚΑ υπήρξαν 'ψυχροί και αντικειμενικοί' στις εκτιμήσεις τους πως τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή συνοδεύονται άμεσα με την ύπαρξη της Τουρκίας και πως θα καταβάλουν μεν προσπάθειες και ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για το Κυπριακό αλλά υπό το φως των ευρύτερων εξελίξεων στην περιοχή. Κατέστησαν δε σαφές πως στο Κυπριακό λείπει η δέουσα πολιτική βούληση από τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να προχωρήσει η λύση του ζητήματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "την αμερικανική πρωτοβουλία για την προώθηση της λύσης στο Κυπριακό ενισχύει η Βρετανία διορίζοντας τον κ. Ντ. Χάνεϊ πρώην αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ ως ειδικό απεσταλμένο. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μαλ. Ρίφκιντ χαρακτήρισε για πρώτη φορά 'κατεχόμενα' τη Βόρειο Κύπρο κάτι που είχε αποφύγει να κάνει ως τώρα η Βρετανία από την ημέρα της εισβολής. Επίσης πρόσθεσε ότι η προώθηση της λύσης του προβλήματος είναι απαραίτητη γιατί διαφορετικά δεν είναι εύκολη η ένταξή της στην ΕΕ όταν ένα τμήμα της κατέχεται από άλλη χώρα".

    [4] Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "εικόνα διάλυσης παρουσίασε χθες η ΝΔ στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της ΚΟ όπου επιβεβαιώθηκαν όχι μόνο οι διαφορετικές πολιτικές μεταξύ των δύο πτερύγων αλλά και η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκούσε μόνο η φράση του βουλευτή Π. Χατζηνικολάου προς τον Γ. Κεφαλογιάννη 'όταν ακούς τα ονόματα Βαρδινογιάννης και Κόκκαλης θερμαίνεσαι' για να κινηθεί ο δεύτερος απειλητικά εναντίον του πρώτου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "έξυσε τις πληγές της ΝΔ η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του κόμματος και του τόπου 'έπεσαν στο τραπέζι' αλλά λύσεις δεν δόθηκαν αφού την ουσία έκρυψε 'η λογική του καφενείου' την οποία έφεραν στη συνεδρίαση οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Το πολιτικό συμπέρασμα που βγήκε από τη χθεσινή συνεδρίαση συνεδρίαση της ΚΟ είναι ότι ορόσημα για την πορεία του κόμματος θα είναι το κλίμα που θα καλλιεργηθεί μέχρι την Εθνική Συνδιάσκεψη, αλλά και η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει σ' αυτή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "εικόνα διάλυσης παρουσίαζε... η ενότητα της ΝΔ στη χθεσινή ΚΟ. Με τουλάχιστον τρία χοντρά επεισόδια με καταγγελίες για τζεϊμσμποντικές παρακολουθήσεις στελεχών και με πρωτοφανείς ανταλλαγές ύβρεων και απειλές του Εβερτ "να μιλήσει στο λαό".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "για τα μάτια του Πρ. Παυλόπουλου" - και όχι μόνο - κόντεψαν να σκοτωθούν χθες στη ΝΔ. Κι ενώ ο Κεφαλογιάννης δεν κατάφερε να δείρει 'διαφωνούντα' επειδή τον συγκράτησαν ακατονόμαστες φράσεις, απειλές και καταγγελίες εκτοξεύτηκαν εναντίον αλλήλων. Οι βουλευτές της ΝΔ τα έκαναν γυαλιά-καρφιά με τον αρχηγό τους να παρακολουθεί τα δρώμενα βυθισμένος στη δική του νιρβάνα".

    [5] Χαλκευμένο έγγραφο

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να χαρακτηρίσει 'χαλκευμένο' ένα έγγραφο που έχει πλαστογραφηθεί σε επίσημο επιστολόχαρτο του Λευκού Οίκου και υποτίθεται ότι περιέχει τα πρακτικά των συζητήσεων του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο Μπίλ Κλίντον στις 9 Απριλίου στο Λευκό Οίκο. Το έγγραφο που απασχολεί από προχθές το απόγευμα τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές πιστεύεται ότι είναι 'έργο' των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αφού περιέχει και θέσεις που εξέφρασε κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Εμρέ Γκιονενσάι. Οι αμερικανοί διερευνούν με κάθε μυστικότητα την 'πατρότητα' του πλαστού εγγράφου, αλά και τους στόχους αυτών που το διοχέτευσαν μέσω fax σε ξένες πρεσβείες και σε αμερικανικά υπουργεία στην Ουάσιγκτον".

    [6] Πετρελαιαγωγός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "αναβάλλεται για τον Αύγουστο κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση των κυβερνητικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Ντ. Κονακτσίεφ. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει προχθές και χθες στη Σόφια αλλά αναβλήθηκε διότι η Μόσχα δεν ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί πριν από τις εκλογές στη Ρωσία τον ερχόμενο μήνα ανέφεραν διπλωματικοί παράγοντες στη Σόφια".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Saturday, 1 June 1996 - 21:39:21