Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 21/02/96

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/92/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Ο Πρωθυπουργός στην Ευρώπη

  • [3] Ιταλός για τα Ιμια

  • [4] Σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας

  • [5] Κοινοτικά κονδύλια

  • [6] Εγκληματικότητα


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 21/02/1996 (ΑΠΕ)

    Διπλωματική εκστρατεία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη για ενημέρωση των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τις ελληνικές θέσεις στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, οι σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας και η πορεία των μεγάλων έργων είναι οι ειδησεογραφικοί άξονες των σημερινών πρωινών και απογευματινών εφημερίδων. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι που προβάλλονται στις πρώτες σελίδες:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα κουπόνια στη Βουλή. Πληγή οι προσφορές των εφημερίδων".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φόβος και τρόμος. Χτυπούν στο ψαχνό οι σπείρες Αλβανών- τσιγγάνων".

    Η ΑΥΓΗ: "Τάγματα εφόδου στα τσαντίρια. Κυνηγώντας κακοποιούς, κακοποίησαν αθώους και εξευτέλισαν τη νομιμότητα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ποιούς καίει ο Λογοθέτης. Εκβιάζει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές για να γλιτώσει τη φυλακή ο δήμαρχος Πειραιά".

    ΕΘΝΟΣ: "Ντροπή ΕΛ.ΑΣ. Επίδειξη τσαμπουκά στα τενεκεδόσπιτα των τσιγγάνων στον Ασπρόπυργο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αίσχος. Η ώρα του Εισαγγελέα για δημοσίευση φωτογραφίας γυναίκας που είναι τυλιγμένη με την ελληνική σημαία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η οικογένεια και το περιβάλλον του Ανδρέα Παπανδρέου τα βρήκαν μετά την περιθωριοποίησή τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πετάνε 1,6 τρις. Πρωταθλητής ανικανότητας στην απορρόφηση κονδυλίων ο Σημίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο κακός ΚΑΙΡΟΣ των τσιγγάνων. Αγρια Δύση θύμιζε η επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καθυστερεί ιδιαίτερα η εισροή κονδυλίων απο το πακέτο Ντελόρ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φουντώνουν οι απεργίες. Σύνδεση συντάξεων-μισθών απο το 1997".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κερδοσκοπία σε τρόφιμα και καύσιμα. Και νοθεία σε τυριά και λάδι".

    ΝΙΚΗ: "Καρναβάλι τρόμου απο κομάντος μασκοφόρους".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τελείωσαν τα 'θα' για τις συντάξεις πείνας. Οχι στην επανασύνδεση συντάξεων-μισθών, λέει τώρα η κυβέρνηση".

    [2] Ο Πρωθυπουργός στην Ευρώπη

    Τις ελληνικές θέσεις στο πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης θα αναπτύξουν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος στην πρώτη ευρωπαϊκή τους εξόρμηση που αρχίζει σήμερα με συνομιλίες στις Βρυξέλλες, γράφουν οι εφημερίδες.

    Ευνοϊκή αναμένεται η αυριανή υποδοχή του κ Σημίτη στη Βόννη, γράφει η ΑΥΓΗ, προσθέτοντας οτι οι Χριστιανοδημοκράτες ζητούν να ασχοληθεί η Ε.Ε συστηματικότερα με το Αιγαίο.

    Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά ο Πρωθυπουργός τη διπλωματική του εκστρατεία στην Ευρώπη, επισημαίνει η ΑΥΡΙΑΝΗ.

    Αισιοδοξία για την ευρω-εκστρατεία Σημίτη, διαπιστώνει το ΕΘΝΟΣ, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου οτι "δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με την Τουρκία".

    Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε η Τανσού Τσιλέρ, γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτοντας οτι σε επιστολή που έστειλε η πρωθυπουργός της Τουρκίας προς τους ομολόγους της στην ΕΕ απειλεί πως η κατάσταση στο Αιγαίο "θα γίνει χειρότερη" αν ταχθούν με το μέρος της Ελλάδας και υποχωρήσουν στις πιέσεις της χώρας μας, σχετικά με την οικονομική συνεργασία της ΕΕ με τη Τουρκία.

    Οι ελληνικές θέσεις κερδίζουν έδαφος στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε θετικό κλίμα πραγματοποιείται στο ταξίδι Σημίτη, γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται στη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μάλκομ Ρίφκιντ, ο οποίος μετά τις συνομιλίες του με τον Θεόδωρο Πάγκαλο πρότεινε "να τα βρείτε Ελλάδα και Τουρκία".

    Σε κλίμα σχετικά θετικό το ταξίδι του κ Σημίτη στη δυτική Ευρώπη, εκτιμά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη διπλωματική εκστρατεία του πρωθυπουργού, επισημαίνει ο ΛΟΓΟΣ.

    Μαραθώνιος θα είναι η περιοδεία ενημέρωσης που αρχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ ο οποίος θα επιμείνει οτι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

    Εριξε τους τόνους του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μάλκομ Ρίφκιντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, γράφει η ΝΙΚΗ.

    [3] Ιταλός για τα Ιμια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι νομικά βάσιμα είναι τα ελληνικά επιχειρήματα για το καθεστώς των βραχονησίδων και για την ισχύ της ιταλοτουρκικής συμφωνίας του 1932 στην οποία η Ελλάδα είναι "διάδοχο κράτος" με μεταβίβαση όλων των διατάξεων, δήλωσε ο Ιταλός δικαστής Φεράρι Μπράβο μέλος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

    Ενα απο τα βασικά επιχειρήματα της Αγκυρας, στη διεκδίκηση βραχονησίδων στο Αιγαίο, καταρρίφθηκε χθες δια στόματος του Ιταλού δικαστού κ. Μπράβο, σημειώνει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    [4] Σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας

    Την ανάγκη συνεχούς συνεννόησης και στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο και είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου, γράφουν οι εφημερίδες.

    Οι τύχες της Ελλάδας και της Κύπρου είναι συνδεδεμένες και γι αυτό η συνεργασία μας πρέπει να είναι και θα είναι στενότατη δήλωσε ο πρωθυπουργός, όπως γράφει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    Σημαντικές επαφές θα έχει ο Μιλτιάδης Εβερτ στην Κύπρο κατά την τριήμερη επίσκεψή του, σημειώνει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    Το Κυπριακό πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής και δεν πρέπει να ξεχνιέται ούτε να περιθωριοποιείται δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, όπως γράφει η ΑΥΓΗ.

    Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν οτι το Κυπριακό είναι θέμα πρώτης γραμμής για την Ελλάδα γράφουν η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΑ ΝΕΑ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.

    [5] Κοινοτικά κονδύλια

    Τα μεγάλα έργα, που είναι απαραίτητα για την υποδομή της Ελλάδας θα προχωρήσουν οπωσδήποτε, με όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος, δήλωσε, χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, όπως γράφουν οι εφημερίδες.

    Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στην οικονομία είναι η απορρόφηση των πόρων του Β' πακέτου Ντελόρ και η επιτάχυνση της εκτέλεσης των μεγάλων έργων, σημειώνει το ΕΘΝΟΣ.

    Πρωταθλητής ανικανότητας στην απορρόφηση κονδυλίων είναι ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, εκτιμά ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτοντας οτι πετάνε 1,6 τρις, ενώ η Βάσω Παπανδρέου θέλει να αναλάβει ολόκληρο το ταμείο.

    Καθυστερεί ιδιαίτερα η εισροή κονδυλίων απο το πακέτο Ντελόρ επισημαίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    [6] Εγκληματικότητα

    Σπείρες Αλβανών και τσιγγάνων χτυπούν στο ψαχνό προκαλώντας φόβο και τρόμο, ενώ σημειώνεται έξαρση της εγκληματικότητας, γράφουν οι εφημερίδες. Αναφορά γίνεται σε επεισόδιο που σημειώθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στον Αγιο Λουκά Ασπροπύργου, όπου αστυνομικοί έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό δραστών της δολοφονίας παγοπώλη στη Χαλκίδα καθώς και δράστες κακοποίησης γυναικών στα βόρεια προάστια. Ομάδα τσιγγάνων αντιδρώντας στην αστυνομική ενέργεια πυροβόλησαν με καραμπίνα και τραυμάτισαν στο μάτι έναν αρχιφύλακα.

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.20 run on Wednesday, 21 February 1996 - 10:12:24