Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 08/12/95

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

Athens Press Review (ELOT 928) Directory

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/12/1995


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • [2] Κατάσταση υγείας του Πρωθυπουργού

  • [3] Πολιτικές διεργασίες

  • [4] Ελλάδα-Σερβία

  • [5] Συνέδριο Απόδημου Ελληνισμού

  • [6] ΠΓΔΜ

  • [7] Κυπριακό


  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 08/12/1995 (ΑΠΕ):

    Η πορεία της υγείας του πρωθυπουργού, οι πολιτικές διεργασίες που συντελούνται, ο προϋπολογισμός, το Σκοπιανό, καθώς και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ζήτησε τη Σωτηρία. Ο Πρωθυπουργός ακούει τραγούδια της Μπέλλου. Δίνει εντολές με σημειώματα. Οι δικοί του πιστεύουν οτι μπορεί να κάνει Χριστούγεννα στην Εκάλη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κράτος της Δήμητρας. Μας κυβερνά απο το ΩΝΑΣΕΙΟ με το πορτοκαλί τηλέφωνο".

    Η ΑΥΓΗ: "Κόκκινο στη διαδοχή με πορτοκαλί τηλέφωνο. Εικόνα ανάκαμψης καλλιεργεί το "περιβάλλον". Πυκνώνουν όμως οι φωνές στο ΠΑΣΟΚ για άμεση αντικατάσταση".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αφήστε τον Ανδρέα να πεθάνει ήσυχος".

    ΕΘΝΟΣ: "Φωτιές ανάβει η Δήμητρα. Έρχεται και θαυματουργό φάρμακο απο τις ΗΠΑ. Ανησυχητική στασιμότητα σε νεφρά και πνεύμονες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Νέα κόντρα Εβερτ-Ντόρας για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Του ζήτησαν να καλύψει το κενό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολες οι εξουσίες στη Μιμή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σούζα στη Μιμή υπουργοί και κομισάριοι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρέμουν παράταση αδιεξόδου. Αμήχανοι οι δελφίνοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γιατροί: ο Πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα ίσως στην Εκάλη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η "λιτότητα" διχάζει τα μεγάλα κόμματα. Παπαδόπουλος, Μάνος και Σουφλιάς κατά των παροχών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πρώτα η ενότητα. Το λόγο έχουν τα 400 στελέχη που εκφράζουν τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Σε λίγες μέρες ο Ανδρέας θα συνεργάζεται με τους υπουργούς".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σενάρια αλλαγών με παρόντα Ανδρέα μετά τη χθεσινή βελτίωση".

    ΝΙΚΗ: "Η κάθοδος των 400 στην Αθήνα. Ακούστε τη φωνή τους. Η βάση του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει στη διαδοχή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γαλλικό μήνυμα αντίστασης στο Μάαστριχτ οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων".

    [2] Κατάσταση υγείας του Πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "κατά τη χθεσινή μέρα παρατηρήθηκε βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας του Πρωθυπουργού και η κλινική εικόνα του ήταν καλύτερη. Στάσιμη χαρακτηριζόταν η νεφρική λειτουργία".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "ευδιάθετος ήταν χθες ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αφού μετά απο οκτώ ημέρες παραμονής στον τραχειοσωλήνα κατάφερε όχι μόνο να σηκωθεί απο το κρεβάτι αλλά και να επικοινωνήσει με άνεση με τη σύζυγό του και τους φίλους του. Σε σημείωμα που έγραψε ζήτησε να ακούσει μουσική. Με νόημα, είπε στη σύζυγό του Δήμητρα οτι νιώθει πολύ καλύτερα, ενώ το μεσημέρι που συναντήθηκε με την κόρη του Σοφία άφησε να εννοηθεί οτι νιώθει ανακουφισμένος, κάτι στο οποίο στόχευαν άλλωστε και οι γιατροί πραγματοποιώντας την τραχειοτομή. Μάλιστα σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Παπανδρέου χθες έφαγε και κοτόσουπα, αφού ο τραχειοσωλήνας πλέον δεν υπάρχει και η ουλή που δημιουργήθηκε απο την τραχειοστομία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "ο πρωθυπουργός σηκώθηκε, κάθισε στο κρεβάτι με δική του αναπνοή, έδωσε σημειώματα σε γιατρούς και νοσοκόμες και κάποιοι είπαν οτι συνομίλησε λίγο με ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά του. Ομως έγκυροι ιατρικοί κύκλοι χαρακτήριζαν την περιγραφή αυτή υπεραισιόδοξη επισημαίνοντας οτι η ιατρική ομάδα του Ωνασείου κυριολεκτικά τρέμει το ενδεχόμενο επιπλοκών. Η νεφρική λειτουργία δεν είναι ακριβώς αυτοί που θα ήθελαν. Άμεσος κίνδυνος υπάρχει και για την καρδιακή λειτουργία, έντονος κίνδυνος ελλοχεύει και για την αναπνοή η οποία φέρεται να έχει βελτιωθεί μετά την τραχειοτομή. Το πιο κρίσιμο όμως σημείο, στο οποίο θα κριθεί η μάχη του κ. Παπανδρέου ήταν και παραμένει η διατροφή".

    "Σήμερα, γράφει ο ΛΟΓΟΣ, αναμένεται να φθάσει το ειδικό φάρμακο, που παραγγέλθηκε μέσω πρεσβείας απο την Αμερική για την αύξηση της μυϊκής μάζας που θα δώσει "πνοή" δύναμης στον Πρωθυπουργό. Το φάρμακο αυτό το χρησιμοποιούν οι αθλητές και χορηγείται τόσο για τη δυνάμωση των μυών όσο και για την καλυτέρευση της σωματικής εικόνας του λήπτη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "ανεξαρτήτως απο την προσπάθεια παραπληροφόρησης οι θεράποντες ιατροί απαισιοδοξούν και χαρακτηρίζουν ως επιδείνωση τη σταθερότητα που εμφανίζει η υγεία του Πρωθυπουργού. Ο σκελετωμένος πια Ανδρέας Παπανδρέου είναι σε οριακά κρίσιμο σημείο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "σταθεροποιημένη χαρακτηρίσθηκε η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το χθεσινό βραδινό ιατρικό ανακοινωθέν ενώ η αναπνευστική λειτουργία συνεχίζει να υποστηρίζεται μηχανικά και ο υπουργός Τύπου κ Τηλ. Χυτήρης εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι ο κ. Παπανδρέου σύντομα θα βλέπει τους συνεργάτες του. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές, οι προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών επικεντρώνονται και στην νεφρική ανεπάρκεια η οποία επιβαρύνει την κατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι είναι "κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού ", ενώ η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "συνεχώς χειροτερεύει".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "οι πιο κρίσιμες ώρες για τη ζωή του άρρωστου πρωθυπουργού της χώρας κ. Α. Παπανδρέου, το επόμενοι εικοσιτετράωρο. Αν δεν δώσει σαφή δείγματα οτι μπορεί να έχει φυσικές αναπνοές, η κλινική του κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Οπως έγινε γνωστό, απο έγκυρες ιατρικές πηγές του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο κλινήρης πρωθυπουργός έχει υποστεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ διερωτάται "πως ένας ασθενής που δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του βρίσκεται, ξαφνικά, να τρώει ... κοτόσουπα και να μοιράζει ραβασάκια, αυτό μόνο οι θεράποντες γιατροί του κ. Παπανδρέου μπορούν να το εξηγήσουν. Θαύμα της φύσης ή μήπως προσπάθεια αποπροσανατολισμού απο την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού; Το βέβαιο είναι, οτι δυστυχώς, η υγεία του Παπανδρέου εξακολουθεί να παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς η τραχειοτομία δεν έφερε την πολυπόθητη απεξάρτηση απο τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, οι διαταραχές στην πύκνωση του αίματος απειλούν ακόμη την "τραυματισμένη" καρδιά, η νεφρική λειτουργία δεν αποκαθίσταται και η σίτιση μέσω του γαστρικού σωλήνα δεν αποδίδει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αποκαλύπτει οτι "με μια ειδική αυτόματη βαλβίδα που αναμένεται απο το εξωτερικό θα δώσουν οι γιατροί φωνή στον Πρωθυπουργό. Το αποτέλεσμα ,εκτιμά γιατρός, θα είναι ικανοποιητικό, η φωνή θα είναι η γνωστή φωνή του Παπανδρέου με πιθανότητες μικρής παραλλαγής που ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθός της. Σίγουρα πάντως μας εξήγησε "θα θυμίζει φωνή Παπανδρέου με όλους τους γνωστούς τόνους". Η αυτόματη αυτή βαλβίδα θα παραμείνει στην απόληξη της τραχείας του πρωθυπουργού μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η πνευμονική του λειτουργία και μπορεί να αναπνέει μόνος του χωρίς να κουράζεται όλη τη μέρα και χωρίς τη βοήθεια του αναπνευστήρα. Όταν γίνει αυτό θα του αφαιρεθεί ο μικρός σωλήνας απο την τραχεία και φυσικά και η βαλβίδα και οι γιατροί θα προχωρήσουν στο ράψιμο της οπής στην τραχεία. Εκείνο πάντως που τόνισε ο κορυφαίος γιατρός είναι οτι το μοναδικό και κυρίαρχο πρόβλημα υγείας του Πρωθυπουργού είναι το καρδιολογικό".

    [3] Πολιτικές διεργασίες

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ανατρέπονται τα σενάρια διαδοχολογίας τα οποία έφεραν συνειδητά τον ιδρυτή του κόμματος εκτός των διαδικασιών. Τα ευχάριστα μηνύματα σχετικά με την πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού έρχονται ως απάντηση στις ... ανησυχίες του "ευαίσθητου" αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδη Εβερτ αλλά και όσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ δείχνουν να βιάζονται να δώσουν τέλος στην ιστορία της διαδοχής, όταν ακόμη αυτή δεν έχει ξεκινήσει. Απάντηση όμως σε όλους αναμένεται να δώσουν σήμερα και οι περίπου 400 εκπρόσωποι των Νομαρχιακών και Τομεακών επιτροπών στη διαδικασία του ΕΓ και στην οποία θα παραστούν τα μέλη της ΚΟ και της ΚΕ που ωστόσο δεν θα έχουν δικαίωμα λόγου. Μόνη παρέμβαση θα είναι αυτού του κ. Α. Τσοχατζόπουλου. Για πρώτη φορά άλλωστε δίνεται η ευκαιρία στη βάση να εκφράσει αβίαστα την άποψή της, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την κρίσιμη για τη διατήρηση της ενότητας στο κόμμα στιγμή ενώ υλοποιείται το χρονικό αίτημα για αναβάθμιση του ρόλου της και εντονότερο ρόλο στις διεργασίες και στις αποφάσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι "το προβάδισμα στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν σήμερα -σε μια επίπονη ωστόσο διαδικασία- οι γραμματείες των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών του Κινήματος απ' όλη τη χώρα. Στη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα μετά την εισήγηση του γραμματέα της ΚΕ, κ. Σκανδαλίδη, το λόγο θα πάρει η βάση του ΠΑΣΟΚ. Θα απαντήσει -όπως αναμένεται- στους διαδοχολογούντες. Θα προτείνει λύσεις-εγγυήσεις για την ενότητα και τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και θα ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της ΚΕ με στόχο τη σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "την παραίτηση του πρωθυπουργού απο τα καθήκοντά του ζητούν τώρα πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (ανάμεσά τους και ο κ. Χ. Ροκόφυλος) που βλέπουν το πολιτικό κενό στη λειτουργία της κυβέρνησης και ανησυχούν για το άμεσο μέλλον λόγω της παρατεινόμενης νοσηλείας του κ. Α. Παπανδρέου. Η αντικατάσταση του πρωθυπουργού θεωρείται αναγκαία απο τη συντριπτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή διχάζει τα στελέχη και προκαλεί αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις ομάδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν φόβους οτι η σημερινή κατάσταση με τον πρωθυπουργό "παρόντα-απόντα" μπορεί να παραταθεί δημιουργώντας μεγάλο αδιέξοδο τόσο στην κυβερνητική λειτουργία όσο και στις εξελίξεις στο κόμμα και προβληματίζονται για τον τρόπο αντίδραση τους. Συνταγματικός τρόπος αντικατάστασης του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει άλλος πλην της παραίτησης του. Αλλα σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη βεβαιότητα οτι ο Α. Παπανδρέου δεν πρόκειται να παραιτηθεί".

    Αντίθετα ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι "η ικανοποιητική πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού πολλαπλασιάζει τις ελπίδες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανάληψη απο τον ίδιο και δικών του πρωτοβουλιών, με στόχο την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων. Τέτοιες πρωτοβουλίες που συζητούνται και δημόσια είναι η τοποθέτηση απο τον Α. Παπανδρέου ενός ή δύο αντιπροέδρων που θα συντονίζουν το κυβερνητικό έργο και η δρομολόγηση εκτάκτου συνεδρίου για αλλαγές στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι οι επίδοξοι διάδοχοι μοιράζουν υποσχέσεις και αλλάζουν τακτική διαρκώς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "σε αλυσιδωτή δυναμική παρέμβαση εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των νόμων προχωρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρώντας οτι η παρατεταμένη εκκρεμότητα της υγείας του Πρωθυπουργού και η επ'αόριστον αναπλήρωσή του συνιστά πλέον μείζον πολιτικό ζήτημα".

    Για το "μείζον πολιτικό θέμα όπως το αποκαλεί πλέον η ΝΔ ο πρόεδρος κ. Εβερτ θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα αποστείλει και επιστολή στον αναπληρούντα τον πρωθυπουργό κ. Τσοχατζόπουλο", αναφέρει ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    "Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο κ. Εβερτ στην επιστολή του προς τον κ. Τσοχατζόπουλο θα επικαλεσθεί τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και θα τονίσει οτι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στην εκλογή νέου Πρωθυπουργού".

    [4] Ελλάδα-Σερβία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "σε νέα σημαντική φάση οικονομικών και επιχειρηματικών συνεργασιών εισέρχονται οι σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας με εφαλτήριο τη βόρεια Ελλάδα. Η αρχή της νέας οικονομικής προσέγγισης μετά την άρση του εμπάργκο θα γίνει την προσεχή εβδομάδα με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη μιας μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής στην οποία θα εκπροσωπούνται 40 απο τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Σερβίας. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αυτών που θα συμμετέχουν σε επιχειρηματικό συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την "οικονομική επανασύνδεση".

    [5] Συνέδριο Απόδημου Ελληνισμού

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "η πρώτη δέσμευση που ανέλαβε το προεδρείο του ΣΑΕ είναι να συναντηθούν τα μέλη του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και να ζητήσουν τη συμπαράσταση του. Σε ψήφισμα του ΣΑΕ τονίζεται οτι οι απόδημοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού".

    [6] ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού δεν πρόκειται να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την τελική ονομασία των Σκοπίων, ανέφεραν χθες κατηγορηματικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Σάιρους Βανς έχει ολοκληρώσει τις διερευνητικές επαφές του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και αναμένεται να ορίσει ημερομηνία μετά τις γιορτές".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ,"ο αμερικανός διαμεσολαβητής προτείνει την ονομασία "Νόβα Ματσεντόνια".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα στελεχωθεί το ελληνικό γραφείο του συνδέσμου που θα λειτουργήσει στα Σκόπια, όπως προβλέπεται απο την ενδιάμεση συμφωνία η οποία υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ στις 13 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη. Επικεφαλής του γραφείου, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας στον ομόλογό του Στέβο Τσερβενκόφσκι της ΠΓΔΜ, θα είναι ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, σύμβουλος πρεσβείας Α'. Στη Ν. Υόρκη οι επαφές του Σ. Βάνς με την ελληνική αντιπροσωπεία και της ΠΓΔΜ συνεχίζονται ενώ αναμένεται σύντομα να οριστεί και ημερομηνία συνάντησης για την ονομασία της γειτονικής χώρας".

    [7] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "η συμφωνία για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αποτελεί την καλύτερη στιγμή της προεδρίας μου", τόνισε σε συνέντευξή του ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ". Ο κ. Κληρίδης ανέφερε οτι "το Ενιαίο Εθνικό Δόγμα έχει προχωρήσει τόσο που έχει καταστεί μη αναστρέψιμο". Έδωσε, μάλιστα τη διαβεβαίωση πως σε λίγο καιρό η Κύπρος θα μπορεί να απαντά στους Τούρκους με το ίδιο νόμισμα, σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "ο ΓΓ του Α.Κ.Ε.Λ. Δ. Χριστόφιας κατηγόρησε τον Πρόεδρο Κληρίδη οτι χωρίς σοβαρή μελέτη και χωρίς να έχει προηγηθεί σε βάθος συζήτηση του θέματος των διευρυμένων νατοϊκών εγγυήσεων και της Νατοϊκής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο, η κυπριακή κυβέρνηση αυθαίρετα αλλάζει άρδην τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου σε κεφαλαιώδεις πτυχές του Κυπριακού".

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.13 run on Friday, 8 December 1995 - 11:53:43