Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ μετά την αποπομπή Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και η διεθνής ανησυχία για την άνοδο του πληθωρισμού.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΠΑΣΟΚ τέλος... Δύο και περισσότερα κομμάτια το κόμμα του Α. Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα βήμα πριν από τη διάσπαση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την αποπομπή του Κώστα Σημίτη και την οριστική ρήξη με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου. Οι βουλευτές, τα κομματικά στελέχη, αλλά και οι ψηφοφόροι της παράταξης, όπως δείχνουν και τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, εμφανίζονται διχασμένοι, με την κρίση να επιτείνεται ακόμη περισσότερο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στο χάος βυθίζεται το ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο εσωκομματικός διχασμός από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Κώστα Σημίτη δεν αποτυπώνεται μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει λάβει χαρακτηριστικά εμφύλιας σύγκρουσης στο Ιντερνετ, και συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ www.dialogos.pasok.gr Στον ηλεκτρονικό εμφύλιο μεταξύ "Παπανδρεϊκών" και Σημιτικών", που φιλοξενείται στο επίσημο δικτυακό τόπο του κόμματος, τα επιχειρήματα έχουν υπερκεραστεί από τις "ύβρεις" και τις "προσβλητικές αναφορές" που εκτοξεύει η μία πλευρά εναντίον της άλλης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ψάχνουν για νέο αρχηγό οι βαρώνοι του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ψάχνουν για νέο αρχηγό οι βαρώνοι του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δίχασαν στην κυριολεξία τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένη η εκλογική συντριβή και μαζί μ΄αυτή η δική τους αποστρατεία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εύθραυστη ενότητα στο ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι διαφωνίες διογκώνονται, τα εσωτερικά μαχαιρώματα ροκανίζουν την εύθραυστη ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος είναι ραγδαίες, με τον Κώστα Σημίτη να ετοιμάζεται για ένα νέο ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο".

    ΕΘΝΟΣ: "Σε διάταξη μάχης όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Διχασμένη και αμήχανη η βάση μπροστά στη νέα κρίση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δημόσια παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ προχωράει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου. Ο Κ. Σημίτης προγραμματίζει την επόμενη κίνησή του. Στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν οι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές η κόντρα Παπανδρέου - Σημίτη εξελίσσεται σε...Πόκερ χωρίς...πάσο στο ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πόκερ για σκληρούς παίκτες εξελίσσεται η κόντρα Παπανδρέου - Σημίτη που όπως δείχνουν τα πράγματα κανένας δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πάει πάσο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να διαγράψει όποιον τολμήσει να τον αμφισβητήσει προσωπικά ή να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ. Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν την επερχόμενη διάσπαση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με καζάνι που βράζει μοιάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ μετά την οριστική ρήξη στις σχέσεις του προέδρου του κόμματος, Γ. Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Η κίνηση της απομάκρυνσης του τελευταίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει επιτύχει τον απόλυτο διχασμό της βάσης του κόμματος σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη στάση που θα κρατήσουν στο εξής τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ακόρεστη δίψα των Κυκλάδων. Έλλειμμα 200.000 κυβικών νερού. Οκταπλασιάστηκε η ζήτηση σε 10 χρόνια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τον εφιάλτη της λειψυδρίας θα αντιμετωπίσουν και φέτος οι Κυκλάδες, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημάρχων τους, λείπουν περί τις 200.000 κ.μ. νερού για να καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης των νησιών τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκστρατεία διαγραφής της ρήξης. Εξηγήσεις Γιώργου για να "ξορκίσει" την κρίση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να γυρίσει σελίδα επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου. Με μια "επικοινωνιακή" εκστρατεία, που στόχο έχει να ξεπεραστεί η κρίση, επιδιώκει να επενδύσει στην κίνησή του για την αποπομπή Σημίτη, εμφανίζοντάς την αναγκαία. Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διχασμένους τους ψηφοφόρους, ενώ η Χαρ. Τρικούπη αφενός μιλάει για μια μεγάλη αντιπολιτευτική πρωτοβουλία, αφετέρου κρατάει ζεστή την απειλή των διαγραφών".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δεν επέλεξα εγώ τη σύγκρουση. Ο Γιώργος εκ βαθέων στα "ΝΕΑ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "ξεκαθαρίζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του στα "ΝΕΑ", ότι δεν θα ανεχτεί πλέον προσωπικές σημαίες στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΧΩΡΑ: " Πάει διακοπές ο Αθανασόπουλος. Τον άδειασε ο Φώλιας για την πρόκληση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η εμμονή του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου να επιβληθούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, χωρίς καμία εντολή από την κυβέρνηση, προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια. Ο Υπουργός θα θέσει σήμερα το ζήτημα στην Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό...".

    City Press: "Νέα κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στη διαχείριση της νέας θεσμικής κρίσης στην -αργή και επισφαλή- πορεία της Ε.Ε. προς την πολιτική ενοποίηση ήταν ως επί το πλείστον αφιερωμένη η χθεσινή συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο τρεις ημέρες μετά το σοκ της καταψήφισης της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης από το 53,4% των Ιρλανδών".

    Metro: "Αγωνία μετά το "όχι" των Ιρλανδών. Έντονος προβληματισμός για την πορεία της Ε.Ε.".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκεπτικισμός, αλλά και σοβαρή ανησυχία για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχεί σε όλες τις πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου, μετά το "όχι" των Ιρλανδών στη Συνθήκη της Λισσαβώνας".

    Metropolis: "Ο πληθωρισμός "καίει" και την Ευρώπη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονος προβληματισμός επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, καθώς ο πληθωρισμός τον Μάιο κατέγραψε το υψηλότερο ιστορικό ρεκόρ του από το 2001, "σκαρφαλώνοντας" στο 3,7%".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Έκρηξη τιμών στα ακίνητα την τελευταία πενταετία στη Θεσσαλονίκη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε στενωπό οι εισηγμένες. Η κρίση πλήττει τα κέρδη εξαμήνου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις αντοχές των ελληνικών επιχειρήσεων δοκιμάζει η κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία. Η εκρηκτική άνοδος του πετρελαίου, το ακριβό χρήμα και η κάμψη στην κατανάλωση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, πολιορκούν τις εισηγμένες εταιρείες και επηρεάζουν αρνητικά τα κέρδη και τις πωλήσεις τους για το πρώτο εξάμηνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο φορολογικό "πακέτο" για αύξηση δημόσιων εσόδων. Διεθνής κρίση και λάθος εκτιμήσεις οδηγούν εκτός τροχιάς τον προϋπολογισμό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εναλλακτικές πηγές αύξησης των φορολογικών εσόδων αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπερεκτιμήσεις στις οποίες στηρίχθηκε ο φετινός προϋπολογισμός και η διεθνής κρίση οδηγούν τα δημόσια οικονομικά σε εκτροχιασμό".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 June 2008 - 21:52:05 UTC