Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-05-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/5/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/5/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το τραγικό επεισόδιο της Σίνδου και η ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ., η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, το "δικαστικό τσουνάμι" Χατζηγάκη το ερχόμενο καλοκαίρι με προτεραιότητες την υπόθεση Siemens, τα δομημένα ομόλογα και την υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς και οι προβλέψεις που έκανε χθες ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Έρευνας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερες και καταστροφικότερες πυρκαγιές στο συνέδριο "Ενεργειακή Ασφάλεια και Κλιματική Αλλαγή" και η παρέμβαση Παπούλια για δημιουργία Αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς θα εξελίσσονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομοσχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπή στο παρωχημένο στρατιωτικό καθεστώς φέρνει το νέο σχέδιο νόμου "Για την ιεραρχία και εξέλιξη των μόνιμων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων" το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αναμένεται το καλοκαίρι να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Από κόσκινο οι πάντες και τα πάντα στην Αστυνομία. Με την γκάφα της Σίνδου, "ξεχείλισε το ποτήρι" και ο Χηνοφώτης αγρίεψε".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "από... εξετάσεις ικανότητας περνάει ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης".

    Η ΑΥΓΗ: "Αλαβάνος: Να γυρίσει στο δημόσιο ο ΟΤΕ. Η κυβέρνηση δίνει το 45% στην "Ντόιτσε Τέλεκομ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "να σταματήσει αμέσως η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ ζήτησε χθες ο Αλ. Αλαβάνος, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, και πρότεινε το δημόσιο, αντί να πουλά, να ανεβάσει τη συμμετοχή του στο 51% του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της χώρας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα κυβέρνηση ετοιμάζει ο Καραμανλής. Ποιοι υπουργοί μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι μετακινούνται".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για το προσεχές Φθινόπωρο μετατίθεται ο ανασχηματισμός, τον οποίο ορισμένα στελέχη συνδέουν με σχέδια επί χάρτου για ευρύτερες αλλαγές στην δομή και στο οργανόγραμμα της κυβέρνησης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κατηγορίες για 150 πρόσωπα. Η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δικαστικό τσουνάμι" με επιτάχυνση των ανακρίσεων σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που έχουν πολιτικό χαρακτήρα και απαγγελία κατηγοριών σε περίπου 150 πρόσωπα προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκης έπειτα από συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ασφαλιστικό: "Πρεμιέρα" με τις γυναίκες. Εκδόθηκε η πρώτη εγκύκλιος για τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος του ασφαλιστικού νόμου 3655/2008 "Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις".

    ΕΘΝΟΣ: "Επιχείρηση "χειροπέδες" από Μαξίμου. Κυβερνητικός αντιπερισπασμός με "δικαστικό τσουνάμι" έως το καλοκαίρι".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" στήνει η κυβέρνηση με προαναγγελία διώξεων από το Μ. Μαξίμου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μίλησε για "δικαστικό τσουνάμι" μέχρι το καλοκαίρι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δημόσια ασφάλεια να κλαις και να... γΕΛΑΣ. Από φιάσκο σε φιάσκο πορεύεται η Ελληνική Αστυνομία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το τελευταίο φιάσκο της αστυνομίας με την θλιβερή κατάληξη ένας αθώος άνθρωπος στην Θεσσαλονίκη να χάσει τη ζωή του από αστυνομικό περίστροφο που άρπαξε από το πλήρωμα ενός περιπολικού ένας τοξικομανής, έδειξε για μια ακόμη φορά τι αστυνομία έχουμε και πόσο ασφαλείς μπορεί να είμαστε στην ζωή μας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Παίρνει κεφάλια ο Καραμανλής. Αυστηρό μήνυμα στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οριστικά τέλος στην ανοχή και στις προσωπικές πολιτικές βουλευτών και κομματικών στελεχών θα θέσει άμεσα ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερο διαφοροποιήσεις σε θέματα πολιτικής στρατηγικής, που έχουν έγκριθεί από τον λαό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλιματικός Αρμαγεδδών. Προβλέψεις για φονικές πυρκαγιές στην Ευρώπη. 10.000 νεκροί στη Μιανμάρ από κυκλώνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματική προειδοποίηση ότι "το φετινό καλοκαίρι και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε μεγαλύτερες πυρκαγιές, με περισσότερους νεκρούς και ανθρώπινα θύματα και ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος αι οικιστικών περιοχών" έκανε χθες ο κ. Τζέσους Σαν Μιγκέλ, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Έρευνας Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ζωή λαθραία. Πύλη εισόδου λαθρομεταναστών η Ελλάδα. Οξύτερο το πρόβλημα σε Χίο, Σάμο, Λέσβο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δύο φωτογραφίες που αναδίδουν την πικρή γεύση από τη λαθραία ζωή χιλιάδων εξουθενωμένων ανθρώπων που γίνονται θύματα δουλεμπόρων και φθάνουν στις ελληνικές ακτές, αν είναι τυχεροί".

    ΕΣΤΙΑ: "Οι Έλληνες αντιδρούν σε όλα. Αντιφατικές απαντήσεις της κοινής γνώμης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρωτοφανής σύγχυσις της κοινής γνώμης αποκαλύπτεται από τις διάφορες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Βέβαια φταίει και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνονται τα ερωτήματα, αλλά οι απαντώντες δεν φαίνεται να ξέρουν τι θέλουν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παραίνεση από Παπούλια για υπουργείο Περιβάλλοντος. Ζήτησε θεσμική αυτονομία για τον συγκεκριμένο τομέα δράσης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρή παραίνεση για τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενισχύοντας με καταλυτικό τρόπο τις φωνές απ' όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, που τάσσονται κατά της διατήρησης του ΥΠΕΧΩΔΕ με τη σημερινή του μορφή".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αγανάκτηση για τα λάθη της αστυνομίας. Αύριο απολογείται ο δράστης της τραγωδίας της Σίνδου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αγανάκτηση και οργή προκαλούν τα μοιραία λάθη της αστυνομίας στην τραγωδία της Σίνδουμε τη δολοφονία οδηγού αστικού λεωφορείου από τριαντατριάχρονο δραπέτη".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πειράματα στο παρά 5' των Εξετάσεων. Ξήλωσαν την Κεντρική Επιτροπή Θεμάτων".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πειράματα λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάνει το υπουργείο Παιδείας, που αντικατέστησε την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων".

    Η ΝΙΚΗ: " Η ΕΛ.ΑΣ. έγινε ξέφραγο αμπέλι. Απροστάτευτοι οι πολίτες από τη δράση των κακοποιών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πίσω από τους κατώτερους αξιωματικούς που ενεπλάκησαν στην τραγική υπόθεση της Σίνδου, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για τη διάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας η κυβέρνηση Καραμανλή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στη Λάρισα σήμερα η πανθεσσαλική συγκέντρωση. Νέα πορεία του ΚΚΕ στο λαό".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στη μάχη για την επιτυχία της πανθεσσαλικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις 8.30 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , έχουν ριχτεί τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία".

    Η ΧΩΡΑ: " 15.000 νεκροί από τον κυκλώνα "Ναργκίς" . Μιανμάρ: Νέα παγκόσμια τραγωδία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα "Ναργκίς" άφησε πίσω του περισσότερους από 10.000 χιλιάδες νεκρούς, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί. Τρεις χιλιάδες υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, χιλιάδες οι άστεγοι και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές".

    City Press: "Έρευνα ΟΛΜΕ: Βαρύ και άστοχο το σχολικό πρόγραμμα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επιβαρημένο πρόγραμμα, προβλήματα με τα βιβλία, πλημμελής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες του γυμνασίου και του λυκείου".

    Metro: "Σκληρό ροκ για τον ΟΤΕ. ΠΑΣΟΚ: Ο οργανισμός θα επιστρέψει ξανά στο Δημόσιο όταν επανέλθουμε στην εξουσία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κορυφώνεται με ρυθμούς....σκληρού ροκ η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με φόντο τις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την Deutsche Telekom για την πώληση του ΟΤΕ και σημείο αιχμής τη συνδιοίκηση του οργανισμού".

    Metropolis: "Χασμουρητά στα θρανία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετεξεταστέο κρίνουν το πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι καθηγητές, υποστηρίζοντας πως δεν προωθεί την κριτική σκέψη και τις δημιουργικές ικανότητες των μαθητών. Ελλιπείς κρίνουν και τις σχολικές υποδομές αλλά και τα βιβλία".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " ΕΛΑΣ: θεατές στο μακελειό. Όλη η δικογραφία για την τραγωδία της Σίνδου".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ιδρύεται αυτόνομο υπουργείο περιβάλλοντος τον προσεχή Οκτώβριο με πιθανό υπουργό τον υιο Μητσοτάκη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιβάρυνση 1,5 δισ. από άνοδο επιτοκίων. Σε νέα προσαρμογή έως και κατά 1 εκατ. μονάδα προχωρούν εντός του Μαΐου οι τράπεζες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε έμμεσες ή απευθείας αυξήσεις επιτοκίων, που θα επανέλθουν έως και στη 1 εκατοστιαία μονάδα, προχωρούν εντός του Μαΐου οι ελληνικές τράπεζες με συνέπεια την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης των δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Νέες προτάσεις από Ρωσία. Μονάδες ηλεκτρισμού- διανομή αερίου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας συζητούν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος, για δεύτερη φορά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Μόσχα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κλιμακώνονται οι πιέσεις για δημόσια προσφορά στον ΟΤΕ, ενώ η συμφωνία με τους Γερμανούς ολοκληρώνεται".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κλιμακώνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση από ιδιώτες επενδυτές και μεγάλα funds του εξωτερικού, που ελέγχουν μετοχές στον ΟΤΕ, ζητώντας από DT και ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσουν στην κατάθεση υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους υπόλοιπους μετόχους μετά την ολοκλήρωση του deal".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγκόσμιος συναγερμός για τις τιμές των τροφίμων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξανόμενες τιμές ειδών διατροφής έκρουσαν χθες από τη Βασιλεία οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες, απευθύνοντας έκκληση για περισσότερο ανταγωνισμό στις αγορές και αύξηση του ελεύθερους εμπορίου με σκοπό τη συγκράτηση των τιμών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 May 2008 - 20:25:41 UTC