Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι νέες ρυθμίσεις, που αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και οι επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ακινητοποίησαν και το Χρηματιστήριο! Απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "άναυδοι παρακολουθούσαν τη διακοπή της συνεδρίασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Έλληνες και ξένοι επενδυτές, σε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση που προκλήθηκε από την "αιφνιδιαστική", όπως αποκάλεσε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δύο βέτο στην τσάντα της Ντόρας. Με την ελληνική άρνηση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ "παγώνουν" και οι διαδικασίες εισόδου στην ΕΕ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, θα δώσει τη μάχη της Ελλάδας για το Μακεδονικό".

    Η ΑΥΓΗ: "Κυβερνητική έφοδος στα ασφαλιστικά ταμεία. Απεργίες από τις ομοσπονδίες εν όψει κινητοποίησης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο ανατρέπονται ασφαλιστικά δικαιώματα, αποδιοργανώνεται η κοινωνική ασφάλιση, ευνοείται η επέκταση των ασφαλιστικών εταιρειών, προδιαγράφεται δυσοίωνο μέλλον ιδιαιτέρως για τους νέους και τις γυναίκες".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να αλλάξει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ ή να γίνει νέο κόμμα. Με την κατηφόρα που έχει πάρει η Παράταξη δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην απόλυτη απαξίωση και την διάλυση βαδίζει ολοταχώς το ΠΑΣΟΚ με ευθύνη της ηγεσίας του και των κορυφαίων στελεχών του".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Παύση πληρωμών! Νεκρό και χθες το Χρηματιστήριο. Αδυναμία για διεθνείς συναλλαγές. Τρίτη ημέρα καταλήψεων στην Τράπεζα της Ελλάδος".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος από τους εργαζομένους, που νέκρωσε το Χρηματιστήριο και πάγωσε τις διεθνείς συναλλαγές της χώρας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Όλες οι αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό. Στην κυβερνητική επιτροπή σήμερα το νομοσχέδιο. 158 άρθρα μεταβάλλουν το χάρτη σε ασφάλιση και συντάξεις".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας ανεβάζει η κυβέρνηση την ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

    ΕΘΝΟΣ: "5 χρόνια επιπλέον δουλειά για όλους. Με τυμπανοκρουσίες για τις αγρότισσες "σκεπάζουν" το ασφαλιστικό σ.ν.".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα νέο επικοινωνιακό τρικ, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την κοινωνική ένταση που ήδη προκαλούν οι ανατροπές στις συντάξεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τους παίρνει φαλάγγι η Μακεδονική Φάλαγγα. Σήμερα το συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα για την Μακεδονία, τους Σκοπιανούς και τους πατρώνες τους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Γ. Γραμματέας αφού ήρθε, "είδε", "άκουσε" και "απήλθε", εν τούτοις ο Μάθιου Νίμιτς δεν σταμάτησε τα σούρτα φέρτα και μεταβαίνει αιφνιδίως σήμερα στα Σκόπια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ισχυρό σοκ στην κυβέρνηση. Από δύο ηχηρά ραπίσματα και τις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με επικοινωνιακά τρικ αποπροσανατολισμού και ψέματα επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο μίξερ των λαοσυνάξεων το ασφαλιστικό. Ανακοινώνονται σήμερα εσπευσμένα οι αλλαγές σε όρια ηλικίας και συντάξεις. Πολιτικό και επικοινωνιακό παρασκήνιο πίσω από την κίνηση της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αφιερωμένες εξαιρετικά στο... ασφαλιστικό είναι οι επόμενες 48 ώρες. Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη βελτίωση των όρων συνταξιοδότησης του ΟΓΑ σε εκδήλωση για τις αγρότισσες, στη Βουλή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκρήξεις για το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση αμετακίνητη, το αποφασίζει σήμερα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κοινωνική αναταραχή προκαλεί η έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για το Ασφαλιστικό, το οποίο κρατείται κρυφό από τους κοινωνικούς εταίρους".

    ΕΣΤΙΑ: "Διακομματικό άνοιγμα Καραμανλή. Κατά τα πρότυπα της διευρύνσεως του 1978".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Καραμανλής έχει κάθε λόγο να επιδιώξη διακομματικό άνοιγμα. Το γεγονός ότι ο ίδιος υπερβαίνει σε δημοτικότητα το κόμμα του, δείχνει ότι μπορεί να κινηθή και εκτός των στενών κομματικών ορίων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συντεχνιακά μέτωπα με μεγάλο κόστος. Κλειστό χθες το Χρηματιστήριο, δυσκολίες σε ΔΕΗ και τράπεζες".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υψηλός απεργιακός πυρετός αρχίζει να ταλαιπωρεί πλέον τη χώρα, καθώς σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προτασίας, Φάνη Πετραλιά, θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ έφθασε η ώρα. "Πράσινο φως" από την Κυβερνητική Επιτροπή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σήμερα παίρνει το πράσινο φως από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Έως αύριο το απόγευμα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την τελική μορφή του νομοσχεδίου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλακάουτ για το Ασφαλιστικό". Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιονοστιβάδα απεργιών φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή τις ρυθμίσεις -φωτιά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου".

    Η ΝΙΚΗ: "Ασφαλιστικό με συνταγή Φάνης. Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο μετά από μαγείρεμα 3 μηνών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το Ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο της Φάνης Πάλλης Πετραλιά εγκρίνεται σήμερα το απόγευμα από την Κυβερνητική Επιτροπή και αύριο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "STOP στους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού. Διαδήλωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και του Ισραήλ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών φονικών επιδρομών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού απαίτησαν χθες το βράδυ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ και της ΟΓΕ".

    Η ΧΩΡΑ: "Ασφαλιστικό. Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Ποιες αλλαγές προωθούνται".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα και τις ρυθμίσεις για τις μητέρες εργαζόμενες, επικυρώνει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή".

    City Press: "Ασφαλιστική Βαβέλ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε κατάσταση "αυξημένης ετοιμότητας" βρίσκονται κυβέρνηση και συνδικάτα, εν όψει της δημοσιοποίησης του τελικού κειμένου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος".

    Metro: "Στα Σκόπια μεταφέρεται η πίεση. Στη γείτονα χώρα μεταβαίνει σήμερα για νέες επαφές ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα Σκόπια μεταφέρονται πλέον οι πιέσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας τους, με τη σημερινή, έκτακτη επίσκεψη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για νέο γύρο συνομιλιών, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στις έως τώρα διαπραγματεύσεις".

    Metropolis: "Καμπανάκι" για το νερό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μακρύς ο δρόμος για την ονομασία".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αμετακίνητος ο πρωθυπουργός. Με πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν..."

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μετέωρες ...αξιοπιστία και πράξεις 3 δισ. ευρώ. Κλειστά Χρηματιστήριο και αγορά ομολόγων, προβλήματα στον συμψηφισμό επιταγών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρές και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες οικονομικές ζημίες προκαλεί η για δεύτερη συχνή ημέρα (τρίτη αν συνεχιστεί και σήμερα, όπως εκτιμάται) απεργία των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα 2,03 δισ. στο Χ.Α. Κίνδυνος αμφισβήτησης των συναλλαγών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποχρεωτική αργία" χθες για το Χ.Α. εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ρεζιλίκι στις αγορές. Για τρίτη ημέρα με κατεβασμένα ρολά Χρηματιστήριο και ΤτΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς προηγούμενο διεθνώς είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τα ρολά θα παραμείνουν κατεβασμένα και σήμερα αν δεν διασφαλιστεί προσωπικό ασφαλείας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αβεβαιότητα στο ασφαλιστικό μέχρι την ψήφιση στη Βουλή. Προσδοκίες σήμερα για ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 March 2008 - 22:41:15 UTC