Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Ο χθεσινός σεισμός των 6,5 Ρίχτερ και η αντιπαράθεση μεταξύ των σεισμολόγων, οι εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου με την απόπειρα αυτοκτονίας του δικηγόρου Ηρακλή Κουτελίδα το βράδυ της Παρασκευής.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΘΑΥΜΑ! Ο μεγαλύτερος σεισμός χωρίς συνέπειες...6,5 Ρίχτερ με επίκεντρο το Λεωνίδιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα δύσκολα πέρασαν για την Αρκαδία...όπως διαβεβαιώνουν οι σεισμολόγοι, λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το πρωί στον παράκτιο χώρο νότια του Λεωνιδίου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γλιτώσαμε φοβερή καταστροφή. 7.14 το πρωί χθες, οι Έλληνες λαχτάρησαν από σεισμό 6,5 Ρίχτερ με επίκεντρο το Λεωνίδιο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στους ρυθμούς του Εγκέλαδου χόρεψε ακόμη μια φορά ολόκληρη η Ελλάδα. Αυτή τη φορά ανήμερα των Θεοφανίων και φαίνεται πως ήταν θέλημα Θεού να μη θρηνήσουμε θύματα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Είχαν πάρει τις μίζες προκαταβολικά από γνωστό επιχειρηματία, ενώ η συμμορία των εκβιαστών σκηνοθετεί...αυτοκτονίες με ακροδεξιά προστασία για να γλυτώσει από τον εισαγγελέα...

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "προκαταβολή μίζας από γνωστό επιχειρηματία "πυροδότησε" τον αδίστακτο εκβιασμό του Ζαχόπουλου από την Τσέκου, για λογαριασμό της συμμορίας που την κατηύθυνε και η οποία είναι σε θέση να σκηνοθετεί ακόμα και αυτοκτονίες, όπως επιβεβαιώνεται από την περίπτωση του ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΥ "διαβήματος" Κουτελίδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέα "βουτιά" νέα ερωτήματα. Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στην υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο ένας εκ των δικηγόρων που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το βράδυ της Παρασκευής, παρέδωσε την προηγούμενη ημέρα στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη επιστολές, στις οποίες παρουσίαζε τις απόψεις του για την υπόθεση αναφέροντας πως είναι αθώος και εξιλαστήριο θύμα, ενώ γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει".

    ΕΘΝΟΣ: "Καταρρέει το άλλοθι του Μαξίμου. Ολόκληρη η κατάθεση - παρωδία του Γ. Ανδριανού για το DVD".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα κενά στο άλλοθι που επιχειρεί να στηρίξει το Μέγαρο Μαξίμου αναδεικνύονται μέσα από την κατάθεση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...Φως στο...τούνελ από την Νικολούλη!...Απόπειρες αυτοκτονίας, ...κυνοδρομίες με σεξ, ζαρτιέρες, σκηνές απείρου...κάλλους από ανθρώπους υπεράνω υποψίας αλλά και ...άπλετο σκοτάδι στην όλη διαδρομή...Τι μένει;"

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα σεξο-πολιτικό-οικονομικό θρίλερ βρίσκεται εν εξελίξει και κανένας δεν είναι σε θέση να πει ποιο θα είναι το τέλος του. Η απόπειρα αυτοκτονίας του Πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε η απαρχή ή καλύτερη ήταν η αιτία να σπάσει ένα σπυρί με πύον και να κάνει την κοινωνία να πιάσει την μύτη της να μην την πνίξει η μπόχα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τυπώνουν βιβλία στην τουρκική γλώσσα. Έπιασε ο εκβιασμός Μπαμπατσάν για τη Θράκη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη κίνηση προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη Θράκη, καθώς "ξεπαγώνει" το σχέδιο για εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα γυμνάσια της περιοχής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παραλήρημα 15 σελίδων για Ζαχόπουλο- Τσέκου. Ολόκληρη η επιστολή- "διαθήκη" του δικηγόρου που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τέσσερις πανομοιότυπες επιστολές ο κ. Ηρακλής Κουτελίδας άφησε το στίγμα του. Το κείμενό του, γραμμένο σχεδόν στην καθαρεύουσα, θυμίζει απολογητικό υπόμνημα. Καταγράφει την "προαναγγελθείσα πράξη του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Βόρβορος με...ιδανικούς αυτόχειρες. Θρίλερ η υπόθεση Ζαχόπουλου-Στριμώχνεται το Μαξίμου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα τροπή με απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Ζαχόπουλου μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του νομικού Ηρ. Κουτελίδα, ο οποίος με επιστολές του καταγγέλλει μεταξύ άλλων και την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να "ανακαλύψει" εκβιαστές".

    ΕΣΤΙΑ: "Φαινόμενα ηθικής παρακμής. Σημεία και τέρατα αποκαλύπτονται καθημερινώς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "άφωνος παρακολουθεί ο ελληνικός λαός την εξέλιξη της υποθέσεως με τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Προχθές είχαμε άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Επιστολή - φωτιά με πολλά ερωτήματα. Τι λέει ο δικηγόρος που προσπάθησε να αυτοκτονήσει".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "ιδανικό εξιλαστήριο θύμα στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου περιγράφει τον εαυτό του σε πολυσέλιδη επιστολή ο παρ΄ολίγον αυτόχειρας Ηρακλής Κουτελίδας".

    Η ΧΩΡΑ: " Πώς θα εφαρμοστεί ο νέος φόρος στα ακίνητα μετά την κατάργηση του ΦΜΑΠ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο χρονοντούλαπο της φορολογικής ιστορίας μπήκε από την 1η Ιανουαρίου ο αποκαλούμενος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας".

    Metro: "Μας έσωσε το ...βάθος. 65, Ρίχτερ στο Λεωνίδιο "ταρακούνησαν" Ν. Ελλάδα, Θεσσαλία, Κέρκυρα, Ιωάννινα και ...Ιταλία'.

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "«ταρακούνησε» τη μισή Ελλάδα η ισχυρή σεισμική δόνηση, έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στις 7:14 το πρωί, με επίκεντρο 150 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας, νότια του Λεωνιδίου".

    Metropolis: "Ο σεισμός και η κόντρα των ειδικών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκαπέντε λεπτά καθυστέρησης παρουσιάζονται ως αιτία μιας έντονης αντιπαράθεσης".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Υπόθεση Ζαχόπουλου: Θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Ναυμαχία" για τα λιμάνια. Σε αγώνα αντοχής κυβέρνηση και εργαζόμενοι σε ΟΛΘ και ΟΛΠ".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νάρκη subprime στην Ε.Ε. Συναγερμός ΕΚΤ για πλήγμα στις τράπεζες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ενδεχόμενο αποκάλυψης μεγαλύτερων ζημιών στις ευρωπαϊκές τράπεζες εξαιτίας της κρίσης των subprimes τρομάζει την ΕΚΤ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κίνδυνος για εμφάνιση πληθωριστικής ψυχολογίας. Φόβοι για διεκδικήσεις μεγάλων αυξήσεων στους μισθούς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έντονες προδιαγράφονται οι πληθωριστικές πιέσεις και στους πρώτους μήνες του 2008, προοπτική που ανησυχεί ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κυρίως λόγω του κινδύνου καλλιέργειας πληθωριστικής ψυχολογίας στην αγορά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 January 2008 - 21:20:14 UTC