Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η σύσταση κοινών ελληνοτουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο ΝΑΤΟ για τη συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, που αποφασίστηκε χθες από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν, η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η αναμόρφωση του Ασφαλιστικού, καθώς και η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις σχολικές επιδόσεις που κατατάσσει την Ελλάδα κάτω του μέσου όρου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κοινές στρατιωτικές μονάδες Ελλάδας-Τουρκίας! Το αποφάσισαν Ντόρα - Μπαμπατζάν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την σύσταση κοινών ελληνοτουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, μια πρόταση που είχαν επεξεργαστεί τους τελευταίους μήνες τα Γενικά Επιτελεία των δύο χωρών, αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Ντ. Μπακογιάννη και της Τουρκίας, Αλ. Μπαμπατζάν, κατά τη συνάντησή τους στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "11.458 προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι ειδικότητες - τα προσόντα - οι προθεσμίες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέο "πακέτο" 5.373 προσλήψεων εποχικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αντίστοιχες αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ: "Ενωμένοι στην απεργία. Επίδειξη αδιαλλαξίας από τον πρωθυπουργό, που φοβάται τις αντιδράσεις".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μέρες "νομοσχεδίου Γιαννίτση" θυμίζει ο αναβρασμός στους χώρους δουλειάς εν όψει της μεγάλης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη με στόχο να αποτραπεί η κυβερνητική επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Χθες ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν και οι έμποροι - βιοτέχνες με τρίωρη στάση εργασίας. Επίσης συμμετέχουν γιατροί, νομικοί, μηχανικοί και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να χαρίσει την Ολυμπιακή στους εργαζόμενους η κυβέρνηση. Αυτή είναι η μοναδική λύση για να μην μπει λουκέτο στον εθνικό αερομεταφορέα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι φορολογούμενοι, που έχουν πληρώσει ακριβά τις σπατάλες, το κλέψιμο και τις χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν στην Ολυμπιακή κατά τις τελευταίες δεκαετίες (από όλες τις διοικήσεις και τις κυβερνήσεις), δεν έχουν καμία αντίρρηση να αναλάβουν τον εθνικό αερομεταφορέα οι ίδιοι οι υπάλληλοί του".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ελληνο-τουρκικές μονάδες στο ΝΑΤΟ. Μέτρα εμπιστοσύνης. Συμφωνία Ντόρας - Μπαμπατζάν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Ντόρα Μπακογιάννη και Αλί Μπαμπατζάν με σημαντικότερη τη σύσταση κοινών στρατιωτικών μονάδων στο ΝΑΤΟ για συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ισχύουν τα 3 "δεν". Κατηγορηματική διαβεβαίωση του Κ. Καραμανλή".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού εξέφρασε εκ νέου χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου".

    ΕΘΝΟΣ: "Συνήγορος της Κομισιόν η κυβέρνηση. Εξωφρενικό 5σέλιδο "σκονάκι" του Μαξίμου προς βουλευτές για την Ολυμπιακή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πτήση στα τυφλά" για το θέμα της Ολυμπιακής παραδέχεται ότι κάνει πλέον η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, δεν γνωρίζει τι θα γίνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία και περιορίζεται σε ρόλο συνηγόρου της Κομισιόν, προκειμένου να δικαιολογήσει και τα δικά της λάθη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ντόρα Μπακογιάννη και Αλή Μπαμπατζάν αποφάσισαν πάλι χθες να οικοδομήσουν μέτρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας αλλά ...Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μεγάλο παζάρι έγινε χθες κατά την συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου ομολόγου της. Ο Αλή Μπαμπατζάν προσπάθησε να εξασφαλίσει ορισμένη ημερομηνία επίσκεψης του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Άγκυρα, αλλά δεν τα κατάφερε παρά έλαβε την διαβεβαίωση ότι αυτή θα γίνει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβες" εναντίον υπουργών από ΔΑΚΕ. Τύμπανα πολέμου από τους γαλάζιους συνδικαλιστές για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή κριτική στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για τους χειρισμούς τους στο Ασφαλιστικό άσκησε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε βάρος των συνδικαλιστών της αντιπολίτευσης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπή - έκπληξη στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Απαλλαγή με βάση την αντικειμενική αξία και όχι τα τετραγωνικά μέτρα της πρώτης κατοικίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με αφορολόγητο όριο επί της αντικειμενικής αξίας και όχι επί των τετραγωνικών μέτρων θα εφαρμοσθεί, τελικά, το 2008 ο νέος φόρος στην κατοχή ακίνητης περιουσίας, ο οποίος αναμένεται να επιβαρύνει περίπου 3.000.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συμπολεμιστές ...Ελλάδα-Τουρκία. 5 μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη φροντίδα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κοινό "σύστημα ασφαλείας" Ελλάδας - Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, εγκαινίασαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, με τα νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ανακοίνωσαν και πάντως δεν αφορούν την εξομάλυνση των προβλημάτων στο Αιγαίο".

    ΕΣΤΙΑ: "Προίκα Σημίτη η Ολυμπιακή. Τι έλεγε το 1997 στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 23 Ιουλίου 1997 οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς δημοσίευσαν άρθρο - συζήτηση με τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Σημίτη. Ερωτηθείς ο κ. Σημίτης για τις ιδιωτικοποιήσεις αφού παραδέχθηκε ότι "πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά" έκανε ειδική αναφορά στην αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής. Η δε εφημερίς διευκρίνισε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελλάδος είχε αποτύχει να εφαρμόση τις αλλαγές που είχαν συμφωνηθή δύο χρόνια νωρίτερα (το 1995) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αυταρχική πρόκληση στο Πάντειο. Ακραίοι φοιτητές κατέστρεψαν κάλπες και ματαίωσαν εκλογές".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαρύτατο πλήγμα υπέστη χθες η νομιμότητα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με όσα θλιβερά διαδραματίσθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αρνητικούς πρωταγωνιστές ολιγάριθμους φοιτητές".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανησυχία για τον πληθωρισμό. Γ. Αλογοσκούφης: "Το ισχυρό ευρώ μετριάζει τις πιέσεις".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο κυριότερος κίνδυνος είναι ο κίνδυνος του πληθωρισμού, εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση στους μήνες που έρχονται", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin στις Βρυξέλλες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μετεξεταστέοι τα ελληνικά σχολεία! Πόρισμα σοκ από διεθνή έρευνα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα ελληνικά σχολεία βρίσκονται στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έρευνα του ΟΟΣΑ κατατάσσει τα ελληνικά Γυμνάσια στην 36η θέση στην Κατανόηση Κειμένου, στην 38η θέση στις Φυσικές Επιστήμες και στην 39η θέση στα Μαθηματικά. Μόλις πάνω από την Τουρκία, τη Χιλή και το Ισραήλ".

    Η ΝΙΚΗ: " Αγκαλιά με τον Αττίλα. Κοινές στρατιωτικές μονάδες Ελλάδας - Τουρκίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς καν να αξιώσει την αποχώρηση του Αττίλα από την Κύπρο, η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν να συγκροτηθεί κοινό στρατιωτικό σώμα Ελλάδας - Τουρκίας, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τρομοκρατικό μέτρο κατά του ελληνικού, του τουρκικού και των λαών της περιοχής".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αποτελεί τρομοκρατικό μέτρο κατά του ελληνικού , του τουρκικού και των λαών της περιοχής, η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τη συγκρότηση κοινής διακλαδικής στρατιωτικής μονάδας των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η συμμετοχή τους στη Μονάδα Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ".

    Η ΧΩΡΑ: "Έρχονται βαρέα και ανθυγιεινά 3 ταχυτήτων. Αυξομειώσεις στα όρια ηλικίας".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζική αναμόρφωση στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην οποία δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και σημερινοί εργαζόμενοι".

    City Press: "Νέες υπερδυνάμεις στην Παιδεία. Εντυπωσιακά στοιχεία της Έκθεσης Pisa (Διεθνές Πρόγραμμα για την αξιολόγηση των μαθητών).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τους καλύτερους μαθητές του κόσμου στη γλώσσα και στα μαθηματικά εξακολουθούν να παράγουν τα εκπαιδευτικά συστήματα της Νότιας Κορέας και τις Φινλανδίας, σύμφωνα με τη μελέτη του Διεθνούς Προγράμματος του ΟΟΣΑ για την Αξιολόγηση των Μαθητών".

    Metro: "Στα άκρα η κόντρα για την ΟΑ. Απαγόρευσαν την είσοδο του Κωστή Χατζηδάκη στα αεροσκάφη της εταιρείας οι συνδικαλιστές".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα άκρα οδηγείται η κόντρα των εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές με την κυβέρνηση. Τα σχέδια διάλυσης της εταιρείας πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις και, στο πλαίσιο αυτό, τα συνδικάτα διαμήνυσαν ότι στο εξής ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο και του απαγόρευσαν την είσοδο στα αεροσκάφη των Ο.Α.".

    Metropolis: "Αύξηση 10% στις οικοδομικές άδειες από τις αρχές του 2008".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "Επιβαρύνεται η οικοδομή από το νέο έτος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι αυξήσεις στις οικοδομικές άδειες θα ανέλθουν έως 10%, ενώ το συμβατικό κατασκευαστικό κόστος θα αγγίξει τα 120 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Φουλάρουν " οι κερδοσκόποι. "Παιχνίδι" με πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Τα Σκόπια...δοκιμάζουν την αντοχή μας". Β. Παπαγεωργόπουλος: "Η ΠΓΔΜ πρέπει να αλλάξει ταχύτατα στάση".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "10.437 νέες θέσεις εργασίας. Τα προσωρινά αποτελέσματα για 120 μόνιμους στη νομαρχία Θεσσαλονίκης".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με κόκκινο χαλί υποδέχτηκε η Ελλάς τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μπαμπατζάν".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αγωνιώδης...έκκληση από ΟΑΕΕ για βοήθεια. Ο διοικητής Κ. Κόντος με συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ εκπέμπει "σήμα κινδύνου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμα κινδύνου" για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών εκπέμπει ο διοικητής του Οργανισμού Κ. Κόντος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΞΠΡΕΣ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ακριβαίνουν τα δάνεια. Η κρίση κτυπά τράπεζες - επιχειρήσεις. Αυξήθηκαν ήδη πάνω από μισή μονάδα τα επιτόκια χορηγήσεων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αισθητές στις ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες είναι πλέον οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Η επιβάρυνση στα επιχειρηματικά δάνεια που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο Euribor, ανέρχεται πλέον πάνω από τη μισή ποσοστιαία μονάδα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Γρίφος οι επενδύσεις το 2008. Οι προφητείες των οίκων συνεχίζεται..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βρισκόμαστε σε μία bull market από τις αρχές του 2003, καιρός να ...αλλάξουν τα πράγματα" υποστηρίζει η Morgan Stanley και τονίζει ότι οι αγορές το 2008 μπαίνουν πλέον σε φάση bear market, η οποία στο χειρότερο σενάριο μπορεί να φέρει απώλειες της τάξης του 20% στις διεθνείς μετοχές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διεθνής κρίση - τιμάριθμος "σκιάζουν" την οικονομία. Ανησυχεί ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, για σειρά ανατιμήσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανησυχεί η κυβέρνηση για τον πληθωρισμό και ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, στις Βρυξέλλες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 December 2007 - 17:48:14 UTC