Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το σαφές μήνυμα Καραμανλή προς τους διαφωνούντες, από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία και χαρακτήρισε "αναγκαία και επιβεβλημένη", τα πρόστιμα 47 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πέντε εταιρίες γάλακτος για τη γνωστή υπόθεση του λεγόμενου "καρτέλ του γάλακτος".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μητροπολιτικό...Γυφτοχώρι!...

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καταυλισμός" έναντι Μητροπολιτικού Πάρκου:1-0!!! Τα...σκήπτρα του πράσινου άλσους που προσμένουν οι κάτοικοι του Ελληνικού από τότε που μεταφέρθηκε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, πήραν τα δέκα και πλέον φορτηγά που φιλοξενούν τις πολυμελείς οικογένειες αθίγγανων, οι οποίοι μαζί με όλο τους το νοικοκυριό, την πραμάτεια που προμηθεύουν τις λαϊκές αγορές και τις ακαθαρσίες τους, έχουν στήσει τα σύγχρονα...τσαντίρια τους πάνω σε τέσσερις τροχούς σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά των νοτίων προαστίων!".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Έγκλημα κατά των μελλοντικών γενεών η διαιώνιση του ασφαλιστικού. Προειδοποίηση Καραμανλή στη Βουλή".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων και των επόμενων γενιών χαρακτήρισε τη διαιώνιση του ασφαλιστικού προβλήματος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Η ΑΥΓΗ: "Επισπεύδουν την ψήφιση του ασφαλιστικού. Αδιάλλακτη η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της".

    Κατά την εφημερίδα, "η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάρτιση και την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με στόχο να προλάβει την επέκταση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα πραγματικότητα για τον σχεδιασμό των απεργών από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Χθες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. , με την παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είπε ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκληρή γραμμή Καραμανλή απέναντι στις συντεχνίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό. Από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας χθες ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατηγόρησε όσους δεν συμμετέχουν στον διάλογο για ανευθυνότητα και εχθρική στάση σε βάρος των ασφαλισμένων και ταυτόχρονα έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους "γαλάζιους " αντάρτες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κοινό μέτωπο εργαζομένων - εργοδοτών για τις συντάξεις. Για λύση διαρκείας του Ασφαλιστικού - ως το 2030".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και το αδιέξοδο που δημιούργησε ο προσχηματικός διάλογος στη Βουλή συσπείρωσαν ετερόκλητες κοινωνικές δυνάμεις. Δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι, η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ, αντιλαμβανόμενοι τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής δηλώνουν διατεθειμένοι να συμπράξουν για την επίλυση του Ασφαλιστικού".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "3 μηνύματα από Καραμανλή. Ασφαλιστικό - Μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ.".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην αναγκαία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος διαμήνυσε, χθες, στην ελληνική κοινωνία, τα συνδικάτα και τα κόμματα, παρουσία των κοινωνικών εταίρων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ".

    ΕΘΝΟΣ: "Προκλητική ομολογία για την κόρη. Θύελλα μετά την αποκάλυψη για την πρόσληψη της Καλλιόπης Μαγγίνα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιβεβαιώθηκε επισήμως η αποκάλυψη του "Έθνους" για την (εξ)ασφάλιση της κόρης Μαγγίνας στον ΟΤΕ. Σάλος προκλήθηκε ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κοινόβιο " Ο Άγιος Γεώργιος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να στηριχθεί μόνο από στελέχη που τον στήριξαν χωρίς να συμπεριλάβει στην σύνθεση του Συντονιστικού Πολιτικού Οργάνου ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στελέχη που τον υποστήριξαν, ούτε τον Κώστα Σκανδαλίδη, προκάλεσε ποικίλα σχόλια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:" Κομματική πειθαρχία ζήτησε ο Καραμανλής. Καμία δέσμευση για τα προεκλογικά και μετεκλογικά "ΔΕΝ" στο Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κομματική πειθαρχία επέβαλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντας τη μεταρρύθμιση αναγκαία και επιβεβλημένη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πειθαρχία σε διαφωνούντες, άνοιγμα στους "εταίρους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τοπίο μετωπικής αντιπαράθεσης διαμορφώνεται στο ασφαλιστικό με την κυβέρνηση από τη μια πλευρά και από την άλλη σύσσωμη την αντιπολίτευση και τα εργατικά συνδικάτα. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., ενώπιον των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιχείρηση μούγγα στη στρούγκα. Ασφαλιστικό: Ο Καραμανλής θέλει να τους μαντρώσει, αλλά..."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να προλάβει το ενδεχόμενο αρνητικής ψήφου βουλευτών της Ν.Δ. στο Ασφαλιστικό επιχείρησε χθες ο πρωθυπουργός. «Η ευθύνη είναι συλλογική», είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Αρνήθηκε να επαναλάβει τα τρία «δεν» και ο παριστάμενος Β. Μαγγίνας δεσμεύθηκε μόνο για τα «γενικά όρια» συνταξιοδότησης. Δέκα βουλευτές ζήτησαν μείωση του ορίου για τις αγρότισσες.

    ΕΣΤΙΑ: "Συλλογική ευθύνη για το ασφαλιστικό. Σαφές μήνυμα Καραμανλή προς τους βουλευτές".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποφασισμένος να προχωρήση στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο τμήμα της ομιλίας του αφιερώθηκε στο ασφαλιστικό και στην ανάγκη αντιμετωπίσεώς του".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαριά πρόστιμα σε εταιρείες για το γάλα συνολικού ύψους 48,4 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρόστιμα συνολικού ύψους 48,4 εκατ. ευρώ επιβάλλει, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επτά γαλακτοβιομηχανίες ως υπαίτιες για μεταξύ τους συνεννόηση με σκοπό τον έλεγχο των τιμών, δηλαδή σύσταση καρτέλ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μήνυμα προειδοποίησης ...Καραμανλή προς διαφωνούντες. "Η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό είναι πράξη ευθύνης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "θέμα κομματικής πειθαρχίας στις αλλαγές για το ασφαλιστικό έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στην ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή, στην οποία κλήθηκαν να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ξέχασε τα 3 "δεν" για το Ασφαλιστικό. Κοροϊδία Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα τρία πολυδιαφημισμένα «δεν» -δηλαδή, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα μειωθούν οι συντάξιμες αποδοχές και δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές- που αποτέλεσαν βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. καθώς και έναν από τους κεντρικούς άξονες της κυβέρνησης στις προγραμματικές δηλώσεις ξέχασε χθες ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του".

    Η ΝΙΚΗ: " Μισές αλήθειες του Καραμανλή. Τι είπε και τι έκρυψε ο πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "για άλλη μια φορά ο Κ. Καραμανλής απέφυγε χθες να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ή έστω κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του Ασφαλιστικού. Δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει τι έκανε η κυβέρνησή του τα προηγούμενα τριάμιση χρόνια για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του συστήματος".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:" Κόντρα για το AIDS. Στο Διαδίκτυο Ελληνίδα οροθετική αναζητά απαντήσεις για τον ιό. Όλη η αλληλογραφία της με την ΕΕΜΑ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι " η Μαίρη Παπαγιαννίδη- δημοσιογράφος και φορέας του AIDS- θέτει το αγωνιώδες ερώτημα "αν τα φάρμακα που δίνουν στους φορείς του AIDS θεραπεύουν". Η απάντηση που της δίνουν είναι :"οι ιδέες σου είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία". Η Ημέρα του AIDS είναι γεμάτη από συμπάθεια για τους φορείς. Το θέμα είναι αν ξέρουμε τι είναι το AIDS και αν υπάρχει όντως κάποια θεραπεία".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Κεραυνοί Καραμανλή με "λαγό" τον Λούλη. Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί υπουργούς και βουλευτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πολιτικός επιστήμων Γιάννης Λούλης κατέχει ένα ρεκόρ που θα το ζήλευαν πολλοί (ίσως όλοι!) στη Νέα Δημοκρατία. Αρκεί μια αποστροφή του λόγου του , δύο λέξεις, μια ατάκα για να προκαλέσει τρικυμία στο νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να πάρει ο αγώνας για την ασφάλιση πολιτικά χαρακτηριστικά με επιθετικούς στόχους. Κλιμακώνεται η αντιασφαλιστική επίθεση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης εξήγγειλε χτες ο Κ. Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε όσους αντιστέκονται στις δρομολογημένες ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων".

    Η ΧΩΡΑ: " Καραμανλής: Πράξη ευθύνης για όλους η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Κομματική πειθαρχία ζήτησε από τους βουλευτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυστηρό μήνυμα κομματικής πειθαρχίας προς τους βουλευτές του έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει τις τομές στο ασφαλιστικό ζήτημα".

    City Press: "Κ. Καραμανλής: Κομματική πειθαρχία για το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ".

    Metro: "Χωρίς σημείο επαφής...Στην απόφαση του πρωθυπουργού για μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν έτοιμοι για αγώνες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων παραγωγικών φορέων αλλά και με τους...απείθαρχους του κόμματός του, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.".

    Metropolis: "Παιδότοποι: η ασφάλεια, το χάρος και τα νέα μέτρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση στο ζήτημα των παιδότοπων επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εξωτερικών, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα για την ίδρυση και τη λειτουργία τους".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Επίδειξη αδιαλλαξίας από Καραμανλή για το ασφαλιστικό".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δικηγόροι ενέχονται σε κύκλωμα μαστροπείας. Μέχρι τη Θεσσαλονίκη άπλωσε πλοκάμια διεθνής συμμορία εκμετάλλευσης γυναικών".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πράξη ευθύνης η μεταρρύθμιση". Παρέμβαση Καραμανλή για το ασφαλιστικό στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Μαγνήτης κεφαλαίων η τουριστική κατοικία. Το Χωροταξικό Πλαίσιο ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες επενδύσεις στην αγορά των εξοχικών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικά κεφάλαια από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, πρόκειται να επενδυθούν τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά τουριστικής κατοικίας, καθώς η ζήτηση για την απόκτηση εξοχικού στη χώρα μας αυξάνεται σταθερά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πρόστιμα 47 εκατ. σε 5 γαλακτοβιομηχανίες. Πρωτοφανής απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για σύσταση καρτέλ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πολύκροτη υπόθεση με το "καρτέλ του γάλακτος" φθάνει στο τέλος της. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 47 εκατ. ευρώ σε πέντε εταιρείες του κλάδου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το στοίχημα του χρήματος. Οι αγορές προσδοκούν μείωση επιτοκίων και ανησυχούν για το κόστος δανεισμού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο εφιάλτης της πιστωτικής κρίσης παραμονεύει, δοκιμάζοντας τη ρευστότητα, που διαχέεται ή βγαίνει ανάλογα με την περίπτωση. Τις τελευταίες μέρες commodities και ομόλογα υποχωρούσαν προς όφελος των μετοχών και του δολαρίου, ενώ χθες άρχισε να παρατηρείται έξοδος και πάλι από τα χρηματιστήρια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεπέρασαν τις 500.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "θεαματική αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων καταγράφεται στην τελευταία διετία, με προσλήψεις κυρίως μόνιμου προσωπικού, ενώ "τρέχουν" προκηρύξεις για χιλιάδες ακόμα θέσεις στο Δημόσιο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 30 November 2007 - 22:29:03 UTC