Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους, καθώς και οι τριβές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα αυτό.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ασφαλιστικό: Ποιους πιάνει το νέο σχέδιο. Αποζημιώσεις 3 δισ. ευρώ από τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς ασφαλισμένων της περιόδου 1983-1992 προκρίνει τελικά η κυβέρνηση, χωρίς να θίξει τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (60ό και 65ο έτος), αλλά εξισώνοντας προς τα όρια αυτά, μέσα σε μια 10ετία, εκείνες τις κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίοι αποχωρούν σε μικρότερες ηλικίες".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι καταληψίες θα πληρώσουν τις ζημιές στα 6 σχολεία του Παγκρατίου. Κατατίθενται αγωγές κατά των δραστών για ποσό 1 εκατ. ευρώ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι καταληψίες - καταστροφείς θα πληρώσουν για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου. Για πρώτη φορά, στα χρονικά των καταλήψεων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας περνάει από τη θεωρία στην πράξη και θέτει τους ενόχους προ των ευθυνών τους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Από τους βουλευτές αρχίζουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα της κοινωνίας, δικαιώνοντας την "Αυριανή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές αλλαγές στον τρόπο συνταξιοδότησης των βουλευτών προετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ουσιαστικά να δικαιώσει την "Αυριανή" η οποία πρώτη ανέδειξε το θέμα ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του συστήματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο πακέτο για μικρομεσαίους. Προκήρυξη προγραμμάτων από τις αρχές του νέου έτους".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των επιδοτούμενων προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" - ΕΠΑΕ (το λεγόμενο νέο ΕΠΑΝ) 2007-2013, το οποίο διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης".

    ΕΘΝΟΣ: "Κύμα φυγής τινάζει στον αέρα τα Ταμεία.. Μαζική έξοδος υπό τον φόβο των νέων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαζική φυγή από τα Ταμεία προκαλεί η κυβερνητική πολιτική στο Ασφαλιστικό, καθώς φέτος αναμένεται διπλασιασμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης. Μόνο στο Δημόσιο πάνω από 18.000 άτομα θα ανοίξουν την... πόρτα εξόδου μέχρι το τέλος του έτους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ακραία... ασφαλιστικά φαινόμενα. Ξεκινά σήμερα ο χορός των κινητοποιήσεων με απεργίες και διαδηλώσεις".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απεργιακός πυρετός από σήμερα, ενώ συνεχίζονται οι τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ για το Ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Φάντασμα" Γιαννίτση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενώ αναμένεται πυροσβεστική παρέμβαση Καραμανλή στο Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισορροπία του τρόμου διαμορφώνουν σε κυβέρνηση και ΝΔ οι αλλαγές που επιχειρούνται στο Ασφαλιστικό και όλοι πλέον αναμένουν την πυροσβεστική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέοι μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο. Αναλυτικοί πίνακες με τις αποδοχές για 600.000 υπαλλήλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις βασικών μισθών κατά 3%-3,2% για 440.000 δημοσίους υπαλλήλους και κατά 11,1%-11,4% για 155.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες προβλέπει η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2008".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΑΝΤΕ και ...καλά 40! Ο Μαγγίνας, θαυμαστής του Σαρκοζί, καταργεί τα 37 χωρίς όριο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τα 37 στα 40 ανεβάζει τα χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση η κυβέρνηση, ζηλεύοντας τη δόξα Σαρκοζί, που αυξάνει τα έτη από 37,5 σε 40 (42,5 για τους νέους). Τα μέτρα της κυβέρνησης προκαλούν κοινωνικές εκρήξεις αλλά και ανησυχία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος".

    ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικός μονόδρομος το ασφαλιστικό. Η Κυβέρνησις οφείλει να μην υποχωρήση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εσφαλμένοι υπουργικοί χειρισμοί της παρελθούσης εβδομάδος για το ασφαλιστικό, η Κυβέρνησις θα αναγκασθή να υποχωρήση. Πολλώ μάλλον αφού οι αντιδράσεις εξετάθησαν και μέσα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι βουλευτές της οποίας έσπευσαν να εκδηλωθούν ανοικτά εναντίον μέτρων που καθ΄οιονδήποτε τρόπο θα θίγουν συμφέροντα και κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μετρούν αντάρτες για το Ασφαλιστικό. Διαρροές από το 152 φοβάται η κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τριγμούς στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 152 εδρών και συναγερμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης προκαλούν οι ηχηρές διαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα για το Ασφαλιστικό".

    Η ΧΩΡΑ: "Οικονομική ανάσα για τις τρίτεκνες οικογένειες. Από τον Γενάρη οι αιτήσεις 150.000 οικογενειών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οικονομική ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες με τρία παιδιά έρχεται να δώσει το επίδομα που θα χορηγήσει η κυβέρνηση, τηρώντας πλήρως τις δεσμεύσεις της".

    City Press: "Ασφαλιστικό: Περιορίζεται η μεταρρύθμιση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και με το "φάσμα" ευρέων απεργιακών κινητοποιήσεων συνεχίζεται εντός της εβδομάδας ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος".

    Metro: "Πρεμιέρα κινητοποιήσεων. Για "ήπιες αλλαγές" στο Ασφαλιστικό κάνει λόγο ο υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον "χορό" των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό ανοίγουν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν αύριο δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, η 24ωρη απεργία των οποίων αναμένεται να προκαλέσει "μπλακ άουτ" στην ενημέρωση, αφού ραδιόφωνα και τηλεοράσεις θα σιγήσουν, ενώ εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν μεθαύριο, Τετάρτη".

    Metropolis: "Οι πολίτες έδωσαν ζωή στα καμένα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "διήμερο δενδροφυτεύσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορα σημεία της χώρας συμμετείχαν σε έργα αναδάσωσης καμένων εκτάσεων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Στους δρόμους για το ασφαλιστικό. Μπαράζ απεργιών από σήμερα".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σώστε τον ΠΑΟΚ. Λαϊκή απάντηση 10.000 ΠΑΟΚτσήδων για ισονομία".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Συναγερμός για το ευρώ. Σε δοκιμασία οικονομία - επιχειρήσεις"

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επιδείνωση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ευρωζώνης εξαιτίας των "βάναυσων" κινήσεων στις αγορές συναλλάγματος σε συνδυασμό με τη διεθνή πιστωτική αναταραχή, προβάλλει πιο απειλητική από ποτέ. Το ευρώ πραγματοποίησε νέο ιστορικό υψηλό αγγίζοντας τα 1,4966 δολ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με νέους κωδικούς ακινήτων τα έντυπα φορολογίας 2008. Πώς θα εισπραχθεί ο καινούργιος Ενιαίος Φόρος στην περιουσία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην προσθήκη νέων κωδικών στο βασικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος Ε1, που θα αφορούν τα στοιχεία των ακινήτων, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 November 2007 - 21:31:38 UTC