Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η επόμενη μέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος στις 11 Νοεμβρίου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανικόβλητοι όλοι για την επόμενη μέρα. Έληξε η διαβόητη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανησυχία για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ την "επόμενη μέρα" ήταν αυτή που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις και συζητήσεις στελεχών κατά την τριήμερη Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος. Τα δύο αντίπαλα "στρατόπεδα" φόρτισαν με ανταλλαγή προσβλητικών αναφορών το κλίμα, χωρίς καμία αντίδραση από το κομματικό ακροατήριο, που περιορίστηκε στον ρόλο του "χειροκροτητή".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παράταση στον Γιώργο αλλά μέχρι πότε; Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ έριξε το βάρος της υπέρ του Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το στοίχημα της επόμενης ημέρας καλείται να κερδίσει πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να αναδείχτηκε κυρίαρχος του παιχνιδιού των εντυπώσεων, εξασφαλίζοντας την αριθμητική υπεροχή του σώματος των συνέδρων στις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η διαφαινόμενη εκλογική του νίκη στις 11 Νοεμβρίου συνιστά εκ των πραγμάτων παράταση της θητείας του στην προεδρία του κόμματος με άγνωστη ημερομηνία λήξης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξετίναξε τη συνωμοσία των βαρώνων ο Βενιζέλος. Αποφάσισαν να στηρίξουν τον Γιωργάκη για ένα εξάμηνο, να του φορτώσουν τη νέα εκλογική συντριβή και στην συνέχεια να τον πετάξουν στα σκουπίδια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκθετο σε βαθμό πανωλεθρίας ενώπιον της παραταξιακής βάσης του ΠΑΣΟΚ είναι από χθες το καθεστωτικό τραστ των βαρώνων, μετά την αποφασιστική εναντίον τους επίθεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και αποκάλυψε τον μοιραίο διαχρονικά ρόλο τους και την συνωμοτική συνεύρεσή τους με σκοπό τον διαρκή εγκλωβισμό του κόμματος σε κλοιό ομηρίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο για αστυνομικούς. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όλα τα όπλα τους "επιστράτευσαν ο Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης, στην κρίσιμη Εθνική Συνδιάσκεψη, και άνοιξαν όλα τα "δυνατά χαρτιά τους" προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη και των εντυπώσεων αλλά και της ουσίας στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση, που είναι και ο τελευταίος σταθμός πριν την εκλογική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου".

    ΕΘΝΟΣ: "Η σκυτάλη τώρα στη βάση του ΠΑΣΟΚ. 6+1 ημέρες κρίνουν το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη βάση του ΠΑΣΟΚ τώρα η σκυτάλη καθώς οι 6+1 ημέρες που απομένουν έως τις 11 Νοεμβρίου κρίνουν το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με μία σιβυλλική δήλωση υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου η Άννα Διαμαντοπούλου ...Πηγαίνει το ματς στα πέναλτι".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η πρώην Επίτροπος είπε: "Στην παρούσα φάση, παράταση θητείας του Γιώργου Παπανδρέου". Η μερίδα Βενιζέλου αντέδρασε κι ο Ευάγγελος μίλησε για πρόεδρο που τον θέλουν όμηρο οι βαρόνοι του κόμματος "προκειμένου να εκτελεστεί στην παράταση ως πέναλτι". Στο στρατόπεδο Παπανδρέου αρχικά υπήρξε ικανοποίηση, μετέπειτα όμως ακολούθησε προβληματισμός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συνομοσπονδία καπετανάτων το ΠΑΣΟΚ. Παρά τη βέβαιη ηγεμονία του Γ. Παπανδρέου όπως κατέδειξε η Εθνική Συνδιάσκεψή του".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε "συνομοσπονδία καπετανάτων" οδηγείται το ΠΑΣΟΚ! Παρά την πασιφανή ηγεμονία και τη βέβαιη νίκη του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, εντούτοις όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι η "επόμενη μέρα" θα βρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια ιδιότυπη ομηρία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η 11η Νοεμβρίου βγάζει πρόεδρο και...δελφίνους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή προέδρου. Όπως φάνηκε όμως, κατά την τριήμερη Εθνική Συνδιάσκεψη βγάζει και τους νέους δελφίνους. Από τον ίδιο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που κατέστησε σαφές ότι ακόμα κι αν ηττηθεί θα είναι "παρών" μέχρι την κ. Άννα Διαμαντοπούλου δια της

    "χαλαρής" υποστήριξης στον κ. Γιώργο Παπανδρέου (μίλησε για "παράταση" της θητείας του) έθεσε υποψηφιότητα για την επόμενη ημέρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χάσμα αρχηγών συγκρούσεις δελφίνων. Προσωπικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στη συνδιάσκεψη".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παράταση πήρε το χάσμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, αφού η εθνική συνδιάσκεψη δεν το γεφύρωσε, αντιθέτως το βάθυνε ακόμα περισσότερο. Οι Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος και Κ. Σκανδαλίδης έθεσαν τα διλήμματα, στα οποία πρέπει να πάρουν θέση τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου, προβάλλοντας ο καθένας τον εαυτό του ως τη μοναδική λύση για το μέλλον. Η μάχη κυρίως μεταξύ των δύο πρώτων είναι τόσο σκληρή , ώστε ανακύπτουν ερωτήματα για το αν είναι δυνατή η συνύπαρξή τους την επόμενη μέρα".

    ΕΣΤΙΑ: "Έτσι απεμπολήθηκε το Σκοπιανό. Πριν από δώδεκα χρόνια στην Νέα Υόρκη".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 1995, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, επ΄ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως. Το Σκοπιανό ήταν και τότε στο προσκήνιο, αφού τις ημέρες εκείνες άρχιζαν στην Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες Ελλάδος - Σκοπίων για την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας".

    ΤΑ ΝΕΑ: " Το ΠΑΣΟΚ...Κερδίζει το στοίχημα της ενότητας παρά τις σκληρές ομιλίες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΠΑΣΟΚ πέρασε το τεστ της ενότητας στην τριήμερη Εθνική Συνδιάσκεψη παρά τις σκληρές ομιλίες και την οξεία κριτική. Στόχος τώρα η μαζική συμμετοχή στην εκλογή της Κυριακής".

    Η ΧΩΡΑ: "Με 25 χρόνια και οι άνδρες θα βγαίνουν στη σύνταξη μετά την απόφαση Σ.τ.Ε για τους νομικούς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης πάνω από 120.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου, οι οποίοι έχουν 25ετή προϋπηρεσία σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία εξισώνονται προς τα κάτω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στο Ταμείο Νομικών Ανδρών".

    City Press: "Δυναμική υπέρ Παπανδρέου. Κυριάρχησε με την παρουσία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με αιχμές και υπονοούμενα μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών της ηγεσίας, αλλά χωρίς ακρότητες που πολλοί φοβούνταν, ολοκληρώθηκε χθες η Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΠΑΣΟΚ".

    Metropolis: "Πόλεμος" συμφερόντων για τα μπάζα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χάος και ασυνεννοησία: με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα μπάζα από οικοδομές και δημόσια έργα, τα οποία συχνά -πυκνά συναντάμε πεταμένα μέσα σε δάση, σε ρέματα αλλά και οικόπεδα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Όμηροι των ελλείψεων χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Δεν κάνει πίσω για τα κολέγια η κυβέρνηση".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Βαρυχειμωνιά στην τσέπη μας. Κύμα ανατιμήσεων σε πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, τρόφιμα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα απογραφή ακινήτων. Έρχεται ο ετήσιος φόρος περιουσίας. Θα δηλωθούν πάλι, σε ειδικό έντυπο μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε νέα καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων προχωρεί η κυβέρνηση. Μαζί με τις δηλώσεις εισοδήματος το 2008 θα υποβληθούν ειδικές δηλώσεις για τα ακίνητα που κατέχουν. Το υπουργείο Οικονομίας, με βάση το περιουσιολόγιο αυτό, θα επιβάλει τον ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας με στόχο εντός του 2008 να εισπράξει 900 εκατ. ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συνδυασμένη φορολογική "επίθεση" στα ακίνητα. Αυξάνουν αντικειμενικές αξίες και ελάχιστο κόστος κατασκευής".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκρηκτικό μείγμα για την αγορά των ακινήτων αποτελεί η επικείμενη τρίτη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και η σχεδιαζόμενη αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Κατασκευής Οικοδομών (ΕΚΚΟ), από το 40% σε 70%-80% του πραγματικού κόστους".

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφημερίδα metro δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 November 2007 - 18:55:27 UTC