Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2007
  • [02] Ψήφος εμπιστοσύνης
  • [03] Ελλάδα - Εκλογικός νόμος
  • [04] Πλημμύρες
  • [05] Φόροι-Πετρέλαιο
  • [06] Μεταρρυθμίσεις
  • [07] Νέοι φόροι
  • [08] Γιώργος Παπανδρέου
  • [09] Νέες εκλογές
  • [10] Μεταρρυθμίσεις-Αντιπολίτευση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2007

    Η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξαγγέλθηκαν, καθώς και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Καραμανλή. Κυρίαρχος ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ισχυρή κυβέρνηση. 152 ΝΑΙ. Όχι:148. Η Βουλή των Ελλήνων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Καραμανλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήκω και φύγε Γιωργάκη. Κορυφαία στελέχη με ιστορική διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, του προτείνουν να παραιτηθεί για να μην οδηγηθεί η Παράταξη σε διάσπαση και περιπέτειες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 15 προτεραιότητες του κοινωνικού πακέτου. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση (ξανα)πιάνει δουλειά.

    ΕΘΝΟΣ: Καταιγίδα φόρων για 6 δισ. ευρώ. Έρχεται ο λογαριασμός δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πήρε ψήφο μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και έτσι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του με....Κυβέρνηση μεταξύ σφύρας και άκμονος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέες κάλπες μέσα στο 2008. Εισηγήσεις για εκλογές μέσα στο 2008 δέχεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχέδιο 18 μηνών σε τέσσερα μέτωπα. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης ανοίγουν ταχύτατα ασφαλιστικό, "Καποδίστριας 2", αλλαγές στις ΔΕΚΟ και Σκοπιανό. Κρυφό χαρτί ο νέος εκλογικός νόμος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πράξη 1η: Φωτιά με το πετρέλαιο. Προϋπολογισμός: Κατατίθεται σήμερα και ζητάει 6 δισ. ευρώ επιπλέον.

    ΕΣΤΙΑ:Παγκόσμιο ρεκόρ εκλογικών νόμων. Στις 27 τελευταίες εκλογές άλλαξε 18 φορές!

    ΤΑ ΝΕΑ: Μπαράζ φόρων η λυπητερή των εκλογών. Προγραμματικές δηλώσεις χωρίς πρόγραμμα. μοναδική εξαγγελία ο εκλογικός νόμος.

    Η ΧΩΡΑ : Ψήφο εμπιστοσύνης σε γενναίες αλλαγές πήρε ο Καραμανλής. Άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου. Με 152 "ΝΑΙ" προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

    City Press: Κακή αρχή για τη νέα τετραετία. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Metro: Μεταρρυθμίσεις και σύγκρουση. Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, που δέχθηκε τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης.

    Metropolis: Μετά τα απόβλητα οι "πλημμύρες".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι 3 πληγές των σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υποσχέσεις από το ...2004. Ο Κ. Καραμανλής εμμένει στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

    [02] Ψήφος εμπιστοσύνης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει με αποφασιστικά βήματα τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος για να μπει στη νέα εποχή, έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τη Βουλή, η οποία ενέκρινε τις προγραμματικές της δηλώσεις για τη νέα κυβερνητική θητεία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για δεύτερη τετραετία απέσπασε χθες η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών της δηλώσεων. Στη φανερή ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία δεν υπήρξαν απόντες, 152 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της πορείας της χώρας εμπρός, ενώ οι 148 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης που της δίδει τη δυνατότητα να θέσει άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων - εξπρές έλαβε χθες βράδυ από τη βουλή η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, έχοντας προσδιορίσει ως στρατηγικό του ορίζοντα τους δύο Μαρτίους, του 2009 και του 2010, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αναδεικνύονται σε πολιτικά ορόσημα της νέας τετραετίας, θα αρχίσει από σήμερα να ξεδιπλώνει την πολιτική του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "με 152 ΝΑΙ και 148 ΟΧΙ η κυβέρνηση έλαβε, χθες το βράδυ στη Βουλή, ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός, πάντως, στο άμεσο μέλλον θα βρεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος μιας και θα πρέπει να ισορροπήσει την πολιτική του, έχοντας στα...δεξιά του τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τον ελκυστικό λόγο του και στα ...αριστερά του.. την αριστερά που "απειλεί" με καθολική αντίσταση στους δρόμους".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "με τις 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας επί των προγραμματικών δηλώσεων τις πρώτες πρωινές ώρες, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, αλλά και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου , για να αποκτά η χώρα ισχυρές κυβερνήσεις και να πορεύεται με σταθερότητα".

    [03] Ελλάδα - Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "γράψαμε και προχθές ότι η χώρα μας κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ως προς τις αλλαγές του εκλογικού νόμου. Στις 27 τελευταίες βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην Ελλάδα, ο εκλογικός νόμος άλλαξε 18 φορές! Το φαινόμενο αυτό δεν συναντάται σε καμμία δημοκρατική χώρα. Είναι ελληνική πατέντα, που εκθέτει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες, ισχύει σταθερό εκλογικό σύστημα. Πέραν κάποιων επί μέρους τροποποιήσεων, ουδείς διανοείται να το αλλάξη".

    [04] Πλημμύρες

    H Metropolis γράφει ότι "τα Μεσόγεια "πνίγονται" ακόμη και σε περίπτωση ανομβρίας. Όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα που πλημμύρισε ο κάμπος Βουρδάς, όταν οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθάρισαν κάποιες δεξαμενές , εντός του χώρου του αεροδρομίου".

    [05] Φόροι-Πετρέλαιο

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "ο προϋπολογισμός του 2008, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, φέρνει "καταιγίδα" φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα, εισοδήματα και ακίνητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η αύξηση -μετ' επιστροφής;- του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης μετά την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων. Με την ενιαιοποίηση του φόρου στα καύσιμα θίγονται φτωχά και μεσαία νοικοκυριά αντί να χτυπηθούν οι ισχυροί του λαθρεμπορίου. Από το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού χαμένοι θα βγουν μισθωτοί-συνταξιούχοι και οι τομείς παιδείας - υγείας - πρόνοιας".

    [06] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τις δύο φορές που έλαβε το λόγο στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τις προθέσεις του. Υπήρξε σαφής, αποφασισμένος και κατηγορηματικός: Να προχωρήσει μπροστά, μαζί με την κοινωνία, στις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος".

    [07] Νέοι φόροι

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μπαράζ νέων φόρων σε καύσιμα και ακίνητα, αλλά και νέα λιτότητα στους μισθούς στο Δημόσιο φέρνει ο νέος προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Αυξήσεις - σοκ έως 22% έρχονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ για την ερχόμενη τριετία".

    [08] Γιώργος Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "στα όρια της ανοχής τους έχει φέρει ακόμα και τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του - κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ιστορική διαδρομή και αναγνωρισμένη ενωτική δράση - ο Γιώργος Παπανδρέου με την λυσσαλέα αλαζονική στάση του απέναντι στην βούληση της παραταξιακής βάσης και των στελεχών".

    [09] Νέες εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "κάλπες μέσα στο 2008, αμέσως μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις βασικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την κοινωνία, εισηγούνται στον Κ. Καραμανλή κορυφαίοι υπουργοί και συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου".

    [10] Μεταρρυθμίσεις-Αντιπολίτευση

    Σύμφωνα με την Metro "σε άμεση εφαρμογή θέτει η κυβέρνηση το πρόγραμμά της, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή, με τις 152 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ (έναντι 148 κατά). Το μήνυμα έδωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τη δευτερολογία του, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα υπάρξει από την πλευρά της δυναμική αντίδραση στις πολιτικές που εξήγγειλε".

    Η City Press προσθέτει ότι "η επιβεβαίωση της (προαναγγελθείσας) πρόθεσης της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν το βασικό στοιχείο της εναρκτήριας πρωθυπουργικής ομιλίας κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 1 October 2007 - 21:30:32 UTC