Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-09-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2007
  • [02] Καραμανλής
  • [03] Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Καραμανλής-Παπανδρέου
  • [05] Δημοσκοπήσεις
  • [06] Βιβλίο Ιστορίας
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] ΚΚΕ
  • [10] Κλίμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2007

    Η απήχηση των κομμάτων στους πολίτες μέσα από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν μερικές ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, κυριάρχησε στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 50 μεγάλα έργα που άλλαξαν την Ελλάδα. Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.607 ευκαιρίες εργασίας. Από τη Δευτέρα ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις.

    Η ΑΥΓΗ: Αλλάξτε το τοπίο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη δυναμική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με συνταγή Σαρκοζί η νέα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Σουφλιάς, Αβραμόπουλος, Ντόρα, Αλογοσκούφης και Σιούφας θα στελεχώσουν τους κρίσιμους τομείς για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κυβέρνηση - έκπληξη θα προτείνει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Προετοιμάζεται ανατροπή του σκηνικού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το Αγρίνιο "σφράγισε" τη νίκη. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση του Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Τα σύνορα της... Μαριέττας. Εθνικό φάλτσο και με την Ιστορία της Γ' Λυκείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άλλοι κυνηγώντας την αυτοδυναμία και άλλοι την είσοδό τους στην Βουλή εντείνουν τον βομβαρδισμό του εκλογικού σώματος και ...Άναψαν τα ντουφέκια των σταυροκυνηγών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καραμανλής 42,8%, Παπανδρέου 39,8%. Ψήφο-ψήφο η μάχη της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδυναμία με 155 έδρες και ποσοστό κοντά στο 43%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Όλοι εναντίον όλων και για την τελευταία ψήφο. Μετωπική Καραμανλή - Παπανδρέου με "πρωθυπουργικά" σποτ. Στην προεκλογική δίνη τα βιβλία Ιστορίας της Στ' Δημοτικού και της Γ' Λυκείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παιχνίδια με "κρυφά" γκάλοπ. Οργανωμένη επιχείρηση από την κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: ΝΔ 43,3%, ΠΑΣΟΚ 38,6%. Η στατιστική των 11 βουλευτικών εκλογών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο πόλεμος των μυστικών δημοσκοπήσεων. Τι βλέπουν, τι προσδοκούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μάχη" για την ανεργία. "Εντολή ευθύνης" ζήτησε από το Αγρίνιο ο Κ. Καραμανλής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετάει το γάντι σε ΚΚΕ - ΣΥΝ ο Γιώργος. "Δεν είμαστε το ίδιο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ".

    Η ΝΙΚΗ: Εκβιάζουν με ρουσφέτια και γκάλοπ - μαϊμού. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την κατηφόρα λέει το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι απόψε στο Πεδίον του Άρεως. Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

    ΧΩΡΑ: Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Μεγάλη η συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αγρίνιο.

    City Press: Μιλάνε για ενότητα, συγκρούονται σε όλα. Αναντιστοιχία μεταξύ της επιχειρηματολογίας Καραμανλή - Παπανδρέου και της κυρίαρχης πολιτικής πρακτικής.

    Metro: Μάχη στην περιφέρεια. Στο Αγρίνιο και στην Κοζάνη μίλησαν χθες Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου.

    Metropolis: Η Μεσόγειος φλέγεται λόγω του κλίματος. Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μεσόγειο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η γύμνια της εκπαίδευσης. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης, σε φουλ ρυθμούς η "γαλάζια" μηχανή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι κόμβοι του "διαβόλου". Οι πληγές του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όχι στα λάβαρα. Υψώστε τις σημαίες. Κάλεσμα Καραμανλή στον λαό.

    [02] Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική η συνέντευξη -η πρώτη τηλεοπτική- του Κώστα Καραμανλή στο "ALTER" και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Πρωθυπουργός εξομολογητικός όσο λίγες φορές, με πλήρη αυτοπεποίθηση, που απέρρεε και από τα ευνοϊκά δεδομέ να των δημοσκοπήσεων έδωσε το στίγμα της νέας διακυβέρνησης που θα προκύψει από την λαϊκή ετυμηγορία της προσεχούς Κυριακής. Έχουμε και άλλη φορά σημειώσει από την "ΑΥΡΙΑΝΗ" ότι το όραμα του Κώστα Καραμανλή για τον νέο κύκλο της διακυβέρνησής του, εμπνέετ αι από το θετικό παράδειγμα του νέου Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο, άλλωστε, έχει αναπτύξει μια πολύ στενή προσωπική φιλική, αλλά και πολιτική σχέση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μήνυμα ανανέωσης της λαϊκής εντολής στην κυβέρνηση έστειλε η μεγαλειώδης χθεσινοβραδινή συγκέντρωση της ΝΔ στο Αγρίνιο, με ομιλητή τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Ο συγκεκριμένος νομός θεωρείται "βαρόμετρο" για το κυβερνών κόμμα. Όπως σημειώνουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, η επιβλητική σε όγκο και παλμό χθεσινή συγκέντρωση αποδεικνύει την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και την υψηλή διείσδυση του κυβερνώντος κόμματος στις ομάδες των αναποφάσιστων".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές την ερχόμενη Κυριακή με ισχυρή πλειοψηφία εξέφρασε χθες από το Αγρίνιο ο Καραμανλής, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες Αγρινιώτες και Αιτωλοακαρνάνες που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης. "Έχω μάθει να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας", είπε ο πρωθυπουργός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "τη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. "Στις 7 του Μάρτη του 2004" σημείωσε ο πρωθυπουργός, "οι Έλληνες ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Ζήτησαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζήτησαν δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη, οι Έλληνες δίνουν νέα δύναμη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε. Δίνουν εντολή ευθύνης, εντολή να προχωρήσουμε μπροστά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "πόρτα πόρτα" με στόχο την αυτοδυναμία με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κινηθεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η Ρηγίλλης, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, με το γραμματ έα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανομολόγητος αλλά υπαρκτός στόχος του κυβερνώντος κόμματος για τις τέσσερις τελευταίες ημέρες μέχρι τις εκλογές η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ. Γι' αυτό ακριβώς η Ρηγίλλης χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα, πολιτικά κι επικοινωνιακά, ώστε να πετύχει την αποτροπή της ψήφου διαμαρτυρίας προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να δουν κάποιο έργο που να έγινε τα 3,5 τελευταία χρόνια έδωσε η ΝΔ. "Αυτή η προσπάθεια μηδενισμού και απαξίωσης του έργου της κυβέρνησης, η καταστροφολογία και η οξύτητα δείχνουν ένδεια θέσεων, απόρριψη του πολιτικού διαλόγου, αλλά κυρίως την αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και έδωσε στη δημοσιότητα τα 50 μεγαλύτερα έργα που έγιναν μέσα σε ένα ελάχιστο, πολιτικά, χρονικό διάστημα".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "στις 7 του Μάρτη του 2004, οι Έλληνες ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Ζήτησαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ζήτησαν δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 16 του Σεπτέμβρη, οι Έλληνες δίνουν νέα δύναμη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε. Δίνουν εντολή ευθύνης, εντολή να προχωρήσουμε μπροστά", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Αγρίνιο".

    [03] Γιώργος Παπανδρέου

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με φήμες και διαρροές περί δήθεν αξιόπιστων δημοσκοπήσεων να προκαταλάβει την κρίση του ελληνικού λαού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου προετοιμάζεται να προτείνει κυβέρνηση - έκπληξη στον ελληνι κό λαό, ικανή να ξεπεράσει τις συνθήκες κρίσης και να ανατάξει τον καταρρέοντα κρατικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο ή μεθαύριο θα περιγράψει τη δομή και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της υποψήφιας κυβέρνησής του. Στο πλαίσιο αυτό βολιδοσκοπείτ αι η συμμετοχή και εξετάζεται ο ξεχωριστός ρόλος που μπορεί να έχει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "το δίλημμα των εκλογών είναι ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά, ξεκαθάρισε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από την Κοζάνη, απευθύνοντας προσκλητήριο στους προοδευτικούς ψηφοφόρους και πετώντας παράλληλα το γάντι στις ηγεσίες της Αριστεράς".

    [04] Καραμανλής-Παπανδρέου

    Η Metro σημειώνει ότι "όλα για όλα στη "μάχη" της περιφέρειας τα δίνουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, έστω και στο παρά πέντε της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Χθες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μίλ ησαν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, ο Κ. Καραμανλής στο Αγρίνιο και ο Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη, ανοίγοντας τα χαρτιά που είχαν φυλάξει για το τέλος".

    [05] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 3% και ισχυρή αυτοδυναμία, δείχνουν όλες οι τελευταίες μετρήσεις που "τρέχουν" τη συγκεκριμένη περίοδο για τα επιτελεία των δύο ισχυρών κομμάτων της εξουσίας».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι «κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση τέσσερις ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες εν μέσω έντονων φημών και "διαρροών" σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται για λογαριασμό των κομμάτων και δεν επιτρέπεται, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, να δημοσιοποιηθούν. Επικαλούμενα τις έρευνες αυτές, τα κομματικά επιτελεία τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν βεβαιότητα για τη νίκη».

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι «με ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, εκβιασμούς και ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα νίκης η κυβερνητική παράταξη. Αυτό καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου τύπου Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής έχει πάρει τον κατήφορο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν προγραμματιστεί αθρόες προσλήψεις, ειδικά στον ΟΠΑΠ. Ταυτόχρονα τα "παπαγαλάκια" της Ρηγίλλης διαρρέουν ανύπαρκτα γκάλοπ, που φέρουν τη ΝΔ να προηγείται με τρεις μο νάδες. Την ίδια ώρα, οι πιέσεις προς τους ψηφοφόρους του Γ. Καρατζαφέρη έχουν ενταθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν φθάσει στο όριο των εκβιασμών».

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ «τζόγο με "κρυφά" γκάλοπ κάνουν στη Ν.Δ. λίγο πριν την κάλπη. Στόχος του σχεδίου, οι αναποφάσιστοι. Για "διασπορά ψευδών ειδήσεων" μιλάει το ΠΑΣΟΚ. "Αν είχαν άνετο προβάδισμα γιατί βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα Καραμανλής ή ακυ βερνησία;", λέει η Χαρ. Τρικούπη. Αποκαλύπτεται έτσι επικίνδυνο παιχνίδι με τη βούληση των πολιτών».

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι «κάποιοι πιστεύουν στην δύναμη της στατιστικής. Και υποθέτουμε ότι θεωρούν ενδιαφέρουσα την αναδρομή στα αποτελέσματα των 11 βουλευτικών εκλογών που έγιναν στον τόπο μας μετά την Μεταπολίτευση του 1974, για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Το δε κυριώτερο εξ αυτών είναι ο μέσος όρος του ποσοστού που έλαβαν διαχρονικώς τα δύο μεγάλα κόμματα: Νέα Δημοκρατία 43,3%, ΠΑΣΟΚ 38,6%».

    [06] Βιβλίο Ιστορίας

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι «σε νέο σοβαρό ιστορικό και εθνικό ατόπημα υπέπεσε και πάλι το υπουργείο Παιδείας, εμφανίζοντας στο βιβλίο της ιστορίας της Γ' λυκείου, το οποίο διανεμήθηκε χθες σε πολλά σχολεία, χάρτη στον οποίο βορείως της Ελλάδας φιγουράρει η... "Μακεδονία", και τα ελληνικά σύνορα συρρικνώνονται σχεδόν μέχρι τις Σέρρες».

    Η CITY PRESS γράφει ότι «σε άκρως... προεκλογικό φόντο, με αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, καταγγελίες και διαψεύσεις, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας, πλην αυτών της Ηλείας, όπου ο αγιασμός μετατέθ ηκε για την επόμενη εβδομάδα. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό λειτουργικών κενών στα δημόσια σχολεία, ισχυρισμό που το υπουργείο Παιδείας διέψευσε, ενώ στο πλαίσιο της διαμάχης μπήκε και το διορθωμένο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού, το οποίο ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στα σχολεία».

    [07] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι «με "πακέτο" 4.390 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, θ΄ "ανοίξει" ο "χορός" των προσλήψεων μετά το πέρας των εκλογών. Για το μεγαλ ύτερο κομμάτι των προσλήψεων οι προκηρύξεις είναι είτε έτοιμες και οι φορείς αναμένουν το "πράσινο" φως για την έκδοσή τους είτε βρίσκονται στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας τους και της τελικής σύνταξής τους».

    [08] ΣΥΡΙΖΑ

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι «όλοι είναι ενθουσιασμένοι από την μεγάλη -αν και όχι αναπάντεχη- προσέλευση του κόσμου και το συναίσθημα χαράς στο πρόσωπό τους είναι περισσότερο από εμφανές. Ίσως είναι και συναίσθημα δικαίωσης που αντικρίζουν μετά από τόσα χρόνι α ένα παλμό στην Αριστερά, μια μαζική συμμετοχή».

    [09] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι «σήμερα στην Αθήνα χτυπά η καρδιά της εργατιάς, των αυτοαπασχολούμενων που συντρίβονται από τα μεγαθήρια των πολυεθνικών, της εργαζόμενης νεολαίας, των φοιτητών και σπουδαστών από τα λαϊκά στρώματα, των υπερκμεταλλευόμενων μετανασ τών. Όλοι απόψε σηκώνουν τις κόκκινες σημαίες και κατεβαίνουν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 8 το βράδυ, στο Πεδίον του Άρεως».

    [10] Κλίμα

    Η METROPOLIS αναφέρει ότι «η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων έχει αρχίζει να αλλάζει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο και να απειλεί την πανίδα και τη χλωρίδα της, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Ρώμη, εν όψει της σημερινής εθνικής διάσκεψης για τις κλιματικές αλλαγές».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 September 2007 - 19:43:01 UTC