Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/8/2007
  • [02] Καραμανλής-Εκλογές
  • [03] Εκλογές - ΠΑΣΟΚ
  • [04] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/8/2007

    Η προετοιμασία για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κυριάρχησε στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από τη Δράμα το πρώτο μήνυμα ΝΙΚΗΣ. Τεράστια και ενθουσιώδης υποδοχή στον πρωθυπουργό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Μαρκόπουλος στο Επικρατείας της ΝΔ. Προσωπικότητες του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς η επιλογή της ΝΔ για δύο σημαντικές αποστολές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υποψήφιοι για κλάματα. Απουσιάζουν από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, επιστήμονες, πετυχημένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, πρόσωπα με κοινωνική καταξίωση και άνθρωποι του μόχθου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το έργο μας, η δύναμή μας. Θριαμβευτική "πρώτη" Καραμανλή στη Δράμα.

    ΕΘΝΟΣ: Δεσμεύομαι για νέα Αλλαγή. Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει στο "ΕΘΝΟΣ" εφ' όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άρχισε το ντέρμπι των αιωνίων. Ο Πρωθυπουργός από την Δράμα και ο Γιώργος Παπανδρέου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για το σκληρό ματς των εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κουτσό άλογο ο Παπανδρέου. Καθαρή νίκη του Κ. Καραμανλή και ήττα του ΠΑΣΟΚ βλέπει η αγορά και τα διεθνή ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κραυγές ...και ψίθυροι. Με το φόβο της επόμενης μέρας οι λίστες των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μονομαχίες κι ο λαός στις παραλίες. Γκρίνια από ΑΔΕΔΥ, ξενοδόχους, εμπόρους Θεσσαλονίκης.

    ΕΣΤΙΑ: Πιο δυναμική η νέα τετραετία μετά την επανεκλογή της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κινούμενη βόμβα" ο Ζορμπάς λέει η ΝΔ! Τι εκμυστηρεύθηκε κορυφαίος υπουργός στα "ΝΕΑ".

    ΧΩΡΑ: "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω". Βέβαιος για τη νίκη ο Καραμανλής στην ομιλία του στη Δράμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μονομαχία" στη ΔΕΘ. Μετωπική Καραμανλή-Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ντροπή! Στο κενό μια "λαθραία" ζωή. Καλαμαριά: Σκοτώθηκε 25χρονος Νιγηριανός για μια χούφτα... CD.

    [02] Καραμανλής-Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "καθαρή νίκη του Κώστα Καραμανλή από 2,5% έως 3% τα εγκυρότερα διεθνή ΜΜΕ και οι μεγαλύτερες ξένες πρεσβείες στις τελευταίες εκτιμήσεις τους ενόψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο κ. Καραμανλής επέλεξε την πόλη της Δράμας για να ξεκινήσει την προεκλογική περιοδεία του. Ο πρωθυπουργός χθες θεμελίωσε το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με ειδικές Ανάγκες και στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η πρώτη θητεία της Κυβερνήσεως Καραμανλή, που τερματίζεται με τη συμπλήρωση 3,5 ετών, υπήρξε οπωσδήποτε θετική. Σε κάποιους τομείς μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν. Τώρα το ζητούμενο είναι η νέα τετραετία της Κυβερνήσεως να είναι πιο δυναμική, ώστε το συνολικό έργο που θα αφήση πίσω του ο Καραμανλής να αποτελέση σταθμό για τον τόπο".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "στις 16 Σεπτεμβρίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω". Ο Καραμανλής ξεκίνησε τη μεγάλη περιοδεία του προς τον λαό, ζητώντας από τη Δράμα ενισχυμένη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και δεσμεύτηκε για την πλήρη υλοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών, που ανέλαβε πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση και, μάλιστα, πριν από την κατάθεση και την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "την απαρέγκλιτη απόφασή του να πραγματοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει διατράνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη προεκλογική ομιλία του, στη Δράμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "καμία δέσμευση της ΝΔ δεν εγκαταλείπεται". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Δράμα, όπου βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης πριν την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών και η οποία μετετράπη σε μία αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών που κατέκλυσαν το νομαρχιακό μέγαρο αλλά και την περιοχή γύρω από αυτό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός από τη Δράμα, όπου θεμελίωσε το κτίριο για τη στέγαση, τη στήριξη και την εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και εγκαινίασε το νέο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας, το οποίο έλαβε το όνομα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να πολιτευθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

    [03] Εκλογές - ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την επίσημοι έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δεσμεύεται σε μια πολιτική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πολλών, όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «με κινούμενη άμμο, παρά την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει τις τάξεις των υποστηρικτών του, μοιάζουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία ανακοινώθηκαν χθες. Οι εύθραυστες ισορροπίες που χαρακτηρίζουν το εσωκομματικό σκηνικό κατέρρευσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εκδηλώθηκαν εκρήξεις στελεχών κατά του γραμματέα Ν. Αθανασάκη αλλά και του ίδιου του Γ. Παπανδρέου».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι «η κρίση που μαστίζει το ΠΑΣΟΚ και γενικά τα πολιτικά κόμματα αποτυπώνεται στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν χθες και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις προσδοκίες τόσο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου όσο και της κοινωνίας που παρακολουθεί από απόσταση την απαξίωση πολιτικών και πολιτικής».

    [04] Εκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι «οι δύο μονομάχοι, Καραμανλής και Παπανδρέου, ξεκίνησαν χθες τη μάχη του μπαλκονιού, ο πρωθυπουργός από τη Δράμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας».

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι «"κινούμενη βόμβα" χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά στελέχη ο κ. Γ. Ζορμπάς. Στο Μαξίμου τρέμουν το ενδεχόμενο διαρροής του πορίσματος».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 August 2007 - 20:09:31 UTC