Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/8/2007
  • [02] Εκλογές
  • [03] Πόρισμα Ζορμπά
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κοινωνική Ασφάλιση
  • [06] Μακροζωία
  • [07] Άδεια Αθήνα
  • [08] Διορισμοί εκπαιδευτικών
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε μαθητές με αναπηρία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/8/2007

    Η επίσπευση των εκλογών πιθανότατα μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς και το σκάνδαλο των ομολόγων μετά το πόρισμα Ζορμπά, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 10 μυστικά για μακροζωία. Τι συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.094 νέες προσλήψεις. Οι ειδικότητες ανά φορέα και κατηγορία εκπαίδευσης.

    Η ΑΥΓΗ: Να ηττηθεί η ΝΔ να χάσει ο δικομματισμός. Παρέμβαση Αλαβάνου στο κλίμα εκλογολογίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στον Πρόεδρο για εκλογές ο Καραμανλής την Δευτέρα 20 Αυγούστου. Κάλπες στις 23 Σεπτεμβρίου όπως πρώτη αποκάλυψε η "Αυριανή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τροχιοδεικτικές βολές, φήμες και κρυφτό με το πόρισμα Ζορμπά. Η προεκλογική εκστρατεία άρχισε πριν την ώρα της.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.302 διορισμοί εκπαιδευτικών. 2.883 καθηγητές, 459 δάσκαλοι και 960 νηπιαγωγοί.

    ΕΘΝΟΣ: Τρέχουν για 8.983 προσλήψεις-εξπρές. Οι πρόωρες εκλογές επιταχύνουν τους διαγωνισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πολιτικοί και πολίτες κάνουν τις τελευταίες τους διακοπές, συρρέουν στις Εκκλησίες και ανάβουν... Κερί στην Παναγία με το μυαλό στην κάλπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα "φαντάσματα" του παρελθόντος. Όμηρος του παρελθόντος ο Παπανδρέου, δίνει ρόλο σε Σημίτη, Άκη, Λαλιώτη και Βάσω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σήμα Καραμανλή για εκλογές. Στην τελική ευθεία μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Πιθανότερη ημερομηνία η 23η Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα ομόλογα τον σπρώχνουν για 16. Φοβάται αναζωπύρωση ο Καραμανλής και σκέπτεται εκλογές-εξπρές.

    ΕΣΤΙΑ: Μία Αθήνα διαφορετική. Πρωτοφανής εφέτος η μαζική έξοδος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα σενάρια περαιτέρω επίσπευσης των εκλογών. Αύριο επιστρέφει ο πρωθυπουργός.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κάλπες μετά τις θερινές διακοπές. Η λύση του γρίφου με την επιστροφή του πρωθυπουργού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρο χρήμα βρήκε ο Ζορμπάς. Έφυγαν εκατομμύρια σε άγνωστους αποδέκτες.

    Η ΝΙΚΗ: Φοβάται και βιάζεται. Υπό το βάρος των ομολόγων το σχέδιο της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές νέα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

    ΧΩΡΑ: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές δωρεάν σε 3.560 μαθητές με αναπηρία. Θα δοθεί μαζί και το λογισμικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το ρούβλι... κατακτά τη Χαλκιδική. Τρελά (ρωσικά) λεφτά για ακίνητα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έφεραν τζίρο οι εκπτώσεις. Ικανοποίηση μέχρι στιγμής στον εμπορικό κόσμο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής: Η μεγάλη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Με αναμονή για την επίσημη δήλωση προκήρυξης των εκλογών.

    [02] Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, ενώ οι δηλώσεις των στελεχών περιστρέφονται γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Με δηλώσεις τους Υπουργοί φωτογραφίζουν το Φθινόπωρο ως τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. Στην αντιπολίτευση ετοιμάζουν πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις τους σε αυτό το κλίμα. Τον γρίφο του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών αναμένεται να λύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν επιστρέψει από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές του στις Κυκλάδες".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "την ήττα της ΝΔ και την αποδέσμευση από τον δικομματισμό ζήτησε χθες από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι "για μας καλύτερες εκλογές δεν είναι αυτές που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη ή τον Μάρτη. Καλύτερες εκλογές είναι εκείνες όπου θα ηττηθεί η ΝΔ, θα απελευθερωθούμε από τον δικομματισμό, ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα, θα εισβάλει ορμητικά η νέα γενιά στην πολιτική ζωή της χώρας και θα πάρει η Ελλάδα τον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "η επιστροφή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Αθήνα αύριο το απόγευμα από την Τήνο, τροφοδοτεί νέα σενάρια περαιτέρω επίσπευσης των εκλογών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων δείχνει σειρά κινήσεων του επιτελείου του πρωθυπουργού, ενισχύοντας σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ το σενάριο για διεξαγωγή εκλογών στις 23 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, η τελευταία δημοσκόπηση που έχουν στα χέρια τους Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο 1,4% ενώ με την αναγωγή των αναποφάσιστων και τις σταθμίσεις του δείγματος διαμορφώνεται στο 2,9% πάντοτε κατά τις ίδιες έγκυρες πηγές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "οι διακοπές οδεύουν προς το τέλος τους και ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο για πολιτικούς και πολίτες: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Εκλογές. Αύριο, όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτου ηλικίας, γένους και αξιώματος, θα συρρεύσουν στις Εκκλησίες και θα τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, η Παναγία απολαμβάνει ιδιαίτερης τιμής και σεβασμού. Δεν υπάρχει πόλη και χωριό που να μην πανηγυρίζει. Όλοι μ' ένα κερί στο χέρι, εισερχόμενοι στους ναούς, θα παρακαλούν την Μητέρα του Θεού να τους λύσει κάποιο πρόβλημα, αλλά το μυαλό όλων θα είναι στην κάλπη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "την Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει να προχωρήσει στην διάλυση της Βουλής και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος όχι κάποιο εθνικό θέμα, αλλά την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει ήδη η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η Οικονομία, η Παιδεία, η Υγεία και η λειτουργία του κράτους που εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης".

    [03] Πόρισμα Ζορμπά

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "δίπλα στο κρυφό ομόλογο έρρευσε και μαύρο χρήμα εκατομμυρίων ευρώ με άγνωστους αποδέκτες, διαπιστώνει ο Γ. Ζορμπάς".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "εν μέσω φημών για τον χρόνο των εκλογών, τροχιοδεικτικών βολών κατά του Κ. Λαλιώτη από τον έχοντα λόγους επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη και ύψωσης προστατευτικών τειχών ώστε να μείνει στο σκοτάδι το σκάνδαλο των ομολόγων, εξελίσσεται ήδη προεκλογική εκστρατεία. Συνεργεί ο κ. Καραμανλής, μοιάζει να θέλει τη θολή εικόνα ωσάν οι εκλογές να είναι παίγνιο".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "εξελίξεις και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των ομολόγων έρχονται μετά την παράδοση του πορίσματος Ζορμπά στον εισαγγελέα, με την κυβέρνηση να φοβάται νέο κύκλο αποκαλύψεων που θα τη φέρουν πάλι σε θέση απολογούμενου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "η βέβαιη "αναθέρμανση" του σκανδάλου των ομολόγων μετά το πόρισμα Ζορμπά, το οποίο φάνηκε να έχει στοιχίσει στη ΝΔ στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, μοιάζει να είναι ο βασικός λόγος που "σπρώχνει" τον Κ. Καραμανλή στο σενάριο για εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά στη Βουλή. Αν όμως γίνουν εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, το Κοινοβούλιο κλείνει αυτή την Παρασκευή".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "όμηρος των παλαιών στελεχών, τα οποία έχουν συνδέσει τη δράση τους με την πλέον αναχρονιστική αντίληψη για την πολιτική, την πιο αμαρτωλή περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις πιο πολωτικές πολιτικές περιόδους του τόπου, εξακολουθεί να παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου".

    [05] Κοινωνική Ασφάλιση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, με ταυτόχρονη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους, πετσόκομμα της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αλλά και των λεγόμενων "πρόωρων" συντάξεων, είναι όσα περιμένουν τους εργαζόμενους αμέσως μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, θα είναι στην κυβέρνηση".

    [06] Μακροζωία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι αρχαίοι Έλληνες την αναζητούσαν στο ελαιόλαδο, οι Μάγιας στην αλόη, οι Κινέζοι στα "μαγικά μανιτάρια"... Ο λόγος για τη μακροζωία, έναν από τους λίγους "γόρδιους δεσμούς" που η επιστήμη δεν κατάφερε ακόμα να λύσει, οδηγώντας μας στο όνειρο της αθανασίας".

    [07] Άδεια Αθήνα

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "όποιος κυκλοφόρησε τις ημέρες αυτές στην Αθήνα διερωτάται όχι πόσοι έφυγαν από την πόλη αλλά πόσοι και ποιοί έμειναν σε αυτήν. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή. Διότι ενώ και στο παρελθόν η φυγή των Αθηναίων από το κλεινόν άστυ ήταν μαζική, αυτό που συμβαίνει εφέτος δεν έχει προηγούμενο: Άδειοι δρόμοι, άδεια πεζοδρόμια, κλειστά περίπτερα, κλειστά και πολλά εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έφυγαν πάνω από 500 χιλιάδες αυτοκίνητα και πάνω από 300 χιλιάδες επιβάτες με πλοία".

    [08] Διορισμοί εκπαιδευτικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "το διορισμό 2.883 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2007-2008 ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για την πρώτη "φουρνιά" διορισμών εκπαιδευτικών ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι ανεβάζοντας τον αριθμό των διοριζομένων στις 4.351".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "προκηρύσσονται μέσα στο επόμενο διάστημα 2.051 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η έκδοση των προκηρύξεων".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "προεκλογικό χρώμα έχουν πάρει και οι διαγωνισμοί για προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίοι επιταχύνονται. Στους περισσότερους οι προθεσμίες για αιτήσεις λήγουν στις 24 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή με μυστικό διαγωνισμό η ΕΥΠ προχωρεί σε προσλήψεις 120... μυημένων".

    [10] Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε μαθητές με αναπηρία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ειδικά προγράμματα εκμάθησης θα προμηθεύσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας 3.559 μαθητές με αναπηρίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 August 2007 - 21:26:27 UTC