Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/6/2007
  • [02] Ομόλογα
  • [03] Βάσεις
  • [04] Εκλογές
  • [05] Μακεδονία
  • [06] ΚΚΕ
  • [07] Βουλή
  • [08] ΕΛ.ΑΣ.
  • [09] Καύσωνας
  • [10] Ευρώπη
  • [11] Χριστόδουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/6/2007

    Η άνοδος των βάσεων για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και η υπόθεση των ομολόγων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε 18 από τα 22 μαθήματα έγραψαν πάνω από τη βάση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χριστόδουλος ψυχωμένος. Να μάθει ο λαός την αλήθεια. Το απαίτησε ο ίδιος από τους γιατρούς του.

    Η ΑΥΓΗ: Η μεγάλη σχολή της ΕΛ.ΑΣ. Βία, βίντεο και ψέματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλη η αλήθεια για την υγεία του Χριστόδουλου. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της βιοψίας, πότε βγαίνει από το "Αρεταίειο" και τι προβλέπουν οι γιατροί.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σκάνδαλο των ομολόγων. 2,5 δισ. ευρώ πρόστιμα προτείνονται από το ΣΔΟΕ!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μάθημα θάρρους από τον ποιμενάρχη. Ζήτησε από τους γιατρούς να δημοσιοποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

    ΕΘΝΟΣ: Ψηλώνουν οι βάσεις σε 4 Πεδία. Τι δείχνουν τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχονται τα χειρότερα με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου και από σήμερα... βράζει ο τόπος, λιώνει το ατσάλι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κατήφορος ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η συζήτηση για τα ομόλογα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ως 1.500 μόρια ανεβαίνουν οι βάσεις. Άνοδος σε όλες τις σχολές - Γεμίζουν τα τμήματα της Περιφέρειας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βάσεις στο κόκκινο. Πίνακες με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη. Πανσπερμία απόψεων στην Σύνοδο Κορυφής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άνοδος βάσεων και αύξηση των εισακτέων. Τα εύκολα θέματα των εξετάσεων έφεραν πολλούς πάνω από τη βάση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έγραψαν καλύτερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μείωση των κενών θέσεων στα περιφερειακά ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα εύκολα θέματα έφεραν... Έκρηξη βάσεων και "σφαγή" αριστούχων.

    Η ΝΙΚΗ: Σκηνοθέτης η ΕΛ.ΑΣ. Χόμπι οι βασανισμοί κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Πελάτες μας... Οι εκλογές μας έρχονται, οι υποσχέσεις άρχισαν καλοκαιριάτικα.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μακεδονία βαφτίσαμε τα Σκόπια. Αποκλειστικό: "Άδειασε" την κυβέρνηση το Νομικό Συμβούλιο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργαζόμενοι - άνεργοι - υποαπασχολούμενοι - μετανάστες - νέοι. Για τον εφιάλτη της ανεργίας καταδικάστε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενισχύστε το ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ : Η επιτυχία στις εξετάσεις ανεβάζει τις βάσεις. Θα μπουν πιο πολλοί φέτος σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    City Press: Σύνοδος Κορυφής Βρυξελλών. Ευρώπη χωρίς φιλοδοξίες.

    Metropolis: Πανελλήνιες: περισσότεροι στις σχολές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανελλήνιες εξετάσεις: Πού ανεβαίνουν οι βάσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Καύσωνας" στην αγορά κλιματιστικών. Μέχρι και εβδομάδες περιμένουν χιλιάδες καταναλωτές αφού λόγω των τελευταίων ημερών οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60%.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έγραψαν καλά, γεμίζουν οι σχολές. Μειώθηκαν τα ποσοστά αποτυχίας των υποψήφιων για ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα πηγαίνει με τους ισχυρούς της Ευρώπης με δήλωση Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής.

    [02] Ομόλογα

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "πρόστιμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ για το σκάνδαλο των ομολόγων θα επιβάλει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων σε πρόσωπα, χρηματιστηριακές και παρένθετες εταιρείες, για πληθώρα εικονικών συναλλαγών και φορολογικών παραβάσεων. Τα στοιχεία βρίσκονται από χθες στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα".

    [03] Βάσεις

    Η Metropolis γράφει ότι "καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά πήγαν φέτος οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μειώθηκε ο αριθμός των γραπτών με βαθμό κάτω από το 10. "Μάχη" και στους βαθμούς άνω του 18".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "τα ποσοστά αποτυχίας και επιτυχίας ανά μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων δείχνουν μείωση των ποσοστών αποτυχίας (κάτω από τη βάση) στα 18 από τα 22 μαθήματα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος. Αποτέλεσμα των βελτιωμένων αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα είναι η μείωση των κενών θέσεων στα περιφερειακά ιδρύματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αύξηση του αριθμού εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μείωση των κενών θέσεων των περιφερειακών ΤΕΙ, αλλά και γενική άνοδος των βάσεων εισαγωγής. Αυτά είναι τα τρία κεντρικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση των βαθμών των 93.882 υποψηφίων Ενιαίων Λυκείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για 67.102 θέσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η άσκηση πολιτικής μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων είναι το νόμισμα. Η μείωση των κενών θέσεων και οι υψηλές βάσεις είναι οι δύο όψεις του. Τα εύκολα θέματα μείωσαν το πολιτικό κόστος από τα άδεια ΤΕΙ και τις κλειστές γκαρσονιέρες της επαρχίας. Εκτιμάται ότι φέτος οι κενές θέσεις θα είναι λιγότερες από 8.000 έναντι 15.893 πέρυσι. Θα ανάψουν όμως οι κινητήρες των βάσεων. Όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρελή κούρσα σε όλα τα πεδία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μόνο οι υποψήφιοι των Ιατρικών Σχολών ελπίζουν σε πτώση. Σε 18 μαθήματα μειώθηκαν τα γραπτά κάτω από τη βάση. Σε 17 αυξήθηκαν τα "άριστα" (18-20). Συνωστισμός και στη βαθμολογική κλίμακα 15-17,9."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "καθολική πορεία ανόδου των βάσεων στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ δείχνουν τα στοιχεία με τις (καλές) βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων. Τη μεγαλύτερη άνοδο θα έχουν οι περιζήτητες οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές. Από την τάση ανόδου εξαιρούνται οι ιατρικές σχολές, που εκτιμάται ότι θα έχουν μικτή πορεία (συν, πλην) με μικρές όμως μεταβολές, εξαιτίας της "ζημιάς" που έκανε η Χημεία. Οι κενές θέσεις θα είναι λιγότερες από 10.000".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "γενική άνοδος των βάσεων σε όλα τα Πεδία προκύπτει από την ανακοίνωση των βαθμών. Αναμένεται "πληθωρισμός" αριστούχων στις σχολές αιχμής, αλλά και κενές θέσεις στα ΤΕΙ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τα ποσοστά αποτυχίας και επιτυχίας ανά μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων δείχνουν μείωση των ποσοστών αποτυχίας (κάτω από τη βάση ) στα 18 από τα 22 μαθήματα, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μεγαλύτερη βαθμολογία από άλλες χρονιές κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι εξεταζόμενοι μαθητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού, όπως δείχνουν οι βαθμολογικοί πίνακες που αναρτήθηκαν χθες, οι περισσότεροι έχουν γράψει από 15 και άνω. Η επιτυχημένη, όμως, αυτή εξεταστική προσπάθεια των μαθητών αναμένεται να συμπαρασύρει σε άνοδο και τις βάσεις, ιδιαίτερα στις περιζήτητες σχολές: Νομική, Φιλολογία, Παιδαγωγικό αλλά και στα ΤΕΙ".

    [04] Εκλογές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "μπορεί το κυρίως πιάτο να μην έχει σερβιριστεί ακόμα, αλλά το τεράστιο εκλογικό τραπέζι που καλύπτει όλη τη χώρα έχει στρωθεί. Λευκά τραπεζομάντιλα υποσχέσεων, υπουργοί και πρώην υπουργοί με στολές λαϊκής προσφοράς, εξυπηρετικά χαμόγελα στο βασιλιά πολίτη, ταπεινές υποκλίσεις στο μέσο Έλληνα, που καλείται να δοκιμάσει για άλλη μια φορά την εκλογική τους κουζίνα".

    [05] Μακεδονία

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υποστηρίζει ότι "το όνομα Μακεδονία και η ιστορία μας (και όχι μόνο) θα ανήκουν στο παρελθόν από τον Ιούνιο 2008, όπως προκύπτει από πλήθος επισήμων εγγράφων, ορισμένα των οποίων αποκαλύπτει σήμερα το "Π". Και τούτο εξ αιτίας του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος με ενέργειες ανευθυνότητας άνευ προηγουμένου έχει "δωρίσει" το όνομα MACEDONIA στα Σκόπια, εγκλωβίζοντας την κυβέρνηση σε τετελεσμένα, εκμηδενίζοντας την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδος".

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι αλλοδαποί που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους".

    [07] Βουλή

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "κόκκινο" χτύπησε χθες ο υδράργυρος στη συνεδρίαση της Βουλής με πολιτικές κόντρες σε υψηλούς τόνους για τα ομόλογα, ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα προγραμματίστηκε η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή".

    [08] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "νέα βίντεο βίας με δράστες και εικονολήπτες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν χθες στη δημοσιότητα, ενώ επίμονες πληροφορίες μιλούν για την ύπαρξη και βίντεο με ξυλοδαρμούς διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις του χειμώνα. Αποδεικνύεται έτσι ότι στην ΕΛ.ΑΣ. η παράνομη βία και η ικανοποίηση από την άσκηση και το θέαμα της βίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για συγκεκριμένα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το βασανισμό των δύο κρατουμένων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ως μεμονωμένο κρούσμα. Χθες, είδαν το φως της δημοσιότητας δύο νέα βίντεο".

    [09] Καύσωνας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "βράζει ο τόπος, λιώνει το ατσάλι και οι Έλληνες αναζητούν ανάσες δροσιάς σε παραλίες και σκιερά μέρη, καθώς ο υδράργυρος έχει πάρει την ανηφόρα και το Σαββατοκύριακο θα φτάσει στους 43 βαθμούς σε αρκετές περιοχές".

    [10] Ευρώπη

    Η City Press σημειώνει ότι "η ΕΕ "ψαλιδίζει" τα συνταγματικά σχέδιά της για να διατηρήσει την ενότητά της. Η Μ. Βρετανία επιμένει στις "ατλαντικές" εξαιρέσεις και η Πολωνία ζητεί εγγυήσεις έναντι της Γερμανίας. Η γερμανική προεδρία σε αγωνιώδη αναζήτηση συμβιβασμού που θα ανοίξει το δρόμο στη Διακυβερνητική. Κ. Καραμανλής: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τις χώρες που επιθυμούν περισσότερη Ευρώπη".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει την σημερινή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ως την κρισιμώτερη από συστάσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Διότι υποτίθεται ότι θα κριθή η τύχη του Ευρωσυντάγματος στην -υπό νέα ονομασία- απλοποιημένη μορφή του. Όμως και άλλες σύνοδοι κορυφής είχαν χαρακτηρισθή ως οι κρισιμώτερες όλων των εποχών. Και τούτο διότι η Ευρωπαϊκή Ενωσις, παρά το γεγονός ότι απαρτίζεται από 27 κράτη-μέλη, δεν έχει ακόμη κατορθώσει να συμφωνήση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα διοικείται και θα λειτουργή".

    [11] Χριστόδουλος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σοβαρή, αλλά "δυνητικά αντιμετωπίσιμη", είναι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Αυτό επισήμαναν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι θεράποντες γιατροί του μακαριότατου, οι οποίοι έβαλαν τέλος στην κινδυνολογική φημολογία των τελευταίων ημερών και έδωσαν στο θέμα τις πραγματικές διαστάσεις του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ιδιαίτερα σοβαρή αλλά αντιμετωπίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος νοσηλεύεται για δέκατη συνεχή ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Αρεταίειου" νοσοκομείου. Όπως ανακοίνωσαν χθες οι θεράποντες ιατροί του, από τα αποτελέσματα της βιοψίας φάνηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος προσβλήθηκε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, αλλά και από καρκίνο του ήπατος, συνεπεία χρόνιας ηπατίτιδας, ο οποίος "δυνητικά αντιμετωπίζεται", όπως διευκρίνισαν οι γιατροί".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "υπό την απειλή του Αρχιεπισκόπου ότι θα βγει ο ίδιος και θα αποκαλύψει στο λαό όλη την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του, οι ιατροί του Αρεταίειου Νοσοκομείου υποχρεώθηκαν χθες να μιλήσουν με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 June 2007 - 15:21:07 UTC