Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/6/2007
  • [02] Ιστορία
  • [03] Βάσεις
  • [04] Αλ Γκόρ
  • [05] Βουλή
  • [06] ΚΚΕ
  • [07] Βρυξέλλες
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Επενδύσεις
  • [10] Αγροφυλακή
  • [11] Βαλκάνια
  • [12] Καρτέλ γάλακτος
  • [13] Πόλωση
  • [14] Ρύποι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/6/2007

    Οι αλληλοκατηγορίες που αντήλλαξαν χθες στη Βουλή οι JP Morgan και NAM για τα ομόλογα, η επίσκεψη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκόρ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η πορεία των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και η επαναγραφή του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Συνάντηση Σιούφα - Μπερνς. Συνομιλία και για τα ενεργειακά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11.396 νέες προσλήψεις. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις θέσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Καταστολή χωρίς σύνορα. Τι συμφώνησαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βγαίνει λάδι το καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος. Εισήγηση στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση του προστίμου που είχε επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η κυβέρνηση "ξαναγράφει" (την) Ιστορία. Ανοίγματα προς τα δεξιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πράσινος" σύμβουλος ο Παπαμαρκάκης. Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Η πορεία των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Πανελλαδικές: Βαθμολογικά στοιχεία για όλες τις σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρόεδρε βάλε φίμωτρο στα ντόπερμαν. Ο Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε χθες από τον Πρωθυπουργό να μαζέψει όσους με δηλώσεις τους πολώνουν το κλίμα γιατί γίνεται μπούμερανγκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα στα θεμέλια ΠΑΣΟΚ. Έσκασε στη Βουλή από τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλ Γκορ πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ: "Τιμή για την Τουρκία το Πατριαρχείο". Ιστορική συνάντηση του Αμερικανού πολιτικού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάρφωσε Κουρή η J.P. Morgan. Αποκαλυπτήρια στη Βουλή. Σπάνε ένας - ένας οι κρίκοι.

    ΕΣΤΙΑ: Ο ρόλος μας στα Βαλκάνια. Σαφής υποβάθμισις λόγω αντιαμερικανισμού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: J.P. Morgan και North Asset σε διαμάχη για τα ομόλογα. Αλληλοκατηγορίες στη Βουλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα άκρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. "Σκωτσέζικο ντους" η πολιτική αντιπαράθεση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θύελλα για Κουρή προκαλεί η J.P. Morgan. Κατάθεση φωτιά για το παρασκήνιο του ομολόγου.

    Η ΝΙΚΗ: Δείχνει τον Κουρή. Η J.P. Morgan καλύπτει Αλογοσκούφη και Δούκα για το σκάνδαλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προκαλεί με το "σχέδιο Μάρσαλ" της λεγόμενης αμερικανικής βοήθειας. Δηλώσεις επίτιμου προέδρου ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

    ΧΩΡΑ: Πώς θα γίνει η επάνδρωση της σύγχρονης Αγροφυλακής, συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

    City Press: Παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι.

    Metro: Μεταξύ... πόλωσης και ήπιων τόνων. Παιχνίδι τακτικής από τα δύο μεγάλα κόμματα για το ύφος της προεκλογικής περιόδου.

    Metropolis: Ρύποι με... σφραγίδα ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 40.000 θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ. Καλοκαιρινό τσουνάμι προσλήψεων ανέργων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ποιο είναι το... αφεντικό στη Θεσσαλονίκη;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 11.643 νέες θέσεις εργασίας. Προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου και σε ΟΤΑ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας: 132 εκ. παιδιά σκλαβάκια στα χωράφια του κόσμου.

    [02] Ιστορία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι «υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους και των διαρροών εθνικιστών ψηφοφόρων, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν και ξαναγράφει την... Ιστορία! Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή το επίμαχο βιβλίο της Στ' Δημοτικού αλλάζει ριζικά. Η ανακοίνωση για τις αλλαγές και τις διορθώσεις στο βιβλίο αναμένεται εντός των προσεχών ημερών».

    [03] Βάσεις

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι «σημαντική άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα, ισορροπία με οριακές αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές. Οι τάσεις αυτές των βάσεων εισαγωγής προκύπτουν βάσει στοιχείων από όλα σχεδόν τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Πάντως, η βάση του "10" θα αφήσει και εφέτος περισσότερες από 8.000 κενές θέσεις».

    [04] Αλ Γκόρ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τον παγκόσμιο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέδειξε χθες ο Αλ Γκορ αφήνοντας παράλληλα αιχμές εναντίον της Τουρκίας για την κατά καιρούς στάση της απέναντι στο κέντρο της Ορθοδοξίας. "Απορώ πότε η Τουρκία θα καταλάβει ότι είναι μεγάλο προνόμιο να εδρεύει το κέντρο της Ορθοδοξίας μέσα στην Κωνσταντινούπολη", δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ενημερώθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης παραμένει στάσιμο".

    [05] Βουλή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε σκυταλοδρομία αλληλοεπίρριψης ευθυνών εξελίχθηκε η κατάθεση των εκπροσώπων της JP Morgan και της North Asset Management (ΝΑΜ) για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ χθες στη Βουλή. Η αμερικανική τράπεζα επιχείρησε να μετακυλίσει όλες τις ευθύνες στο αποπεμφθέν στέλεχός της, κ. Μάικ Σαββίδη, με το επιχείρημα ότι δεν την ενημέρωσε για την πρόθεση της ΝΑΜ να το μεταπωλήσει. Η συγκεκριμένη αναφορά συνιστά έμμεση παραδοχή ενδεχομένων παράτυπων χειρισμών της JP Morgan που θα ήταν δυνατόν να της δημιουργήσουν προβλήματα με τις αμερικανικές αρχές. Από την πλευρά της, η ΝΑΜ του κ. Γ. Παπαμαρκάκη, έστρεψε τα πυρά της κατά της JP Morgan και της "Ακρόπολις", υποστηρίζοντας πως η ίδια λειτούργησε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο εταιρειών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "διαψεύδει τον Γ. Κουρή η JP Morgan, αποκαλύπτοντας ότι οι επαφές για την έκδοση του δομημένου ομολόγου είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο 2006, όπως είχε ισχυριστεί στον εισαγγελέα ο γεν. γραμματέας του υπ. Οικονομικών. Ο J. Stott καταθέτοντας χθες στη Βουλή δήλωσε ότι η τράπεζα κάλυψε τη "μίζα" των 8,2 εκατ. ευρώ της "Ακρόπολις" για να επιστραφούν τα χρήματα στα Ταμεία".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "θύελλα προκάλεσε η κατάθεση εκπροσώπου της JP Morgan στη Βουλή ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Κουρής γνώριζε για το κρυφό ομόλογο από τον Οκτώβριο του 2006".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "σαν βόμβα έσκασε στη Βουλή η αποκάλυψη ότι ο διευθύνων σύμβουλος της North Asset Γ. Παπαμαρκάκης, ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "κατέρρευσε χθες στη Βουλή η "πράσινη" προπαγάνδα με την κατάθεση του Βρετανού, διευθυντικού στελέχους της North Asset Management, Louis Plowden - Wardlaw, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Γ. Παπαμαρκάκης υπήρξε σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σε επίπεδο γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επιχειρεί να μετατοπίσει την όποια ευθύνη για τη διακίνηση των σύνθετων ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία η αμερικανική τράπεζα JP Morgan. Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή, ο εκπρόσωπός της, Jacob Stott, παραδέχθηκε μόνο ότι "στις συζητήσεις που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2006 για την έκδοση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ μετείχαν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και ανάμεσά τους ο κ. Κουρής".

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "όσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του "σχεδίου Μάρσαλ" και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη, τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτόν τον ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα".

    [07] Βρυξέλλες

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "νέα πλήγματα στα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες προοιωνίζονται τα μέτρα "ενισχυμένης αστυνομικής συνεργασίας", που αποφάσισαν χθες οι 27 υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις Βρυξέλλες. Ευρείες κοινωνικές ομάδες, ιδιαιτέρως νέοι, χωρίς κανέναν περιορισμό, κατατάσσονται στην κατηγορία των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων (ή και "τρομοκρατικών") πράξεων και καθιερώνονται μέτρα γενικευμένου πανευρωπαϊκού φακελώματος (τράπεζα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων) αλλά και μέτρα αστυνομικής καταστολής, όπως η αποστολή ένοπλων αστυνομικών από άλλες χώρες στη χώρα που φιλοξενεί κορυφαίες αθλητικές συναντήσεις ή συνόδους κορυφής".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "γίνονται 11.396 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών. Αναλυτικά: 5.443 στους ΟΤΑ, 514 σε νομαρχίες, 438 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 240 στην ΥΠΑ, 207 στο υπουργείο Ανάπτυξης, 170 στη ΓΓΑ, 150 στον ΟΑΕΕ, 131 στο ΓΕΝ, 19 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, 5 σε επιμελητήρια".

    [09] Επενδύσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι οικονομικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ελλάδας, οι προοπτικές αναπτυξιακής συνεργασίας και επενδύσεων αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την ενεργειακή κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στο υπουργείο με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Νίκολας Μπερνς".

    [10] Αγροφυλακή

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ζωή στην ύπαιθρο έρχεται να δώσει η επανίδρυση της Αγροφυλακής, της Αστυνομίας της Οικολογίας, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Σε λίγες ημέρες, μάλιστα, θα είναι νόμος του κράτους και θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την επανασύστασή της, αφού χθες στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου ψηφίστηκε σε μία μόνο συνεδρίαση".

    [11] Βαλκάνια

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επεσκέφθη διαδοχικώς και τα τρία γειτονικά μας κράτη της Βαλκανικής (Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία) και ότι στην Ελλάδα ήλθε μόνον ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Μπερνς, κάτι σημαίνει. Το οποίο ασφαλώς δεν συνάδει με τον ρόλο του "στρατηγικού εταίρου" τον οποίο είχε αποδώσει στην Ελλάδα ο Πρόεδρος Μπους κατά την συνάντησή του στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο 2006 με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη".

    [12] Καρτέλ γάλακτος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "την... αθώωση του "καρτέλ" του γάλακτος "δείχνει" το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφήνοντας την ίδια ώρα απροστάτευτους τους Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν "χρυσάφι" το γάλα σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες".

    [13] Πόλωση

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "απόπειρα να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών επιχείρησαν χθες ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλα στελέχη συνεχίζουν τις δηλώσεις σε οξύ ύφος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε: "Εμείς δεν παρακολουθούμε τη λογική της πόλωσης που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση" και τόνισε πως πρέπει να γίνει προσπάθεια να μην πέσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "στο κόκκινο παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τις κινήσεις τους να αναδύουν άρωμα εκλογών. Στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στο δρόμο της πόλωσης. Ωστόσο βασικά στελέχη της Κυβέρνησης όπως οι Δημήτρης Σιούφας και Γιώργος Σουφλιάς κράτησαν αποστάσεις από την πρόσφατη επίθεση του Αλογοσκούφη στον Γιώργο Παπανδρέου".

    Η Metro προσθέτει ότι "σκηνικό εκλογών θυμίζει η ολοένα και αυξανόμενη ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση, με τα δύο μεγάλα κόμματα να αλληλοκατηγορούνται για ύβρεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή. "Είναι εμφανές ποιος υβρίζει και ποιος επιδιώκει να οξύνει την κατάσταση. Είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου που προσπαθεί να βγει από τα αδιέξοδα του με αυτό τον τρόπο και κάνει ό,τι κάνει προσδοκώντας κάποια μικροκομματικά οφέλη. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε", τόνισε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος".

    Η City Press τονίζει ότι "Γ. Σουφλιάς: Εμείς δεν παρακολουθούμε τη λογική της πόλωσης. Δεν πρέπει να πέσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δ. Σιούφας: Η πόλωση, όπως ο γάμος, χρειάζεται δύο για να γίνει, και εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Δ. Αβραμόπουλος: Να στηρίξουμε με τη συμπεριφορά και το λόγο μας τις κοινές κατακτήσεις και το δημοκρατικό μας πολιτισμό".

    [14] Ρύποι

    Η Metropolis γράφει ότι "σημαντικό πρόβλημα με την αύξηση συγκέντρωσης μικροσωματιδίων αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μεγαλουπόλεις της ΕΕ. Στα ύψη οι τιμές στην Αθήνα. Καμιά περιοχή της Ευρώπης δεν εκπληρώνει το όριο του ΠΟΥ για τα 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 13 June 2007 - 21:52:38 UTC