Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2007
  • [02] Μπλακ άουτ
  • [03] Αλμούνια
  • [04] Πρόνοια
  • [05] Άσυλο
  • [06] Τροπολογία
  • [07] ΙΚΑ
  • [08] Διαδίκτυο
  • [09] Αιμοδοσία
  • [10] Δωδεκάχρονος
  • [11] Μηχανογραφικό
  • [12] Συντάξεις
  • [13] Κυβερνητική θητεία
  • [14] ΠΑΜΕ
  • [15] DNA
  • [16] Κ. Κουλούρης
  • [17] Προσλήψεις
  • [18] Ν. Γκαργκάνας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/2/2007

    Ο ρόλος της συζύγου Βρακατσέλη στο ΙΚΑ, η τροπολογία που αφορά τους επικεφαλής για τους διαγωνισμούς προμηθειών του Ιδρύματος, η προστασία του ασύλου από την πανεπιστημιακή κοινότητα, η έλλειψη πρόνοιας που σκότωσε 21χρονο, ο οποίος έπασχε από αυτισμό, η προειδοποίηση του κοινοτικού επιτρόπου Αλμούνια για τις δημόσιες δαπάνες Υγείας, καθώς και η απειλή μπλακ άουτ το καλοκαίρι είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μας πνίγουν τα τραπεζικά δάνεια! Σήμα κινδύνου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Πάγκαλος υβριστής του Ανδρέα και του Σημίτη. Ο Κουλούρης, με σφοδρή επίθεση, φουντώνει τη φωτιά στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.561 προσλήψεις στο Δημόσιο. Η κατανομή ανά ειδικότητα και φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Πανευρωπαϊκό φακέλωμα DNA και αποτυπωμάτων. Προσχωρεί και η Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρο χρήμα και ολέθριες σχέσεις δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό στο δημόσιο βίο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Άδειασαν τις λίμνες - θα γίνει μπλακάουτ. Το τέχνασμα της ΔΕΗ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πανελλαδικές. Τα νέα τμήματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Όλες οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό.

    ΕΘΝΟΣ: Πακέτα δισ. χειριζόταν η Θωμαή. Ντοκουμέντα για τον ρόλο της συζύγου Βρακατσέλη στο ΙΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πατάτε στα πόδια σας στην οικονομία, λέει, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχετε πρόβλημα με το συνταξιοδοτικό γιατί... μια γενιά δουλεύει, δύο κάθονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σφίξτε το ζωνάρι του κράτους. Προτείνει η Κομισιόν για να πάει καλά η οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λαδώνουν και κλητήρες! Αλισβερίσι ιδιωτών και Δημοσίου για 6 δισ. ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μόνοι μας φυλάμε το άσυλο. Ο Πρύτανης του ΕΜΠ μιλάει στην "Ε" για "αυτοΐαση".

    ΕΣΤΙΑ: Η σκακιέρα της πολιτικής. Στρατηγική ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία.

    ESPRESSO: Θωμαή, βίος και πολιτεία. Το "σπίτι των 800.000 ευρώ", η αδυναμία της στα Gucci και το... Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η έλλειψη πρόνοιας σκότωσε 21χρονο. Η ιστορία του Στέλιου που έπασχε από αυτισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανάπτυξη 4% για το 2007... προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ευνοϊκές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νευρική κρίση για την "ολέθρια" τροπολογία. Φοβάται νέες αποκαλύψεις η κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Συντάξεις πείνας στους μικρομεσαίους. Εντείνονται οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα σε ταξική μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις.

    Η ΧΩΡΑ : Έκκληση από Γκαργκάνα για δανεισμό με σύνεση. Στο κόκκινο δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

    TRAFFIC NEWS: "Κελαηδούσε" την ώρα του sex!

    City Press: Προβληματισμός για το ΙΚΑ. Η υπόθεση Βαρθολομαίου ανέδειξε τις οργανωτικές, διαχειριστικές δυσκολίες.

    Metro: Καλοστημένη απάτη στο Διαδίκτυο. Έλληνες απόστρατοι αξιωματικοί και Λιβανέζοι απέσπασαν συνολικά 6.473.000 ευρώ.

    Metropolis: Σύστημα αιμοδοσίας σε κατάσταση... αιμορραγίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανελλαδικές εξετάσεις: 29 αλλαγές στο μηχανογραφικό.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Είμαστε... νομικά ακάλυπτοι". Με έγγραφο οι γιατροί του "Γεννηματάς" προς το υπουργείο Υγείας καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού για τις εφημερίες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.973 ευκαιρίες εργασίες σε δημόσιο, ΟΤΑ. Οι προκηρύξεις, οι προθεσμίες, οι προϋποθέσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Κιλιμάντζαρο δίνει ελπίδες για τον αγώνα σωτηρίας του περιβάλλοντος.

    [02] Μπλακ άουτ

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "η απειλή ενός μπλακάουτ το καλοκαίρι ανησυχεί σφοδρά την κυβέρνηση, καθώς προδόθηκε από τη ΔΕΗ. Η απελθούσα διοίκησή της προκειμένου να μετριάσει τις ζημιές του 2006, υπερχρησιμοποίησε τις υδατοπτώσεις τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα αποθέματα στις τεχνητές λίμνες και να χαθούν κρίσιμες εφεδρείες, που καλύπτουν τις αυξημένες ηλεκτρικές ανάγκες τον Ιούλιο. Αγωνιωδώς τώρα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να πάνε διακοπές τον Ιούλιο, ώστε να περιορισθεί η ζήτηση ηλεκτρικού".

    [03] Αλμούνια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "το καμπανάκι και για τις δημόσιες δαπάνες Υγείας χτύπησε χθες ο κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία για το μεγάλο αλισβερίσι μεταξύ ιδιωτών - Δημοσίου στο χώρο της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Το ΕΣΥ πριμοδοτεί τη "βιομηχανία" των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και τα ...πιράνχας λαδώνουν μέχρι και τους κλητήρες!".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται στο σωστό δρόμο", δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα οικονομίας Χοακίμ Αλμούνια, αξιολογώντας το πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας της περιόδου 2006-2009. Παράλληλα, όμως κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μέτρα για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους και τη στήριξη του συνταξιοδοτικού της συστήματος".

    [04] Πρόνοια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "μια τραγική ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και τον θάνατο ενός παιδιού που έπασχε από βαριάς μορφής αυτισμό, έρχεται να ξεγυμνώσει το ελλιπές κράτος πρόνοιας της σύγχρονης Ελλάδας και να αναδείξει τα βαθιά κενά ανάμεσα στις κοινωνικές υπηρεσίες, που αδυνατούν να προστατεύσουν επαρκώς τη ζωή και την αξιοπρέπεια του πολίτη".

    [05] Άσυλο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "τον Νοέμβριο του 2006 τα πράγματα ήταν άσχημα στο ΕΜΠ, με φαινόμενα αξιόποινων πράξεων. Οι πρυτανικές αρχές απηύθυναν τότε έκκληση σε θεσμικά όργανα, φοιτητές και εργαζομένους, να προστατέψουν το άσυλο. Κι αυτό έγινε, όπως εξηγεί στην "Ε" ο πρύτανης του Μετσοβίου Κ. Μουτζούρης. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, λέει, μπορεί μόνη της να διαφυλάξει ιδρύματα και άσυλο και υποδεικνύει το δικό του "μοντέλο αυτοΐασης", έναντι των πληγμάτων που μπορεί να δεχθεί το πανεπιστήμιο".

    [06] Τροπολογία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "νευρική κρίση στην κυβέρνηση προκαλεί η ρύθμιση που προβλέπει ότι επικεφαλής για τους διαγωνισμούς προμηθειών του ΙΚΑ μπορεί να τοποθετηθεί και απόφοιτος Λυκείου".

    [07] ΙΚΑ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι η σύζυγος Βρακατσέλη ήταν "αποκλειστική υπεύθυνη για "προσφορές, αιτήσεις, πληροφορίες" σε μεγάλους διαγωνισμούς προμηθειών. Και φωτογραφική διάταξη στη Βουλή για την προαγωγή της. Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί του δράστη, της γυναίκας και ενός μάρτυρα".

    H City Press γράφει: "όργιο φημών εξαιτίας του ειδικού ρόλου της κ. Βρακατσέλη στις προμήθειες. Η κυβέρνηση μεταξύ απλής διαχείρισης της κρίσης και νέου ασφαλιστικού ξεκινήματος".

    H Espresso προσθέτει ότι " ένα ακόμη σενάριο απ΄όσα ως σήμερα έχουν εξεταστεί, σε σχέση με τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, την περασμένη Παρασκευή, μελετούν στελέχη της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ. Ένα σενάριο στο οποίο συνυπάρχει το ερωτικό θέμα, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με προμήθειες και πιθανούς εκβιασμούς".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "μαύρο χρήμα και ολέθριες σχέσεις δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό στη δημόσια ζωή, διαμορφώνοντας συνθήκες για επικίνδυνες παρενέργειες ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο. Η ολέθρια σχέση του διοικητή του ΙΚΑ με την υπάλληλό του, η οποία τυχαίνει να χειρίζονταν ζητήματα προμηθειών δεκάδων δισεκατομμυρίων, έχει σοκάρει το πανελλήνιο".

    [08] Διαδίκτυο

    Η metro γράφει ότι "κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ είχαν καταφέρει να αποκομίσουν, εξαπατώντας επαγγελματίες ανά τον κόσμο, τρεις απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί του Ναυτικού, της Αεροπορίας και του Στρατού, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα".

    [09] Αιμοδοσία

    Η Metropolis αναφέρει ότι "η απουσία μηχανογράφησης, το ελλιπές και ανεκπαίδευτο προσωπικό και η εξάρτηση από ομάδες εθελοντών και τους συγγενείς των ασθενών συνθέτουν τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό σύστημα αιμοδοσίας".

    [10] Δωδεκάχρονος

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "περίεργη υπόθεση απαγωγής ανηλίκου ερευνά η Ασφάλεια Αττικής και το αρμόδιο τμήμα εκβιαστών. Η Αστυνομία ενημερώθηκε με τα ως τώρα στοιχεία, από τον πατέρα του ανηλίκου, επιχειρηματίας στην Πεύκη, ότι ο γιος του έχει απαχθεί. Το παιδάκι βρέθηκε τελικά ώρες αργότερα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και οι δράστες αναζητούνται. Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν το παιδάκι ηλικίας 12 ετών έφυγε από το σπίτι του στην Πεύκη για να πάει στο σχολείο του. Έκανε το ίδιο δρομολόγιο κάθε μέρα με τα πόδια, αφού το σχολείο είναι κοντά".

    [11] Μηχανογραφικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "πρόγευση των αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τα ΤΕΙ δίνουν οι τροποποιήσεις στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο εξεταστικός μαραθώνιος των οποίων θα ξεκινήσει και φέτος μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου".

    [12] Συντάξεις

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "στα όρια της επιβίωσης εξωθεί 1.200.000 ελεύθερους επαγγελματίες η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως κατήγγειλε χθες η Γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μικρομεσαίων (επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές), το Προεδρικό Διάταγμα 258/2005 προβλέπει μείωση των συντάξεων έως και 30% μέχρι το 2009, επιπλέον αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 20% και περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική ενίσχυση του Ενιαίου Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών".

    [13] Κυβερνητική θητεία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ο χρόνος που απομένει μέχρι την λήξη της κυβερνητικής θητείας δεν θα είναι ευχάριστος για το κυβερνών κόμμα. Και τούτο διότι πολλά θέματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ο χώρος της ανωτάτης παιδείας τελεί σε αναβρασμό, ενώ το οικονομικό πλήττει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. Και κανένα από αυτά δεν φαίνεται να επιλύεται εντός του εναπομένοντος 12μήνου. Υπ΄αυτή την έννοια λοιπόν, η φθορά της Κυβερνήσεως θα είναι αναπόφευκτη".

    [14] ΠΑΜΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "το σύνθημα για πλατύ και μαχητικό άνοιγμα, για την προετοιμασία των εργατικών συλλαλητηρίων στις 8 Μάρτη και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των ταξικών δυνάμεων στις 29 του ίδιου μήνα, με ζήτημα αιχμής την υπογραφή των νέων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έδωσε η χτεσινή μαζική συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα".

    [15] DNA

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση προσχωρεί αύριο στη Συνθήκη του Πρυμ που προβλέπει την αμοιβαία πρόσβαση των αστυνομιών των ευρωπαϊκών χωρών σε αρχεία DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων και οχημάτων. Κατά το κείμενο της σύμβασης, την οποία δεν έχουν υπογράψει η Αγγλία, η Δανία και η Ολλανδία, τα στοιχεία θα αφορούν καταδικασμένους και άτομα που βαρύνονται με "άλλες πράξεις".

    [16] Κ. Κουλούρης

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "στο... "απόσπασμα" έστησε ο Κίμωνας Κουλούρης τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών για το πανεπιστημιακό άσυλο. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο κ. Πάγκαλος, είχε αποκαλέσει τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη, ενώ εξευτέλισε, όπως χαρακτηριστικά είπε, την Ελλάδα με την υπόθεση Οτσαλάν".

    [17] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι δίνονται 6.561 ευκαιρίες εργασίας σε φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, 700 στην ΕΘΕΛ, 618 στην ΕΛ.ΑΣ., 470 σε φορείς του Δημοσίου, 398 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 307 στον ΟΣΕ, 148 στη γεν. γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, 128 στην Τράπεζα της Ελλάδος, 116 στην ΑΕΜΥ και 100 στον ΟΠΕΓΕΠ".

    [18] Ν. Γκαργκάνας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και το βάρος μετακυλίστηκε στις επόμενες γενιές. Ο ρυθμός κατανάλωσης είναι ξέφρενος. Ζούμε ως κοινωνία πέρα από τα μέσα μας. Να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη". Με αυτά τα λόγια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική (2006-2007)".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε χθες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κ. Νίκος Γκαργκάνας. Προς τις επιχειρήσεις για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους. Τα νοικοκυριά, να πάψουν να δανείζονται και την κυβέρνηση, να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά για το Ασφαλιστικό και να τιθασεύσει τον πληθωρισμό".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "πιο έντονες από ποτέ ήταν οι συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα νοικοκυριά, προκειμένου να αποφεύγουν τον υπερδανεισμό, αφού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα προβληματικά δάνεια εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το αστρονομικό ποσό των 9 δισ. ευρώ".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "ευνοϊκές κρίνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για φέτος η Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2006-07, που δημοσιοποιήθηκε χθες, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διατηρηθεί στο 4% και ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί στο 2,8%".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 February 2007 - 22:44:21 UTC