Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-01-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/1/2007
  • [02] Προκήρυξη
  • [03] Καταλήψεις
  • [04] Κ. Καραμανλής
  • [05] Παροχές
  • [06] Δημοπρασία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/1/2007

    Η προκήρυξη από τον "Επαναστατικό Αγώνα", που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, οι θέσεις του πρωθυπουργού για Σκόπια, Τουρκία και εκλογές από το Στρασβούργο, όπου μετείχε της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και η τύχη της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου, καθώς και η δημοπρασία των βασιλικών κειμηλίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο παροχών για τους αγρότες. Τα μέτρα ανακοίνωσαν ο υπουργός Απασχόλησης και ο διοικητής του ΟΓΑ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τελεσίγραφο Καραμανλή σε Άγκυρα - Σκόπια. Ηχηρό μήνυμα και απειλή βέτο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Είμαι Μακεδών όπως και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες. Αποστομωτική απάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην προκλητική στάση της σκοπιανής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Η ΑΥΓΗ: Συλλαλητήρια καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Μετά το αποφασιστικό "όχι" των πρυτάνεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "... το επόμενο χτύπημα πρέπει να είναι στη Βουλή" υποστηρίζει στο τετρασέλιδο μανιφέστο, κάνοντας επίδειξη ισχύος. Ο "Επαναστατικός Αγώνας", με προκήρυξη που έστειλε στο "ΠΟΝΤΙΚΙ", απειλεί ανοιχτά Ντόρα, Πολύδωρα και τους δικαστές που δικάζουν την "17 Νοέμβρη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καραμανλής προς βουλευτές: "Εκλογές; Μη μασάτε!"

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παραλήρημα τρομοαπειλών. Προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα" για το χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Καβγάς στη ΝΔ για τα ασημικά. Στην περίοδο Μητσοτάκη αναζητούνται οι ευθύνες για το ξεπούλημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άσκοπος ο σκοπός των Σκοπίων για το όνομα. "Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες" δήλωσε χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργή Καραμανλή για Σκόπια - Τουρκία. Άστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απειλούν δύο υπουργούς. Τρομοκρατική προκήρυξη από τον Επαναστατικό Αγώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι λίστες και οι λήσταρχοι. Πώς "χάθηκαν" ιστορικά κειμήλια από το Τατόι.

    ΕΣΤΙΑ: Η βασιλική κληρονομιά. Το Ελληνικό Κράτος ανάξιο να την προστατεύση.

    ESPRESSO: Βεντέτα! Τράβηξαν... πιστόλια Αναστασιάδης - Χατζηνικολάου. Επιστρέφει σήμερα (;) στο δελτίο του Alpha ο "βασιλιάς των ειδήσεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντίσταση φοιτητών στις καταλήψεις. Για να περισώσουν τις εξετάσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανέλαβε την ευθύνη και απειλεί ο Επαναστατικός Αγώνας με πεντασέλιδη προκήρυξη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απειλούν τώρα υπουργούς, δικαστές, Βουλή. Όλη η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα.

    ΝΙΚΗ: Ρουκέτα με ταυτότητα. Απορίες για τη "βόμβα" του Κυριαζίδη.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Επαναστατικός Αγώνας: Η προκήρυξη. Εμείς χτυπήσαμε την πρεσβεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών - σπουδαστών - εκπαιδευτικών.

    ΧΩΡΑ: Η προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα": Απειλούν πολιτικούς, δικαστικούς και Βουλή.

    TRAFFIC NEWS: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Γιώργου Τσαλίκη: "Η Θώδη θα τραγουδήσει ακόμα και στα κινέζικα".

    City Press: "Επαναστατικός Αγώνας": "Εμείς χτυπήσαμε την πρεσβεία των ΗΠΑ".

    Metro: Απειλούν με νέο χτύπημα. Έβαλαν την υπογραφή τους με προκήρυξη οι τρομοκράτες που χτύπησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ.

    Metropolis: Παιδεία: προς αναβολή οι εξετάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Χάνεται η εξεταστική περίοδος στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κουκούλες, απειλές και προκηρύξεις. Με ορμητήριο το ΑΠΘ έκαψαν αυτοκίνητο της ΕΤ-3 θέτοντας σε κίνδυνο ζωές εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποκάλυψη σοκ στην υπόθεση Αλεξ. Τι αναφέρει, βάσει πληροφοριών, το πόρισμα των ψυχολόγων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κώστας Καραμανλής: Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας, καθώς και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες.

    [02] Προκήρυξη

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "στο στόχαστρο των τρομοκρατών του "Επαναστατικού Αγώνα" τίθενται υπουργοί της κυβέρνησης και ανώτατοι δικαστικοί. Η τρομοκρατική οργάνωση, με προκήρυξή της στην εφημερίδα "Ποντίκι", που δημοσιεύεται σήμερα, απειλεί να τινάξει στον αέρα και τη Βουλή, ενώ θεωρεί ότι το πρόσφατο χτύπημα κατά της αμερικανικής πρεσβείας δεν είναι παρά η απαρχή σωρείας ενεργειών που ετοιμάζουν κατά δημόσιων κτιρίων, μεταξύ των οποίων και εκείνου της Βουλής".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "με απειλές κατά υπουργών, δικαστών, ακόμη και του ελληνικού Κοινοβουλίου και ύμνους για τη 17Ν, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία με προκήρυξη σοκ που έστειλε χθες στην εφημερίδα "Το Ποντίκι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "με ακόμα ισχυρότερα και αιματηρά χτυπήματα απειλούν οι τρομοκράτες του "Επαναστατικού Αγώνα" που με 5σέλιδη προκήρυξή τους ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. Ο "Επαναστατικός Αγώνας" συνδέει τη δράση του με αυτή της "17Ν", απειλεί ανοιχτά με χτύπημα ακόμα και το εθνικό Κοινοβούλιο και τους υπουργούς Ντόρα Μπακογιάννη και Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ στο στόχαστρό του βάζει και δικαστικούς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σταδιοδρομία" ανώτερης επιχειρησιακής κλάσης κι απ' αυτή της 17ης Νοέμβρη, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία, ο "Επαναστατικός Αγώνας": Η οργάνωση προαναγγέλλει ως στόχο του επόμενου χτυπήματός της την Βουλή, κατονομάζοντας, ακολούθως ως στόχους την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Βύρωνα Πολύδωρα, τους δικαστικές που δίκασαν την 17Ν και δημοσιογράφους".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "... κατά τα λοιπά, η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα δεν έχει τις "ειδήσεις" που θα περίμενε η αντιτρομοκρατική. Είναι εντυπωσιακό ότι από το πεντασέλιδο πυκνογραμμένο κείμενο απουσιάζει κάθε αναφορά στις λεπτομέρειες του χτυπήματος. Οι παλαιότεροι θα θυμάστε ότι η 17Ν στις δικές της προκηρύξεις αναφερόταν με πλήθος λεπτομερειών στα χτυπήματά της, δίνοντας μάλιστα απαντήσεις σε σχόλια εφημερίδων και αστυνομικές εκτιμήσεις για τα χτυπήματά της και επιχειρούσε να γελοιοποιήσεις επιχειρησιακά την αστυνομία. Αντιθέτως ο Ε.Α. αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην προέλευση του όπλου, που τόσο συζητήθηκε, ή στο επιχειρησιακό μέρος της δικής του ενέργειας. Αρκείται να πει στον πρόλογο ότι έκανε την ενέργεια "ξεφτιλίζοντας όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τόσο των Αμερικανών όσο και της αστυνομίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "με πεντασέλιδη προκήρυξη που απέστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι" ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου. Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία πήρε την προκήρυξη στα χέρια της. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά σε ονόματα, μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί, και σε συγκεκριμένους τόπους. Η οργάνωση απειλεί ονομαστικά πολιτικούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "απειλές εναντίον δύο υπουργών της κυβέρνησης, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του Β. Πολύδωρα, περιέχει η προκήρυξη με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία. Οι τρομοκράτες συνδέουν το χτύπημα με την πολιτική των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, ενώ απειλούν με νέες επιθέσεις, αναφέροντας ως στόχο ακόμα και τη Βουλή".

    Σύμφωνα με τη City Press "η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που έστειλε στο "Ποντίκι". Στο 5σέλιδο κείμενο της προκήρυξης ασκείται σκληρή κριτική σε πολιτικούς, στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ. Προετοιμάζουν το έδαφος για κλιμάκωση της δράσης τους, με πιθανούς στόχους τη Βουλή και υπουργούς. Εξωφρενική παρέμβαση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Κυριαζίδη, ο οποίος αμφισβήτησε δημόσια ότι η επίθεση οφείλεται σε τρομοκράτες".

    Η Metro σημειώνει ότι "την ταυτότητα της οργάνωσης που αναλαμβάνει το χτύπημα με ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας έδωσαν οι τρομοκράτες. Με πεντασέλιδη προκήρυξη, που έστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Ποντίκι" η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" αναλαμβάνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη προκήρυξη γίνεται αναφορά σε ονόματα, μεταξύ των οποίων δύο υπουργών και σε συγκεκριμένους τόπους, που, όπως δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις, φωτογραφίζονται ως επόμενοι στόχοι για τρομοκρατική επίθεση".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε στις 12 Ιανουαρίου εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας απέκτησε και συγκεκριμένη... ταυτότητα, καθώς η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε τελικά την ευθύνη με πολυσέλιδη προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα "Το Ποντίκι". Πριν γίνει γνωστή, ωστόσο, η ανάληψη της ευθύνης και η αποστολή της προκήρυξης που ανέμεναν οι διωκτικές Αρχές, θεωρώντας την μάλιστα ιδιαίτερης σημασίας για τη συνέχιση της πορείας των ερευνών, αίσθηση είχαν προκαλέσει δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρη Κυριαζίδη, σύμφωνα με τις οποίες το χτύπημα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ μπορεί και να μην ήταν τρομοκρατική ενέργεια".

    [03] Καταλήψεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η αγωνία για την τύχη της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ συσπειρώνει μεγάλο αριθμό φοιτητών και δημιουργεί ένα ευρύ ρεύμα "αντι-καταλήψεων" στα πανεπιστήμια. Πολλοί είναι εκείνοι που προσέρχονται στις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων για να αποτρέψουν μιαν απόφαση υπέρ της κατάληψης, που θα προκαλέσει πρόβλημα στην ολοκλήρωση του εξαμήνου και την πραγματοποίηση των εξετάσεων. Πάντως, χθες, το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε να μη γίνουν οι εξετάσεις της πρώτης περιόδου, ώστε να συνεχισθούν τα μαθήματα και να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες".

    Σύμφωνα με τη Metropolis "χάνεται η εξεταστική περίοδος στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ο λόγος, η αδυναμία αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Το "χορό" άρχισε το ΤΕΙ Αθήνας χθες. Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Συντονιστικό των φοιτητών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "μία η φωνή κι ένα το μήνυμα: Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό. Από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Σε δεκάδες πανό, με την υπογραφή των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Και χτες, όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, κυριάρχησαν ο δυναμισμός και η μαζικότητα, αλλά και η ξεκάθαρη καταγγελία τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "χιλιάδες νέοι και πανεπιστημιακοί διαδήλωσαν ειρηνικά χθες σε όλες τις πόλεις με πανεπιστήμια κατά της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής και της αναθεώρησης του άρθρου 16 προειδοποιώντας πως έρχεται νέο, συνεχώς ισχυρότερο κύμα κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των πρυτάνεων για "πάγωμα" των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τα ΑΕΙ μέχρι τον Ιούνιο και μεθοδεύει κλίμα "πολιτικής ρήξης" με απροσδιόριστη έκβαση".

    Η Espresso προσθέτει ότι "στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση στην κόντρα της με τους πανεπιστημιακούς, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για το άσυλο πρέπει να αλλάξει επειδή εκείνοι δεν τον εφαρμόζουν σωστά. Τα κυβερνητικά "καρφιά" ήρθαν ως απάντηση στην έκκληση των τεσσάρων πρυτάνεων, προχθές, να μην αλλάξει ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο".

    [04] Κ. Καραμανλής

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "άστραψε και βρόντηξε " ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πολιτική που ακολουθούν τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας και η Τουρκία στο Κυπριακό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ιδιαίτερα δυναμικός, ο Κώστας Καραμανλής, ναι μεν τάχθηκε υπέρ της κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκαθάρισε όμως ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν έχουν θέση μονομερείς ενέργειες, όπως αυτή με τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός δε μάσησε τα λόγια του και μίλησε ανοιχτά για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ανάπτυξη της Νοτιανατολικής Ευρώπης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει: "Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας, όπως και άλλα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες είναι Μακεδόνες. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μονόπλευρα". Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε προσωπικό τόνο και σε ερώτημα της πρώην υπουργού Εξωτερικών της FYROM, Ιλίνκα Μίτρεβα, ενώπιον της ολομέλειας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός διέψευσε προχθές στο Στρασβούργο τις φήμες (που είχαν πάλι ενταθεί τις τελευταίες ημέρες) για πρόωρες εκλογές. "Μη μασάτε, οι εκλογές αργούν" είπε σε δείπνο με τους έλληνες και του κύπριους βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με τη φράση του αυτή ο κ. Κ. Καραμανλής (που απαντούσε στις βουλευτίνες του ΠαΣοΚ κυρίες Μαρία Δαμανάκη και Νόρα Κατσέλη οι οποίες εκτιμούσαν ότι θα έχουμε εκλογές σύντομα) έκανε σαφές ότι η προσφυγή στις κάλπες ως το φθινόπωρο δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς του, χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις παρά τις επίμονες ερωτήσεις των παριστάμενων βουλευτών".

    [05] Παροχές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ρύθμιση οφειλών εξαετούς διάρκειας ξεκινά ο ΟΓΑ για 240.000 ασφαλισμένους του, ενώ προχωρά σε ριζική αναβάθμιση των παροχών του με αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 278 ευρώ από τον Φεβρουάριο, επέκταση του επιδόματος των 559 ευρώ σε άλλους 20.000 δικαιούχους και χορήγηση βασικής σύνταξης σε 40.000 ασφαλισμένους που δεν είχαν εγγραφεί στο Ταμείο".

    [06] Δημοπρασία

    H Traffic News γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:"....σύμφωνα με το BBC ο Κ. Στρογγυλός, συνεργάτης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δήλωσε: "Κάποια κομμάτια που βγήκαν από την Ελλάδα το 1991 πουλήθηκαν και μερικά από αυτά εμφανίζονται σήμερα στη δημοπρασία. Αν όμως ο οίκος δεν επιθυμεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την προέλευσή τους τότε θα πρέπει να το σεβαστείτε". Σχετικά με το αν ο τέως βασιλιάς έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδείξει ότι κανένα από τα αντικείμενα της συλλογής δεν ανήκουν στην Ελλάδα, απάντησε:"Αυτή είναι μάλλον μια ανόητη ερώτηση. Ο βασιλιάς δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Αλλά για να ικανοποιήσω την περιέργειά σας, ναι, έχει ακόμα όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τα αντικείμενα που εξήχθησαν το 1991, υπογεγραμμένα και σφραγισμένα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει: "για "βλακεία του Βουλγαράκη" μιλάει ο Ιω. Παλαιοκρασσάς , για "αντιπερισπασμό στα συλλαλητήρια" ο Κωνσταντίνος.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο ισχυρισμός του Γ. Βουλγαράκη ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη λίστα καταρρίπτεται, αφού μία είχε παρουσιασθεί στη δίκη του Στρασβούργου (1998-2002) για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία. Καταγραφή είχε κάνει Ιανουάριο, Μάρτιο 1991 και ο οίκος Κρίστις".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι "...ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται πόσο υποκριτικός είναι όλος αυτός ο θόρυβος για την δημοπρασία του Christie's. Το όψιμο ενδιαφέρον για την πολιτική μας κληρονομιά είναι ουσιαστικώς ανύπαρκτο. Μας ενοχλεί ότι εκποιούνται βασιλικές τσαγιέρες και σουπιέρες, αλλά όχι η τραγική εγκατάλειψις των Ανακτόρων του Τατοΐου. Ντροπή!".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 25 January 2007 - 20:27:39 UTC