Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/12/2006
  • [02] Κόντρα
  • [03] Πρόκληση
  • [04] Ασφαλιστικά Ταμεία
  • [05] Προϋπολογισμός 2007
  • [06] Εορταστική αγορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/12/2006

    Η δημόσια κόντρα των υπουργών Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενώ εντείνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, φέρνει ανασχηματισμό η κόντρα Αλογοσκούφη - Σουφλιά;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ρεσιτάλ θρασύτητας από το ΠΑΣΟΚ. Πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού χθες και άναψαν τα αίματα με αφορμή τον ΟΤΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όποιος διαφωνεί παραιτείται! Εμπρηστική δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη οδηγεί στα άκρα την σύγκρουση Αλογοσκούφη - Σουφλιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις σε οκτώ υπουργεία. Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2007.

    ΕΘΝΟΣ: Τούρκικο "μπάι πας" στο Αιγαίο. Έκρυψαν πρωτοφανή πρόκληση πάνω από Σκύρο - Χίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΟΥΔΕΠ-ΟΤΕ τέτοια γκρίνια στην κυβέρνηση. Συνεχίζεται η κόντρα κορυφής Σουφλιά - Αλογοσκούφη τραβώντας και οι δύο το σχοινί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλάζουν όλα στα ταμεία. Ολόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης με τους οκτώ άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επικίνδυνος εμφύλιος. Εκτός ορίων η σύγκρουση των δύο κορυφαίων υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρήγμα στη ΝΔ ενώ ο πρωθυπουργός απλώς παρακολουθεί. Φωνές κατά του Αλογοσκούφη. Παραίτηση Σουφλιά ζήτησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

    ΕΣΤΙΑ: Η συζήτησις του Προϋπολογισμού. Αισθητή βελτίωσις της οικονομίας κατά την τελευταία τριετία.

    ESPRESSO: Βαπτίζεται ο Σελίμ για την ωραία Νάντια. Ο έρωτας κάνει ορθόδοξο χριστιανό τον Τούρκο του Survivor.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σφαγή στη ΝΔ χωρίς... μάνατζερ. Αντεπίθεση Σουφλιά για τον ΟΤΕ.

    ΧΩΡΑ: Το παρασκήνιο της "κόντρας" Σουφλιά με Αλογοσκούφη. Πόλεμος δηλώσεων για την πώληση του ΟΤΕ.

    City Press: Ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ: Τι κρύβει η κόντρα Σουφλιά - Αλογοσκούφη.

    Metro: Ανοιχτά όλα τα σενάρια. Αναταραχή στην κυβέρνηση από τη διαφωνία Σουφλιά με την τροπολογία για τον ΟΤΕ.

    Metropolis: Πώς να αποφύγετε τα "τρικ" των εορτών. Οδηγός εορταστικών αγορών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι ευκαιρίες της κτηματαγοράς. Ακίνητα: Οι φτηνές περιοχές στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εμφύλιος: Μαλλιά-κουβάρια στην κυβέρνηση. ΝΔ: Την "πόρτα" στον Σουφλιά δείχνουν Ι. Κεφαλογιάννης και Π. Καμμένος.

    [02] Κόντρα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε ρήγμα οδηγεί τη ΝΔ η οξύτατη διαμάχη δύο κορυφαίων υπουργών- Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά- με αφορμή το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Πεμπτοφαλαγγίτη χαρακτηρίζει ο πρώτος τον δεύτερο, που αντεπιτίθεται στον ..."ψεύτη". Την παραίτηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ζήτησε ο Γ. Κεφαλογιάννης, σύμβουλος του Κ. Καραμανλή, και ο Π. Καμμένος, ενώ ο Γ. Μανώλης και συνάδελφοί του της "λαϊκής δεξιάς" καταφέρονται κατά του υπουργού Οικονομίας. Δριμύτατη επίθεση Γιώργου κατά του πρωθυπουργού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στην πρώτη μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση εξελίσσεται η δημόσια "κόντρα" - με διαστάσεις προσωπικής βεντέτας- μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του ΟΤΕ. Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τις αιχμηρές δηλώσεις που "αντάλλαξαν" εκ νέου οι δύο υπουργοί, αλλά και από την απουσία του κ. Σουφλιά από τη Βουλή κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού. Δυσφορία στο Μαξίμου για την τροπή που έλαβαν τα πράγματα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε ανοιχτό πόλεμο εξελίσσεται η κόντρα Γ. Αλογοσκούφη-Γ. Σουφλιά για τον ΟΤΕ ενώ αμήχανο παρακολουθεί τις εξελίξεις το Μέγαρο Μαξίμου".

    Σύμφωνα με τη metro "φωτιά" έχει ανάψει στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διαφωνία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ , Γιώργου Σουφλιά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για τον ΟΤΕ, διαφωνία που τον έφερε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τη στιγμή που εντείνονται οι φήμες για πρόωρες εκλογές, φουντώνει η κόντρα Αλογοσκούφη -Σουφλιά για τον ΟΤΕ, δίνοντας το έναυσμα σε πολλούς να υποστηρίζουν ότι η ενδοκυβερνητική αυτή κόντρα μπορεί ακόμη και να επιτείνει τον χρόνο ενός νέου κυβερνητικού ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    Η Espresso σημειώνει ότι "απρόβλεπτες διαστάσεις τείνει να πάρει η πολιτική "βεντέτα" του Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Γιώργο Σουφλιά για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ. Οι δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί το Σαββατοκύριακο με εκατέρωθεν δηλώσεις έριξαν "λάδι στη φωτιά" με αποτέλεσμα να φουντώσει εκ νέου η "κόντρα " τους".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "επικίνδυνα ανέβηκε...το πολιτικό θερμόμετρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με συνεντεύξεις, δηλώσεις και αντιδηλώσεις, αποκαλύπτοντας έντονο παρασκήνιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες μεταξύ των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, με αφορμή την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και με εμπρηστικές του δηλώσεις χθες στη Βουλή καλεί "όποιον διαφωνεί με τις κυβερνητικές αποφάσεις, να παραιτηθεί", φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος επιμένει στις αντιρρήσεις του για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ενοχλημένος με τα όσα δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "πρώτη φορά ξεσπά τέτοια γκρίνια στους κόλπους της Κυβέρνησης και μάλιστα μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών. Οι δηλώσεις του ενός διαδέχονται τις δηλώσεις του άλλο και ο χορός καλά κρατεί. Ο Σαρακατσάνος νοιώθει θιγμένος κι ο Αλογοσκούφης παρουσιάζεται ως ενεργών κατόπιν εντολών, του πρωθυπουργού και στην προκείμενη περίπτωση λειτουργεί ως ενοποιό στοιχείο της παράταξης. Συγκεκριμένα, παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού με "χρώμα " ανακωχής, η αντιπαράθεση των Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά για τον ΟΤΕ κορυφώνεται με σκληρή - και σε πρώτο ενικό- απάντηση του δεύτερου σε δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι δεν μπορεί να συζητά λεπτομέρειες με αναρμόδιους υπουργούς".

    H City Press γράφει: "δύσκολη η πολιτική σχέση των δύο ανώτατων κυβερνητικών στελεχών. Συμφωνούν στη διατύπωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον ΟΤΕ, διαφωνούν όμως στην ερμηνεία της. Αντιφατικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ανάλογα με τον τρόπο διατύπωσης των ερωτημάτων. Η κοινή γνώμη λέει "ναι" στο "στρατηγικό εταίρο" , θεωρεί όμως την ιδιωτικοποίηση "ξεπούλημα". Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους, επενδύοντας στην ανάδειξη των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων".

    [03] Πρόκληση

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στην καρδιά του Αιγαίου απέκρυψε η κυβέρνηση. Δύο τουρκικά F-16 στις 18 Οκτωβρίου αναχαίτισαν και έπληξαν με εικονικά πυρά ελληνικό C-130. Καμιά αντίδραση, ούτε διάβημα, δεν υπήρξε από το υπουργείο Εξωτερικών".

    [04] Ασφαλιστικά Ταμεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τη ριζική οργανωτική μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων, προωθεί η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι διττός - αφενός μεν η εξοικονόμηση πόρων, αφετέρου δε η βελτίωση της λειτουργίας των ταμείων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων".

    [05] Προϋπολογισμός 2007

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "να δημιουργήσει εντυπώσεις και να οξύνει το κλίμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού, που άρχισε χθες στη Βουλή, επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποίησε προκλητικές για την κυβέρνηση εκφράσεις εναντίον της οικονομικής πολιτικής, αναγκάζοντας τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, να παρέμβει για να δώσει απαντήσεις σε ανάλογα υψηλούς τόνους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ο Προϋπολογισμός του 2007 κτίζει πάνω στις επιτυχίες που σημειώσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια και αντανακλά όχι μόνο στην οικονομική θέση της χώρας αλλά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών, υπογραμμίζει ο υπ. Οικονομίας".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "είναι βέβαιο ότι κατά την πενθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού το ΠΑΣΟΚ θα κατηγορήση την Κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομική πολιτική της. Θα περιγράψη μια εικόνα γενικής αποτυχίας. Θα ισχυρισθή ότι ο ελληνικός λαός πένεται, ότι τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν και ότι για αυτό ευθύνεται αποκλειστικώς η Νέα Δημοκρατία. Καλό θα ήταν όμως να ανατρέξουν οι του ΠΑΣΟΚ στην κατάσταση της οικονομίας πριν από τρία χρόνια, όταν συνεζητείτο στην Βουλή ο τελευταίος δικός τους Προϋπολογισμός. Ίσως συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα ήταν τότε χειρότερα από σήμερα. Και ότι την τελευταία τριετία η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταθερά".

    [06] Εορταστική αγορά

    Η Metropolis γράφει ότι "οδηγός εορταστικών αγορών. Τι να προσέξετε και πώς να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα. Πώς θα αποφύγετε τις γαλοπούλες και τα αμνοερίφια που "βαπτίζονται" ελληνικά σε μια νύχτα, αλλά και τα επικίνδυνα χριστουγεννιάτικα στολίδια".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 December 2006 - 19:38:39 UTC