Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2006
  • [02] Άρθρο 16
  • [03] Εφορία
  • [04] Δημόσια Διοίκηση
  • [05] Κερδοσκόποι
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [09] Λιμενεργάτες
  • [10] Αμυντική συνεργασία
  • [11] ΚΟΚ
  • [12] SIEMENS
  • [13] Έλεγχοι
  • [14] Ναρκωτικά
  • [15] Διατροφή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2006

    Η συζήτηση του άρθρου 16 στη Βουλή για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, οι έλεγχοι της εφορίας σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και το δριμύ "κατηγορώ" αρμοδίων για τη Δημόσια Διοίκηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατατέθηκε στη Βουλή εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Το ΠΑΣΟΚ σε κρίση πανικού. Μπάχαλο πάλι στη Βουλή με το άρθρο 16.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιχείρηση "καθαρά χέρια" στην αγορά. Σαρωτικοί έλεγχοι από νομαρχίες και υπουργεία.

    Η ΑΥΓΗ: Αναστατωμένο το ΠΑΣΟΚ αναζητεί ελιγμούς για το άρθρο 16. Μεθόδευση για να συζητηθούν μέσα στις γιορτές τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σβήνει τα ίχνη από τις μίζες ο κοντός με το μουστάκι. Αν μιλήσει θα γεμίσει ο Κορυδαλλός από επιφανείς παράγοντες της δημόσιας ζωής και επιχειρηματίες που βοήθησαν να στηθεί το μαύρο ταμείο της Siemens.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ο "μποναμάς" ήτανε... παρεξήγηση!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Ποιες αλλαγές φέρνει το 2007. Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι.

    ΕΘΝΟΣ: Σκευωρία με σφραγίδα Ρουσόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για "μαύρη προπαγάνδα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το σκάνδαλο... πληρώνεται. Η "SIEMENS" κατακλύζει τον Τύπο με καταχωρήσεις για τα όσα αποκαλύφθηκαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θύελλα στη Βουλή για τον χρόνο αναθεώρησης του άρθρου 16. Μετωπική κυβέρνησης και κομμάτων αντιπολίτευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα πρακτικά εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ. Νευρικότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση με την αποκάλυψη για το άρθρο 16.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διαφθορά και διαπλοκή δολοφονούν και το περιβάλλον. Δριμύ "κατηγορώ" αρμοδίων για τη δημόσια διοίκηση.

    ΕΣΤΙΑ: Οδική ασφάλεια και υψηλά πρόστιμα. Δεν αποτρέπονται οι επικίνδυνοι οδηγοί.

    ESPRESSO: "Εταιρεία" ζωντανών νεκρών. Απάτες-γκραν γκινιόλ από νομίατρο και ταριχευτή πτωμάτων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η "διαρροή" είχε στόχο τη συναίνεση. Περιπλοκή στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εξοπλισμοί και ενέργεια: Ελλάδα - Ρωσία στενή αμυντική συνεργασία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εισβολή Εφορίας σε 50.000 επαγγελματίες για παρατυπίες σε τιμολόγια.

    Η ΝΙΚΗ: Κάνει κράτει η κυβέρνηση. Δεν περνά ο νεοφιλελεύθερος τσαμπουκάς.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Στέλνουν "μεταμφιεσμένα" 3.000 δηλητήρια στο πιάτο μας. Εφιαλτική απόφαση της Ευρώπης με γνώμονα το "συμφέρον της χημικής βιομηχανίας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αναθεώρηση Συντάγματος: Άθλια συναλλαγή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16.

    ΧΩΡΑ: Ενισχύονται με 59 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλες οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους των υποβαθμισμένων περιοχών.

    TRAFFIC NEWS: Τα μαγικά φίλτρα για τον έρωτα. Μοναδικές συνταγές για να τον κάνετε παντοτινά δικό σας.

    City Press: Μη κρατικά Πανεπιστήμια - Άρθρο 16 του Συντάγματος: Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ συμφωνούν αλλά δεν το ομολογούν.

    Metro: Ακριβά και ακατάλληλα. Φαινόμενα αισχροκέρδειας και επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων.

    Metropolis: Πλημμύρισαν με "ληγμένα" την αγορά οι κερδοσκόποι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μακεδονία: Προσλήψεις σε 50 δήμους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Εξαφανίζουν τα δένδρα της Κασσάνδρας. Την στιγμή που ακόμη μετράμε τις πληγές από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά, δημιουργούνται άλλες με εμπόριο ξύλου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συνήγορος του... φοιτητή στο ΑΠΘ... αλλά και Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. Ποιες είναι οι καινοτόμες δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν σύντομα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα πιο κοντά τώρα στη Ρωσία. Αμυντικά, Οικονομικά, Θρησκευτικά, Πολιτιστικά.

    [02] Άρθρο 16

    H City Press γράφει : "Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει "συμφωνία" για συζήτηση για το άρθρο 16 του Συντάγματος πριν από τα Χριστούγεννα. Τεχνητή ένταση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας για υποτιθέμενες διαρροές στον Τύπο. Η κυβέρνηση επιδιώκει έγκριση της αναθεώρησης του άρθρου 16 πριν από τον Ιανουάριο, για να αποφευχθούν νέες κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών, φοιτητών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "πολιτική θύελλα προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσπευση της συζήτησης του άρθρου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαιώνουν την πρόταση για επίσπευση της συζήτησης".

    Σύμφωνα με την Traffic News "ένταση την Τετάρτη στη Βουλή, όπου και συζητούνταν το άρθρο 16 για τη δημιουργία ή όχι μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Πάγκαλος αντέδρασε στις πληροφορίες περί συμφωνίας με τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή του άρθρου πριν από τις γιορτές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος , κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γ. Τραγάκης διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε διαρροή από το προεδρείο προς τον Τύπο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "νέα συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύφθηκε χτες, με στόχο να περάσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 "στα μουλωχτά" και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τα δύο κόμματα που στηρίζουν με κάθε τρόπο την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της εκπαίδευσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " μια ύποπτη και επιλεκτική "διαρροή" προς συγκεκριμένα ΜΜΕ δυναμιτίζει την προοπτική συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Η δημοσιευθείσα πληροφορία ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση του άρθρου εντός του Δεκεμβρίου, προκάλεσε την οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Η αξιωματική αντιπολίτευση διέψευσε τα περί συμφωνίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "σκευωρία" που είχε στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αλλά και την αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μετωπική πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τις διαρροές για τον χρόνο συζήτησης στη Βουλή του περίφημου άρθρου 16, στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ομαδικά πυρά από το ΠΑΣΟΚ και γκρίνια στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσε η υπόγεια μεθόδευση του υπουργού Τύπου να εμφανίσει (μέσω δημοσιευμάτων) τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι συνομιλεί μυστικά με το Μαξίμου προκειμένου να ψηφιστεί τάχιστα η αναθεώρηση του άρθρου 16".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι " τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η προοπτική επίσπευσης, πριν από τα Χριστούγεννα, των σχετικών συζητήσεων στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος προκάλεσαν ένταση χθες στη Βουλή. Το ΠαΣοΚ διέψευσε ότι υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία, η κυβέρνηση από την πλευρά της επέμεινε, τα πρακτικά της Βουλής δείχνουν ότι σχετική συζήτηση για τη σειρά των αναθεωρητέων άρθρων έγινε και τελικώς κατεδείχθη ότι επρόκειτο για ...παραξέγηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "κρίση πανικού προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα ακόμη και ο χρόνος διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή, να αναδεικνύει την έλλειψη στρατηγικής και την διαφορετικότητα των απόψεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "τη μεθόδευση να συζητηθεί αιφνιδιαστικά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων το άρθρο 16 του Συντάγματος - το θέμα δηλαδή των ιδιωτικών πανεπιστημίων - αποκάλυψαν - χθες δημοσιεύματα- κυβερνητικές διαρροές - του "Ελεύθερου Τύπου" και του "Βήματος". Η συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για συζήτηση στις 13 ή 20 Δεκεμβρίου διαψεύστηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να διαψευσθεί η ύπαρξη "ανοιχτής γραμμής" ανάμεσα στα δύο κόμματα και οι συζητήσεις για το πώς θα παρακαμφθούν οι έντονες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες για τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση".

    [03] Εφορία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στην Εφορία για έλεγχο, επιβολή προστίμων και πρόσθετων φόρων καλούνται 50.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Πρόκειται για όσους "πιάστηκαν" με τις διασταυρώσεις των καταστάσεων".

    [04] Δημόσια Διοίκηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "δριμύ "κατηγορώ" για κακοδιαχείριση και διαφθορά στη δημόσια διοίκηση από Λ. Ρακινζή (επιθεωρητή δημ. διοίκησης) , Σ. Μπάγια (πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων) και Ειρήνη Γιανναδάκη (πρόεδρο Διοικητικών Δικαστών) σε ημερίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ. "Μηδενική ανοχή στους ρυπαίνοντες", διαβεβαίωσε ο Γ. Σουφλιάς. Η πληθώρα των ποινικών νόμων οδηγεί αναπόδραστα στην αναποτελεσματικότητα και στις καθυστερήσεις, κατήγγειλε ο Σωτ. Μπάγιας".

    [05] Κερδοσκόποι

    H metro γράφει ότι "φωτιά" θα είναι και φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς και είδη διατροφής που παραδοσιακά το αποτελούν διαμορφώνονται ήδη σε πολύ υψηλές τιμές. Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν για την αυξητική αυτή τάση οι ενώσεις καταναλωτών, ενώ την ίδια ώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους σαρώνουν την αγορά, για να προλάβουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και ακατάλληλα προϊόντα που με την ευκαιρία των εορτών βγήκαν στα ράφια των καταστημάτων".

    H Metropolis προσθέτει ότι "εκμεταλλευόμενοι την αγοραστική διάθεση των καταναλωτών, λόγω του 13ου μισθού, οι κερδοσκόποι έχουν πλημμυρίσει την αγορά με "ελληνοποιημένα" κρέατα, επικίνδυνα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ακατάλληλα προϊόντα διατροφής".

    [06] Ασφαλιστικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "δέκα αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα έρχονται με το νέο έτος από την εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία 18 χρόνια και έχουν σταδιακή εφαρμογή, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνονται αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα εξάμηνο για πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2007, αύξηση στο ποσό του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αναπροσαρμογή των συντάξεων των στρατιωτικών κλπ"

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso γράφει ότι "ένα βήμα πριν από την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στη σύνταξη του ΙΚΑ και τη θέσπιση κατώτατης σύνταξης βρίσκεται ομάδα βουλευτών της ΝΔ, παρά την επισήμανση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ότι αυτή την περίοδο το αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί".

    [08] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "το φιλί της ζωής σε υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας, φιλοδοξεί να δώσει το Πρόγραμμα για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων ανέρχονται στα 59.000.000 ευρώ, ενώ με βάση την προκήρυξη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως στις 19 Ιανουαρίου του 2007".

    [09] Λιμενεργάτες

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "μπροστά στην ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά η δογματική πολιτική της, η κυβέρνηση αναγκάζεται να βάλει φρένο στην επιχειρούμενη πώληση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Ο νεοφιλελεύθερος τσαμπουκάς της ΝΔ δεν περνά και έτσι, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους των λιμενεργατών, φάνηκε διάθεση για προσωρινή αναδίπλωση της κυβέρνησης".

    [10] Αμυντική συνεργασία

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ είχε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στα θέματα ενεργειακής συνεργασίας, επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση να υπογραφεί εντός Δεκεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί στην τριμερή συνάντηση κορυφής, το σχετικό μνημόνιο για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης".

    [11] ΚΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν στην Ελλάδα πολλοί επικίνδυνοι οδηγοί είναι ένας: Ότι οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι ανάλογες της επικινδυνότητος της παραβάσεως. Και είναι βέβαιο ότι οι οδηγοί αυτοί θα εξακολουθήσουν να οδηγούν επικίνδυνα και με τον νέο ΚΟΚ. Διότι αυτό που αλλάζει είναι κυρίως το ύψος των χρηματικών προστίμων".

    [12] SIEMENS

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "τα ίχνη από το μαύρο ταμείο της Siemens επιχειρεί να σβήσει ο κοντός με το μουστάκι ο οποίος εμφανίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στην Εισαγγελία του Μονάχου να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μίζες που έπεσαν σε Έλληνες παράγοντες της δημόσιας ζωής και μεσάζοντες προκειμένου να εξασφαλιστούν αποικιοκρατικές συμβάσεις για μια σειρά από μεγάλα έργα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ένα ερώτημα πλανάται στα χείλη όλων, ποιοι τελικά από το 2004 πήραν χρήματα ή κοινώς λαδώθηκαν από την μεγάλη γερμανική εταιρεία Siemens, Όλοι, ζητούν να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη τα... ξεφωνητά του Τύπου, γιατί δεν θέλουν να πιστεύουν ότι το σκάνδαλο πληρώνεται. Πιο αναλυτικά, ο Δικηγόρος του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens, Βόλφγκαγκ Κρόιτσερ, ξεκαθαρίζει ότι πράγματι δόθηκαν χρήματα σε ελληνικά Υπουργεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για να συνάψει συμβόλαια η Siemens. Χαρακτηρίζει δε, ως αληθή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Ζι Ντόιτσε Τάιτουνκ και του περιοδικού Σπίγκελ, τα οποία προκαλούν αίσθηση στη Γερμανία και την Ελλάδα".

    [13] Έλεγχοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "κλείσιμο των επιχειρήσεων που συλλαμβάνονται να παρανομούν, και διεύρυνση των κυρώσεων που έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ζητεί ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, μετά το όργιο παρανομιών στην αγορά που αποκάλυψαν οι έλεγχοι των κλιμακιών της Νομαρχίας Αθηνών".

    [14] Ναρκωτικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "γνωστό, αλλά προκαλεί σοκ όσες φορές και αν ακουστεί ή γραφτεί, αφού είναι αδιανόητο ένα παιδί 12-13 ετών να ξεκινάει σε αυτή την ηλικία να κάνει χρήση ναρκωτικών! Επιπλέον το ίδιο μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη δημιουργείται όταν καταγράφεται το 10% των Ελλήνων μαθητών να κάνουν χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας! Πρόκειται για καταγεγραμμένα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με τον Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ναρκωτικά που κατατέθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο μιας νέας ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών".

    [15] Διατροφή

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "...με άλλα λόγια, δηλαδή, οι χημικές βιομηχανίες θα έχουν το δικαίωμα, στο όνομα της υποβολής, προς έγκριση, υποκατάστατων χημικών ουσιών που, μέχρι τώρα, θεωρούνταν καρκινογόνες να θέτουν σε κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά ό,τι χημικό κατασκεύασμα γουστάρουν, και αν αυτό αποδειχθεί επίσης καρκινογόνο θα διαπιστωθεί ύστερα από... 11 χρόνια. Καλά διαβάσατε, αφού, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, περισσότερες από 30.000 ουσίες θα καταγράφονται, μαζί με τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος σε διάστημα 11 ετών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 December 2006 - 20:32:53 UTC