Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2006
  • [02] Εφάπαξ
  • [03] Β. Πολύδωρας
  • [04] Ευρωτουρκικά
  • [05] Καρτέλ γάλακτος
  • [06] Λιμάνι
  • [07] British Airways
  • [08] Κοινωνικός Τουρισμός
  • [09] Αγρίνιο
  • [10] Γκιούλ
  • [11] Καραμανλής
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Δ. Δασκαλόπουλος
  • [14] Φανάρι
  • [15] Συνδικαλιστές
  • [16] ΠΑΣΟΚ
  • [17] Μονιμότητα
  • [18] ΜΑΤ
  • [19] Δ. Αβραμόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2006

    Η ανακοίνωση της British Airways για μεταφορά ραδιενεργού υλικού με αεροσκάφη της, η κρίση στον Πειραιά με την απεργία των λιμενεργατών, το καρτέλ γάλακτος, οι κυρώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕ στην Τουρκία, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου, το σχέδιο του υπουργού Δημόσιας Τάξης για τους διαδηλωτές και το εφάπαξ των υπαλλήλων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δωρεάν διακοπές για 160.000 ασφαλισμένους - συνταξιούχους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Δεν βγήκα από τζάκι" και ούτε πρόκειται να δημιουργήσω... Ο υπ. Υγείας, Δημ. Αβραμόπουλος, μιλάει για όλα στην "Α.Κ.".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μαύρη μέρα για την Τουρκία. Ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις σε 8 κεφάλαια, λόγω της άρνησης της Άγκυρας να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στη Λευκωσία.

    Η ΑΥΓΗ: Αστυνομικό παρακράτος βλέπει τώρα ο Πολύδωρας. Νέος τραυματισμός 18χρονου προχθές στη Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άτολμη η εξουσία. Αδιέξοδο το πολιτικό σύστημα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν ανταποκρίνονται στις πιεστικές ανάγκες των καιρών, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μανώλη, το λιμάνι φεύγει... Κρίση στον Πειραιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.114 προσλήψεις σε Δημόσιο, Οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Μαχαίρι στο εφάπαξ των υπαλλήλων. Εισήγηση-πιλότος στο ανώτατο δικαστήριο για δραστικές περικοπές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες έγινε η Υποδοχή, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, του Πάπα και πανηγυρική αναγνώριση της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου από τον Πνευματικό ηγέτη των Καθολικών και... Ο Δικέφαλος πετούσε στη Βασιλεύουσα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ομολογεί τη χρεοκοπία του. Ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας ότι θα διασωθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ραδιενεργές πτήσεις προς Αθήνα! Νέες διαστάσεις στο θρίλερ της δολοφονίας του Ρώσου πράκτορα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παιχνίδι με τον χρόνο για Τουρκία. Χρονοδιάγραμμα ζητούν Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία - Σκληρή μάχη.

    ΕΣΤΙΑ: Υπονομεύει την πρόοδο ο κομματικός συνδικαλισμός. Ακρως αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Στέλιου Σταυρίδη.

    ESPRESSO: Θα αυτοκτονήσω στη φυλακή! Το δραματικό τετ-α-τετ του killer με την αδελφή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το καρτέλ γάλακτος είναι εδώ! Αναβάλλεται η έκδοση πορίσματος. Επίθεση ΣΕΒ κατά της κυβέρνησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πρώτα οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Κ. Καραμανλής: "Βάση για περαιτέρω συζητήσεις η πρόταση της Κομισιόν".

    ΤΑ ΝΕΑ: Τάγμα συλλήψεων στήνει ο Πολύδωρας. Κρυφό σχέδιο κατά διαδηλωτών.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Με το "όπλο παρά πόδα" ο Γιώργος και οι "άλλοι". Ο Παπανδρέου έτοιμος να "ρίξει το γάντι" σε όλους όσοι τον αμφισβητούν μέσα στο κόμμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αναθεώρηση Συντάγματος: Εμμένουν στην άρση μονιμότητας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

    TRAFFIC NEWS: Με ένα κλαρίνο μπορώ να... κερδίσω στη Eurovision. Η Έφη Θώδη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Κοζάνη.

    City Press: Ώρα αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ.

    Metro: Στα χέρια της Δικαιοσύνης. Σωρεία ποινικών διώξεων εναντίον των δραστών της ομαδικής εκτέλεσης στο Αγρίνιο.

    Metropolis: Ε.Ε.: "παγώνουν" οκτώ από τα 34 κεφάλαια για Τουρκία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γλιτώσαμε από τύχη... Θεσσαλονίκη: εφιάλτης από διαρροή υγραερίου στα ΕΛΠΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυτή τη φορά τη γλιτώσαμε. Κινδύνεψε η Θεσσαλονίκη από διαρροή στον αγωγό υγραερίου των ΕΛΠΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κινδύνεψε χθες όλη η Θεσσαλονίκη. Επικίνδυνη διαρροή υγραερίου 30-50 τόνων στην ατμόσφαιρα.

    [02] Εφάπαξ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με γενναίο "ψαλίδισμα" απειλείται το εφάπαξ μετά από εισήγηση-σοκ προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία θεωρεί συνταγματικό το "πλαφόν" που επέβαλε ο νόμος Σιούφα (2084/1992) και ζητά ανατροπή αντίθετης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου".

    [03] Β. Πολύδωρας

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ομάδες πραιτώρων με στολές... παραλλαγής, γνώσεις αυτοάμυνας και χωρίς διακριτικά ρίχνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εναντίον των διαδηλωτών. Το αποκαλυπτικό σήμα της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύουν "ΤΑ ΝΕΑ" ρίχνει φως στα κρυφά σχέδια του κ. Βυρ. Πολύδωρα".

    [04] Ευρωτουρκικά

    Η Metropolis αναφέρει ότι " η Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου, πρότεινε το "πάγωμα" οκτώ από τα 34 κεφάλαια διαπραγμάτευσης. Για τα υπόλοιπα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πλην όμως δεν θα "κλείνουν".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "η Κύπρος δεν δέχεται κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Τουρκία "για το θεαθήναι" διεμήνυσε η Λευκωσία στις Βρυξέλλες, που θεωρούν ικανοποιητικό το πάγωμα 8 μόνον κεφαλαίων διαπραγμάτευσης. Αθήνα και Λευκωσίας αρχίζουν σκληρή μάχη για να οριστεί χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου με τον Κ. Καραμανλή να θεωρεί απλώς βάση για συζήτηση τις προτάσεις της Κομισιόν. Αναβλήθηκε η επίσκεψη Γκιουλ στην Αθήνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "βάση για περαιτέρω συζητήσεις χαρακτήρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την Τουρκία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Ρίγα. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η ελληνική θέση είναι γνωστή υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι " αναστολή διαπραγματεύσεων σε οκτώ κεφάλαια σχετικά με την τελωνειακή ένωση πρότεινε χθες το Κολέγιο των Επιτρόπων προς την Τουρκία, λόγω της συνεχιζόμενης άρνησής της να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο. Οι πολυσυζητημένες κυρώσεις της Κομισιόν περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα για τα υπόλοιπα κεφάλαια εξέτασης του κοινοτικού κεκτημένου -από τα 35 συνολικά - να ανοίγουν χωρίς να κλείνουν, κάτι που σημαίνει ότι η ενταξιακή διαδικασία θα προχωρεί χωρίς να ολοκληρώνεται μέχρι η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου".

    [05] Καρτέλ γάλακτος

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη καρτέλ στο γάλα, που λειτουργούσε τόσο εναντίον των κτηνοτρόφων όσο και εναντίον των καταναλωτών, έχει ανιχνεύσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Γι αυτό , τη δημοσίευση του σχετικού πορίσματος έρχεται να "προϋπαντήσει" ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ και της Vivartia (πρώην γαλακτοβιομηχανίας Δέλτα) με οξύτατη κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής".

    [06] Λιμάνι

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " η κρίση στο λιμάνι του Πειραιά, που παραμένει κλειστό για τρίτη εβδομάδα, κορυφώνεται. Ο μεγαλύτερος πελάτης του ΟΛΠ, η ναυτιλιακή εταιρεία MSC, φεύγει. Μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Ιταλία. Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη μετά τη νέα σύγκρουση που είχαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης αφήνει ακάλυπτο τον κ. Κεφαλογιάννη".

    [07] British Airways

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μεταφορά ραδιενεργού υλικού με τρία αεροσκάφη της Brirish Airways, που πέταξαν και προς την Αθήνα, αποκάλυψε χθες επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, στο πλαίσιο των ερευνών για το θάνατο του Ρώσου πράκτορα. Αν και τα "ίχνη ήταν πολύ λίγα" αναζητούνται όλοι οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων, ενώ τα αεροσκάφη έχουν καθηλωθεί".

    [08] Κοινωνικός Τουρισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " ενισχυμένο με άλλους 160.000 δικαιούχους θα είναι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και δωρεάν διακοπών που πρόκειται να υλοποιηθεί το 2007 από το υπουργείο Απασχόλησης μέσω των Οργανισμών Εργατικής και Αγροτικής Εστίας".

    [09] Αγρίνιο

    H metro σημειώνει ότι "δρακόντεια είναι τα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή του Αγρινίου, όπου εκφράζονται έντονοι φόβοι για ξέσπασμα "βεντέτας" μετά την εν ψυχρώ πενταπλή δολοφονία για ασήμαντη αφορμή. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η σοκαρισμένη από την πρόσφατη τραγωδία τοπική κοινωνία μοιάζει με "καζάνι που βράζει".

    [10] Γκιούλ

    Η TRAFFIC γράφει ότι Β«δεν γίνεται τελικά η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Ελλάδα. Ο κ. Γκιουλ ήταν να έρθει τον Δεκέμβριο στις 7 και 8 του μηνός. Όμως, η έκτακτη σύγκληση σε υπουργικό επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή αναγκάζει την κ. Μπακογιάννη να μεταβεί στον τόπο που θα γίνει η συνάντηση, οπότε και αναβάλλεται η επίσκεψη του κ. ΓκιουλΒ».

    [11] Καραμανλής

    Η ESPRESSO τονίζει ότι Β«το φιλικό άγγιγμα από τον Κώστα Καραμανλή στον ώμο του πλανητάρχη Τζορτζ Μπους ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της αναμνηστικής φωτογραφίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Θερμή ήταν και η χειραψία που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με τον κουμπάρο του, Ταγίπ Ερντογάν, αν και η ολιγόλεπτη συζήτησή τους ήταν κοινωνικού περιεχομένουΒ».

    [12] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι Β«ανοιχτές είναι 4.114 θέσεις στο δημόσιο τομέα, με τις προθεσμίες για την πλήρωση τακτικού και εποχικού προσωπικού να τρέχουν. Στο μεταξύ τρεις μεγάλες προκηρύξεις σε ΗΛΠΑΠ, ΕΚΑΒ και ΔΕΗ αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημαΒ».

    [13] Δ. Δασκαλόπουλος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«άτολμη διαχείριση της εξουσίας και ανέξοδη ρητορεία στο πολιτικό σύστημα, που δεν ανταποκρίνεται στις πιεστικές ανάγκες των καιρών, "καταλογίζει" στην κυβέρνηση ο βιομηχανικός κόσμος της χώρας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου, έκανε λόγο για ανώδυνη διαχείριση της εξουσίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχει έντονη αίσθηση πως οι ουσιαστικές αλλαγές αναβάλλονται μονίμως για "μετά"Β».

    [14] Φανάρι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι Β«με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έγινε χθες στο Φανάρι η υποδοχή του Πάπα Βενέδικτου. Σύσσωμο το Φανάρι με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη καλωσόρισε τον Ποντίφικα. Κατόπιν ετελέσθη Πατριαρχική Δοξολογία όπου οι δύο πνευματικοί ηγέτες μίλησαν για τον σκοπό της συνάντησης και την σημασία τηςΒ».

    [15] Συνδικαλιστές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι Β«το συνδικαλιστικό κίνημα αξίζει πολύ καλύτερης τύχης και όσο υποτάσσεται απροκάλυπτα στους κομματικούς μηχανισμούς, τόσο και θα καταρρέει. Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται πια αυτούς τους συνδικαλιστές-κομματάρχες. Θέλει ανθρώπους υπεύθυνους, με ανοικτό μυαλό, μαχητικότητα και πραγματικές ευαισθησίες που από κοινού με όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους θα συμβάλλουν στις απαραίτητες διαρθρωτικές και επείγουσες αλλαγές για την πρόοδο όλων μαςΒ».

    [16] ΠΑΣΟΚ

    H CITY PRESS υπογραμμίζει Β«οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ήττα στις βουλευτικές εκλογές είναι σχεδόν βέβαιη. Σε σημείο ρήξης οι σχέσεις Παπανδρέου με Βενιζέλο και άλλους που τον αμφισβητούν. Τι θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό και το Εθνικό ΣυμβούλιοΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι Β«ο Γιώργος Παπανδρέου ομολογεί τη χρεωκοπία του και προετοιμάζεται, ουσιαστικά, για την "επόμενη μέρα" της διαφαινόμενης και σίγουρης ήττας του ΠΑΣΟΚ, στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Με κύριο στόχο να παραμείνει στην προεδρική καρέκλα, ακόμη και μετά από ήττα, κάτι που φοβούνται, πλέον, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοιΒ».

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ προσθέτει ότι Β«το κλίμα... θυμίζει Πεντελικό! Κάπως έτσι περιγράφουν την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ανώτερα και εμπειρότατα στελέχη του κινήματος, προσθέτοντας ότι το επόμενο τετραήμερο αποτελεί το σημαντικότερο σταυροδρόμι από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο ΓιώργοςΒ».

    [17] Μονιμότητα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι Β«την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, ανοίγει η πρόταση της κυβέρνησης, που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ο περιορισμός της οποίας άρχισε από την προηγούμενη αναθεώρηση και αποτέλεσε τη βάση να υπάρχουν σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες όμηροι συμβασιούχοιΒ».

    [18] ΜΑΤ

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι Β«σάλο προκάλεσε ο νέος ξυλοδαρμός 18χρονου διαδηλωτή από άνδρες των ΜΑΤ προχθές το βράδυ, την ώρα που τον συνελάμβαναν ως ύποπτο για τα επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα αστυνομικής βίας στη Θεσσαλονίκη, που αποκαλύφθηκε και αυτό από τα τηλεοπτικά βίντεοΒ».

    [19] Δ. Αβραμόπουλος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει Β«..."ανέλαβα ένα σκουπιδότοπο και καταφέραμε να φτιάξουμε την Αθήνα μια από τις ομορφότερες πόλεις του Κόσμου, έτοιμη να διοργανώσει με επιτυχία -όπως αποδείχτηκε- Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, μου δόθηκε ουσιαστικά ένα μεγάλο... ξενοδοχείο και το μετατρέψαμε στο πιο επιτυχημένο υπουργείο, θα έλεγα το καλύτερο παγκοσμίως, με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα στον Τουρισμό. Τώρα βρίσκομαι και πάλι σε μια θέση-πρόκληση, αλλά πιστέψτε με, έχω ένα πολύ σημαντικό σύμμαχο στη δουλειά μου...Β»
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 November 2006 - 21:47:04 UTC