Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/11/2006
  • [02] Τουρκία
  • [03] Πλανήτης
  • [04] Κινητά
  • [05] Επιστολή
  • [06] Βιασμός
  • [07] Ασφάλεια-Σχολεία
  • [08] Ericsson
  • [09] Κίνα
  • [10] Παιδεία
  • [11] ΟΑΕΔ
  • [12] Αεροπορικά ταξίδια
  • [13] Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό
  • [14] Βουλή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/11/2006

    Η υπόθεση βιασμού της 16χρονης μαθήτριας στην Εύβοια, το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ενάντια στα φαινόμενα βίας και ρατσισμού, η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, το αδιέξοδο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για κατασκευή νέων και "ασφαλών" πυρηνικών αντιδραστήρων για να σωθεί ο πλανήτης, καθώς και οι 11 αλλαγές στις συντάξεις και το ασφαλιστικό το 2007 είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 5.520 για άτομα μέχρι 50 ετών. Ανακοινώθηκαν από το υπ. Απασχόλησης και τον ΟΑΕΔ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Οι πολίτες αξιώνουν ενότητα και ομοψυχία. Μηνύματα Καραμανλή από τη Βουλή με πολλούς αποδέκτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυξάνονται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις των στρατιωτικών. Οι αλλαγές "κλειδιά" στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό από 1/1/2007.

    Η ΑΥΓΗ: Απόφαση-προσβολή της Παιδείας και της ανθρωπιάς. Ο Σύλλογος καθηγητών της Αμαρύνθου έκλεισε τα μάτια στον βιασμό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτός ελέγχου η Ericsson για τις υποκλοπές. Με μια πρωτοφανή απόφαση η ΑΔΑΕ με ψήφους 4 έναντι 3 εξασφάλισε ασυλία για το στρατηγείο των κοριών που είχε στήσει ο Μπιλ Ζήκου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα ασφαλή πυρηνικά θα σώσουν τον πλανήτη! Επίσημη προτροπή- πρόκληση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σοκ και κατακραυγή για την αποβολή της 16χρονης. Αρνήθηκαν να δουν και τη μητέρα οι... εκπαιδευτικοί του σχολείου.

    ΕΘΝΟΣ: 11 αλλαγές στις συντάξεις το 2007. Αυξάνονται ένα 6μηνο τα όρια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σταθμός... Λαρίσης χθες η Βουλή. Με όρους σιδηροδρομικούς η συζήτηση των αρχηγών για την εξωτερική πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 11 αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Τι περιμένει ασφαλισμένους - συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνημα "αποβολής" των κινητών. Καθηγητές, γονείς και πολιτικοί υπέρ της απαγόρευσης στα σχολεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βιασμός από ιδιωτικά κανάλια, από τοπικές κοινωνίες, από κρυπτο-ρατσισμό, από την οικογένεια... Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας.

    ΕΣΤΙΑ: Κλίμα οξύτητος δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ. Καταφεύγει διαρκώς σε δημαγωγία και λαϊκισμό.

    ESPRESSO: Σεξ όργια δύο καθηγητών με νεαρή καθαρίστρια μέσα σε σχολεία. Τους βιντεοσκοπούσε ο ντετέκτιβ του απατημένου μνηστήρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς αδιέξοδο η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ναυάγησε η φινλανδική πρωτοβουλία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απόφαση ντροπής. 5θήμερη αποβολή και στη 16χρονη που κατήγγειλε το βιασμό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τριπλό μήνυμα κατά βίας - ρατσισμού. Παρεμβάσεις Παπούλια, Γιώργου, Αλαβάνου.

    Η ΝΙΚΗ: Αποστρατικοποίηση για λύση του Κυπριακού. Ρηξικέλευθη πρόταση Παπανδρέου στον Καραμανλή.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Τηλεοπτικές δίκες εκτός ελέγχου. Το τέλος της αθωότητας για την ελληνική κοινωνία.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Άνοιξε ο δρόμος του μεταξιού. Μεγάλα deal για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε εξέλιξη άθλια επίθεση κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων.

    TRAFFIC NEWS: Πωλούνται βίντεο με SEX σε σχολεία μόνο για 3 ευρώ!

    City Press: Συγκρούονται δύο Ελλάδες.

    Metro: Γολγοθάς τα αεροπορικά ταξίδια. Σε εφαρμογή τίθενται από την Δευτέρα τα νέα, αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια.

    Metropolis: Κατάφωρη παραβίαση της αξιοπρέπειας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό, οι δέκα ανατροπές.Τι αλλάζει και για ποιους από το 2007.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Υγειονομικό που θέλει παρέμβαση... υγειονομικού.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ενώ ο χιονιάς ετοιμάζεται να δείξει από σήμερα τα δόντια του... Φωτιά στην τσέπη βάζει το πετρέλαιο θέρμανσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιμαχίες και συμφωνίες για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Σε πολύωρη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση χθες στη Βουλή.

    [02] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "επιτείνεται το αδιέξοδο, που προκαλεί η άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στο κυπριακό εμπόριο, μετά το ναυάγιο της συμβιβαστικής πρωτοβουλίας της φινλανδικής προεδρίας. Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνεται η συνάντηση της κυπριακής και της τουρκικής πλευράς, που είχε συγκαλέσει για την Κυριακή στο Ελσίνκι με στόχο να συγκεράσει τις αντιτιθέμενες απόψεις".

    [03] Πλανήτης

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "την κατασκευή νέων και "ασφαλών" πυρηνικών αντιδραστήρων, ως απάντηση στα προβλήματα που δημιουργεί η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια, θα συστήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική έκθεσή της η αρμόδια Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ). Είναι μια προκλητική και αμφιλεγόμενη πρόταση, η οποία διατυπώνεται για πρώτη φορά στην 32ετή ιστορία της ΙΕΑ. Όλες οι προηγούμενες εκθέσεις της υπηρεσίας είχαν αποκλειστικώς αναλυτικό χαρακτήρα και απέφευγαν να πάρουν θέση υπέρ της πυρηνικής ενέργειας".

    [04] Κινητά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στη συνολική απαγόρευση των κινητών στα σχολεία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε χθες η κ. Μ. Γιαννάκου. Μέτρα που απλώς θα περιορίζουν τη χρήση τους απορρίπτονται, διότι αναγνωρίζεται ο κίνδυνος να καταστρατηγηθούν στην πράξη, όπως έχει συμβεί με την απαγόρευση της χρήσης κινητών την ώρα του μαθήματος".

    [05] Επιστολή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μια συγκλονιστική επιστολή - χαστούκι παραδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Κ. Γιαννόπουλο του "Χαμόγελου του Παιδιού". Την έγραψε μια κοπέλα 22 ετών σήμερα που περιγράφει την περιπέτειά της από τα 7 της, οπότε έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα και αδιαφορίας από την οικογένειά της. "Είχα γίνει , γράφει, για εκείνον και την υπόλοιπη οικογένεια κάτι σαν ιδιοκτησία, σαν δούλα, σαν ρομπότ...".

    [06] Βιασμός

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τριπλό μήνυμα ενάντια στα φαινόμενα βίας και ρατσισμού έστειλαν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, στιγμάτισε την απόφαση των καθηγητών να εξισώσουν θύτες και θύμα με την αποβολή και της 16χρονης που κατήγγειλε το βιασμό".

    H City Press γράφει: "Κ. Παπούλιας, Πρόεδρος Δημοκρατίας: Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Λέμε "όχι" στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Γ. Παπανδρέου: Αγανακτώ για την εικόνα της χώρας μας. Καλώ τους καθηγητές και την τοπική κοινωνία να περιφρουρήσουν τις αξίες της ανθρωπιάς. Γ. Κωνσταντόπουλος, υφυπουργός Υγείας: Η πολιτεία θα στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά τη μαθήτρια από τη Βουλγαρία και τη μητέρα της. Οι εκπαιδευτικοί του λυκείου Αμαρύνθου εξίσωσαν θύμα και θύτες, προστατεύουν τα "καλόπαιδα" της περιοχής. Υπουργείο Παιδείας - Εκπαιδευτικοί: Γραφειοκρατική αδράνεια μπροστά σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό θέμα".

    H Metropolis υποστηρίζει ότι "παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας συνιστά ο τρόπος παρουσίασης της υπόθεσης του βιασμού της 16χρονης μαθήτριας. Πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, η προστασία της αξίας του ανθρώπου, όπως ορίζει το άρθρο 2 του Συντάγματος".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "ο σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου της Αμαρύνθου κατάφερε να επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα στην Παιδεία και στις ανθρώπινες αξίες: τιμώρησε και τη μαθήτρια- θύμα με την ίδια ποινή που επέβαλε στους δράστες! Πέντε μέρες αποβολή. Σε πέντε μέρες οι τέσσερις μαθητές θα είναι πάλι στους ίδιους χώρους...ενώ το θύμα δεν θα βρίσκεται καν στο χωριό, όπως συμβαίνει ήδη".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " πενθήμερη αποβολή στους τέσσερις μαθητές που κατηγορούνται για το βιασμό της δεκαεξάχρονης μαθήτριας από τη Βουλγαρία, αλλά και στην ίδια τη μαθήτρια, επέβαλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου της Αμαρύνθου - απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί. Ο σύλλογος επέβαλε την ποινή της πενθήμερης αποβολής στη μαθήτρια με το αιτιολογικό ότι ακολούθησε το φίλο της στην τουαλέτα του σχολείου".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 σημειώνει ότι "τα όσα παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη αυτές τις μέρες έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Οι τηλεοράσεις στο όνομα της ενημέρωσης ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αρρωστημένα μυαλά δημοσιογράφων αναζητούν βίντεο τραβηγμένα από μαθητές σε σχολεία, με σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου για να μας ...ενημερώσουν. Δειλά στην αρχή, απροκάλυπτα στη συνέχεια βγήκαν όλα στη φόρα. Το μέρος όπου συνέβησαν όλα αυτά, το καφενείο που δούλευε το κορίτσι, οι συμμαθητές που είδαν ή δεν είδαν τα όσα συνέβησαν".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "η καταγγελία για βιασμό είναι από μόνη της έγκλημα. Δεν έχει σημασία η πράξη, η καταγγελία έχει σημασία. Αν ένα κορίτσι βιαστεί μέσα στο σχολείο του, πρέπει να βγάλει το σκασμό. Αναρρωτιέμαι εάν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση σκοταδισμού".

    Σύμφωνα με την Espresso "ανεπιθύμητοι στην Αμάρυνθο νιώθουν πλέον η 16χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία και η μητέρα της, Βασιλική Ντ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το διπλό "φάουλ" στο οποίο υπέπεσε ο σύλλογος των καθηγητών: ότι κάλεσαν την κυρία Βασιλική χωρίς να τη δουν και ότι τιμώρησαν με πενθήμερη αποβολή και τη 16χρονη".

    [07] Ασφάλεια-Σχολεία

    Η Traffic News αναφέρει ότι "την ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια στα σχολεία και για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την πρόληψη του παιδικού ατυχήματος μέσα από το παιχνίδι αναδεικνύουν στατιστικά στοιχεία που φέρνουν την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες θέσεις σε ποσοστά ατυχημάτων παιδιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

    [08] Ericsson

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σάλο προκαλεί η απόφαση της ΑΔΑΕ να μην ελέγξει την Ericsson. Με μια απόφαση που παραπέμπει σε άλλες εποχές, η εξαρτημένη ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε με ψήφους 4 έναντι 3 να μην ελέγξει την "αμαρτωλή" εταιρεία. Παρόμοιες προσπάθειες είχαν γίνει και παλαιότερα, όταν επικαλούνταν τάχα μη αρμοδιότητα για να προβεί σε έλεγχο".

    [09] Κίνα

    Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ "τελικώς, η δημιουργία του ελληνο-κινεζικού επιχειρηματικού, η δραστηριότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών, το ταξίδι του πρωθυπουργού, αρχίζουν να αποδίδουν αποτελέσματα και να δημιουργούν θετικές προοπτικές. Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του 2006 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα παρουσιάζουν αύξηση κατά 19,9%".

    [10] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "σήμερα δίνουν τη δική τους απάντηση μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, φέρνοντας στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και διεκδικώντας πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας".

    [11] ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "θέσεις εργασίας για 5.520 ανέργους ΟΑΕΔ, ηλικίας μέχρι 50 ετών, προβλέπει το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν οι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 3 άτομα προσωπικό, υποβάλλοντας αιτήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου".

    [12] Αεροπορικά ταξίδια

    Η Metro επισημαίνει ότι "εφιαλτικές" τείνουν να εξελιχθούν για τους Έλληνες οι πτήσεις, ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας των απαγορεύσεων που προβλέπονται στα νέα μέτρα ασφαλείας, τα οποία παρουσίασε χθες η διεύθυνση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [13] Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "νέο τοπίο στο ασφαλιστικό με τις έντεκα αλλαγές στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας από τον νέο χρόνο. Χαμένοι οι ασφαλισμένοι δεκαεννέα Ταμείων και οι δημόσιοι υπάλληλοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "έντεκα αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το 2007".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "έντεκα αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των ασφαλισμένων φέρνει το 2007. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανά ένα εξάμηνο, αύξηση των ετών ασφάλισης, μείωση κατά 4% του βασικού ποσού σύνταξης του ΟΓΑ, αναπροσαρμογή των συντάξεων των στρατιωτικών και καταβολή μέρους των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, είναι ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει η νέα χρονιά, όπως κωδικοποιούνται από την ΠΟΠΟΚΠ".

    [14] Βουλή

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "παρέμβαση ευθύνης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, στη διάρκεια της οποίας υπέβαλε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ρηξικέλευθη πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλίας για αποστρατικοποίηση της Κύπρου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα, που διεξήχθη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Εν όψει της επικείμενης δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τη γειτονική χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες φοβούμενη το πολιτικό κόστος".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "είχε απόλυτο δίκαιο ο Πρωθυπουργός, όταν κατά την χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει την δημιουργία οξύτητος. Και είπε ευθέως προς τον κ. Παπανδρέου ότι ενώ ο ίδιος αποδέχεται πλήρως την καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική, όσο σκληρή και αν είναι, δεν αποδέχεται αυτό που πράττει σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΝΩ-ΚΑΤΩ γράφει ότι "μήνυμα στην Άγκυρα να ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των "25" για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την εξωτερική πολιτική".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 November 2006 - 20:32:24 UTC