Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2006
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Έρευνα
  • [04] Αμίαντος
  • [05] Συνταξιούχοι
  • [06] Διπλοθεσία
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Καραμανλής
  • [09] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [10] Παιδεία
  • [11] Γήπεδα
  • [12] Διορισμοί
  • [13] Περιβάλλον

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2006

    Η κατάθεση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή από το υπουργείο Απασχόλησης, η έκθεση-σοκ από το Λονδίνο για την καταστροφή του περιβάλλοντος, η αναβολή της μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια και οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ στο υπουργείο Οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στη Βουλή το Ασφαλιστικό. Όλες οι ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τέρμα στις διπλοθεσίες των συμβούλων. Εντολή Καραμανλή σε υπουργούς και διοικητές οργανισμών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δώρα σε 500.000 ασφαλισμένους και εργοδότες. Κατατέθηκε στη Βουλή το μίνι ασφαλιστικό ν/σ του υπουργείου Απασχόλησης.

    Η ΑΥΓΗ: 150.000 εργαζόμενοι εκτεθειμένοι στον αμίαντο. Ανακοινώθηκε σε συνέδριο των ΓΣΕΕ- ΤΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο Γιώργος. Πολιτική Γραμματεία με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οικολογική βόμβα απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Οι ειδικοί εκπέμπουν SOS.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρυθμίσεις χρεών και εξαγορά ενσήμων. Στη Βουλή το μίνι Ασφαλιστικό.

    ΕΘΝΟΣ: Νέο... τάγμα πραιτωριανών στο Δημόσιο. Σκάνδαλο με 250 διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ στο υπουργείο Οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μονομαχία Υπουργού Τύπου και εισαγγελέως... ατύπου. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος επιβεβαίωσε τη συνομιλία με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά διέψευσε το περιεχόμενό της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ρέει χρήμα στις τσέπες των συνταξιούχων το 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 11 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Νομοσχέδιο-"σκούπα" με διατάξεις για ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: SOS για τη Γη. Έκθεση-σοκ από το Λονδίνο για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

    ΕΣΤΙΑ: Εξ απαλών ονύχων διδάσκεται η αυτοδικία. Ποιοι ευθύνονται για τις καταλήψεις των σχολείων.

    ESPRESSO: Ο τρελός GAY έρωτας δύο πρώην δημάρχων. Ροζ σκάνδαλο με υπερκομματικό ζευγάρι ανδρών. Ο ένας ΝΔ, ο άλλος ΠΑΣΟΚ!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναβάλλεται η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια. Το καλοκαίρι το νομοσχέδιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ρυθμίσεις υπέρ συνταξιούχων του Δημοσίου. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: 200.000.000 οικολογικοί πρόσφυγες! Έκθεση-σοκ για το κλίμα ως το 2050.

    Η ΝΙΚΗ: Πολιτικές εκπτώσεις. Συγχωροχάρτι στον Πολύζο από τον... άτεγκτο Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 3 Νοέμβρη. Διεργασίες στο μέτωπο της Παιδείας.

    TRAFFIC NEWS: Χάπια μαϊμού σπέρνουν τον τρόμο στην αγορά. Υπόσχονται "επιδόσεις" προκαλώντας μέχρι και το θάνατο!

    City Press: Ασφαλιστικό: Εκτός ελέγχου το έλλειμμα.

    Metro: Ευκολίες για ρυθμίσεις στα Ταμεία. Δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να αποπληρώνουν σε 96 δόσεις τις οφειλές τους.

    Metropolis: Ποιοι και γιατί συντηρούν τα επεισόδια στα γήπεδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ως 10% πάνω στα δημοτικά τέλη στους δήμους της Μακεδονίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ποιες είναι οι γειτονιές των αλλοδαπών. Κτηματομεσίτες της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν στην "Ε" το νέο χάρτη των επενδύσεων και των αγορών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ιδού η διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σήμερα το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, μετά τις εκλογές.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η Metro υποστηρίζει ότι "ρύθμιση χρεών, με μείωση προστίμων και προσαυξήσεων κατά 80% καθώς και αποπληρωμή του χρέους σε μηνιαίες δόσεις, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης. Το "μίνι Ασφαλιστικό" του υπουργείου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα χρέη των ασφαλισμένων προς όλα τα Ταμεία, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανέργους κοντά στη σύνταξη και διάταξη για εξαγορά έως 150 ενσήμων από όσους δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οκταετή ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ και τα επικουρικά ταμεία, εξόφληση οφειλών στα ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών και Τύπου με εξίσου ευνοϊκούς όρους (έως 80 με 96 δόσεις), εξαγορά μέχρι 150 ημερών ασφάλισης για σύνταξη με 4.500 ένσημα, μειωμένη σύνταξη σε ανέργους, θέσπιση ειδικού επιδόματος - κινήτρου απόδοσης στο ΙΚΑ για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, αλλαγές στις συντάξεις του ταμείου των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και σειρά από άλλες διατάξεις, περιλαμβάνει το λεγόμενο "μίνι ασφαλιστικό" νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σημαντικές αλλαγές για περίπου 500.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους επιφέρει το νέο νομοσχέδιο-"σκούπα" του υπ. Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Η City Press σημειώνει ότι "η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Προσφέρονται ευκολίες πληρωμής σε... 96 δόσεις και μεγάλη μείωση των πρόσθετων τελών. Νέα ευνοϊκή ρύθμιση και για μεγαλοοφειλέτες. Επιβράβευση της εισφοροδιαφυγής και πελατειακές σχέσεις διακρίνουν στην πρωτοβουλία Τσιτουρίδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σε επίπεδα-ρεκόρ η εισφοροδιαφυγή και τα βεβαιωμένα και μη εισπραχθέντα χρέη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "ρύθμιση χρεών στο ΙΚΑ και στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών για 500.000 ασφαλισμένους, ευνοϊκή διάταξη για τη συνταξιοδότηση των μακροχρόνια ανέργων, δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων και σύνταξη σε μητέρα με ανάπηρο παιδί με ποσοστό αναπηρίας 67% αντί 80% που είναι σήμερα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Απασχόλησης "Αναδιάρθρωση των κλάδων Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) και ρύθμιση άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "ευνοϊκές ρυθμίσεις για περισσότερους από 500.000 ασφαλισμένους και εργοδότες περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο δίδεται το "πράσινο φως" για να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις χρεών προς τα ταμεία, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να υπαχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31-12-2006".

    [03] Έρευνα

    Η Traffic News τονίζει ότι "επιμόρφωση σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ψυχολογίας εφήβου και γενικότερα ανθρώπινων σχέσεων και κλίματος στην τάξη επιζητούν εκπαιδευτικοί σε διαπολιτισμικά σχολεία, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος "Ένταξη παιδιών παλιννοστούντων και αλλοδαπών στο σχολείο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

    [04] Αμίαντος

    Η Espresso επισημαίνει ότι "αύξηση των παθήσεων που σχετίζονται με τον αμίαντο προβλέπουν για τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας οι επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα. Ανησυχία, αλλά και πανικό προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον αμίαντο. Σύμφωνα με τη μελέτη, 500.000 άνθρωποι θα πεθάνουν στην ΕΕ μέχρι το 2030 από ασθένειες που προκαλεί ο αμίαντος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αλαβάνος".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "στη χώρα μας 150.000 εργαζόμενοι έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο λόγω της επαφής τους με τον αμίαντο, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 θα προκληθούν 500.000 θάνατοι από καρκίνους που συνδέονται με τον αμίαντο. Την επείγουσα ανάγκη για την ασφαλή διαδικασία απομάκρυνσης των προϊόντων αμιάντου από τα κτίρια και τον έλεγχο των αποβλήτων επισήμαναν χθες οι ομιλητές στο συνέδριο που διοργάνωσαν και το ΤΕΕ και η ΓΣΕΕ".

    [05] Συνταξιούχοι

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "όλα τα κονδύλια, τα οποία ενισχύουν το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων έτσι όπως προβλέπουν οι σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των συνταξιούχων του Δημοσίου του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2007". Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, ερωτηθείς σχετικά με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "πιο εύκολη γίνεται η ζωή των συνταξιούχων από το 2007. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, "όλα τα κονδύλια, τα οποία ενισχύουν το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων έτσι όπως προβλέπουν οι σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των συνταξιούχων του Δημοσίου στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, έχουν προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2007".

    [06] Διπλοθεσία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι " μαχαίρι στις διπλοθεσίες και αυστηρούς περιορισμούς στον τρόπο ανάθεσης και άσκησης των καθηκόντων των διορισμένων συμβούλων σε γραφεία υπουργών, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς κρατικού ενδιαφέροντος χρηματοπιστωτικούς και ενεργειακούς Ομίλους, θέτει με προσωπική του απόφαση ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους υπουργούς του να περικόψουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις "εξωλογιστικές" τους δαπάνες".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ουσιαστικές αλλαγές με τη δημιουργία "ομάδων κρούσεων" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος του, μετά και τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος είναι να πορευτεί "με όλους μαζί". Εφόσον όμως δεν υπάρξει τέτοιου είδους διάθεση από την πλευρά της άτυπης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά με όσους τον ακολουθήσουν".

    [08] Καραμανλής

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "η εικόνα του ...άτεγκτου Κώστα Καραμανλή, που φτιάχτηκε κυρίως μέσα από άνευ σοβαρού λόγου αποπομπές στελεχών της ΝΔ, καταρρέει μετά και το ...συγχωροχάρτι που έδωσε στο βουλευτή Πιερίας Ευάγγελο Πολύζο. Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο Κ. Καραμανλής γνωστοποίησε την επανένταξη του βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, επιβραβεύοντας, τυπικά, τη στάση που τήρησε μετά την απομάκρυνσή του, πέρυσι τον Σεπτέμβριο".

    [09] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα εάν αληθεύει το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ Υπουργού Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλου και του Δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ρουσόπουλος, διαψεύδοντας το περιεχόμενο το οποίο δημοσιοποίησε μέσω της εφημερίδας "πρώτο θέμα" ο Τριανταφυλλόπουλος".

    [10] Παιδεία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το μόνο που δεν είδαμε ακόμη να γίνεται στον τόπο μας είναι καταλήψεις σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δηλαδή να ξεσηκωθούν τα νήπια και τα βρέφη, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, να θέσουν σειρά αιτημάτων και αν αυτά δεν ικανοποιηθούν να προβούν στα καταλήψεις των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Όλα τα άλλα τα είδαμε".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "για τον ερχόμενο Ιούνιο, ενδεχομένως και μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους, μεταθέτει η κυβέρνηση την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, αναβάλλοντας εκ νέου την εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια. Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να αποκλιμακωθεί πλήρως η ένταση στο χώρο της Παιδείας και να αποκατασταθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "βδομάδα διεργασιών, αλλά και κινητοποιήσεων που συνεχίζονται , για την Παιδεία η τρέχουσα, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινωνικής συνείδησης να οργιάζουν, προκειμένου να δημιουργήσουν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις "κοινωνικού αυτοματισμού", να στρέψουν, δηλαδή, μερίδα γονιών ενάντια στα ίδια τα παιδιά τους, να αδυνατίσουν το αγωνιστικό μέτωπο προκειμένου να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση".

    [11] Γήπεδα

    H Metropolis γράφει ότι "η βία στα γήπεδα είναι φαινόμενο δεκαετιών. Στο εξωτερικό, τα επεισόδια έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια. Στην Ελλάδα όχι. Το ερώτημα που γεννιέται είναι απλό: Ποιοι δημιουργούν, συντηρούν και επωφελούνται από αυτήν την κατάσταση;".

    [12] Διορισμοί

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "νέο Σώμα Δημοσιονομικών Ελεγκτών δημιουργεί η κυβέρνηση, διεμβολίζοντας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην εποπτεία των δαπανών του δημόσιου τομέα. Μάλιστα, η στελέχωσή του θα γίνει, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, με την αμφιλεγόμενη μέθοδο των προφορικών συνεντεύξεων, η οποία διευκολύνει την προώθηση "ημετέρων".

    [13] Περιβάλλον

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η υπερθέρμανση του πλανήτη, που λιώνει τους παγετώνες, μπορεί να επιφέρει διεθνή οικονομική καταστροφή ισοδύναμη με το "κραχ" του 1929 και τους δυο παγκοσμίους πολέμους του 20ού αιώνα, μαζί! Επιστημονική έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης αποκαλύπτει την οικολογική βόμβα που βρίσκεται πίσω από τη βιτρίνα της ευημερίας του δυτικού κόσμου. Και ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προειδοποιεί δραματικά: "Ας αναλάβουμε δράση, τώρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στα πρόθυρα περιβαλλοντικής και οικονομικής κατάρρευσης ο πλανήτης εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Έκθεση για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης επισημαίνει εφιαλτικές προοπτικές και προτείνει τη διάθεση του 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ για να αποσοβηθεί το κακό. Η Ελλάδα στις πρώτες 5 χώρες του κόσμου που αδιαφορούν και δεν παίρνουν μέτρα για περιορισμό των εκπομπών αερίων".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "κλιματική "βόμβα" απειλεί με χρεοκοπία τον πλανήτη. Διακόσια εκατομμύρια πρόσφυγες και 5,5 τρισ. ευρώ είναι το τρομακτικό κόστος από την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 October 2006 - 21:01:19 UTC