Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Εκλογές
  • [04] Υπόθεση Αλεξ
  • [05] Δημοσκοπήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2006

    Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών με την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, οι διεργασίες ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών σε όσες νομαρχίες και δήμους δεν συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι το απαιτούμενο ποσοστό εκλογής τους και η σημερινή τριμερής συνάντηση της υπουργού Παιδείας με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξεκάθαρη η νίκη της ΝΔ. 28 γαλάζιες Νομαρχίες από τον πρώτο γύρο και υπολογίζουν 3-4 από τον δεύτερο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Νέα εντολή σε ΝΔ και Καραμανλή. Ο λαός με την ψήφο του στηρίζει τις επιλογές της Κυβέρνησης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μετράει κέρδη η ΝΔ 28 Νομαρχίες. Πρώτη και ήρεμη δύναμη η κυβερνητική παράταξη.

    Η ΑΥΓΗ: Ενισχυμένο το αριστερό ριζοσπαστικό ρεύμα αυτοδιοίκησης. Άνοδος της επιρροής του ΣΥΝ σε 37 νομούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δημοσκοπήσεις και οι απώλειες στις νομαρχίες. Μετά την Κάπα Research και η GPO εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ψήφος ανοχής με διπλό μήνυμα. Τι σχεδιάζουν οι κκ Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών προσφέρονται για πολλές ερμηνείες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα Δυναμική. Εκλογές και δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Διάβημα με αποχή, λευκά και άκυρα. Οι τοπικές κοινωνίες αμφισβητούν τα κομματικά χρίσματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με αγωνία τα κόμματα περιμένουν τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής γιατί προχθές... Οι μισοί ψήφισαν και οι άλλοι αψήφησαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυρίαρχη δύναμη η ΝΔ. Στόχος στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής οι τριάντα και πλέον νομαρχίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανεβαίνει ο πήχυς για τη ΝΔ. Στις 31 νομαρχίες ο στόχος της ερχόμενης Κυριακής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα συν και πλην. Οι "νικητές" και ο ρόλος του 42%. Πίνακες με όλα τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου και αναλύσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Κατήφεια στο ΠΑΣΟΚ. Η τρίτη εκλογική ήττα υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου.

    ESPRESSO: "Το φίμωτρο θα... κάνει καλό στην Άντζελα". Ο Νεκτάριος Σφυράκης (που ήταν ένα φεγγάρι μαζί της) ξεσπαθώνει.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ισχυρή η κυβέρνηση Καραμανλή. Για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θεατές στο ίδιο σκηνικό. Αμυχές για τη ΝΔ, μια από τα ίδια για το ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: 2.878 ψήφοι έκριναν 6 νομαρχίες! Στα ίσα η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    Η ΝΙΚΗ: Αντίστροφη μέτρηση. Προς βουλευτικές εκλογές με νέο πολιτικό σκηνικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής: Δίνουμε αγωνιστικό "παρών" στο β' γύρο των εκλογών και στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

    TRAFFIC NEWS: Θρίλερ με την εξαφάνιση γιου γνωστού επιχειρηματία. Μάρτυρας-κλειδί έστειλε φωτογραφίες του, 3 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση του 32χρονου Γ. Χατζή.

    City Press: Δημοτικές, νομαρχιακές εκλογές: Τα κόμματα την επόμενη ημέρα.

    Metro: Το πιο κρίσιμο ραντεβού. Νέο μήνυμα της κυβέρνησης λίγο πριν από τη συνάντηση Γιαννάκου-εκπαιδευτικών.

    Metropolis: Η επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών. Πώς αλλάζει ο χάρτης της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μετά την τελική καταμέτρηση των αποτελεσμάτων της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι σταυροί στη Βόρεια Ελλάδα. Ποιοι προηγούνται και ποιοι εκλέγονται σε Θεσσαλονίκη, δήμους, νομαρχίες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Το μήνυμα ελήφθη..." Ισχυροί οι αντίπαλοι του Β. Παπαγεωργόπουλου στο δήμο - Αδύναμοι οι αντίπαλοι του Π. Ψωμιάδη στη νομαρχία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μονομαχία στον Λευκό Πύργο. Τι σχεδιάζουν Β. Παπαγεωργόπουλος και Χρ. Αράπογλου ενόψει του β' γύρου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Πρώτος την πρώτη Κυριακή, κυρίαρχος τη δεύτερη.

    [02] Παιδεία

    Η metro γράφει ότι " έκκληση στους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα σχολεία απηύθυνε χθες με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η σημερινή, κρίσιμη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στις 2 μετά το μεσημέρι".

    [03] Εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις λαμβάνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους από την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων παρέμεινε ιδιαίτερα ευνοϊκός για την κυβέρνηση και αντιστοίχως δυσοίωνος για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν κατόρθωσε να αντλήσει τα αναμενόμενα πολιτικά και κομματικά οφέλη. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "με ένα εκλογικό αποτέλεσμα που της δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξει με στοιχεία την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό η κυβέρνηση Καραμανλή ξεκινά το δύσκολο χειμώνα του 2007, ο οποίος κατά κοινή ομολογία θα είναι ένας προεκλογικός χειμώνας, όποτε και αν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο σε αριθμό νομαρχιών ή δήμων αλλά και σε επίπεδο εθνικού ποσοστού. Και είναι πολύ χαρακτηριστικό το ότι η αναγωγή σε εθνικό ποσοστό των ψήφων που συγκέντρωναν οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ στις νομαρχίες είναι το ίδιο ακριβώς που δίνουν οι δημοσκοπήσεις με κάλπη που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στις δύο "κάλπες" είναι ταυτόσημη, της τάξης του 2,8% με 3%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι Β«κυρίαρχη δύναμη και επαναβεβαίωση της πολιτικής ηγεμονίας της ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία ο α' γύρος των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Το κυβερνών κόμμα στοχεύει τώρα να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη και να ξεπεράσει το όριο των "30" νομαρχιώνΒ».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι Β«ξεκάθαρη νίκη πέτυχε η Ν.Δ. στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, αφού οι επιλογές της έτυχαν της θετικής ανταπόκρισης των πολιτών σε όλη τη χώρα διατηρώντας το μπλε στον χάρτη. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως η Ν.Δ. βγαίνει ενισχυμένη από την εκλογική αυτή διαδικασία και ότι οι πολίτες στηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση. Αν κάποιος θέλει να βγάλει ένα πολιτικό μήνυμα από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση αυτό προκύπτει από την πρώτη Κυριακή, που δίνει στη Ν.Δ. 28 νομαρχίεςΒ».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ο χάρτης στα μπλε, οι προσπάθειες για τις μεταρρυθμίσεις στο φουλ, ο Καραμανλής απόλυτος και αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος συνεχίζει την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, όχι μόνον άτρωτος από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα σοβαρά ενισχυμένος. "Ο φαύλος κύκλος - πρώτα θυσίες, μετά παροχές και μετά πάλι θυσίες - πρέπει να σπάσει και θα σπάσει οριστικά, Η στρατηγική μας οδηγεί με σιγουριά τη χώρα έξω από την κρίση που κληροδότησε το παρελθόν". Το μήνυμα του πρωθυπουργού την Κυριακή το βράδυ ήταν απόλυτα σαφές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι απώλειες νομαρχιών, αλλά και το σύνολο των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με μία διαφορά της τάξεως του 1,9 έως 2,4%. Εκνευρισμένος στην κυριολεξία ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο των συνεργατών του αναζητούν εναγωνίως λύσεις ικανές να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο των εξελίξεων".

    Η CITY PRESS τονίζει ότι Β«τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εμφανίστηκαν κατ΄αρχάς ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς στις πρώτες προσεγγίσεις τους δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τα υψηλά ποσοστά που οι υποψήφιοί τους έλαβαν σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδοΒ».

    Σύμφωνα με τη METROPOLIS Β«από τις 31 πρωτεύουσες νομών, η Ν.Δ. κέρδισε με δικούς της υποψήφιους δημάρχους τις 13. Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε 9 δημάρχους σε πρωτεύουσες νομών. Επίσης, αναδείχθηκαν τέσσερις δήμαρχοι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη Ν.Δ. και τέσσερις δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό. Συνολικά, από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών εξελέγησαν 787 δήμαρχοι, ενώ επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 247 δήμουςΒ».

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι Β«το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ. Υπό την ηγεσία του κ. Γ. Παπανδρέου υπέστη την τρίτη κατά σειράν εκλογική ήττα. Την πρώτη στις βουλευτικές εκλογές, την δεύτερη στις ευρωεκλογές και την τρίτη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Δεν αποκλείεται λοιπόν, η τρίτη αυτή ήττα του κ. Παπανδρέου να προκαλέση αναταράξεις στο κόμμα τους και να τεθή ακόμη και ζήτημα ηγεσίαςΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι Β«απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής, της στρατηγικής της υπευθυνότητας του Κώστα Καραμανλή και, κυρίως, ηχηρή προτροπή για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσκολότερη φάση της θητείας της, οι κινητοποιήσεις δημιουργούν αρνητικό κλίμα, η σκανδαλολογία πλήττει την πολιτική αντιπαράθεση και η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης δίνει τα ρέστα της, χωρίς να διστάζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης της δεδηλωμένης της κυβέρνησης στην κοινωνίαΒ».

    H Espresso γράφει ότι "το ισοζύγιο-επίσημα τουλάχιστον είναι θετικό τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Παρασκηνιακά όμως στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει προβληματισμός, που θα αποκτήσει...σάρκα και οστά το βράδυ της επόμενης Κυριακής".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "το υπόγειο ρεύμα δυσπιστίας, που εκφράστηκε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μέσω της εκρηκτικής ανόδου της αποχής σε ορισμένες περιοχές, αλλά και μέσω της σημαντικής αύξησης των άκυρων και των λευκών ψηφοδελτίων, ταλαιπωρεί από προχθές τα ξημερώματα τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Τον προβληματισμό επιτείνουν, μάλιστα, τα πολλά "κρούσματα" διάρρηξης των κομματικών γραμμών και η επιβράβευση υποψηφίων με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, νεωτερική εικόνα ή προσωπικό εκτόπισμα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "βρίθουν μηνύματα οι δημοτικές και νομαρχιακές κάλπες της περασμένης Κυριακής, όμως ανατροπή δεν έφεραν. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε φθορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχασε δυνάμεις στα βενιζελικά και παπανδρεϊκά προπύργια της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, αλλά τα ποσοστά της στην υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικώς στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία μοιάζουν αδιάσπαστα. Το ΠαΣοΚ από την πλευρά του αποκομίζει κέρδη, μα δεν είναι αρκετά. Μ΄αυτή τη διπλής ανάγνωσης εκλογική επίδοση, οι κκ Καραμανλής και Παπανδρέου φαίνεται ότι ανανέωσαν την περίοδο ανοχής που και οι δύο είχαν εξασφαλίσει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "κρατάμε γερά". Αυτό εκτιμούν το Μαξίμου και η Ρηγίλλης την επόμενη μέρα των εκλογών, που δεν θα έχει εκπλήξεις αφού ο Καραμανλής δεν αισθάνεται καμιά καυτή ανάσα πίσω του. Υπολογίζει μια διαφορά 2,7 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ και αν κάνει κάποια κίνηση θα είναι στο μέτωπο των δασκάλων και, πάντως, δεν θα αφορά τα οικονομικά τους αιτήματα (πχ μείωση δόσεων), αλλά κάποιο θεσμικό θέμα, το οποίο τους ενδιαφέρει πολύ και αναζητείται".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "χωρίς σημαντικές εκπλήξεις κύλησε η πρώτη ημέρα των εκλογών. Το περιβόητο "μήνυμα της κάλπης" δεν φαίνεται να επηρεάζει δραστικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, εφόσον η Νέα Δημοκρατία, αν και με κάποιες απώλειες, καταφέρνει να διατηρήσει το μπλε χρώμα στον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εν γένει τα ποσοστά του, αποκομίζοντας ωφέλη μόνο σε λίγες περιπτώσεις, όπως η υπερνομαρχία και ο Δήμος Πειραιώς. Ικανοποίηση εξάλλου υπάρχει και στον ΣΥΝ για το ποσοστό του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατάφερε να δώσει στο κόμμα του διψήφιο ποσοστό (10,6%)".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "η πατέντα του 42% και 2.878 ψηφοδέλτια σε έξι νομούς της χώρας δίνουν τη δυνατότητα στη ΝΔ να κερδίζει τις εντυπώσεις στο μέτωπο των νομαρχιακών εκλογών. Οι έξι νομοί που κρίθηκαν στο νήμα έδωσαν ουσιαστικά το αριθμητικό προβάδισμα στη ΝΔ στη μάχη των νομαρχιών, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σηματοδοτήσει μια οδυνηρή ήττα για την κυβερνητική παράταξη. Πρόκειται για τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, τη Χαλκιδική, την Ημαθία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, από τις οποίες οι πέντε πρώτες νομαρχίες κατέληξαν στη ΝΔ ύστερα από ένα εκλογικό θρίλερ, ενώ η Λευκάδα θα κριθεί στον β' γύρο αν και για μόλις 85 ψηφοδέλτια θα είχε ήδη περάσει στο ΠΑΣΟΚ, που άγγιξε το 42%".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "ένα νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται στη χώρα μετά το αποτέλεσμα της α' Κυριακής των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, το οποίο επισφραγίζει το τέλος της περιόδου πολιτικής υπεροχής της ΝΔ. Οι πολύ σημαντικές επιτυχίες που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμες περιφέρειες αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τους πολιτικούς συσχετισμούς και ενισχύουν την αίσθηση ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δίνουν πλέον μάχη στήθος με στήθος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που κάνει η ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι περικλείει σημαντική δυναμική η σαφής άνοδος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σε πολλές άλλες νομαρχίες, σε δήμους όπως στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις. Ως αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εκλεγμένων νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "το εντυπωσιακό ποσοστό της Ανοιχτής Πόλης στην Αθήνα με τον Αλ. Τσίπρα και τα ανεβασμένα ποσοστά σε δήμους και νομαρχίες προκαλούν ικανοποίηση και αισιοδοξία στον ΣΥΝ, ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων μαχών της ερχόμενης Κυριακής του β' γύρου. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση εντυπωσιασμού, αποκρύπτοντας ό,τι "δεν βολεύει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " ανησυχία προκαλεί στα κόμματα το μεγάλο ποσοστό αποχής, που καταγράφηκε σε αυτές τις εκλογές, η οποία ερμηνεύεται ως έκφραση δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση. Στην Αθήνα η αποχή έφτασε το 40%, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας ξεπέρασε το 50%. Αποχή - ρεκόρ καταγράφεται σε ορισμένες νομαρχίες και πρωτεύουσες νομών της χώρας".

    [04] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News γράφει ότι "νέος κύκλος ανακρίσεων ξεκινάει για τους πέντε ανηλίκους στη Βέροια, μετά από εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί η παραβατικότητα των πέντε παιδιών, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν τόσο από τις ομολογίες τους όσο και από τη δημοσιογραφική έρευνα".

    [05] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από 2 έως 4 μονάδες καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χθες. Για το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του, Γιώργο Παπανδρέου, οι δύο δημοσκοπήσεις είναι δυσάρεστες, αφού από τη μία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν περνάει μπροστά, αλλά κρίνεται εξαιρετικά αρνητικά από το 65% των πολιτών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 October 2006 - 21:12:20 UTC