Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/9/2006
  • [02] Κυβέρνηση
  • [03] Παιδεραστία
  • [04] Συμβασιούχοι
  • [05] Οικονομική επιθεώρηση
  • [06] ΚΚΕ-Ερώτηση στη Βουλή για διαφθορά
  • [07] Περιβάλλον
  • [08] Γαλακτοβιομηχανίες
  • [09] Ιδιαίτερα μαθήματα
  • [10] Δηλώσεις Τζουμάκα-Αντιδράσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/9/2006

    Η μονιμοποίηση συμβασιούχων, η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι καταγγελίες παραγωγών κατά γαλακτοβιομηχανιών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Όργιο οικογενειοκρατίας στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Αρχίζουν τα αποκαλυπτήρια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Παίρνουν το κεφάλι του Τζουμάκα. Ταραχή στη Χαρ. Τρικούπη μετά τις βολές κατά Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπατζανάκια, αδέλφια και εξαδέλφια διπλοθεσίτες. Το ΠΑΣΟΚικό βασίλειο του βολέματος των "ημετέρων".

    Η ΑΥΓΗ: ΙΧ: Απαραίτητο για την... ταλαιπωρία μας! Περιβάλλον και πεζοί τα θύματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξηλώνουν την οικονομική επιθεώρηση. Στο μικροσκόπιο το "πόθεν έσχες" των υπαλλήλων, επανέλεγχος των μεγάλων υποθέσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ακυβέρνητη πολιτεία... Παραιτήσεις τριών υπουργών ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κατηγορούν τον Τσιτουρίδη για όσα... έκαναν οι ίδιοι. Απύθμενη υποκρισία από το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Η... φόδρα γράφει Σιούφας. "Κουστούμι" στα μέτρα του η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βούτυρο στο ψωμί πολιτικών από το γάλα του καρτέλ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κραδασμοί στα κόμματα. Από τη "βόμβα" Τζουμάκα για βουλευτές-υπαλλήλους των γαλακτοκομικών εταιρειών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μόνιμοι 32.924 συμβασιούχοι. Το ΑΣΕΠ δικαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης για τις προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καμπάνες και για Σιούφα. ΠΑΣΟΚ: Έκανε παραμάγαζο την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΕΣΤΙΑ: Διασύρονται ολόκληροι κλάδοι. Τα περί "καρτέλ" στην γαλακτοβιομηχανία.

    ESPRESSO: Ησαϊας χωρίς... ρύζι. Αγρίεψε η Εκκλησία με τα Μυστήρια: Θα απαγορεύσει και την αργοπορία της νύφης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι παραγωγοί γάλακτος καταγγέλλουν. Εναρμονισμένη συμπίεση τιμών αγοράς. Ερευνάται διόγκωση τιμών πώλησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκβιάζουν οι γαλακτοβιομηχανίες. Επικαλούνται την ύπαρξη "μυστικής συμφωνίας τιμής".

    ΤΑ ΝΕΑ: Πληρωμές STOP για 300.000 συμβασιούχους. Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Η ΝΙΚΗ: Κράτα με να σε κρατώ. Πολιτική συνενοχή Μαξίμου-Τσιτουρίδη.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Το δίλημμα του Καραμανλή: παραίτηση Τσιτουρίδη ή κτύπημα των καρτέλ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γιγαντώνει μονοπώλια και διαφθορά. Λερναία Ύδρα τα σκάνδαλα αν δεν ανατραπεί η αιτία.

    TRAFFIC NEWS: Ποιους ψάχνει η Interpol για υποθέσεις παιδοφιλίας. Χριστίνα Αντωνοπούλου: "Από το 2005 υπήρχαν υποψίες στη Βέροια".

    City Press: Παρηγορηθείτε... συμβαίνουν και αλλού.

    Metro: Καταιγίδα φημών και σεναρίων. Αναμένονται νέες καταγγελίες εναντίον κυβερνητικών στελεχών για φαινόμενα διαφθοράς.

    Metropolis: Φροντιστές καταγγέλλουν καθηγητές για "ιδιαίτερα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3 αλλαγές στα ολοήμερα. Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πνίγουν" τη Θεσσαλονίκη οι ατμοσφαιρικοί ρύποι. Πάνω από το 60% των επικίνδυνων σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα προέρχεται από τα αυτοκίνητα που κατακλύζουν την πόλη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μέγα πρόβλημα η παιδική πορνογραφία. Πρόβλημα η ειρήνη, πρόβλημα ο πόλεμος.

    [02] Κυβέρνηση

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "επώδυνο μεν, μοιάζει αναγκαίο δε, να παραιτηθεί ο υπουργός Απασχόλησης προκειμένου να βγει από τα δύσκολα η κυβέρνηση και ο φίλος του, Κ. Καραμανλής. Έστω και αν αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπήκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Τον κατηγορεί με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι έχει μετατρέψει την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε "παραμάγαζο" του υπουργικού του γραφείου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί "ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, ασφυκτικού ελέγχου και αδιαφανούς λειτουργίας, μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ". Επίσης, τον κατηγορεί ότι έχει πολιτική ευθύνη για την επιλογή Αδαμόπουλου, γιατί "προσελήφθη με φωτογραφική προκήρυξη". Την περασμένη Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την παραίτηση και του κ. Σιούφα και του κ. Τσιτουρίδη".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "σε "παραμάγαζό" του μετέτρεψε την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με ρουσφετολογικές προσλήψεις και τοποθετήσεις "γαλάζιων" στελεχών σε νευραλγικές διευθύνσεις της, παρεμβαίνοντας έτσι στο έργο και τη λειτουργία της. Το αποτέλεσμα είναι η αρμόδια αρχή να έχει χάσει την ανεξαρτησία της, να μην ελέγχει την αγορά εντοπίζοντας τα καρτέλ και να ανθίζουν στους κόλπους της "Πανάγοι" και "αδάμαντες".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "η κυβέρνηση αντί έργου παράγει σκάνδαλα, ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις, οι υπουργοί ασχολούνται με τους κουμπάρους τους. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ακυβέρνητη πολιτεία. Χθες το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τις παραιτήσεις τριών υπουργών καταγγέλλοντας μία σειρά παρεμβάσεων στον τρόπο λειτουργίας και στην οργάνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι υπουργοί είναι οι κκ Δ. Σιούφας, Ι. Παπαθανασίου και Σ. Τσιτουρίδης".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "την ώρα που οι αποκαλύψεις σχετικά με τον υπουργό Απασχόλησης γίνονται πλέον καθημερινό φαινόμενο, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να καλύπτει τον Σάββα Τσιτουρίδη χωρίς ωστόσο να μπορεί να κρύψει και το ίδιο την αμηχανία του μπροστά στη χιονοστιβάδα των εξελίξεων".

    Η Espresso εκτιμά ότι "τα παλαιά πάθη που σχετίζονται με τις σκληρές εσωκομματικές κόντρες και τις προσωπικές στρατηγικές αναζωπυρώθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τα όσα ακολούθησαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τη ΜΕΒΓΑΛ. Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, "αρχηγός" της ομάδας των "λοχαγών", έγινε στόχος φίλιων πυρών, γεγονός που δείχνει ότι οι ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα εύθραυστες".

    Η METRO γράφει ότι "όργιο φημών παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά στέκια, μετά τα κρούσματα διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν αφετηρία πολλά κέντρα, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν νέες καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς, που θα εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη σε επιλήψιμες δραστηριότητες".

    Η City Press προσθέτει ότι "σε φάση πολιτικού παραλογισμού μπαίνουν για μία ακόμη φορά τα δύο κόμματα εξουσίας. Το σκάνδαλο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναδεικνύει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του πολιτικού μας συστήματος και οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση".

    [03] Παιδεραστία

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "με έκθεσή της η Ιντερπόλ είχε ενημερώσει από το 2005 τις αστυνομικές Αρχές της Βέροιας για κίνδυνο παιδοφιλίας στη Βέροια, κάτι που σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας Χριστίνα Αντωνοπούλου, έπρεπε να αποτελέσει και τον "οδηγό" των αστυνομικών Αρχών στις έρευνες για την υπόθεση του 11χρονου Αλεξ. Πριν από ένα χρόνο σχεδόν στη Βέροια εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα μας κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, το οποίο διοχέτευε υλικό μέσω Ιντερνετ".

    [04] Συμβασιούχοι

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "με απόφαση - βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απαγορεύεται η πληρωμή 300.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο που δεν καλύπτονται από το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επισημοποίησε τη μονιμοποίηση μόνο 32.924 συμβασιούχων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "με διαφανείς και ταχείες διαδικασίες ολοκληρώθηκε από το ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο και παράλληλα προχωρά η διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης στις προκηρύξεις εκείνες όπου κρίνεται απαραίτητο. Συγκεκριμένα, από τις 72.926 αιτήσεις που στάλθηκαν στο ΑΣΕΠ κρίθηκε ότι οι 32.924 καλύπτουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης (45,93%) και ότι 38.761 δεν τις καλύπτουν (54,07%)".

    [05] Οικονομική επιθεώρηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι Β«στην πλήρη αναδιοργάνωση της Οικονομικής Επιθεώρηση προχωράει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να "θωρακιστεί" ο ελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου από τα φαινόμενα της διαφθοράς και της συναλλαγής. Η Οικονομική Επιθεώρηση θα συσταθεί ουσιαστικά από ...μηδενικής βάσεως ενώ θα θεσμοθετηθούν αυστηρά κριτήρια για τη στελέχωση της υπηρεσίας, προκειμένου να μπει φραγμός στα φαινόμενα διαφθοράςΒ».

    [06] ΚΚΕ-Ερώτηση στη Βουλή για διαφθορά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι Β«επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο των τροφίμων. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της, που αποτελεί συνέχεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, γιγαντώνει τα μονοπώλια και τη διαφθορά, νομιμοποιεί την κλοπή και εκμετάλλευση των αγροτών και όλων τα λαϊκών στρωμάτων, ανοίγει την ψαλίδα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτήΒ».

    [07] Περιβάλλον

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι Β«η κυβέρνηση, αλλά και οι μεγάλοι δήμοι και νομαρχίες,λάμπουν δια της απουσίας τους σήμερα, πανευρωπαϊκή μέρα για "πόλεις χωρίς ΙΧ". Ο επετειακός εορτασμός εξαντλείται σε δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και με συναυλία το βράδυ στο Θησείο. Και πώς αλλιώς να γινόταν; Τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ΙΧ στο λεκανοπέδιοΒ».

    [08] Γαλακτοβιομηχανίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«οι γαλακτοβιομηχανίες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά το καρτέλ υπάρχει, είναι εδώ και μας εκβιάζει, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων της χώρας χθες, σε συνέντευξη Τύπου. Οι εκπρόσωποι των αγροτών επικαλέστηκαν στα στοιχεία που παρέδωσαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τον Ιούνιο, τα οποία -όπως ισχυρίζονται- αποδεικνύουν ότι υπάρχει συμφωνία των γαλακτοβιομηχανιών για τις τιμές που πληρώνουν στους παραγωγούςΒ».

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι Β«τη μυστική συμφωνία "τιμής" μεταξύ των γαλακτοβιομηχανιών που εξαναγκάζει τους γαλακτοπαραγωγούς να δέχονται τις εξοντωτικές -για αυτούς και την βιωσιμότητα των μονάδων τους- τιμές, κατήγγειλαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη. "Η μέση τιμής αγοράς γάλακτος από τον παραγωγό που διαμορφώνεται περίπου στα 0,33 ευρώ ανά λίτρο είναι εξοντωτική, όταν το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε 0,36 ευρώ το λίτρο", επισήμανε το μέλος της Επιτροπής, Γιώργος ΚεφαλάςΒ».

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι Β«φαντασθείτε να μην υπάρχη καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος και όλα αυτά που μεταδίδονται να είναι προϊόν δημοσιογραφικής υπερβολής. Αραγε αναλογίζεσθε τί ζημιά θα έχουν προκαλέσει χωρίς λόγο οι τηλεοπτικοί εισαγγελείς της χώρας μας, σε έναν κλάδο που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων;Β».

    [09] Ιδιαίτερα μαθήματα

    Η METROPOLIS υποστηρίζει ότι Β«ο "κύβος" για την έναρξη και επίσημα ενός ακήρυχτου πολέμου οικονομικών συμφερόντων, με πεδίο τη γνώση και τη μάθηση, ερρίφθη! Για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί φροντιστές κατήγγειλαν ονομαστικά 10 καθηγητές του Δημοσίου που παρέδιδαν ιδιαίτερα μαθήματα με το αζημίωτοΒ».

    [10] Δηλώσεις Τζουμάκα-Αντιδράσεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ Β«κραδασμοί στα θεμέλια των κομμάτων από τις καταγγελίες του κ. Στέφανου Τζουμάκα για το "καρτέλ" της αγοράς του γάλακτος. Καταγγελίες που ήδη έχουν δημιουργήσει παρενέργειες, ενώ ο κ. Τζουμάκας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα δήλωσε από το κόμμα του. Ειδικότερα, ο κ. Τζουμάκας κατήγγειλε ότι το "καρτέλ" της αγοράς του γάλακτος υπήρχε και επί πρωθυπουργίας Σημίτη, όταν ο ίδιος ο κ. Τζουμάκας ήταν υπουργός ΓεωργίαςΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι Β«αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος έκανε λόγο για βουλευτές "υπαλλήλους" των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, αλλά και άλλων εταιρειών. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Τζουμάκα προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος με επιστολή του ζητά από την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη να παρέμβει, προκειμένου να διευκρινιστούν οι καταγγελίεςΒ».

    Η ΑΝΩ-ΚΑΤΩ τονίζει ότι Β«κίτρινη κάρτα έδειξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον βουλευτή Σ. Τζουμάκα, ο οποίος υποστήριξε, σε δηλώσεις του, πως υπάρχουν "καρτέλ" που εκλέγουν βουλευτές και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν και εντός Βουλής. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Ν. Αθανασάκη, που προηγουμένως είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, που έγινε λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη και την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση "θέλω ενιαία φωνή σε κρίσιμα ζητήματα και όταν δίνονται μάχες"Β».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 September 2006 - 21:13:17 UTC