Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 22/8/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Χαλκιδική
  • [04] Καύσωνας
  • [05] Πούτιν
  • [06] Εκπαιδευτικοί
  • [07] Παιδεία
  • [08] Ασφαλιστικά Ταμεία
  • [09] Κώστας Σημίτης
  • [10] ΟΕΚ
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Μέση Ανατολή
  • [13] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] Επιδότηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 22/8/2006

    Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα και η ανησυχία που υπάρχει για μπλακ άουτ, η πύρινη λαίλαπα στη Χαλκιδική, η επίσκεψη Πούτιν το Σεπτέμβριο στην Αθήνα και η διενέργεια διαγωνισμού για προσλήψεις 6.888 εκπαιδευτικών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις χρεών από όλα τα Ταμεία. Συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πατάει γερά η κυβέρνηση και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Ο Ρουσόπουλος δίνει το στίγμα της νέας περιόδου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνά δάνεια με επιτόκιο μόνο 4%. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ανακοίνωσε το σχετικό πρόγραμμα.

    Η ΑΥΓΗ: Κολοβό ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Υπονομεύεται ο ειρηνευτικός ρόλος της Ελλάδας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έρχεται ο Πούτιν στην Αθήνα για μπίζνες και... όπλα. Ο Ρώσος πρόεδρος απαιτεί το 51% από τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου και συμμετοχή στα εξοπλιστικά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Πούτιν στην Αθήνα για μπίζνες με το πετρέλαιο. Έρχεται στις 4 Σεπτεμβρίου μαζί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε ποιες πόλεις κληρώνονται 2.300 νέες κατοικίες. ΟΕΚ: Ανακοινώθηκε το νέο στεγαστικό πρόγραμμα.

    ΕΘΝΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για 3.266 προσλήψεις, ενώ προκηρύσσονται άμεσα 7 διαγωνισμοί με 9.082 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λίβανο - Ισραήλ και Ιορδανία επισκέπτεται η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Σ.Α. από τη χώρα μας και... η Ντόρα στο τρίγωνο... των Βερμούδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξαφνικά θέμα Σημίτη προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ από τρεις πρώην υπουργούς. Ύμνοι από στελέχη - βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από Γιακουμάτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Ειδικό ένθετο 20 σελίδων για όσους αναζητούν εργασία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νύχτα πύρινου τρόμου. Χαλκιδική: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    ΕΣΤΙΑ: Αδίστακτοι διαστρεβλωτές. Το ΠΑΣΟΚ διαστρέφει τώρα την επιστολή Σημίτη.

    ESPRESSO: Πού έχουν τον Αλεξ. Αυλαία στην πρώτη πράξη του θρίλερ. Η ανάκριση "ακουμπάει" και τη μαφία παιδεραστών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καύσωνας και ανησυχία για "μπλακ άουτ". Αναξιόπιστο το σύστημα της ΔΕΗ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καύσωνας 9.700 Μέγα Βατ. Σε επιφυλακή έως την πτώση της θερμοκρασίας. Ένας 89χρονος νεκρός, σε σοβαρή κατάσταση η 78χρονη σύζυγός του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εφιάλτης στη Χαλκιδική. Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες.

    Η ΝΙΚΗ: "Καίγεται" η κυβέρνηση. Καθηλωμένα τα Πυροσβεστικά - Μαίνονται οι φωτιές. Αγωνία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε κρίσιμη φάση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της περιοχής.

    TRAFFIC NEWS: Φορέας AIDS σπέρνει τον τρόμο στην κοσμική Αθήνα. Έχασαν τον ύπνο τους οι επώνυμοι πελάτες του κολ γκέρλ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική. Παραδόθηκε στις φλόγες η Κασσάνδρα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Πύρινη κόλαση στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Κάηκαν εξοχικές κατοικίες και αυτοκίνητα ενώ κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Μπους "πρόδωσε" τον Μπλερ για πρώτη φορά.

    [03] Χαλκιδική

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "νεκρούς από τον πανικό, καμένες περιουσίες και στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη Χαλκιδική. Η κρατική μηχανή αποδείχθηκε όμως για άλλη μια φορά γυμνή, καθώς τα ελάχιστα διαθέσιμα πυροσβεστικά αεροσκάφη επενέβησαν όταν ήταν πλέον πολύ αργά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σε πύρινη κόλαση τυλίχτηκε και χθες το απόγευμα η χερσόνησος της Κασσάνδρας, καθώς η φωτιά κατέκαιγε χιλιάδες στρέμματα όλη νύχτα. Δύο νεκροί, τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, πάνω από 100 καμένα σπίτια και ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα ήταν ο τραγικός απολογισμός ως τις πρώτες πρωινές ώρες".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "ελλιπής αποδείχθηκε η προετοιμασία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του καύσωνα . Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Όμως το πιο σοβαρό πρόβλημα προέκυψε από τις πολλές πυρκαγιές που άναψαν σε διάφορα σημεία της χώρας και εκεί η κυβέρνηση "κάηκε". Η πιο επικίνδυνη και καταστροφική εκδηλώθηκε στη Χαλκιδική".

    [04] Καύσωνας

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε εφιάλτη του συστήματος ηλεκτροδότησης τη χώρας εξελίσσεται ο καύσωνας, καθώς θέτει σε δοκιμασία την αξιοπιστία του και αναδεικνύει χρόνια προβλήματα επάρκειας. Ο εφιάλτης του "μπλακ άουτ" αν και ανομολόγητος επισήμως, ξυπνάει κάθε θέρος , τις ώρες αιχμής, επειδή απουσίαζε για δεκαετίες ο μακροχρόνιος σχεδιασμός. Το σύστημα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αν και σοβαρά ενισχυμένο από το 2004 και μετά, παραμένει οριακό και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον επισφαλή παράγοντα των εισαγωγών ρεύματος. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται με ρυθμό 4,5% ετησίως διογκώνοντας τα προβλήματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " αφόρητη ήταν η ατμόσφαιρα χθες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 42 βαθμούς κελσίου. Σε επιφυλακή ήταν όλες οι νομαρχίες κα οι Δήμοι όπως και τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Από τις υψηλές θερμοκρασίες, πέθανε ένας ηλικιωμένος, ενώ η γυναίκα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με θερμοπληξία. Από την χθεσινή ημέρα, δεν έλειψαν και οι διακοπές της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της Αττικής καθώς σημειώθηκε ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος".

    [05] Πούτιν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι " στην Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη του "στρατάρχη της Μόσχας" στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις μέρες πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη συμπρωτεύουσα για τη ΔΕΘ. Αναμφίβολα, ο ερχομός του κ. Πούτιν στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Μόσχας. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι σχέσεις των δύο χωρών σε διπλωματικό, εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη σύναψη της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η ξαφνική και ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αναζωπυρώνει τα σενάρια για τον πετρελαϊκό αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Τον κ. Πούτιν θα συνοδεύει και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ. Θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση υπάρχει έντονο παρασκήνιο, με φόντο τις πιέσεις των ΗΠΑ".

    [06] Εκπαιδευτικοί

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 6.888 εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην προκήρυξη αναφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους δασκάλους και καθηγητές που είναι η 29η Σεπτεμβρίου, ενώ ο γραπτός διαγωνισμός αναμένεται για τον Δεκέμβριο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη διενέργεια του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, για το διορισμό 6.888 δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών, δημοσιεύει ο "Ε.Τ." στο ειδικό ένθετο. Τρέχουν, εξάλλου, οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 4.765 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο, ενώ εγκρίθηκε νέο πακέτο 21.250 θέσεων".

    [07] Παιδεία

    Η TRAFFIC γράφει ότι Β«στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου θα ανακοινωθούν από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέα Καραμάνο, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κινηθούν φέτος από -350 έως +1.500 μόρια. Οι φροντιστές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που συνθέτουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής φανερώνουν ότι φέτος η κίνησή τους δεν θα έχει ενιαία εικόνα. Διαφορετικές θα είναι οι κατευθύνσεις τους, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο, ενώ και για το ίδιο επιστημονικό πεδίο σε άλλα τμήματα θα μειωθούν οι βάσεις και σε άλλα θα αυξηθούνΒ».

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι Β«Στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου θα ανακοινωθούν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Ανδρέα Καραμάνο οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Χρειάστηκε να προηγηθεί το αλαλούμ της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε κύκλοι του υπουργείου άφηναν να διαρρεύσει ότι η ανακοίνωση μετατίθεται από τις 23 του μήνα για μετά τις 28, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν προβλέψει σωστά τον παραπάνω χρόνο επεξεργασίας των αποτελεσμάτων που απαιτούσε το φετινό σύστημα εισαγωγής με το διπλό κριτήριο (γενικός βαθμός πρόσβασης και μόρια).

    [08] Ασφαλιστικά Ταμεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι Β«πράσινο φως για την κατάθεση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, με το οποίο προβλέπεται ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και επέκταση στους ελεύθερους επαγγελματίες της διάταξης για εξαγορά ενσήμων, ανάβει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κώστα ΚαραμανλήΒ».

    [09] Κώστας Σημίτης

    ΤΟ ΘΕΜΑ εκτιμά ότι Β«θέμα Σημίτη έχει ενσκήψει ξαφνικά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς διάφορα στελέχη του Κινήματος μίλησαν χθες για τον μελλοντικό ρόλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΚινήματοςΒ».

    [10] ΟΕΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«επιτάχυνση του προγράμματος κατασκευής εργατικών κατοικιών στα αστικά κέντρα της χώρας, κλήρωση 1.700 κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έναρξη των εργασιών για την κατασκευή 600 νέων κατοικιών στην περιφέρεια ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης για τους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)Β».

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι Β«όπως θέλουν, τα λένε οι προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποκάλυψη -από την εφημερίδα "Το Παρόν"- της επιστολής που είχε αποστείλει το 2002 προς τους υπουργούς του ο κ. Σημίτης για το θέμα των διαδηλώσεων, δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενό της, που προφανώς δεν τους βολεύει. Και προσπαθούν να αποκρύψουν ότι ο τότε Πρωθυπουργός ζητούσε ακριβώς περιορισμό των πορειών, όπως ζητεί τώρα ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Β. ΠολύδωραςΒ».

    [12] Μέση Ανατολή

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι Β«συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες με αμείωτη ένταση η ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, σε σαθρά επιχειρήματα, βάζοντας σε νέα κρίσιμη φάση τις εξελίξεις και την κατάσταση στην περιοχή, αποδεικνύοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο τον άδικο και επικίνδυνο χαρακτήρα του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΒ».

    [13] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι Β«η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Λίβανο είναι εκτός των προθέσεων της ελληνικής πλευράς, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας για την περιοδεία της κ. Μπακογιάννη σε Λίβανο, Ισραήλ, Ιορδανία και Κύπρο. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται σε μια συνεισφορά μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, μιας εξειδικευμένης μονάδας βατραχανθρώπων, καθώς και ενός ορισμένου αριθμού στελεχών για την εύρυθμη λειτουργία της στρατιωτικής διοίκησηςΒ».

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι Β«Λευκωσία, Βηρυτός, Τελ Αβίβ, Αμμάν, αλλά όχι Δαμασκός, αποτελούν τους σταθμούς της περιοδείας που αρχίζει σήμερα η Ντ. Μπακογιάννη εν όψει της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, "Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για μια επίσκεψη στη Δαμασκό" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών προβάλλοντας ως πρώτιστο μέλημα της Αθήνας τη διατήρηση της εκεχειρίας". Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μ. Μορατίνος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη ΔαμασκόΒ».

    [14] Κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ Β«η κυβέρνηση είναι σε καλή πορεία και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Πρόσθεσε, δε, ότι, όπως δείχνουν όλα τα οικονομικά αποτελέσματα, η πορεία είναι θετική, γεγονός που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ΈλληνεςΒ».

    [15] Επιδότηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι Β«"ανάσα" για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις δίνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο περικόπτεται κατά 4 μονάδες (4%), δηλαδή περίπου 50%, το επιτόκιο δανεισμού των προαναφερόμενων επιχειρήσεων και από το οποίο θα έχουν συνολικά όφελος 20 εκατομμύρια ευρώΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 August 2006 - 21:02:06 UTC