Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2006
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μείωση φόρων
  • [04] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Επίδομα θέρμανσης
  • [07] Ανακοίνωση βάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [08] Καραμανλής-Εκλογές
  • [09] Καραμανλής-ΔΕΘ
  • [10] Υπόθεση Αλεξ
  • [11] ΚΚΕ-Λίβανος-Ειρηνευτική δύναμη
  • [12] Αθήνα-Διαδηλώσεις
  • [13] Καύσωνας
  • [14] Σύμβουλοι-Μισθοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2006

    Οι φοροελαφρύνσεις και οι απλουστεύσεις στα φορολογικά στοιχεία, το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, οι θέσεις της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης και οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους. Με αύξηση του αφορολογήτου ορίου και σταδιακή μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φορό-ανάσα για φυσικά πρόσωπα. Νομοσχέδιο προβλέπει ελαφρύνσεις 1,25 δις. ευρώ σε 3 χρόνια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στην τσέπη των Ελλήνων 1,25 δις. ευρώ. Τον Οκτώβριο στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Η ΑΥΓΗ: Ανάλγητο "όχι" για το επίδομα θέρμανσης. Κυβερνητική αδιαφορία για τους φτωχότερους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 500 δις λιγότεροι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους. Σε τροχιά υλοποίησης η φορολογική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Και πολιτικός καύσων (για ακρίβειες, θέρμανση και πορείες). Ξαφνική έξαψη στην κομματική αντιπαράθεση παρά τα "μπάνια του λαού" .

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 28.138 θέσεις στο δημόσιο τομέα. Νέες εγκριτικές αποφάσεις από τη διυπουργική επιτροπή.

    ΕΘΝΟΣ: Καψώνι με τις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Βγαίνουν - δεν βγαίνουν την Τετάρτη, την Πέμπτη ή τη μεθεπόμενη Δευτέρα...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έτοιμος να συνεργαστεί με όλους και για όλα τα θέματα, γύρισε από τις διακοπές του ο Κ. Καραμανλής. Δε Θέλει να πάει με υποσχέσεις και άδεια...χέρια!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γενναίες φοροελαφρύνσεις προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τον Οκτώβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λιγότεροι φόροι για όλους. Αναλυτικοί πίνακες με τα οφέλη για μισθωτούς - συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παροχές υπόσχεται η κυβέρνηση για 2007-2009 αλλά...Δούναι 1,25 και λαβείν 2,1 δις. ευρώ.

    ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμια πρωτεύουσα των διαδηλώσεων. Πουθενά αλλού δεν επικρατεί το δικό μας καθεστώς ασυδοσίας.

    ESPRESSO: Παγίδες στα παιδιά με videoμηνύματα. Κυκλώματα παιδοφίλων "ψαρεύουν" μέσω των κινητών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντί παροχών, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. Φοροαπαλλαγές ύψους 1,25 δις. ευρώ ή ψηφοθηρικές ενισχύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καυτό τριήμερο. Σε κλοιό καύσωνα η χώρα. Οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την Αττική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξέχασαν πάλι τους χαμηλόμισθους. Εξαιρούνται από τις φοροελαφρύνσεις. Δεν παίρνουν επίδομα θέρμανσης.

    Η ΝΙΚΗ: Ανακατανομή υπέρ πλουσίων. "Όχι " από την κυβέρνηση για επίδομα θέρμανσης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Οι εκλογές πάνε 2008. Σε αλλαγή πλεύσης οδηγείται ο πρωθυπουργός και μείωση των εντάσεων. Τολμηρά βήματα θα γίνουν τον πρώτο χρόνο μετά την επανεκλογή της ΝΔ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Φαγοπότι με "χρυσά" κουτάλια! Αυτοί είναι οι προκλητικοί "μισθοί" των συμβούλων".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: Κατηγορηματικό όχι σε κάθε εμπλοκή στο Λίβανο.

    TRAFFIC NEWS: "Στα πράσα" το γνωστό μοντέλο με τον επώνυμο επιχειρηματία. Η απατημένη σύζυγος προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συμμαχίες και μαχαιρώματα. Στις δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Φιλί ζωής" από τους τουρίστες στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Ώθηση στην εμπορική κίνηση της πόλης έδωσαν οι ξένοι που παραθέρισαν στη χώρα μας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξεκρέμαστοι" χιλιάδες αγοραστές γης. Ποιες είναι οι 3+1 παγίδες για τους αγοραστές ακινήτων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 5νθήμερο καμίνι. Ο καύσωνας μετά την Ευρώπη έφτασε και στην Ελλάδα.

    [03] Μείωση φόρων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "ανοίγει τα ταμεία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνοντας το "πράσινο φως" για γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις που θα δώσουν ανάσα στις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις, αυξάνοντας το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων. Η θεαματική πορεία της Οικονομίας, με τους περισσότερους δείκτες να βρίσκονται πάνω από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, επιτρέπει πλέον στην κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση των εξαγγελιών της και να "κοιτάξει" σε ορίζοντα τριετίας εκτός από την ευημερία των αριθμών και την ευημερία των ανθρώπων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "συνολικό όφελος της τάξης του 1,25 δις. ευρώ θα προκύψει στην τριετία 2007-2009 για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τις φορολογικές ελαφρύνσεις φυσικών προσώπων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "αναφορικά με το αφορολόγητο, προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στα 12.000 από 11.000 ευρώ σήμερα ενώ ο συντελεστής φορολόγησης θα μειωθεί κλιμακωτά από 30% σήμερα σε 25% το 2007, αρχής γενομένης από το 2007 που θα διαμορφωθεί σε 29% για να πέσει στο 27% το 2008 και να διαμορφωθεί στο 25% το 2009. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ για του χρόνου, σε 400 εκατ. ευρώ για το 2008 και σε 700 εκατ. ευρώ το 2009, ήτοι συνολικά θα ανέλθει σε 1,25 δις. ευρώ στο τέλος της τριετούς μεταρρύθμισης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σημαντική απλοποίηση και ελάφρυνση της φορολογίας των φυσικών προσώπων", δήλωσε μεταξύ άλλων χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά από σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Οι φοροελαφρύνσεις στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων πρόκειται να ισχύσουν σταδιακά την προσεχή τριετία (2007,2008,2009) με σημαντικές μειώσεις φόρων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσια εισοδήματα υψηλότερα των 23.000 ευρώ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο βασικό του σχόλιο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Κατά την άποψή μας, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος έχει πολύ μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική σημασία από οποιαδήποτε έκτακτη παροχή μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ενισχύει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης. Ο δεύτερος είναι ότι είναι πολιτικά δύσκολο να ανατραπεί η μείωση των συντελεστών φορολογίας από την ίδια ή την επόμενη κυβέρνηση, καθώς η αύξηση των φόρων εισοδήματος έχει σοβαρό πολιτικό κόστος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο δικό της σχόλιο προσθέτει μεταξύ άλλων ότι :"η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά συνέπεια, θα πρέπει να είναι υπερήφανη, καθώς αποδεδειγμένα είναι η κυβέρνηση που από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ουδέποτε ακολούθησε φορομπηχτική πολιτική. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ταυτόχρονα με τις μειώσεις των φόρων προχωρεί και στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, με τις προγραμματισμένες γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι , τώρα, η πάταξη της φοροδιαφυγής".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "λιγότερους φόρους κατά 1,25 δις. ευρώ υπόσχεται η κυβέρνηση από το 2007 μέχρι και το 2009 σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και γενικώς στα φυσικά πρόσωπα, ετοιμάζοντας αύξηση του αφορολογήτου ορίου και αλλαγές στη φορολογική κλίμακα. Προηγουμένως, βέβαια, εξασφάλισε την είσπραξη περίπου 2,1 δις. ευρώ - και μάλιστα προκαταβολικά από φέτος και μέχρι το 2009- με τη θερινή φοροεπιδρομή, φέρνοντας αυξήσεις φόρων σε τσιγάρα, κινητά και καύσιμα".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "φορομπόνους στα υψηλά εισοδήματα και ψίχουλα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δίνει η κυβέρνηση, μέσω των αλλαγών που θα γίνουν την επόμενη τριετία στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πρόθεσης για φορολογική ελάφρυνση των υψηλών εισοδημάτων είναι ότι φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα δει το φορολογικό του βάρος να μειώνεται συνολικά την τριετία 2007-2009 κατά 4.600 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο χαμηλόμισθος με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα έχει ελάφρυνση μόλις 150 ευρώ".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "σε νέα μέτρα ανακατανομής υπέρ των πλουσιότερων κοινωνικών ομάδων προχωρά στην ουσία η κυβέρνηση μέσα από τις φοροελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που θα έρθει το φθινόπωρο στη Βουλή".

    [04] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "αναζωπυρώθηκε χθες η πολιτική αντιπαράθεση, μετά τη νέα άρνηση της κυβέρνησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και την εκτίμηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ότι η κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων είναι περιορισμένο φαινόμενο. το ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε κατηγορίες για κοινωνική αναλγησία, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η σύγκρουση με αφορμή την πρόταση για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπου η κυβέρνηση κατηγορείται ότι παρεμβαίνει απροκάλυπτα υπέρ του υποψήφιου δημάρχου κ. Ν. Κακλαμάνη".

    [05] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "πράσινο φως" για την πρόσληψη συνολικά 28.138 ατόμων σε φορείς του δημόσιου τομέα ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Σύμφωνα με τις εγκριτικές αποφάσεις το μεγαλύτερο μερίδιο των προσλήψεων λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς ενεκρίθη πακέτο προσλήψεων για την ενίσχυση των σχολείων αλλά και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την επικείμενη σχολική χρονιά".

    [06] Επίδομα θέρμανσης

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "τέλος στις όποιες ελπίδες των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες έβαλε χθες η κυβέρνηση. Οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Οικονομίας γ. Αλογοσκούφης αρνήθηκαν κατηγορηματικά την ενίσχυση των φτωχότερων οικογενειών, παρά τη μεγάλη αύξηση των τιμών. Τη στάση της κυβέρνησης επέκριναν δριμύτατα τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

    [07] Ανακοίνωση βάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "αλαλούμ με την ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων για τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας, καθώς ουδείς είναι σε θέση να πει πότε θα μάθουν οι χιλιάδες υποψήφιοι σε ποιο τμήμα εισάγονται. Ενώ εδώ και αρκετό διάστημα -έως και προχθές- κύκλοι του υπουργείου διέρρεαν ότι οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ξαφνικά φαίνεται ότι μάλλον η αγωνία των υποψηφίων θα παραταθεί για λίγο ακόμα".

    [08] Καραμανλής-Εκλογές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "κανονικά στο τέλος της τετραετίας θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, ενώ δεν μελετάται κανένα ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως ανέφεραν έγκυρες πληροφορίες, για το Νοέμβριο του 2007. Στην απόφαση αυτή έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πριν από το καλοκαίρι, όταν συνυπολόγισε τόσο τα μηνύματα που έφθαναν για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική όσο και τη σχεδόν... ανύπαρκτη δυναμική που είχε δημιουργήσει ως αντίθετος πόλος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [09] Καραμανλής-ΔΕΘ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "έτοιμος να συνεργαστεί και να αναζητήσει λύσεις σε βασικά θέματα -κυρίως οικονομικά- που ταλανίζουν τον τόπο, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεδομένου ότι μετά το πέρας των διακοπών του, ξεκίνησε τις επαφές με Κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Καραμανλής θέλει μ' αυτόν τον τρόπο να ανέβει τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως από το βήμα της οποίας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανακοινώσει υποσχέσεις".

    Η Espresso προσθέτει ότι "τα ογκώδη συλλαλητήρια με πιθανά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι... μαύρες σημαίες που θα χρησιμοποιήσουν οι διαδηλωτές για να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση ανησυχούν σοβαρά την κυβέρνηση. Το Μαξίμου έχει δώσει εντολές για "αναίμακτη" επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, και αποκλεισμό των διαδηλωτών από τον χώρο όπου θα κινείται ο πρωθυπουργός".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "επιμονή στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανάπτυξη ή διολίσθηση σε παροχές προς άγραν ψήφων στις εκλογές του Οκτωβρίου; Την καταληκτική απάντηση στο δίλημμα θα δώσει δημοσίως ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Κορυφαίοι υπουργοί, όπως οι κ. Γ. Αλογοσκούφης, Δημ. Σιούφας και Πρ. Παυλόπουλος, εισηγούνται να δοθεί σαφής απάντηση "όχι στις παροχές, ναι στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη φορολογική μεταρρύθμιση".

    [10] Υπόθεση Αλεξ

    Η Traffic News σημειώνει ότι "κορυφώνονται εν μέσω καύσωνα μάλιστα, οι "θερμές" όπως αναμένονται εξελίξεις στο θρίλερ της Βέροιας. Το έργο της τακτικής ανάκρισης θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες με τα δύο άτομα, τους ενήλικες που επιθυμούν να καταθέσουν, καθώς όπως ισχυρίζονται έχουν να αποκαλύψουν πολλά. Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο ενήλικες που θα ανοίξουν το νέο κύκλο των καταθέσεων έχουν να δώσουν πληροφορίες αποκαλύπτοντας τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις, αλλά και εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση".

    [11] ΚΚΕ-Λίβανος-Ειρηνευτική δύναμη

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "τις θέσεις του ΚΚΕ εξέθεσε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Β. Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την αντίθεση στη με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, δύναμη κατοχής στο Λίβανο και καταστολής των λαϊκών κινημάτων στη Μέση Ανατολή, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπλακεί. Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Ελλάδας θα συζητηθεί και στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ".

    [12] Αθήνα-Διαδηλώσεις

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "η Αθήνα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των διαδηλώσεων. Το φαινόμενο που παρατηρείται εδώ δεν συμβαίνει σε καμμία άλλη πόλη του κόσμου. Παντού οι διαδηλώσεις γίνονται με κάποιους κανόνες. Στην Αθήνα, ακόμη και πορείες λίγων δεκάδων διαδηλωτών παραλύουν την κυκλοφορία".

    [13] Καύσωνας

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν από τον τετραήμερο καύσωνα που αναμένεται από σήμερα. Με αφορμή το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ενδεχόμενο καύσωνα με τη θερμοκρασία να φθάνει κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς έχει ενημερώσει όλους τους δήμους να βρίσκονται σε επιφυλακή".

    [14] Σύμβουλοι-Μισθοί

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι "η κυβέρνηση δηλώνει ότι η σφιχτή εισοδηματική πολιτική, που φέρνει σε απόγνωση τους έλληνες οφείλεται στην κακή διαχείριση και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επειδή η κατάσταση αυτή συνεχίζεται σε βάρος του δύστυχου έλληνα, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, με νέα στοιχεία για "χρυσούς", "αργυρένιους" και "χάλκινους" συμβούλους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 August 2006 - 20:57:39 UTC