Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Μεσανατολικό
  • [04] Ν/σ "περί αιγιαλού και παραλίας"
  • [05] ΕΥΠ
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Χωματερές
  • [08] Ασφαλιστικά Ταμεία
  • [09] Αλεξ
  • [10] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] Δικαιοσύνη
  • [13] Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που προβλέπει τον καθορισμό του αιγιαλού και ευνοϊκούς όρους για όσους εκμεταλλεύονται εμπορικά ή τουριστικά στις παραλίες, καθώς και η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τον "αρχικοριό" που επικοινωνούσε με τα κινητά-"σκιές", είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέος άνεμος δικαιοσύνης. Ορίστηκε η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Μαχαίρι" στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Κουτρουμάνης προειδοποιεί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.000 νέες ευκαιρίες. Μόνιμο και εποχικό προσωπικό - Αναλυτικοί πίνακες.

    Η ΑΥΓΗ: Φράζουν με νόμο τις παραλίες! Νομοσχέδιο Αλογοσκούφη - Δώρο σε μεγαλοξενοδόχους, εμπόρους, εστιάτορες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ελπίδα για σωστή απονομή δικαιοσύνης η επιλογή Σανιδά στη νευραλγική θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Φόβος και τρόμος έχει καταλάβει από χθες τους νονούς των παραδικαστικών κυκλωμάτων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Να τος ο αρχικοριός! Τι κρύβει το μαγαζί στην Ακτή Μιαούλη. "Το Βήμα" αποκαλύπτει την απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ. Γιατί διέκοψαν την έρευνα για τις υποκλοπές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Χιλιάδες νομιμοποιήσεις με το νέο χωροταξικό. Γ. Σουφλιάς: έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι σχετικές μελέτες.

    ΕΘΝΟΣ: Στο σφυρί αιγιαλός και παραλίες. Νομοσχέδιο-δόλωμα για... αλίευση εσόδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εάν οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" αληθεύουν, το "απόστημα του παραδικαστικού κυκλώματος συνεχίζει να κατατρώει την Δικαιοσύνη" εγείροντας ερωτηματικά όπως... "Παραδικαστική" η υπόθεση του Γρ. Μιχαλόπουλου;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρομάζουν την Αθήνα οι συνέπειες του πολέμου. Ανήσυχος ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπαίνει τάξη σε αιγιαλό - τουρισμό. Δύο νομοσχέδια βάζουν τέλος στις αυθαιρεσίες και τα προβλήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: SOS για γενική ανάφλεξη. Οι Άραβες στα όριά τους, προειδοποιούν Ιράν - Σ. Αραβία.

    ΕΣΤΙΑ: 11 εκλογικές αναμετρήσεις μετά την Μεταπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 18 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία 13 χρόνια.

    ESPRESSO: Δικογραφία με τρύπες για τον Αλεξ. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κουκουλώθηκε άρον-άρον η υπόθεση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάφλεξη πληθωρισμού. Στο 3,8% τον Ιούλιο, λόγω καυσίμων - Φόβοι επιδείνωσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμμετοχή υπό προϋποθέσεις. "Δεν υπάρχει ακόμη σοβαρή πρόταση" για αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Λίβανο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς... Συνεταίρους για Λίβανο ψάχνει η Ράις.

    Η ΝΙΚΗ: Αποστολή υπό όρους. Έλληνες στρατιώτες στην ειρηνευτική δύναμη στη Μέση Ανατολή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ιμπεριαλιστική διάσκεψη στη Ρώμη: Νεοταξιτικά παζάρια για τη "νέα Μέση Ανατολή".

    TRAFFIC NEWS: Τα εξαφανισμένα σκίτσα έδειχναν σεξουαλική κακοποίηση. Ισχυρισμός σοκ από τη μητέρα ενός ανήλικου.

    City Press: Εγκλήματα πολέμου με λόγια ειρήνης. Διπλωματικό πέρασμα της Κοντολίζα Ράις από το Ισραήλ.

    Metro: Υπό προϋποθέσεις η Ελλάδα στην ειρηνευτική δύναμη. Στη Ρώμη η υπουργός Εξωτερικών, όπου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό.

    Metropolis: Παράνομες και επικίνδυνες 2.626 χωματερές στη χώρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μεγάλο κόλπο με επιστροφή ΦΠΑ. Θεσσαλονίκη: κομπίνα 45 δισ. δραχμών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ξέσπασε "πόλεμος" αφισών. Λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές μεταξύ νυν και υποψηφίων δημάρχων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 32 τοξικές βόμβες περιμένουν να εκραγούν, ενώ άλλες 163 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν αντίστοιχο κίνδυνο. Νέα απειλή για τη Θεσσαλονίκη μετά την χωματερή των Ταγαράδων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ηρθε η ώρα... για νέα τάξη πραγμάτων στη Μέση Ανατολή, όπως ανήγγειλε η Κοντολίζα Ράις

    [03] Μεσανατολικό

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "η συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο θα εξαρτηθεί από το ρόλο της δύναμης αυτής, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, χθες. Η κ. Μπακογιάννη μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη στη διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό. Μιλώντας για την κρίση στο Λίβανο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "το θέμα δεν προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση από καμία χώρα και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και για τα παρεπόμενα της κρίσης, μεταξύ των οποίων η αύξηση του ρεύματος των προσφύγων και η ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τρομάζουν οι συνέπειες του ακήρυχτου πολέμου στον Λίβανο, καθώς η διεθνής κοινότητα, στην παρούσα φάση, δεν δείχνει ικανή να σταματήσει τη βία. Μετά το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια τη Δευτέρα, χθες, ήταν η σειρά του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να στείλει σαφές μήνυμα για άμεση κατάπαυση του πυρός στον ακήρυχτο πόλεμο του Λιβάνου επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας κατά τη συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε: "Το θέμα δεν προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού" επισημαίνοντας ότι "θα πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση για τα παρεπόμενα της κρίσης".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "κατ' αρχήν θετικά απαντά η κυβέρνηση στην προοπτική να συμμετάσχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην ενδεχόμενη ανάπτυξη ειρηνευτικού πολυεθνικού σώματος στο νότιο Λίβανο. Επισημαίνει, πάντως, ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το σώμα αυτό. Η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη είπε, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "στη Ρώμη μεταφέρονται σήμερα οι συζητήσεις και τα παζάρια των ιμπεριαλιστών, σχετικά με την παραπέρα προώθηση του γενικότερου σχεδίου της "νέας Μέσης Ανατολής" ενώ το "εκτελεστικό όργανό" τους, η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή, συνεχίζει να σκορπά το θάνατο στο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "μία "νέα Μέση Ανατολή" -στα μέτρα των ΗΠΑ και του Ισραήλ- αξιώνει η κ. Κοντολίζα Ράις στη Διάσκεψη της Ρώμης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "οι φλόγες του πολέμου απειλούν να επεκταθούν σ' όλη τη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν Σαουδική Αραβία και Ιράν, καθώς η ειρήνη σκοντάφτει στην επιδίωξη ΗΠΑ και Βρετανίας να καθυστερήσουν κατά τη διάσκεψη της Ρώμης την κατάπαυση του πυρός που ζητούν Ευρωπαίοι και Άραβες. Το Ισραήλ αναγγέλλει ότι θα παραδώσει στη διεθνή δύναμη τη ζώνη ασφαλείας στον Ν. Λίβανο".

    Η City Press γράφει ότι "διπλωματικό πέρασμα της Κοντολίζα Ράις από το Ισραήλ. Δήλωσε ότι συμπάσχει με τα θύματα του πολέμου και πως έφτασε η ώρα για μία "νέα Μέση Ανατολή". Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Τουρκίας στην "ειρηνευτική δύναμη" που θα αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο. Προς το παρόν τα ισραηλινά στρατεύματα δημιουργούν "ζώνη ασφαλείας".

    Η Metro υποστηρίζει ότι "ο ρόλος και ο σαφής στόχος μίας ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο θα είναι τα κριτήρια για να αποφασίσει η Ελλάδα εάν και με ποιες δυνάμεις θα συμμετάσχει. Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση για τη σύσταση και την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή".

    [04] Ν/σ "περί αιγιαλού και παραλίας"

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση επισπεύδει τη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία εκμεταλλεύσιμων παραθαλάσσιων εκτάσεων, νομιμοποίηση αυθαιρεσιών του παρελθόντος και εκχώρηση των φιλέτων της κρατικής γης για κερδοσκοπική εκμετάλλευση από την ιδιωτική πρωτοβουλία".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "και με τον νόμο δίνουν τις παραλίες στους ξενοδόχους, τους εμπόρους και τους εστιάτορες νομιμοποιώντας τις υφιστάμενες και ανοίγοντας τον δρόμο για νέες αυθαιρεσίες, ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν τεράστιες παραθαλάσσιες ζώνες από την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Με νομοσχέδιο που έδωσε στη δημόσια διαβούλευση χθες το υπουργείο Οικονομίας για την "παραχώρηση της χρήσεως του αιγιαλού και της παραλίας σε ιδιώτες με αντάλλαγμα", η κυβέρνηση, επικαλούμενη εισπρακτικούς λόγους, προσφέρει, δίκην προεκλογικών παροχών, στα ιδιωτικά συμφέροντα τα φιλέτα των παραλιών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "τον μελλοντικό καθορισμό του αιγιαλού αλλά και ευνοϊκούς όρους για όσους εκμεταλλεύονται εμπορικά ή τουριστικά τις παραλίες, προβλέπει το νομοσχέδιο "περί Αιγιαλού και Παραλίας" που έθεσε χθες σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομίας. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι είναι δυνατή, χωρίς δημοπρασία, η παραχώρηση του αιγιαλού σε όσους εκμεταλλεύονται όμορες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις ή "κέντρα αναψυχής", χωρίς να διευκρινίζεται πλήρως η μορφή και η λειτουργία των τελευταίων. Τα ακίνητα ή οικόπεδα, τα οποία θα βρεθούν εντός του αιγιαλού, όπως θα προσδιοριστεί από τις μετρήσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, απαλλοτριώνονται με τίμημα που προσδιορίζεται από το νόμο περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "χρόνια προβλήματα και αυθαιρεσίες στα θέματα τουρισμού και αιγιαλού έρχονται να αντιμετωπίσουν τα δύο σχέδια νόμου των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Οικονομίας. Δίνονται λύσεις σε πολεοδομικά ζητήματα και απλουστεύεται η διαδικασία χορήγησης του ειδικού σήματος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων".

    [05] ΕΥΠ

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "τον "αρχικοριό" που επικοινωνούσε με τα κινητά-"σκιές", την περίοδο της ενεργοποίησης του συστήματος των υποκλοπών, εντόπισε στον Πειραιά η ΕΥΠ. Ο οργανωτής του συστήματος -σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αρνείται να παραδώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- είχε την έδρα του σε κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων της Ακτής Μιαούλη, αλλά η ΕΥΠ δεν προχώρησε στην αποκάλυψή του για να μη θέσει σε κίνδυνο τις έρευνες".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «μόνιμο και εποχικό προσωπικό - αναλυτικοί πίνακες. 7.000 νέες ευκαιρίες: 970 σε υπηρεσίες του Δημοσίου, 585 στην Αγροτική Τράπεζα, 298 σε δήμους, 280 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 269 στον ΟΠΑΔ, 53 στα ΕΛ.ΤΑ., 45 στο ΙΚΑ, 33 στον ΕΦΕΤ, 24 στην ΕΣΥΕ. 3 προγράμματα για 11.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ».

    [07] Χωματερές

    Η METROPOLIS σημειώνει ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, πάνω από 2.500 παράνομες χωματερές λειτουργούν στην Ελλάδα, μολύνοντας υπέδαφος, νερό, ζώα, καλλιέργειες αλλά και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς τις περιοχές που τις φιλοξενούν, την ώρα που οι νόμιμοι ΧΥΤΑ ανέρχονται στους... 39».

    [08] Ασφαλιστικά Ταμεία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι «τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του ασφαλιστικού συστήματος κρούει ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ταμείων. Ο Α. Κουτρουμάνης σε συνέντευξή του στην "Α-Κ" υποστηρίζει ότι εάν συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς η εισφοροδιαφυγή, την επόμενη τετραετία θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι παροχές και θα επηρεαστούν στο μέγιστο μισθοί, συντάξεις και προνόμια στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας».

    [09] Αλεξ

    Η ESPRESSO τονίζει ότι «αποκάλυψη-σοκ δια στόματος Σταύρου Γεωργίου. Ο νέος συνήγορος του μικρού Βορειοηπειρώτη δηλώνει πως τόσο από την επαφή του με το παιδί όσο και από τις μαρτυρίες ενηλίκων το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο Αλεξ δεν έπεσε ποτέ στο ποτάμι της εβραϊκής συνοικίας. Τα πέντε παιδιά τον μετέφεραν ως εκεί και κάποιος ενήλικος τον παρέλαβε και τον πήγε σε άγνωστο σημείο, το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμησή του, δεν θα αποκαλυφθεί εύκολα ή μπορεί να μην εντοπιστεί ποτέ».

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι «ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ, όπως, ο κύκλος των ανακρίσεων θα συνεχιστεί από τη Δικαιοσύνη».

    [10] Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι «ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος προσβλέπει στη Δικαιοσύνη με θρησκευτική κατάνυξη. Επειδή πιστεύει ότι είναι αθώος, δεν ζήτησε την επιείκεια του Γ΄Πενταμελούς Εφετείου, αλλά Δικαιοσύνη. Ζητάει επιείκεια κάποιος που παραδέχεται τις παράνομες πράξεις του. Έτσι, είναι αποφασισμένος να μη σηκώσει ψηλά τα χέρια και να δεχθεί μοιρολατρικά τα γεγονότα. Περιμένει, αυτός και οι συνήγοροί του, την καθαρογραφή της αποφάσεως για να ασκήσει αναίρεση στο ακυρωτικό δικαστήριο, που είναι ο Άρειος Πάγος. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι ανώτατοι δικαστές θα μελετήσουν ενδελεχώς την υπόθεση και με τα στοιχεία που θα τους παρασχεθούν από την υπεράσπιση, θα διατάξουν την επανάληψη της δίκης, από την οποία θα εξέλθει λευκός στην Κοινωνία».

    [11] Αυθαίρετα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι «στη νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαίρετων, που αποτελούν οργανωμένους οικισμούς και καλύπτουν πάγιες στεγαστικές ανάγκες, αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα δεκάδων οικοδομικών συνεταιρισμών σε όλη χώρα, που σήμερα δεν έχουν δικαίωμα να χτίσουν, θα οδηγήσει ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ».

    [12] Δικαιοσύνη

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ «μόνο τυπικού χαρακτήρα, δεν ήταν οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την πλήρωση κενών θέσεων, στη δικαστική ιεραρχία. Ο υπουργός δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας πραγματοποίησε με τις επιλογές του, που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, μια βαθιά τομή θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και με ένα λίαν ευκρινές σήμα προς κάθε κατεύθυνση. Με την επιλογή του Γιώργου Σανιδά, για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά βάση επικυρώθηκε το έργο του τελευταίου, ως εποπτεύοντος την προκαταρκτική εξέταση, για τα παραδικαστικά κυκλώματα».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι «άνεμος ανανέωσης φύσηξε στους κόλπους της Δικαιοσύνης! Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια επιλέχθηκε πρόσωπο από τον εισαγγελικό κλάδο για την θέση του ανώτατου εισαγγελέα της χώρας. Ο Γεώργιος Σανιδάς βρίσκεται από χθες στο "τιμόνι" της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου! Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι εκείνος που έχει "σηκώσει" το βάρος της μεγάλης έρευνας για την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης. Μιας έρευνας που αφορούσε συναδέλφους του και μάλιστα ομόβαθμούς του παραγγέλνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους».

    [13] Δημοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι «προχθές εορτάσθηκε η 32α επέτειος από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεδομένου δε ότι πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, όπως εκφράζεται με τις εκλογές, έχει ενδιαφέρον η αναδρομή στις 11 συνολικώς βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στην Ελλάδα μετά την Μεταπολίτευση».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 July 2006 - 20:14:17 UTC