Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/7/2006
  • [02] Ορφανός - Τροπολογία - FIFA
  • [03] Παιδεία -Σύνοδος Πρυτάνεων
  • [04] Παιδεία- Δήμοι
  • [05] Δηλώσεις Ερντογάν
  • [06] FIR Αθηνών
  • [07] Έλεγχοι - Εφορία
  • [08] Μεσανατολικό
  • [09] Αντισεισμική προστασία
  • [10] Αναπτυξιακός νόμος
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Ανατιμήσεις
  • [13] Αλεξ
  • [14] Προσλήψεις
  • [15] Εκτροπή Αχελώου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/7/2006

    Η τροπολογία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή και εστάλη στη ΦΙΦΑ για να αρθεί η σχετική της απόφαση, τα θέματα Παιδείας με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και το ψήφισμα της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων, ο νέος επενδυτικός νόμος και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ψηφίστηκε από όλη τη Βουλή η τροπολογία Ορφανού. Η FIFA θα ανακαλέσει τώρα την απόφασή της.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επιδότηση έως 60% σε μικρομεσαίους. Γενναία μέτρα με το νέο επενδυτικό νόμο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπάλα είναι και γυρίζει...Προς ανατροπή της απόφασης της ΦΙΦΑ μετά την τροπολογία Ορφανού.

    Η ΑΥΓΗ: Μπούμερανγκ η σύνοδος για τη Γιαννάκου. Οι πρυτάνεις δεν συμφωνούν με το προσχέδιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τόλμησε ο Σουφλιάς. Προχωράει το μεγάλο έργο της εκτροπής του Αχελώου, για το οποίο έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 500.000.000 ευρώ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ορφανό ποδόσφαιρο...Τελικά τον πήρε η μπάλα τον κ. Υφυπουργό. Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χθες στη FIFA. Σε φαρσοκωμωδία μετετράπη η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 7.950 προσλήψεις σε Δημόσιο, οργανισμούς. Όλες οι νέες θέσεις που ενέκρινε η διυπουργική.

    ΕΘΝΟΣ: Τιμωρούν φοιτητές και γονείς. Μετά τις καταλήψεις, κινήσεις για διάσπαση του "μετώπου" στα πανεπιστήμια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εάν δεν πέσει η βάση του δέκα, οι Δήμαρχοι απειλούν με μαζικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο αγορών σε 42 πόλεις γιατί μένουν....χωρίς ΤΕΙ-ΟΝ για τους πελάτες -φοιτητές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έχασε τον έλεγχο ο Γ. Παπανδρέου. Η κλιμακούμενη αμφισβήτηση τον καθιστά αρχηγό υπό προθεσμία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα και σκάφη στο μικροσκόπιο. Έλεγχοι από την εφορία με βάση τη διασταύρωση των στοιχείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αφασία στο Μαξιμου(μ). Απίστευτη ποδοσφαιρική κωμωδία με ευθύνη και Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Θρασύτατες δηλώσεις Ερντογάν. Ποιος ευθύνεται για την "απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων.

    ESPRESSO: "Είδα τον Αλεξ και θέλουν να μου κλείσουν το στόμα". Νέα στοιχεία - έκπληξη από την κατάθεση του μάρτυρα-κλειδί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ομολογούν βαθύτατη κρίση στα ΑΕΙ οι πρυτάνεις. Καραμανλής: Παιδεία χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέα ρήξη Γιαννάκου με τους πρυτάνεις...οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι. Δεν...πρυτάνευσε η λογική στην ανώτατη εκπαίδευση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρα σύννεφα από καύσιμα, επιτόκια, τιμές. Δύσκολες μέρες στην οικονομία.

    Η ΝΙΚΗ: Βγαίνει κόκκινη κάρτα. Βαρύ κλίμα για τον Ορφανό στο Μαξίμου. Ταπεινωτική υποχώρηση μετά το διασυρμό.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 : Απέραντο φρενοκομείο. Λύση την τελευταία ώρα με τεράστιες απώλειες. Ελληνικό ποδόσφαιρο: τα τίναξαν όλα στον αέρα.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Άγκυρα στο Αιγαίο για ...όλους. Η καυτή ατζέντα Μπους- Καραμανλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ κλιμακώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις.

    TRAFFIC NEWS: Σκάνδαλο με το "εξώγαμο" παιδί πολιτικού. Μια απίστευτη ιστορία από τις δικαστικές αίθουσες. Ο "απατημένος" σύζυγος αμφισβητεί το τεστ DNA και επιμένει: "Δεν είναι δικό μου".

    City Press: Πετρέλαιο, ΕΦΚ πυροδοτούν την ακρίβεια.

    Metro: "Έσπασε " το μέτωπο στα ΑΕΙ. Κοινωνική συνεννόηση ζητά ο πρωθυπουργός.

    Metropolis: Καθυστερούν οι μελέτες για τη σεισμική προστασία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βάζουν λουκέτο 42 πόλεις για τα ΤΕΙ. "Θύελλα" σε βάρος της Μ. Γιαννάκου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στη FIFA πετά τώρα το μπαλάκι ο Γ. Ορφανός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνα φυτοφάρμακα γέμισαν τη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες.

    [02] Ορφανός - Τροπολογία - FIFA

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Γιώργος Ορφανός και η οποία ψηφίστηκε χθες στη Βουλή προβλέπει ότι τα αγωνιστικά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ και τα οικονομικά στην Πολιτεία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "η έξοδος από την κρίση, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς οργανώσεις, είναι πλέον γεγονός . Ο Γιώργος Ορφανός κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία, με την οποία η ΕΠΟ διατηρεί την αυτονομία της βάσει του καταστατικού της και των κανονισμών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, έστω κι αν είναι αντίθετη της αθλητικής νομοθεσίας. Η προφορική ετυμηγορία ήταν ότι αίρεται η απόφαση για την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει ότι η Λάρισα θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Ιντερτότο την επόμενη Κυριακή".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 προσθέτει ότι "την τελευταία στιγμή και με την ποινή του αποκλεισμού να μετράει 24ωρα, φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα σωθεί από την πιο μεγάλη ήττα. Η υπαναχώρηση του Γιώργου Ορφανού, έπειτα από προτροπή - εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, έσωσε την παρτίδα με μεγάλες όμως απώλειες. Μένει βεβαίως να πει την τελευταία της κουβέντα και η FIFA δια του αρχηγού Γ. Μπλάτερ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "έχασε την μπάλα η κυβέρνηση. Η εγκληματική καθυστέρηση του Γ. Ορφανού να καταθέσει στη Βουλή όσα είχε συμφωνήσει με τη FIFA από τις 29 Μαΐου και η τραγική αδυναμία του Κ. Καραμανλή ν΄αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, οδήγησαν τη χώρα σε τριήμερο διεθνή διασυρμό! Τελικά , η σωτήρια διάταξη κατατέθηκε μέσω...Ζυρίχης, το ελληνικό ποδόσφαιρο γλιτώνει και το ΠΑΣΟΚ ζητεί το κεφάλι του Ορφανού, ενώ ρίχνει την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό. Αιχμές και από Μεϊμαράκη".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "άτακτη υποχώρηση από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανό, ο οποίος αναγκάστηκε χθες να στείλει στη FIFA και να καταθέσει στη Βουλή την επίμαχη διάταξη που καθιστά την ΕΠΟ αφεντικό των ποδοσφαιρικών θεμάτων. Κατόπιν τούτου (φαίνεται ότι) οδεύουμε προς άρση της "κόκκινης κάρτας" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έξαλλοι κατά του υφυπουργού οι νεοδημοκράτες βουλευτές, ενώ για...καραγκιοζιλίκια μιλάει το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού επιχειρεί να χρεώσει εξ ολοκλήρου στο Μέγαρο Μαξίμου την ταπεινωτική υπαναχώρηση της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων της FIFA, μετά το διεθνές ρεζιλίκι που υπέστη η χώρα μας και τον αιωρούμενο κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις".

    [03] Παιδεία -Σύνοδος Πρυτάνεων

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "μήνυμα ανησυχητικό και φωνή αγωνίας εξέπεμψαν χθες οι πρυτάνεις για τις πολυεπίπεδες εξελίξεις στην Παιδεία, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι "το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο διέρχεται ενδεχομένως τη σημαντικότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, που αντανακλά συγχρόνως και την ευρύτερη κρίση της κοινωνίας". Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής σε τελετή βράβευσης μαθητών, τόνισε χθες ότι η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση, που απαιτεί πολιτική χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, και επανέλαβε: "Στόχος μας, η ενίσχυση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες".

    H Espresso προσθέτει ότι "τέντωσαν αλλά δεν έσπασαν το σκοινί της αντιπαράθεσης με το υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις, που δηλώνουν ότι θεωρούν "βάση διαλόγου" το προσχέδιο που έχει καταθέσει η κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η Σύνοδος στο Καστρί ήταν επεισοδιακή, καθώς υπήρξαν διαφωνίες και αντεγκλήσεις".

    Σύμφωνα με τη metro "στη συνεδρίαση των πρυτάνεων δεν προσήλθαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Μπαμπινιώτης και ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Στ. Παπαστάμου, ενώ αποχώρησε ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρεόπουλος, καταγγέλλοντας ότι το κλίμα στη σύνοδο, τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και τις διεκδικήσεις τους, ήταν εντελώς αρνητικό. Η πλειονότητα των πρυτάνεων δήλωσε ότι το προσχέδιο του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν τους καλύπτει, καθώς δεν απαντά στα αιτήματα που έχουν διατυπώσει προς το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για διάλογο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μέσα σε κλίμα έντασης, αλλά και με ηχηρές απουσίες, διεξήχθη χθες η Σύνοδος πρυτάνεων, οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι στις προτάσεις της υπουργού Παιδείας, την οποία καλύπτει πλήρως η κυβέρνηση. Στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία σχολιάζοντας τη στάση των πρυτάνεων-και ειδικά την πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Μπαμπινιώτη για διάλογο από μηδενική βάση και όχι επί του προσχεδίου της κυβέρνησης - είπε ότι προκαλεί σύγχυση".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "κατέρρευσε παταγωδώς η προσπάθεια της υπουργού Παιδείας να αποσπάσει την έγκριση της συνόδου των πρυτάνεων για το "προσχέδιό" της για τα πανεπιστήμια. Φανερά απογοητευμένη η κ. Γιαννάκου επέρριψε εμμέσως ευθύνες στους πρυτάνεις λέγοντας ότι "έχουν δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "οι απεργίες και οι καταλήψεις στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν γίνει αιτία τώρα να ξεσπάσει "εμφύλιος" στους κόλπους πανεπιστημιακών κυρίως τμημάτων, αλλά και σε ΤΕΙ, που όπως φαίνεται θα αποβεί σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι καλούνται να "πληρώσουν" το κόστος των κινητοποιήσεων. Ο εμφύλιος μέσα στα ιδρύματα αφορά την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου, καθώς ορισμένοι καθηγητές εμφανίζονται ανένδοτοι και δεν δέχονται παράταση του εξαμήνου αλλά ούτε και διπλή εξεταστική στον Σεπτέμβριο".

    [04] Παιδεία- Δήμοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "ρολά κατεβάζουν καταστήματα, τράπεζες και δημαρχεία σε 42 πόλεις που φιλοξενούν ΑΕΙ και ΤΕΙ με απόφαση της ΚΕΔΚΕ αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο επαπαπειλούμενο "λουκέτο" ΤΕΙ της περιφέρειας, λόγω των κενών θέσεων, απόρροια της βάσης του "10". Η παραπάνω απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας".

    [05] Δηλώσεις Ερντογάν

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "σε νέες θρασύτατες δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν θα όφειλε να γνωρίζη ότι υπαίτιοι για την "απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι, οι οποίοι εισέβαλαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974".

    [06] FIR Αθηνών

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι «και μπορεί μεν οι πιλότοι μας κυριολεκτικά να είναι "ζωντανοί ήρωες" που με αυτοθυσία κρατάνε αλώβητα τα σύνορά μας, δεν φαίνεται να κάνουν όμως το ίδιο οι... καρεκλοκένταυροι. Οι "γραφιάδες". Σύμφωνα με το έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) το οποίο υπογράφει στις 23 Ιουνίου 2006 ο διευθυντής Α' Κλάδου υποπτέραρχος Βασίλης Τζιναέτης με αποδέκτες τα υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών, το ΓΕΕΘΑ και το ΑΤΑ, διατίθεται στα αμερικανικά αεροπλάνα του Αεροπλανοφόρου Wo Jima που βρίσκεται βόρεια της Κρήτης και μέσα στο FIR Αθηνών η άδεια να πετάνε ανεξέλεγκτα στην Κρήτη και το Αιγαίο, χωρίς το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) να μπορεί νόμιμα να τα αναγνωρίζει και να τα αναχαιτίζει εάν αυτό απαιτηθεί».

    [07] Έλεγχοι - Εφορία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι «στο στόχαστρο της εφορίας θα μπουν τους προσεχείς μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και κάτοχοι σκαφών αναψυχής που φέρονται να έχουν αποκρύψει εισοδήματα, όπως προέκυψε από διασταυρώσεις στοιχείων τις οποίες είχε διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από το 1995 μέχρι το 2004! Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας δίδει προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου 2007 να ολοκληρώσουν τους ελέγχους των στοιχείων που είχαν προκύψει από τις διασταυρώσεις».

    [08] Μεσανατολικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι «την αντίθεσή τους στο νέο έγκλημα των Ισραηλινών, που γίνεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, με συνένοχη και την ελληνική κυβέρνηση, διατράνωσαν xτες οι κομμουνιστές της Αθήνας με διαδήλωση στην αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία. Επόμενος σταθμός του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος η "νυχτερινή διαμαρτυρία", που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη 11 του Ιούλη στις 9 το βράδυ, μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Στην ίδια διαδήλωση καλεί και η ΕΕΔΥΕ.

    [09] Αντισεισμική προστασία

    H METROPOLIS σημειώνει ότι «επτά χρόνια μετά το σεισμό της Πάρνηθας, ελάχιστες μικροζωνικές μελέτες έχουν διενεργηθεί, ακόμη λιγότερα δημόσια κτίρια έχουν ελεγχθεί, ενώ οι εντάξεις στα σχέδια προχωρούν χωρίς τη σύνταξη των εν λόγω απαραίτητων μελετών».

    [10] Αναπτυξιακός νόμος

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ «προτεραιότητα στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δίνει η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Όπως δήλωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Σιούφας, επιδοτήσεις από 30% έως 60% για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2007».

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι «δεν ελέγχει τίποτα στο ΠΑΣΟΚ, πλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η κλιμακούμενη αμφισβήτηση από ολοένα και περισσότερα στελέχη του Κινήματος τον καθιστά "αρχηγό προθεσμίας", αφού δεν φαίνεται να μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα επ' ωφελεία του κόμματός του. Η εσωκομματική αντιπολίτευση οργανώνεται και φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να παρέμβει».

    [12] Ανατιμήσεις

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι «μαύρα σύννεφα για τα ελληνικά νοικοκυριά φέρνει η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που προκαλεί ντόμινο ανατιμήσεων στην αγορά και άνοδο του πληθωρισμού, καθώς και η νέα άνοδος των επιτοκίων που αναμένεται τον Αύγουστο. Με το πετρέλαιο να κινείται σταθερά πάνω από τα 74 δολάρια, οι προβλέψεις μιλούν ακόμη και για 80 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του χρόνου, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν σηματοδοτούν βαρύ χειμώνα για τους καταναλωτές εξαιτίας της νέας ανόδου όχι μόνο στην τιμή της βενζίνης αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης».

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι «στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, από 3,1% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η μικρή επιβάρυνση προέρχεται από αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια των πλοίων, καθώς και στις πατάτες, ενώ σημαντική μείωση κατέγραψαν οι τιμές των νωπών λαχανικών και φρούτων. Ωστόσο ο Γ.γ. της ΕΣΥΕ Μ. Κοντοπυράκης προέβλεψε ότι τον Ιούλιο ο δείκτης του πληθωρισμού θα κινηθεί ανοδικά και θα διαμορφωθεί στο 3,4%, εξαιτίας των επιπτώσεων από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου».

    [13] Αλεξ

    Η TRAFFIC γράφει ότι «με μία σιωπηλή διαμαρτυρία, κατά την ίδια, κραυγή όμως για το πανελλήνιο η Νατέλα αποφάσισε να παρακαλέσει για άλλη μια φορά, όσους γνωρίζουν να μιλήσουν. Επιστρατεύοντας όσο κουράγιο της έχει απομείνει, αλλά και την αξιοπρέπεια, με την οποία έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής το φρικτό αυτό χτύπημα της μοίρας, μαζί με το σύζυγό της, Δημήτρη, αναζητεί στους δρόμους της Βέροιας, το μοναχοπαίδι της, τον Αλεξ».

    [14] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι «πακέτο 7.950 προσλήψεων ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις νέες εγκριτικές αποφάσεις τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις λαμβάνουν οι δήμοι και οι κοινότητες της χώρας, οι νομαρχίες, ενώ προσλήψεις αναμένεται να διενεργηθούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, τον Οίκο του Ναύτου, τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στους σταθμούς διοδίων της χώρας».

    [15] Εκτροπή Αχελώου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι «το γνώριμο από άλλες καταστάσεις και σε κάθε περίπτωση ιδιότυπο κράμα που συνθέτουν η άγνοια, ο τοπικισμός, οι εμμονές και ίσως ανομολόγητα συμφέροντα, τινάζουν έως τώρα στον αέρα ένα έργο ζωτικής σημασίας για την διψασμένη Θεσσαλία. Ο λόγος για την εκτροπή του Αχελώου προς τον Θεσσαλικό κάμπο, ένα έργο το οποίο μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ χθες παρουσίασε δύο τροπολογίες, η μία από τις οποίες έχει εφαρμογή και για άλλα υδρολογικά έργα, με τις οποίες επιχειρεί να ξεπεράσει το σκόπελο του ΣτΕ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του και να ξεμπλοκάρει το έργο έτσι ώστε σε 3-3,5 χρόνια, οι πρώτες ποσότητες νερού από τον Αχελώο θα εισρεύσουν στην Θεσσαλία».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 July 2006 - 19:12:44 UTC