Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Παιδεία
  • [04] Γ' ΚΠΣ
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] Πανελλήνιες εξετάσεις
  • [07] Πρώην Αττικής
  • [08] Ολυμπιακές Αερογραμμές
  • [09] Κυπριακό
  • [10] ΕΡΤ
  • [11] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [12] Ελληνοτουρκικά
  • [13] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [14] Κ. Λαλιώτης
  • [15] Κώστας Καραμανλής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η τύχη 11,3 δις. ευρώ από το Γ΄ΚΠΣ κρίνεται σήμερα, οι προκηρύξεις για 4.158 θέσεις μονίμων και εποχικών, οι πανελλήνιες εξετάσεις και ο φόβος για τα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά, η κάθειρξη 8 ετών στον πρώην Αττικής, καθώς και η κατάσταση στην Παιδεία λίγο πριν ανακοινωθεί από την υπουργό Παιδείας το προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιες οι σημαντικότερες αλλαγές. Με διαφοροποιήσεις από αυτές που προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο το προσχέδιο της Μαριέττας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: ΦλΕΡΤάρουν με το "παρελθόν". Έκοψαν στον αέρα τις δηλώσεις Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανακρίνουν τον Πατριάρχη οι Τούρκοι. Τον κάλεσε εισαγγελέας επειδή λειτούργησε στην Καππαδοκία.

    Η ΑΥΓΗ: Εν μέσω διαδηλώσεων ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα. Την άλλη εβδομάδα σύνοδος υπουργών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 8 χρόνια φυλακή στον... Άγιο Παντελεήμονα για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων. Πανηγυρική δικαίωση της "Α" που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σοκ στην Εκκλησία. Κάθειρξη 8 ετών στον πρώην Αττικής για υπεξαίρεση 66,5 εκατ. δραχμών από τη Μονή Εφραίμ. Η πρώτη καταδίκη Μητροπολίτη για κακούργημα μετά πολλές δεκαετίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Πώς νομιμοποιούνται 200.000 κατοικίες. "Πράσινο φως" μετά το καλοκαίρι.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές με διάταξη κάλπης. Γ. Παπανδρέου: Ηγετική ομάδα με νέους ρόλους και εκλογική λογική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε στους Τούρκους να συμμορφωθούν, γιατί δεν είναι "πουτσαρά μπουλούκι" η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επιστροφή Λαλιώτη. Με ενωτική για το ΠΑΣΟΚ ομιλία-προάγγελο στο Ζάππειο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 4.158 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα άκρα λίγο πριν το γενικευμένο συλλαλητήριο με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Γιαννάκου επιμένουσα: Διάλογος πάνω στο προσχέδιο του νόμου. Πανεπιστημιακοί και φοιτητές: Η υπουργός βιάζει την έννοια του διαλόγου.

    ΕΣΤΙΑ: Οι θέσεις Παπανδρέου για τα Πανεπιστήμια όπως διατυπώθηκαν από το βήμα της Βουλής στις 8 Νοεμβρίου 2004.

    ESPRESSO: Απίστευτη ροζ ιστορία με 2 βουλευτές. Το στέλεχος του γραφείου και η άτακτη σύζυγός του. Η εισβολή του απατημένου με αντικλείδι και οι σκηνές απείρου κάλλους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σήμερα κρίνεται η τύχη 11,3 δις. από το Γ' ΚΠΣ. Κοινοτικοί παράγοντες στην Αθήνα - Προσπάθεια διάσωσης πόρων του 2006.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο μήνυμα Καραμανλή προς Άγκυρα. Ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για τη σύνοδο κορυφής.

    ΤΑ ΝΕΑ: 35.000 όμηροι Αρχαίων - Μαθηματικών. Φόβοι για ρεκόρ υποψηφίων εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    Η ΝΙΚΗ: Επιστροφή Λαλιώτη. Συσπείρωση και συστράτευση για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο ίδιο μετερίζι με τα παιδιά που σπουδάζουν. Άπαντες στο πόδι. Εργατικό ταξικό κάλεσμα για την Παιδεία.

    TRAFFIC NEWS: Σκληρό πόκερ με φόντο τα εκατομμύρια του συμβολαίου. Ο "πόλεμος" Μίνωα Κυριακού - Έλλης Στάη. Τι κρύβεται πίσω από τα εξώδικα. Φεύγει από το STAR ο Τέρενς Κουίκ.

    City Press: "Ολυμπιακή" νάρκη στον τουρισμό μας. Ματαιώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία επιβατών.

    METRO: Όλοι μιλούν για νέο σχέδιο. Νευρικότητα στην Άγκυρα, ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία για τη νέα προσπάθεια στο Κυπριακό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ράλι τιμών στα κηπευτικά. Αυξήσεις μέχρι 60% στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ποιοι χάνουν από την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Μητέρες ανηλίκων και νεοπροσληφθέντες τα πρώτα "θύματα" των αλλαγών που σχεδιάζονται στο ασφαλιστικό και θα τεθούν σε ισχύ έως το 2008.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πού θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τρέχουν και δεν φθάνουν για να μη χαθούν 11 δις. ευρώ. "Συναγερμός" τελευταίας στιγμής.

    [03] Παιδεία

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "ενώ την Πέμπτη στα πανεπιστημιακά συλλαλητήρια για τα δημόσια πανεπιστήμια θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ΄όλες τις βαθμίδες και άλλοι εργαζόμενοι (η ΑΔΕΔΥ κάνει απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας), την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται στην Αθήνα οι υπουργοί του ΟΟΣΑ, προκειμένου να συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το χαρακτηριστικό ερώτημα "ποιος θα πληρώνει τα πανεπιστήμια".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "αυτές οι μέρες είναι μέρες μεγάλης ευθύνης για κάθε εργάτη και εργάτρια. Με αυτή την επισήμανση το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να βρεθούν με τα παιδιά τους στο ίδιο μετερίζι. Να δώσουν από κοινού τη μάχη για την Παιδεία. Τους καλεί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ , κατά τη διάρκεια της παναττικής στάσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχτεί στο Δημόσιο, καθώς και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "με διαφοροποιήσεις σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στα πανεπιστήμια από την επιτροπή Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από την υπουργό Παιδείας το προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    H Traffic News προσθέτει ότι "αποχή και αυτή την εβδομάδα από τα καθήκοντά τους έχουν αποφασίσει οι πανεπιστημιακοί, ενώ από χθες άρχισαν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, οι οποίοι εμμένουν μέχρι στιγμής στις καταλήψεις. Την Πέμπτη, ημέρα που κατά πάσα πιθανότητα δημοσιοποιείται το προσχέδιο του επίμαχου νόμου, έχει προγραμματιστεί το νέο συλλαλητήριο . Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΓΣΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την ημέρα του συλλαλητηρίου και η Συνομοσπονδία τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 3.00".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η σημερινή στάσις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζη τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, είναι απαράδεκτη. Αποκαλύπτει απίστευτη πολιτική υποκρισία. Οι θέσεις του κ. Παπανδρέου για τα πανεπιστήμια ουσιαστικώς δεν διαφέρουν από αυτά που προσπαθεί να δρομολογήση η Κυβέρνησις. Εν τούτοις το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία. Κάνει ό,τι μπορεί για να τορπιλλίση την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η κρίση στην Παιδεία οδηγείται στα άκρα. Πανεπιστημιακοί και φοιτητές ζητούν να γίνει διάλογος σε μηδενική βάση, ενώ η υπουργός Παιδείας επιμένει στις θέσεις της και εκφράζει την πρόθεση να δώσει το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση μέσα στην εβδομάδα. Οι καταλήψεις σχολών συνεχίζονται, ενώ μεθαύριο οργανώνεται νέο συλλαλητήριο, με συμμετοχή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μέτρα για αποφυγή νέων επεισοδίων μελετά η Αστυνομία".

    [04] Γ' ΚΠΣ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η κρίσιμη μάχη για την εκτέλεση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) κορυφώνεται σήμερα, καθώς συγκαλείται στην Αθήνα η Επιτροπή Παρακολούθησης: στελέχη από τον εμπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό, αλλά και κοινοτικοί εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν την εκτέλεση του ΚΠΣ, στο οποίο ήδη σημειώνεται σοβαρή καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έργα και προγράμματα συνολικού ύψους 11,3 δις. ευρώ πρέπει να ενταχθούν σε συμβάσεις έως τον Δεκέμβριο εφέτος στο Γ' ΚΠΣ, προκειμένου να απορροφηθούν έως το τέλος του 2008".

    [05] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 1.787 θέσεις μονίμων και εποχικών, ενώ έτοιμες είναι άλλες δύο προκηρύξεις για την πρόσληψη 787 πτυχιούχων στο Δημόσιο και 585 στην Αγροτική Τράπεζα. Εγκρίθηκαν επίσης 999 νέες θέσεις".

    [06] Πανελλήνιες εξετάσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τα Μαθηματικά της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και τα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής κρατούν σε αγωνία περίπου 35.000 υποψηφίους για το αν πιάνουν τη βάση. Αύριο ή μεθαύριο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες".

    [07] Πρώην Αττικής

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης είναι ο πρώτος ιεράρχης που καταδικάζεται για κακούργημα ύστερα από πολλές δεκαετίες. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να επιβάλει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον κ. Παντελεήμονα, για υπεξαίρεση 66,5 εκατομμυρίων δραχμών (195.000 ευρώ) από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ, προκάλεσε σοκ στην Ιεραρχία της Εκκλησίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται και δεν υπολογίζει αξιώματα, λεφτά και πολιτικές καλύψεις...Η χθεσινή καταδίκη του πρώην Μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα, δικαιώνει πανηγυρικά την "Α" που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο με τα ομόλογα ενός δισεκατομμυρίου που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών - με αναστολή - καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων για την κατηγορία της υπεξαίρεσης από την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ, στην Νέα Μάκρη".

    [08] Ολυμπιακές Αερογραμμές

    H City Press γράφει: "οι συνδικαλιστές αποδίδουν τις ευθύνες στη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και αυτή "δείχνει" τους εργαζόμενους. Τεράστια η δυσφήμηση για τον ελληνικό τουρισμό από τις απαράδεκτες πρακτικές της προβληματικής εταιρείας. Το λεγόμενο πολιτικό κόστος "πάγωσε" και αυτήν τη μεταρρύθμιση".

    [09] Κυπριακό

    Σύμφωνα με τη metro "νευρικά αντιδρά η Τουρκία στις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν κρύβει την ενόχλησή της , καθώς εντείνονται οι πιέσεις για εφαρμογή των υποχρεώσεών της έναντι της Κύπρου. Την ίδια ώρα, Αθήνα και Λευκωσία, μέσω των κυβερνητικών τους εκπροσώπων, παραδέχονταν ουσιαστικά τις διεργασίες για ένα σχέδιο για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση οι εξελίξεις".

    [10] ΕΡΤ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "άφωνοι έμειναν χθες οι τηλεθεατές περιμένοντας να ενημερωθούν από την ΕΡΤ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ακούσουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μάταια, όμως, καθώς την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Κώστας Καραμανλής δεν υπήρχε ήχος και έκοψαν στον αέρα τη ζωντανή σύνδεση από το προεδρικό μέγαρο. Τελικά, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μεταδόθηκαν μετά από 16 λεπτά μαγνητοσκοπημένες, όταν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ήδη, είχαν προβάλει το ρεπορτάζ. Τα συνεχόμενα τεχνικά λάθη της ΕΡΤ, η οποία να σημειωθεί ότι διαθέτει τον καλύτερο τεχνικό εξοπλισμό, προκαλούν τεράστια ερωτηματικά για το αν είναι ανθρώπινα ή έχουν σκοπιμότητα. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι στην Αγία Παρασκευή "φλερτάρουν με το παρελθόν".

    [11] Οικουμενικός Πατριάρχης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "τη διεξαγωγή προανάκρισης ζήτησε ο τοπικός εισαγγελέας μετά την παρενόχληση που δέχθηκαν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το ποίμνιό του στο Ναό του Αγίου Θεοδώρου Μαλακοπής, τον περασμένο Απρίλιο, καθ' όλη τη διάρκεια της τέλεσης του εσπερινού, από ομάδα 40 Γκρίζων Λύκων, ώστε να διερευνηθούν "τα αληθή γεγονότα". Αντί, όμως, να κληθεί η "Πλατφόρμα της Εθνικής Δύναμης", το παρακλάδι δηλαδή των Γκρίζων Λύκων, που πρωτοστάτησε στις λεκτικές προκλήσεις την ημέρα εκείνη, η Εισαγγελία Μαλακοπής ζήτησε από το Πατριαρχείο τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας και των διευθύνσεων των κληρικών που έλαβαν μέρος στην ιερή ακολουθία".

    [12] Ελληνοτουρκικά

    Η Espresso επισημαίνει ότι "οι εξελίξεις στα Ευρωτουρκικά και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των "25" στις Βρυξέλλες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και πριν η συζήτηση φτάσει στα βαθιά πολιτικά νερά, όπως η πρόταση για προσφυγή μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, οι δύο άνδρες έπιασαν κουβέντα για το κοινό τους χόμπι, που είναι η ποδηλασία".

    [13] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "πάνω από 200.000 αυθαίρετα αναμένεται να πάρουν σύντομα το δρόμο προς τη νομιμοποίηση μέχρι το τέλος του χρόνου. Πώς θα γίνει αυτό; Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα από το πολυνομοσχέδιο για την πολεοδομία που ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή στο τέλος του 2006".

    [14] Κ. Λαλιώτης

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η συστράτευση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου είναι προϋπόθεση για τη νίκη στις εκλογές, τόνισε χθες ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ προέτρεψε τον Κ. Μητσοτάκη και τους "Αρχάγγελους της κάθαρσης του '89" να ζητήσουν συγνώμη από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παράλληλα όμως στο γραπτό του κείμενο που μοίρασε και στους δημοσιογράφους, αλλά προτίμησε να μη διαβάσει, εγκαλούσε τον Κ. Καραμανλή για την προσπάθεια εκμετάλλευσης της παρουσίας του στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ έκανε και συστάσεις για την αποσαφήνιση του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "επανεμφάνιση Λαλιώτη χθες στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Η χθεσινή του ομιλία στο Ζάππειο επαναφέρει στο προσκήνιο τη φιλολογία για επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταλανίζεται από εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις και αδυνατεί να παίξει στοιχειωδώς τον πολύ σημαντικό του ρόλο".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "κλίμα επιστροφής του Κώστα Λαλιώτη στην ενεργό πολιτική δημιουργείται μετά τη χθεσινή ομιλία του πρώην γραμματέα του Κινήματος σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. "Η συσπείρωση, η ενότητα και η συμπαράταξη όλων μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είναι προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε και πάλι τους όρους και τις προοπτικές ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος πλειοψηφίας", τόνισε, μεταξύ άλλων,

    το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας έτσι μία ομιλία αφιερωμένη "στον μεγάλο απόντα, τον χαρισματικό εθνικό και λαϊκό ηγέτη με την ανεπανάληπτη ακτινοβολία".

    [15] Κώστας Καραμανλής

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι "σε κάθε περίπτωση ο δρόμος για την Ευρώπη περνά μέσα από την εκπλήρωση των κριτηρίων της Ένωσης και των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει κάθε υποψήφια χώρα" απέστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Στη συνάντηση, που διήρκησε 45 λεπτά ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σαφές μήνυμα στην Τουρκία για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της ΕΕ έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο πλαίσιο ενημέρωσης του δεύτερου για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καραμανλής, σε κάθε περίπτωση ο δρόμος για την Ευρώπη περνά μέσα από την εκπλήρωση των κριτηρίων της ΕΕ και των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που κάθε υποψήφια χώρα έχει αναλάβει".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 June 2006 - 21:11:32 UTC