Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/6/2006
  • [02] Ελληνοτουρκικά
  • [03] Finansbank
  • [04] ΑΕΙ
  • [05] Κώστας Ηλιάκης
  • [06] Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά
  • [07] "ΤΙΤΑΝ"
  • [08] Δημήτρης Σιούφας
  • [09] Τρομοκρατία
  • [10] ΟΑΕΔ
  • [11] ΔΕΚΟ
  • [12] Θοδωρής Ρουσόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/6/2006

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι κινητοποιήσεις των καθηγητών στα ΑΕΙ, που αρχίζουν σήμερα και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου περί "στοχοποίησης" του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διαδόχους άφησε η "17Ν"! Σωρεία τεκμηρίων από τους τρομοκράτες στον Λυκαβηττό.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Φούσκα" η Finansbank +2.893% σε τρία χρόνια. Εκτεθειμένος ο Αράπογλου. Να ματαιωθεί η εξαγορά ζητούν ΠΑΣΟΚ και Αριστερά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πετρέλαιο. Νόμος Σιούφα για έρευνες σε Αιγαίο και Ιόνιο. Αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης στην "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Εργολαβίες θανάτου στη βιομηχανία. Δύο νεκροί - πέντε τραυματίες στο εργοστάσιο "ΤΙΤΑΝ" στην Ελευσίνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προκαλούν οι διοικητές των ΔΕΚΟ ζητώντας επιδόματα 100.000 ευρώ, όταν δεν υπάρχουν λεφτά για το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των μάνατζερ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδότηση 9.000 ευρώ σε ανέργους. Για να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση.

    ΕΘΝΟΣ: Ανακάλυψε... ηθικούς αυτουργούς. "Η δημοσιότητα των τελευταίων εβδομάδων στοχοποίησε τον Βουλγαράκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι αν μη ευρεθώσιν εις αναίρεσιν... Μία δε κλίνη φέρεται εστρωμένη των αφανών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γονάτισαν οι έμποροι. Από απεργίες - πορείες στην Αθήνα. Κραυγή απόγνωσης: Φτάνει πια, καταστρεφόμαστε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρήγματα στην απεργία των καθηγητών. Αρχίζουν σήμερα οι κινητοποιήσεις σε 4 από τα 21 πανεπιστήμια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παιδεία εν καμίνω. Λουκέτο από σήμερα στα ΑΕΙ - Συλλαλητήριο φοιτητών.

    ΕΣΤΙΑ: Άλμα σε επενδύσεις και ανάπτυξη. Καταγράφεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006.

    ESPRESSO: Οι γυναίκες που... βασανίζουν τον Καραμανλή. Η "θηλυκή εταιρεία" του Μαξίμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αβέβαιη τώρα η συνάντηση Μπακογιάννη με Γκιουλ. Η Αθήνα την εξαρτά από τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αθήνα και Άγκυρα υποβαθμίζουν τα περιστατικά... των τελευταίων ημερών στα Ίμια. Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προβοκάτσια φοβάται τώρα η Αθήνα. Ενώ συντηρεί το κλίμα έντασης η Άγκυρα.

    Η ΝΙΚΗ: Υπεράνω κριτικής. Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τη "Στοχοποίηση".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Εμφύλιος στην Άγκυρα, πανικός και σύγχυση στην Αθήνα. Κλιμάκωση της κρίσης στο Αιγαίο - Στη γωνία ο Ερντογάν - Και πραξικόπημα φοβούνται(!) οι ΗΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προαναγγελία των επόμενων εγκλημάτων. 2 νεκροί και 5 τραυματίες εργάτες προστέθηκαν χθες στους 156 νεκρούς του τελευταίου 17μηνου.

    TRAFFIC NEWS: Οριστικά στον ΑΝΤ1 ο Νίκος. Άρχισε η κόντρα Στάη με Ευαγγελάτο. Η Έλλη έθεσε βέτο και πήρε άδεια - Στη θέση της ο Παπαδόπουλος.

    Η ΧΩΡΑ: Αυξάνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ. Τι θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα επόμενα δύο χρόνια.

    City Press: Οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν ούτε την κηδεία! Συνέχισαν τις παραβιάσεις και κατά τη χθεσινή ημέρα εθνικού πένθους για τον ήρωα Κώστα Ηλιάκη.

    Μetro: Αποχαιρέτησαν τον ήρωα. Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το 40% κάτω από τη βάση. Πανελλήνιες εξετάσεις: Βατερλό στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Προβλήματα στις υγειονομικές περιφέρειες. Όλη η αλήθεια για την (δυσ) λειτουργία των Δ.Υ.ΠΕ. και την αδυναμία τους να εποπτεύουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συντάξεις τέλος σε 4 χρόνια από σήμερα". Δήλωση-βόμβα του προέδρου των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πανδημία σακχαρώδους διαβήτη. Έως το 2020 στην Ελλάδα.

    Σημείωση : Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ δεν είχε φθάσε στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Ελληνοτουρκικά

    H Espresso γράφει ότι "την ώρα που ολόκληρο το πανελλήνιο έλεγε το τελευταίο "αντίο" στον "αετό", στον ηρωικό σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και χιλιάδων ανώνυμων πολιτών, οι Τούρκοι βρήκαν το δικό τους τρόπο για να "τιμήσουν" το θάνατό του: τα τουρκικά μαχητικά αλώνιζαν στο Αιγαίο, ενώ συνεχιζόταν το θρίλερ που είχε αρχίσει την προηγούμενη ημέρα στα Ίμια. Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ γνώριζε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διήμερο πένθος".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τον κίνδυνο προβοκάτσιας στα ελληνοτουρκικά φοβάται η Αθήνα λόγω και της συντήρησης κλίματος έντασης στο Αιγαίο από τους Τούρκους στρατηγούς. Ακόμη και την ώρα της κηδείας του Ηλιάκη στην Κρήτη, τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προκαλώντας νέες αερομαχίες στο Αιγαίο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Ντόρας Μπακογιάννη και Αμπντουλάχ Γκιουλ την Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου, βρίσκεται στο επίκεντρο διπλωματικών προβληματισμών σε Αθήνα και Άγκυρα. Η τουρκική πλευρά επιχειρεί να θεωρήσει δεδομένη τη συνάντηση, ενώ η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να την εξαρτά από δύο παράγοντες: Πρώτον, την έως τότε συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της χώρας μας. Δεύτερον, τις εγγυήσεις που μπορεί να δώσει η Άγκυρα ότι δεν θα σημειωθούν "παρατράγουδα" στο Αιγαίο και τα Ίμια, ανάλογα αυτών που "σημάδεψαν" την επίσκεψη του κ. Πέτρου Μολυβιάτη στην Άγκυρα προ έτους".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ ,"Ελλάδα και Τουρκία υποβαθμίζουν την ένταση στα Ίμια, όπου τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν Έλληνες ψαράδες. "Δεν αξιολογείται ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό", λέει η Αθήνα, ενώ η Άγκυρα καλεί "να μην δίνεται στο ζήτημα περισσότεροι σημασία απ΄όση έχει". Το περιστατικό "δεν αξιολογείται ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό" δήλωσε από ελληνικής πλευράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην ένταση των τελευταίων ημερών στα Ίμια".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εκτιμά ότι "Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στο κόκκινο, με την κρίση στην Τουρκία να προκαλεί υπερατλαντικές ανησυχίες μέχρι και για πραξικόπημα των στρατηγών, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα κορυφώνεται η ανησυχία για πιθανή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Η θέση του Κ. Στεφανόπουλου περί Χάγης ήταν αρκετή για να πάρει φωτιά η πολιτική πιάτσα σαν να είχαμε μπροστά μας την "ώρα μηδέν" για τη λύση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων".

    [03] Finansbank

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι " η βελγικών και γαλλικών συμφερόντων Dexiabank εξαγόρασε το 75% της DenizBank, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Τουρκία με 3,44 δισ. δολάρια. Το τίμημα που πλήρωσαν Γάλλοι και Βέλγοι για το 75% είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έδωσε η Εθνική Τράπεζα, η οποία αγόρασε το 46%. "Σήμερα αποδείχθηκε το σκάνδαλο και θα ζητηθούν ευθύνες", δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου. Κύκλοι του διοικητή της Εθνικής διέρρεαν χθες ότι η αγορά της Finansbank αναλογικά είναι πιο συμφέρουσα και πιο φθηνή από αυτό της DenizBank (!!!). Μεγάλη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η σημερινή μας αποκάλυψη ότι η μετοχή της Finansbank αυξήθηκε κατά 2.893% τα τρία τελευταία χρόνια".

    [04] ΑΕΙ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ΑΕΙ. Οι καθηγητές βάζουν από σήμερα λουκέτο στις σχολές και ψηφίζουν ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις. Φωτιά στα αμφιθέατρα και από φοιτητές, αφού οι καταλήψεις έφτασαν ήδη στις 204 σχολές (σε σύνολο 330). Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "μεγαλύτερης κλίμακας από τις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών είναι η αναταραχή από τις φοιτητικές καταλήψεις που συντηρούνται από τις παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μέχρι χθες είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΠΟΣΔΕΠ για απεργία διαρκείας οι σύλλογοι διδασκόντων μόνο 4 πανεπιστημίων, 5 σχολών και λιγότερων από 10 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα".

    [05] Κώστας Ηλιάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι " κενόν φέρετρον ενεταφιάσθη χθες στην γενέτειρά γη τα Χανιά, του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη αφού η σορός του δεν "ανηρέθη". Ο όρος αναίρεσις χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον Κεραμεικό από τον Περικλή στον Επιτάφιό του. "...και προς τούτοις μια κλίνη κενή των αφανών φέρεται εστρωμένη, δηλαδή εκείνων των οποίων δεν ανευρέθησαν τα οστά...".

    Η metro αναφέρει ότι "με βουρκωμένα μάτια αποχαιρέτησαν χθες όσοι βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά, τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που χάθηκε με το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικό μαχητικό, πάνω από θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου".

    Σύμφωνα με τη City Press, "σε κλίμα συγκίνησης και πατριωτικής έξαρσης η κηδεία του στα Χανιά. Η Άγκυρα συνδυάζει τις συστηματικές παραβιάσεις και την προβολή των λεγόμενων "γκρίζων ζωνών" με τις φραστικές διαβεβαιώσεις για "ευρωπαϊκή" συμπεριφορά. Συστηματική η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στην περιοχή των Ιμίων".

    [06] Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά

    Η Traffic News τονίζει ότι "τα δυνατά της χαρτιά έριξε στο ρινγκ της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιά η Νέα Δημοκρατία. Με δύο μάχιμους και έμπειρους δημοσιογράφους αλλά και ένα δήμαρχο με πολυετή παρουσία και εκλογικές νίκες, η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά, η οποία φαίνεται να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το κυβερνών κόμμα".

    [07] "ΤΙΤΑΝ"

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου εργοδοτικού εγκλήματος που έγινε χθες στο τσιμεντάδικο της "ΤΙΤΑΝ" στην Ελευσίνα, κατά τη διάρκεια εργασιών μετασκευής γερανού, που είχε αναλάβει η εργολαβική εταιρία ΜΕΣΚΑ με έδρα τη Χαλκίδα. Το νέο φονικό ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την τεράστια έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, αλλά και την ασυδοσία που έχει επιβληθεί με την εργολαβοποίηση τομέων της παραγωγής στις μεγάλες επιχειρήσεις".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "επτά εργαζόμενοι καταπλακώθηκαν από χιλιάδες τόνους σίδερο χθες στην προβλήτα του εργοστασίου "Τιτάν" στην Ελευσίνα, όταν τμήμα της γερανογέφυρας, κατά τη διάρκεια συντήρησης, κατέρρευσε. Δύο εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό τέλος και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Η επιχείρηση αποποιείται των ευθυνών της, καθώς το έργο της φόρτωσης αλλά και της συντήρησης της γερανογέφυρας είχε παραχωρηθεί με τη μορφή εργολαβίας σε άλλες εταιρείες".

    [08] Δημήτρης Σιούφας

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "έρευνες στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος με στόχο την εξόρυξη πετρελαίου αρχίζουν σύντομα με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Απογευματινή" ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας: "Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα καταθέσουμε νέο πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων". Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει κίνητρα σε "κονσόρτσιουμ" εταιρειών, ελληνικών και ξένων για να προχωρήσουν σε έρευνες στις ελληνικές θάλασσες".

    [09] Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "προβληματισμός επικρατεί στην αστυνομία μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για το τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στο σπίτι του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Οι αστυνομικοί παρατηρούν ότι οι τρομοκράτες αναβαθμίζουν τον τρόπο δράσης τους και θεωρούν ότι το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί ενέργεια του "Επαναστατικού Αγώνα", η οποία παρουσιάζει ομοιότητες με τη δράση της 17Ν, ενισχύοντας το σενάριο για διαδόχους της".

    [10] ΟΑΕΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "προγράμματα για περίπου 8.150 ανέργους που επιθυμούν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση "τρέχουν" αυτή τη στιγμή από τον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα που τρέχουν αφορούν: 6.450 ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να ανοίξουν επιχείρηση στον τομέα του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος και 1.700 άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση σε τομείς της Κοινωνίας της Πληροφορίας".

    [11] ΔΕΚΟ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "συνολικές αυξήσεις 11% θα πάρουν την επόμενη διετία οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων, επήλθε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και διοίκησης Ελληνικών Πετρελαίων. Αφορμή αυτή την φορά -πέρα από τα καρφιά του Προέδρου των ΕΛΠΕ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για έλλειψη πολιτικής στην ΔΕΠΑ, αλλά και για αδυναμία λειτουργίας της μονάδας φυσικού αερίου στην Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα- το ύψος του Bonus που θα δοθεί προς την διοίκηση της επιχείρησης".

    [12] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ως ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονική επίθεση κατά Βουλγαράκη, "στοχοποίησε" ο υπουργός Επικρατείας τα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα που ασκούν κριτική στα ζητήματα των Πακιστανών και των υποκλοπών".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "επανέλαβε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τα περί "στοχοποίησης" του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, που, χωρίς να κατονομάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έδειξε σαφώς προς αυτή την κατεύθυνση, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των δημοσιογράφων μια και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας δείχνει πως η κυβέρνηση θέλει να "στοχοποιήσει" την κριτική".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 1 June 2006 - 21:36:19 UTC