Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής
  • [04] Μ. Κεφαλογιάννης-Θ. Πάγκαλος
  • [05] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [06] Συμβασιούχοι
  • [07] Ακίνητα
  • [08] Φορολογικές δηλώσεις
  • [09] Τάκης Αράπογλου
  • [10] Κ. Καραμανλής-Τ. Ερντογάν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/5/2006

    Τα νέα στοιχεία για τις υποκλοπές, τα οποία παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, καθώς και η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στις υποκλοπές και άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας! Αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εμπιστεύομαι τον Ερντογάν. Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανοικτά πρωί και απόγευμα οι δημόσιες υπηρεσίες. Επιτέλους! Το Δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη.

    Η ΑΥΓΗ: Η Ευρώπη των κινημάτων κατά πολέμου και Μπους. 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ: Εργαστήριο προτάσεων για να αλλάξει ο κόσμος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ericsson και NSA έκαναν τις υποκλοπές. Στην έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ κατέληγαν οι κλήσεις από τα καρτοκινητά "σκιές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αμερικανική υπηρεσία άκουγε τις υποκλοπές. Αποκαλύψεις για το Μαβίλη-γκέιτ στην Επιτροπή της Βουλής. Στη Λορέλ των ΗΠΑ οδηγούν οι εκτροπές (εκεί είναι η έδρα της περιώνυμης NSA).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρυσές ευκαιρίες για σπίτι σε 21 περιοχές. Επενδύσεις με ασφάλεια στα "φιλέτα" της κτηματαγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Στις ΗΠΑ η "φωλιά" των κοριών. Βόμβες της ΑΔΑΕ για Αμερικανούς, Σουηδούς, ΕΥΠ και... Βουλγαράκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Νίκη ανήκει στον Νικήτα. Η καλή ημέρα φαίνεται από το... πρωί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αορίστου χρόνου χιλιάδες συμβασιούχοι. Συνταγματικό το διάταγμα Παυλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντριμ ΤΙΜ πίσω από τους κοριούς. ΑΔΑΕ: Επιβεβαιώνεται η πολλαπλή συμμετοχή ξένων δακτύλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κοριός καλεί ΗΠΑ. Υποκλοπές: Νέες αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ στη Βουλή.

    ΕΣΤΙΑ: Η ταλαιπωρία με τις δηλώσεις. Απαράδεκτη η φορολογική γραφειοκρατία.

    ESPRESSO: Η ανατριχιαστική ομολογία του πατέρα-κτήνους στην Εύβοια: "Γιατί βίαζα τα παιδιά μου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται στις υποκλοπές. Ο κ. Λαμπρινόπουλος αποκάλυψε συνδέσεις με τις ΗΠΑ - "Φοβηθήκαμε", δήλωσε.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Βόμβα" για τις υποκλοπές. Νέα στοιχεία-φωτιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποκάλυψη τώρα για Τσαλικίδη - CIA. Βόμβες της Επιτροπής Απορρήτου στη Βουλή.

    Η ΝΙΚΗ: Υποκλοπές με ΗΠΑ-κοή. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Οι αλήθειες που πονάνε.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής: Όλα για... κέρδη του κεφαλαίου - του ΝΑΤΟ - της ΕΕ.

    TRAFFIC NEWS: Άγριος καυγάς με παίκτες του Dream Show. Λογομαχίες και δύο στρατόπεδα.

    Η ΧΩΡΑ: Σκληρή στάση Καραμανλή απέναντι στην Τουρκία. Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

    City Press: Αμερικανός δείχνει ο "Μεγάλος Αδελφός". Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τις υποκλοπές από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλο.

    METRO: Έσκασε νέα "βόμβα". Αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γκρίζα πόλη. Θεσσαλονίκη: το βασίλειο του τσιμέντου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σκορπούν τον θάνατο φάρμακα "μαϊμού". Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης προειδοποιώντας ότι η αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων μέσω διαδικτύου χωρίς συνταγή θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η υπερ-υπουργός του κόσμου Ράις έκανε άνω -κάτω τα Βαλκάνια.

    [02] Υποκλοπές

    H metro υποστηρίζει ότι "βόμβες" έριξε - κατά γενική ομολογία- με τα όσα κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Ο κ. Λαμπρινόπουλος ανέφερε ότι εκτός από τα 14 καρτοκινητά - σκιές της Vodafone, υπήρχαν άλλα τρία καρτοκινητά της εταιρίας ΤΙΜ, που λειτουργούσαν για έναν μήνα και αυτά ως "σκιές" και από τα οποία πραγματοποιήθηκαν 11 κλήσεις και εστάλη 1 γραπτό μήνυμα προς δύο τηλέφωνα στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην πόλη Λόρελ της πολιτείας Μέριλαντ".

    H City Press γράφει ότι υπήρξαν " παρεμβάσεις από το Μέριλαντ, τόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ενισχύεται το σενάριο της αμερικανικής ανάμειξης κατά τη διάρκεια της τελικής ολυμπιακής προετοιμασίας. Ζητούνται εξηγήσεις από τη σουηδική Ericsson για το λογισμικό - κοριό. ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "στην περίφημη αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) καταλήγουν τα ίχνη των παράνομων συνακροάσεων. Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Α. Λαμπρινόπουλος προέβη χθες στη Βουλή σε νέες σοβαρές αποκαλύψεις. Σε τηλέφωνα της πόλης Λορέλ στην Πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η έδρα της NSA, προωθήθηκαν κλήσεις και SMS από καρτοκινητά της εταιρείας ΤΙΜ τα οποία συνδέονταν με τα τηλέφωνα -"σκιές" της εταιρείας Vodafone".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "σε εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών παραπέμπουν οι χθεσινές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ Ανδρέα Λαμπρινόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κ. Λαμπρινόπουλος έκανε γνωστό ότι παράλληλα με τα 14 καρτοκινητά - σκιές της Vodafone, τον Ιούνιο του 2004, τρία άλλα καρτοκινητά της ΤΙΜ είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλακεί στις υποκλοπές".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "νέα στοιχεία - φωτιά για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέας Λαμπρινόπουλος. Ο κ. Λαμπρινόπουλος αποκάλυψε την ύπαρξη τριών καρτοκινητών - σκιών της εταιρείας ΤΙΜ, τα οποία λειτούργησαν για ένα μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2004, και έκαναν κλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα , το ένα εκ των τριών αυτών κινητών έκανε έντεκα κλήσεις και απέστειλε ένα μήνυμα προς δύο τηλέφωνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στην πόλη Λωρέλ της πολιτείας Μέριλαντ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "στις ΗΠΑ βρίσκεται το αβγό του ...κοριού! Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καταλήγει η άκρη του νήματος των υποκλοπών, καθώς η ΑΔΑΕ "έδειξε" χθες ως "εγκέφαλο" του κυκλώματος αμερικανική μυστική υπηρεσία και συγκεκριμένα την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, γνωστή και ως NSA".

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Οι κοριοί είχαν απευθείας σύνδεση με τις ΗΠΑ, ενώ άγνωστος τηλεφώνησε από την οικία Τσαλικίδη λίγο μετά το θάνατό του!".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έδειξε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στη διάρκεια της ακρόασης τουπροέδρου και τριών στελεχών στη Βουλή. Αποκάλυψαν και την ύπαρξη καρτοκινητών της ΤΙΜ, που ίσως έπαιξαν κάποιο ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών. Άφησαν για πολλοστή φορά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και την ΕΥΠ για τους χειρισμούς τους κατά την πρώτη έρευνα και ζήτησαν την ενίσχυση του δυναμικού της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "νέα συγκλονιστικά στοιχεία που φωτογραφίζουν ευθέως ξένο δάκτυλο και δη υπερατλαντικό, στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και παράλληλα αποκαλύπτουν προσπάθεια των "κοριών" να παρεισφρήσουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΙΜ για να φέρουν σε πέρα τη "βρώμικη " αποστολή τους, παρουσίασε χθες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Α. Λαμπρινόπουλος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "ο σουηδικός πολυεθνικός κολοσσός της ERICSSON μαζί με την πανίσχυρη αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA οργάνωσαν το δίκτυο υποκλοπών στην Ελλάδα, ενώ οι συνομιλίες που υποκλέπτονταν από τα κινητά - σκιές κατέληγαν στην πόλη Λόρελ της Πολιτείας Μέριλαντ, όπου εδρεύει η NSA".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "στην πόλη των ΗΠΑ Laurel στην οποία παρεμπιπτόντως έχει έδρα και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), "έβλεπαν" τρία καρτοκινητά -"σκιές" της εταιρείας ΤΙΜ!".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "η χθεσινή αποκάλυψη "βόμβα" του προέδρου της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ήρθε να επιβεβαιώσει την πεποίθηση ότι οι υποκλοπές αποτελούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, με εμπλοκή των ΗΠΑ, τις υπηρεσίες των οποίων είχε "φωτογραφίσει" αρχικά και η κυβέρνηση, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε και επιδόθηκε σε κωλυσιεργίες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και εν τέλει τη συγκάλυψη της υπόθεσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σειρά ύποπτων κλήσεων από συνδρομητές της Vodafone σε κάποια από τα 14 καρτοκινητά -σκιές , αλλά και 6 μυστηριώδη εισερχόμενα sms σ΄ένα μόνο καρτοκινητό - σκιά της Vοdafone από τις τέσσερις ξένες χώρες που εμπλέκονται τώρα στο σκάνδαλο μέσω της ΤΙΜ, αποκάλυψε η έρευνα των αρχείων κλήσεων από την ΑΔΑΕ".

    [03] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η προώθηση μιας ενιαίας βαλκανικής αγοράς, με τις απαραίτητες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές, που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και τη βήμα βήμα ένταξη των κρατών της περιοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποτελούν τις βασικές αποφάσεις της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, που ολοκληρώθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη".

    [04] Μ. Κεφαλογιάννης-Θ. Πάγκαλος

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "ναι, δεν ήταν και τόσο καλή η στιγμή για την κυβέρνηση, αυτή που διάλεξε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για να τα πει χύμα και τσουβαλάτα, όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται και μάλιστα όχι μόνο μία φορά, για να την εμπεδώσουν όσοι κάνουν ότι την ξεχνούν. Κεφαλογιάννης και Πάγκαλος λοιπόν (ούτε συνεννοημένοι να ήταν) αποφάσισαν να μιλήσουν με γλώσσα σκληρή εναντίον των πολιτικών γενικώς και του πολιτικού συστήματος που δειλιάζει να πάρει αποφάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τη διαπλοκή ο Μ. Κεφαλογιάννης ούτε και είναι η πρώτη φορά που ο Θ. Πάγκαλος κατηγορεί τους συντρόφους του ότι έχουν παρακάτσει στην εξουσία και δεν θέλουν να την αφήσουν. Το ότι κάποιοι από τηλεοπτικά παράθυρα, εφημερίδες και ραδιόφωνα κάνουν τους θιγμένους και εστιάζουν την προσοχή τους στο σαβουάρ βιβρ αντί στην ουσία, αυτό αποτελεί μία ακόμα υποκρισία".

    [05] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ευέλικτο ωράριο εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και αναπροσαρμογή των ωρών που θα συναλλάσσονται οι πολίτες με τις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, την οποία παρουσιάζει σήμερα η "Α" και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου".

    [06] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "πλήρης δικαίωση και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας του Προεδρικού Διατάγματος του κ. Πρ. Παυλόπουλου που αφορά στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    [07] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "ανακατατάξεις στο "χρηματιστήριο" της αγοράς ακινήτων προκαλούν τα μεγάλα έργα στην Αττική. Τα έργα αυτά ενισχύουν τη ζήτηση για συγκεκριμένες περιοχές και δημιουργούν ζήτηση για άλλες, με αποτέλεσμα να κλείνει σταδιακά η ψαλίδα που υπήρχε ανάμεσα στις τιμές των ακριβών και των θεωρητικά μεσαίου κόστους περιοχών".

    [08] Φορολογικές δηλώσεις

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "...είναι βέβαιο λοιπόν, ότι και ο ίδιος ο κ. Σημίτης θα βαθμολογούσε το φορολογικό μας σύστημα με "μηδέν". Διότι καταταλαιπωρεί τους πάντες, απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους και αποδίδει ελάχιστα έσοδα. Και παράλληλα, είναι από τα πλέον άδικα συστήματα του κόσμου. Αυτά γράφαμε τον Μάιο 2000. Σήμερα, ακριβώς έξι χρόνια αργότερα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι η Κυβέρνησις έχει προαναγγείλει μείωση των συντελεστών φόρου από το έτος 2007. Και βεβαίως, ότι οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικώς, μέσω του διαδικτύου".

    [09] Τάκης Αράπογλου

    Η Traffic News γράφει ότι "αρνήθηκε να προσέλθει και να ενημερώσει τη Βουλή για την εξαγορά της τουρκικής FINANSBANK από την Εθνική Τράπεζα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ Τάκης Αράπογλου εγείροντας με τη στάση του μέγα πολιτικό θέμα".

    [10] Κ. Καραμανλής-Τ. Ερντογάν

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "τα "αγκάθια" που χωρίζουν τις δύο χώρες εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, υπάρχει όμως βούληση για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα, που προκύπτει από το περιεχόμενο της συνάντησης των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, που έγινε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής. Η συνάντηση των κκ Καραμανλή και Ερντογάν, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, που σηματοδοτεί και την επιθυμία των δύο πολιτικών ηγετών να προχωρήσουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις, που θα βελτιώσουν το επίπεδο των σχέσεων των δύο γειτονικών κρατών".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "σε κλίμα ευφορίας, αλλά και με έκδηλη την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να μην υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε η πενηντάλεπτη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 May 2006 - 22:22:44 UTC