Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/4/2006
  • [02] Σκουπίδια
  • [03] Ευρωβαρόμετρο
  • [04] Γιάννης Παλαιοκρασσάς
  • [05] ΔΕΚΟ
  • [06] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων
  • [08] Σεισμοί
  • [09] Πλαστά πτυχία
  • [10] Αντώνης Σαμαράς
  • [11] Κοινωνική εξέγερση
  • [12] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [13] Βαρέα και ανθυγιεινά
  • [14] Ευρώ
  • [15] Ανεργία
  • [16] ΟΕΚ
  • [17] ΣΣΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/4/2006

    Η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι σεισμοί στη Ζάκυνθο, ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στα κόμματα, όπως καταγράφεται από το Ευρωβαρόμετρο και οι διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με την κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενώ η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις καθαρίζουν από τους μη απεργούντες οδοκαθαριστές... Μαζέψτε τα σκουπίδια του κομματικού εργατοπατερισμού!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μας έπνιξαν στα σκουπίδια. Πουλάνε και "τσαμπουκά". Να επέμβουν οι εισαγγελείς... πριν "επέμβει" η χολέρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οδηγός για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Το "κλειδί" για εύκολη είσοδο σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    Η ΑΥΓΗ: Πολιτική για σκουπίδια! Επεισόδια χθες και συνέχιση της απεργίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να δοθούν σε ιδιώτες τα σκουπίδια. Για να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις οργανωμένες συντεχνίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εβδομάδα Παθών στις ΔΕΚΟ. Κρίνονται συμβάσεις και όροι εργασίας. Αρχίζουν σκληρές διαπραγματεύσεις στις συγκοινωνίες και στην αμυντική βιομηχανία. Απειλούνται τα ωράρια και τα επιδόματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Άτοκα δάνεια σε δικαιούχους του ΟΕΚ για επισκευή ή αποπεράτωση κατοικίας.

    ΕΘΝΟΣ: Διορισμοί με πλαστά πτυχία. Βιομηχανία παραγωγής χιλιάδων τίτλων από ιδιωτικά ΤΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντί να ψάχνουν για επενδυτές θέλουν την Ελλάδα... Πασαρέλα για μοντέλα ανεργίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ντόρα: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Βόμβα της υπουργού Εξωτερικών στη δίκη της "17 Νοέμβρη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν όλα στους δήμους. Κατατίθεται στη Βουλή ο νέος Κώδικας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άνθρωποι και σκουπίδια. Χωματερή θυμίζει η χώρα και τα ΜΑΤ κατά των απεργών.

    ΕΣΤΙΑ: Σοβαρός κίνδυνος να γίνουμε Γαλλία. Το ενδεχόμενο να εκδηλωθή στην Ελλάδα κοινωνική εξέγερσις.

    ESPRESSO: "Λέει ψέματα για την κλοπή η Λαιμού". Η "Espresso" εντόπισε τον μπάτλερ που εμπλέκεται στην εξαφάνιση των κοσμημάτων της εφοπλίστριας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι πολίτες δεν πιστεύουν τα κόμματα. Έλλειψη εμπιστοσύνης έως και 83% καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απεργούν για 9η ημέρα. Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρομάζει ο χορός των Ρίχτερ. Διπλός μεγάλος σεισμός χθες 5,4 και 5,8 Ρίχτερ.

    Η ΝΙΚΗ: "Βρόμικο" ξύλο. Ασπίδα σε Παυλόπουλο τα ρόπαλα των ΜΑΤ.

    PRESS TIME: Η Ντόρα Μπακογιάννη καταγγέλλει στην "Press Time": Απειλούν τη ζωή μου. "Θα σε σκοτώσω, μου λένε στο υπουργικό μου τηλέφωνο".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Παλαιοκρασσάς: Το υπουργείο διαπλέκεται και λαδώνει δημοσιογράφους. Βαρύτατες κατηγορίες στο υπόμνημα του πρώην προέδρου της ΔΕΗ για Σιούφα - επιχειρηματίες - ΜΜΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση του αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις. Απεργούν σήμερα ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα.

    TRAFFIC NEWS: Γιος γνωστής τραγουδίστριας σε κύκλωμα μαστροπείας. Συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας.

    Η ΧΩΡΑ: 100 ειδικότητες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα ενταχθούν.

    City Press: Καθαρίζει η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων δεν ακολούθησαν τους απεργούς.

    METRO: Μειονέκτημα το ευρώ. Αποκαλυπτική έρευνα για τις διαθέσεις των Ελλήνων απέναντι στο νόμισμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κεντρική Μακεδονία: Απόγνωση 120.000 ανέργων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Καλλιέργειες με... δηλητήρια στη Β. Ελλάδα. Λόγω του χαμηλού κόστους αγρότες επιλέγουν να χρησιμοποιούν αμφιβόλου ποιότητας φυτοφάρμακα στα χωράφια τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δυστυχείς οι Έλληνες από το ευρώ. Λένε τη δραχμή δραχμούλα!

    [02] Σκουπίδια

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "το αυταρχικό της πρόσωπο έδειξε για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ υψώνοντας "ασπίδα" από ρόπαλα των ΜΑΤ για να προστατέψει την πολιτικού του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος πυροδοτεί την ένταση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ, αρνούμενος να αποδεχτεί το εύλογο αίτημα για υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μια εβδομάδα περίπου πριν από το Πάσχα, η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις θυμίζουν χωματερή. Μαζί με τη δυσοσμία των σκουπιδιών, αναδίδεται και η κρατική αναλγησία προς μια ομάδα εργαζομένων που δεν ασκούν και το προσφιλέστερο επάγγελμα".

    H CITY PRESS γράφει: "οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων δεν ακολούθησαν τους απεργούς. Ομαλοποιείται η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθαρίζουν σιγά σιγά και οι συνοικίες. "Επαναστατική γυμναστική" με συγκρούσεις με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Χωρίς αποτέλεσμα η προσπάθεια απεργών να ελέγξουν τη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΚΚΕ η κινητήρια δύναμη της απεργίας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "για ένατη ημέρα σήμερα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα με κεντρικό αίτημά τους να υπαχθούν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, που απεργούν εδώ και εννιά ημέρες με βασικά αιτήματα την άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του ΙΚΑ και την καταβολή ουσιαστικών αυξήσεων για το 2006".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "οι εργατοπατέρες δεν υπολογίζουν τη δημόσια υγεία και συνεχίζουν την απεργία, ενώ η κυβέρνηση τους έχει λύσει τα περισσότερα αιτήματά τους μετά από 20 χρόνια. Με το έτσι θέλω απαίτησαν να δουν τον υπουργό κι επιτέθηκαν με ξύλα στους άνδρες των ΜΑΤ, που περιφρουρούσαν τον χώρο. Οι δήμαρχοι Αιγάλεω Δημ. Καλογερόπουλος και Περιστερίου Αν. Παχατουρίδης μάζευαν μόνοι τους τα σκουπίδια από σπίτια, που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "αυτόν τον καιρό ο τόπος έχει φτάσει στο απόγειο του παραλογισμού του. Στην τρέλα!... ΕΤΣΙ σ΄αυτή την απίστευτη ιστορία με τα σκουπίδια να πνίγουν την Αθήνα - και τις άλλες μεγάλες πόλεις- δεν απεργούν οι σκουπιδοσυλλέκτες, αλλά κάποια συνδικαλιστικά κομματόσκυλα της ΠΟΕ - ΟΤΑ και κάποιοι ημιαργόμισθοι τεμπέληδες, καλοβολεμένοι σε γραφεία των Δήμων, που θέλουν (άκουσον - άκουσον) να τους εντάξουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα!!!".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " για προσωρινή λύση οι κάδοι να μεταφέρονται σε πλατείες και οικόπεδα,ενώ τα σκουπίδια να μπαίνουν σε μεγάλους πλαστικούς σάκους και να κλείνονται ερμητικά - για να σταματήσει η δυσοσμία που προκαλεί κινδύνους στη δημόσια υγεία - όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο".

    [03] Ευρωβαρόμετρο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που διεξήχθη με αφορμή τα 25 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα".

    [04] Γιάννης Παλαιοκρασσάς

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "ο Παλαιοκρασσάς ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ από τον προϊστάμενό του υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους. Πάντως ο πρώην πρόεδρος, και πριν φύγει από τη ΔΕΗ και αμέσως μετά, προέβη σε μια σειρά καταγγελιών για διαπλοκή στην επιχείρηση "φωτογραφίζοντας " ακόμη και υπουργός. Παράλληλα, είχε αφήσει με σαφήνεια να φανεί ότι ο ευνοούμενος ήταν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος".

    [05] ΔΕΚΟ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "στον χώρο των ΔΕΚΟ μεταφέρεται η σύγκρουση των συνδικάτων με την κυβέρνηση για τους μισθούς και τους όρους εργασίας. Τη Μεγάλη Εβδομάδα κρίνονται οι συλλογικές συμβάσεις σε ΟΣΕ, αστικές συγκοινωνίες και αμυντική βιομηχανία, με τους εργαζομένους να διεκδικούν αυξήσεις στα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφηκε επισήμως χθες".

    [06] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι " παρά είκοσι...πεντακόσιες είναι οι σχολές που περιλαμβάνονται φέτος στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων και φυσικά, καλύπτουν ευρύτατη γκάμα κλίσεων και ενδιαφερόντων".

    [07] Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, εκσυγχρονίζεται η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις . Ρυθμίσεις άμεσης δημοκρατίας, νοικοκύρεμα επιχειρήσεων, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, κίνητρα για εκούσιες συνενώσεις, αλλά και κοινωνικά μέτρα στις βασικές καινοτομίες".

    [08] Σεισμοί

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "αναστάτωσε όλη τη Δυτική Ελλάδα ο χθεσινοβραδινός "δίδυμος" σεισμός στη Ζάκυνθο. Οι επιστήμονες μιλούν τώρα για "σεισμολογικό γρίφο" και συνιστούν επιφυλακή 48 ωρών, εφόσον δεν υπάρξουν μετασεισμοί".

    [09] Πλαστά πτυχία

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "τη χορήγηση χιλιάδων πλαστών απολυτηρίων με άριστες βαθμολογίες από ιδιωτικά ΤΕΕ, κυρίως της περιφέρειας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους για τον διορισμό στο Δημόσιο, κατήγγειλε η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών"

    [10] Αντώνης Σαμαράς

    Η Espresso γράφει ότι "περιεχόμενο στο όρο της κεντροδεξιάς έδωσε με την ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα σχόλια με την παρέμβασή του, σε ένα καθαρά ιδεολογικό ζήτημα, που σχετίζεται και με την "ταυτότητα" της ΝΔ".

    [11] Κοινωνική εξέγερση

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "λίγοι το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά ο κίνδυνος να εκδηλωθή και στην χώρα μας κοινωνική εξέγερσις ανάλογη εκείνης στην Γαλλία είναι υπαρκτός. Μάλιστα οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι χειρότερες από ό,τι στην Γαλλία, αφού η ελληνική οικονομία και η κοινωνία είναι πολύ πιο ευάλωτες".

    [12] Ντόρα Μπακογιάννη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "μέχρι και σήμερα δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου", αποκάλυψε, χθες, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα του μάρτυρα, καταθέτοντας στο πλαίσιο της δίκης που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό για τους κατηγορούμενους ως μέλη της οργάνωσης "17 Νοέμβρη".

    Η Press Time προσθέτει ότι "απειλές για τη ζωή της δέχεται μέχρι σήμερα η υπουργός Εξωτερικών. Άγνωστοι τηλεφωνούν μέρα-νύχτα στα προσωπικά τηλέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη απειλώντας την ότι θα την σκοτώσουν και θα τη στείλουν "εκεί που πήγε και ο άντρας της".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "απειλές κατά της ζωής της κατήγγειλε πως δέχεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός Εξωτερικών, καταθέτοντας χθες στη δευτεροβάθμια δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της 17Ν για την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου της, Παύλου, το 1989 αποκάλυψε ότι δέχεται μέχρι και σήμερα τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους".

    [13] Βαρέα και ανθυγιεινά

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή Βαρέων και Ανθυγιεινών σε αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκινά διάλογο με τους φορείς και εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο υπαγωγής χιλιάδων εργαζομένων στη Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ".

    [14] Ευρώ

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "η υιοθέτηση του ευρώ "καίει" τον οικογενειακό προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σχεδόν τέσσερα χρόνια από την αλλαγή του νομίσματος, να θεωρεί τη νομισματική ένωση ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ".

    [15] Ανεργία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "η χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποβιομηχανοποιηθεί. Όσες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες υπήρχαν, άλλες έκλεισαν και άλλες μετανάστευσαν για καλύτερη εργασιακή τύχη και κρατική αντιμετώπιση. Η Βόρεια Ελλάδα στενάζει από την ανεργία, αφού βιομηχανίες και βιοτεχνίες έφυγαν για τις όμορες χώρες".

    [16] ΟΕΚ

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ιδιαίτερα ελκυστικά γίνονται τα μικρά δάνεια του ΟΕΚ μετά τις αποφάσεις για διπλασιασμό των ποσών των δανείων για αποπεράτωση και επισκευή κατοικίας, τη μείωση των ασφαλιστικών προϋποθέσεων και τη δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στους δικαιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι έχουν αποπληρώσει ένα δάνειο του Οργανισμού και επιθυμούν να πάρουν δεύτερο για την ανέγερση, την αποπεράτωση ή την επέκταση της κατοικίας τους".

    [17] ΣΣΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "με σύνθημα "Όχι στην αντεργατική συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ" και διεκδικώντας όλα όσα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τον αγώνα τους με τη σημερινή 24ωρη απεργία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 April 2006 - 21:06:17 UTC