Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/4/2006
  • [02] ΔΕΚΟ
  • [03] Υποκλοπές
  • [04] Τουρκία
  • [05] CIA
  • [06] Αλέκα Παπαρήγα
  • [07] ΕΛ.ΑΣ.
  • [08] Γυναίκες
  • [09] Δημόσιο
  • [10] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [11] ΓΣΕΕ - ΚΚΕ
  • [12] Φοιτητικές εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/4/2006

    Οι αυξήσεις στους μισθούς των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η πίεση Αμερικανών και Ευρωπαίων προς την Τουρκία και οι φοιτητικές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις μισθών από 3% - 6% στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΑΒ και ΕΑΣ με απόφαση της Διυπουργική Επιτροπής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σχέδιο για εργασιακή ειρήνη. Η συμφωνία ΓΣΕΕ και ΣΕΒ δείχνει το δρόμο και για τις ΔΕΚΟ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις γειτονιές. Σχέδιο του υπουργείου για καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

    Η ΑΥΓΗ: Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιώνει: Η Αθήνα σταθμός για τα βασανιστήρια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καμπάνα 2.470.000 ευρώ στον Στέγγο για μαϊμού στοιχεία της "Τεχνικής Ολυμπιακής". Αγρίεψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έτος εκλογών το 2007. Στο ψυγείο οι "μεταρρυθμίσεις". Υποσχέσεις παροχών και διατήρηση κεκτημένων. Η Διυπουργική Επιτροπή απέρριψε χθες τη θατσερική γραμμή για τις ΔΕΚΟ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει σε εφάπαξ, συντάξεις. Οι προϋποθέσεις για να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    ΕΘΝΟΣ: Ο πόλεμος της... κούτας. Έκτακτα "πολεμοφόδια" στη Βουλή για τη μονομαχία Κορωνιά - Ζήκου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε θέσεις μάχης βρίσκονται και πάλι Κυβέρνηση και Συνδικάτα και θα γίνουν... Από... ΔΕΚΟ χωριά χωριάτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τη στράτευση γυναικών μελετά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Σκέψεις για κατάργηση της θητείας ή πώς θα καταργηθεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα συνθήματα τα ακούσατε... την αφίσα δεν την είδατε;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νόμος είναι το ζόρι του εργάτη. Γενναιοδωρία: 3% αυξήσεις για φέτος δίνει η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Επικίνδυνος κομματισμός. Απαράδεκτη η εικόνα των πανεπιστημίων.

    ESPRESSO: Τρομάζει το τόξο του Ιονίου. Μπορεί να δώσει 7 Ρίχτερ. 5,7 R: "Χορεύει" η Ζάκυνθος - Ανησυχούν οι επιστήμονες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό την πίεση Αμερικανών και Ευρωπαίων η Τουρκία για τις δεσμεύσεις της στην ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Τελεσίγραφο" στις ΔΕΚΟ. Νέα κόντρα κυβέρνησης - εργαζομένων. Αυξήσεις 3% φέτος, 4% το 2007 και περικοπή επιδομάτων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αυτοψία σε ΕΥΠ για τη βαλίτσα-κοριό. Η Επιτροπή Απορρήτου στην Κατεχάκη.

    Η ΝΙΚΗ: Λούμπεν Δεξιά. Η κυβέρνηση καλύπτει τον Βουλγαράκη. Οι χυδαιότητες ακύρωσαν το ιδεολόγημα του Καραμανλή περί "μεσαίου χώρου".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Σπάνε το άβατο της ΕΥΠ οι ανακρίσεις για τις απαγωγές. Ο εισαγγελέας αποφασισμένος να ανακρίνει τους "αόρατους" πράκτορες και να ασκήσει δίωξη.

    PRESS time: Νεκροί 2 άσοι της μπάλας. Αποκάλυψη: Τους σκότωσαν τα αναβολικά. Τι λέει ο νευρολόγος - ψυχίατρος Δημ. Κουντούρης για τους δύο Έλληνες αθλητές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολιτική καταδίκη της αντεργατικής συμφωνίας! Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Εργατοπατέρες ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι δεν έχει αντοχή η οικονομία.

    TRAFFIC NEWS: Το κρυφό τάμα της Άντζελας για ν΄αποκτήσει κι άλλο παιδί. Η "Λαίδη" θέλει να κάνει ευτυχισμένο τον Γ. Τρούπη.

    Η ΧΩΡΑ: Πώς ο Θόδωρος θέλει να κλείσει η "ΧΩΡΑ". Πρωτοφανείς μαφιόζικες ενέργειες από τον κολλητό του εμπόρου όπλων.

    City Press: Πρόταση για αυξήσεις 3% +4% στις ΔΕΚΟ.

    Μetro: Στροφή στις παροχές; Ποικίλλουν οι ερμηνείες για τις αυξήσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έσπειραν καρκίνο στα Βαλκάνια! Μακάβρια επαλήθευση για τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στην... τσιμπίδα ελεγκτών του ΕΦΕΤ γνωστές εταιρίες. Πρόστιμα 400.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε διάστημα εφτά μηνών σε βιομηχανίες τροφίμων και εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Διχάζει" δημοτικά η Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή το σχεδιασμό για ανάπλαση.

    [02] ΔΕΚΟ

    Η METRO υποστηρίζει ότι "έκπληξη προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης για αυξήσεις της τάξης του 4% στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα το 2007, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των διοικήσεων των ΔΕΚΟ με τους εργαζομένους, ώστε να καταλήξουν σε διετή σύμβαση για την εισοδηματική τους πολιτική".

    Η City Press γράφει ότι "επιδίωξη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει διετή ηρεμία στις εργασιακές σχέσεις. Αρνητική η πρώτη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων δημιουργεί θετική δυναμική για τις διαπραγματεύσεις. Μεγαλώνουν συνεχώς τα προβλήματα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "σε θέση μάχης βρίσκονται και πάλι τα συνδικάτα για το μοντέλο της διετούς σύμβασης με αυξήσεις 3% και 4% ετησίως που προωθεί η κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "αποφασιστικά προχωρεί στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ η κυβέρνηση στοχεύοντας σε διετή συμφωνία. Να κλείσει όλα τα μέτωπα στο εργασιακό για το 2007 επιδιώκει ο Κώστας Καραμανλής".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "την πρόθεσή της να προσφύγει στις κάλπες εντός του 2007 αποκάλυψε χθες η κυβέρνηση. Η Διυπουργική Επιτροπή με τις αποφάσεις της για τις ΔΕΚΟ έβαλε στο ψυγείο τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις στον δημόσιο τομέα το επόμενο έτος θα κινηθούν πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "αλλάζοντας κατά το δοκούν το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να "ζορίσει" τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ με αυξήσεις μόλις 3% φέτος και να τις επιβάλει επικαλούμενη τον νόμο. Προτείνει ακόμη διετή σύμβαση, με αύξηση 4% το 2007".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "σε διαπραγματεύσεις για διετείς συμβάσεις με αύξηση από 3 το 2006 έως και 6% το 2007 προχωρούν με τους εργαζομένους οι διοικήσεις των μεγάλων ζημιογόνων ΔΕΚΟ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "ανασφάλεια στους εργαζομένους και νέες κόντρες, δημιουργεί το τελεσίγραφο στις διοικήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ για αυξήσεις μισθών που δεν θα ξεπεράσουν το 3% φέτος, το οποίο έστειλε χθες η Διυπουργική Επιτροπή".

    [03] Υποκλοπές

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ υπογραμμίζει ότι "είναι δεδομένο ότι όσο η έρευνα γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών προχωράει θα χρειαστούν περαιτέρω καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, οι οποίοι άρχισαν να επανασχεδιάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "η ΕΥΠ τώρα παραδέχεται την ύπαρξη της βαλίτσας των υποκλοπών, που αποκάλυψαν "ΤΑ ΝΕΑ". Με επιστολή του διοικητή της κ. Ι. Κοραντή ζητά από την Αρχή Απορρήτου να ελέγξει τις δυνατότητες του μηχανήματος XP".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "κατάθεση-"κλειδί" για την πολιτική -και όχι μόνο- διάσταση του θέματος των τηλεφωνικών υποκλοπών, χαρακτηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ τη σημερινή ακρόαση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί".

    Η ESPRESSO γράφει ότι 'στο στόχαστρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών αναμένεται να βρεθεί το προσεχές διάστημα και η ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες της δημοσιογράφου Αριστέας Μπογάτσου πως 22 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών".

    [04] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "συνδυασμένες πιέσεις στην Τουρκία για να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με την έναρξη του ενταξιακού της διαλόγου με την ΕΕ ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρ. Ενωση".

    [05] CIA

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " την πλέον λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έρευνά της για τις μυστικές πτήσεις της CIA πάνω από την Ευρώπη και τις παράνομες μεταγωγές κρατουμένων για τρομοκρατία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία αποκαλύπτοντας αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα γύρω από τις παράνομες τακτικές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Βάσει των στοιχείων της έρευνας οκτώ φορές στάθμευσαν τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ στην Κύπρο 23 φορές!".

    [06] Αλέκα Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει: "Αλέκα Παπαρήγα: ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και τον διεκδικούμε! Μας λένε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει τα κέρδη, αντέχει να φεύγουν τα κεφάλαια από την Ελλάδα και να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό, αντέχει την ανεργία, τη μερική απασχόληση, δεν αντέχει μόνο τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων!".

    [07] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε κάθε δρόμο και ένας αστυνομικός. Σε κάθε γειτονιά και μια περιπολία", με το σύνθημα αυτό η ένστολη αστυνομία ρίχνεται στη μάχη της πρόληψης της εγκληματικότητας, αλλά και στην αποτροπή της εγκληματοφοβίας!".

    [08] Γυναίκες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "το ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών εξετάζει η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!".

    [09] Δημόσιο

    "Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, οι αυξήσεις στα ποσά του εφάπαξ και όλα όσα ισχύουν στο Δημόσιο αναφορικά με το συνταξιοδοτικών των δημόσιων υπαλλήλων παρουσιάζει σήμερα Η ΒΡΑΔΥΝΗ

    [10] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "άνευ προηγουμένου οι πιέσεις που ασκούνται από τον υπουργό Επικρατείας και τον εθνικό διαφημιστή προκειμένου να οδηγηθεί στο λουκέτο η "Χ" και να φιμωθεί ο Γ. Τράγκας".

    [11] ΓΣΕΕ - ΚΚΕ

    H PRESS time γράφει ότι "στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ με φόντο τη μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΓΣΕΕ ανάμεσα στην πλειοψηφία της, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και την πλευρά του ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ".

    [12] Φοιτητικές εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "και μόνον το θέαμα που παρουσιάζουν οι περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας κατά τις ημέρες των φοιτητικών εκλογών, αναδεικνύει το μέγεθος του κακού. Παντού χαρτορρύπανσις και ηχορρύπανσις. Μεγάφωνα με μουσική στην διαπασών και ντουντούκες που καλούν τους φοιτητές να ψηφίσουν την μία ή την άλλη παράταξη. Όποιος φωνάζει πιο δυνατά, έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήση στις εκλογές!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ΠΑΣΟΚ και τα περισσότερα ΜΜΕ στον "πολιτικό πολιτισμό των αμφιθεάτρων". Στράφηκαν κατά του Γ. Βουλγαράκη για τα συνθήματα της ΔΑΠ, αλλά δεν βρέθηκε πουθενά ένα σχόλιο για την εμπρηστική αφίσα της ΠΑΣΠ με το "πράσινο αεροπλανάκι" και την παραπομπή στους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι " φοιτητικές εκλογές χθες με τα βλέμματα στραμμένα στη Μύκονο! Οι φοιτητές που κλήθηκαν να καταθέσουν την ψήφο τους μαζί με τα ψηφοδέλτιά τους έπαιρναν και διαφημιστικά για διακοπές στη Μύκονο και την Ισπανία. Οι συζητήσεις των σπουδαστών χθες δεν αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά πώς θα περάσουν στις διακοπές τον Μάιο στη Μύκονο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 April 2006 - 23:00:41 UTC