Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/3/2006
  • [02] Ασφαλιστικό τραπεζών
  • [03] Μεταρρυθμίσεις
  • [04] Γαλλία-Ελλάδα
  • [05] Γιώργος Βουλγαράκης
  • [06] Εφορία
  • [07] Συναλλαγές
  • [08] Πράκτορες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/3/2006

    Το Ασφαλιστικό των τραπεζών, οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, η συνέντευξη Βουλγαράκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι προσλήψεις μόνιμων και εποχικών, η μετάγγιση με μολυσμένο αίμα και οι ξεχωριστές βεβαιώσεις στην εφορία για κάθε σύζυγο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από το σπίτι μας θα συναλλασσόμαστε με το Δημόσιο! Επανάσταση στις συναλλαγές με τις Υπηρεσίες φέρνει η Δικτυακή Πύλη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φύλλο πορείας για 800 επώνυμους λουφαδόρους. Στα χέρια του υφυπουργού Άμυνας ο φάκελος με τα ονόματα των φυγόστρατων από το 1999.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι τιμές των ακινήτων. Αναλυτικοί πίνακες για όλη την Αττική.

    Η ΑΥΓΗ: Σχέδιο για τη διάλυση των επικουρικών ταμείων. Με την κυβερνητική τροπολογία παρακάμπτεται η δικαιοσύνη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε κλοιό το "ΗΟΤΕL" των παρακρατικών που φιλοξενούσε τον Κάρατζιτς και άλλους... τουρίστες από την Σερβία. Γιατί οι πράκτορες της CIA έκαναν απόβαση στη Χαλκιδική.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετάγγιση θανάτου σε δεκαεξάχρονο κορίτσι! Του έδωσαν αίμα μολυσμένο με AIDS. "Το Βήμα" αποκαλύπτει έγκλημα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις: 4 νέα προγράμματα για επαγγελματίες και αγρότες.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπή σε άλλα 5 Ταμεία. Συντάξεις: Τραπεζική συνταγή για ΔΕΗ, ΟΤΕ - ΟΣΕ - ΕΛΤΑ, ΗΣΑΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις έστω κι αν... στρώνει τραπέζι απεργιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απεργιακό ξέσπασμα. Γενικές ανατροπές σε εργασιακά -ασφαλιστικό φοβούνται τα συνδικάτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 3.997 νέες θέσεις μονίμων - εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έχασε την ψυχραιμία του ο Γιώργος Βουλγαράκης και... Απειλεί κοριούς και δαίμονες.

    ΕΣΤΙΑ: Καμμία υποχώρησις στις μεταρρυθμίσεις. Η Κυβέρνησις παρέχει κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις.

    ESPRESSO: "Άννα πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ!" Απόφαση-σοκ του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη Βίσση. Έχασε δίκη με την εταιρεία παραγωγής της εκπομπής "Με αγάπη, Άννα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τεχνητή όξυνση στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Δημαγωγία συνδικάτων και ΠΑΣΟΚ για μια αναμενόμενη τροπολογία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 24ωρο λουκέτο στις τράπεζες. Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου για το ασφαλιστικό των τραπεζών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δίνει... διαζύγιο η Εφορία στα ζευγάρια. Ξεχωριστές βεβαιώσεις για κάθε σύζυγο.

    Η ΝΙΚΗ: Θα γίνει της Γαλλίας. Σφοδρές αντιδράσεις για τις "μεταρρυθμίσεις".

    PRESS TIME: Καζίνο στα ανάκτορα. Το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Τατόι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επώδυνες ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους. Η κυβέρνηση επισπεύδει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων 3029/02 του ΠΑΣΟΚ και 3371/05 της ΝΔ.

    TRAFFIC NEWS: Πού θα πάνε τα 12 εκατ. ευρώ της Eurovision; Το κόστος της "μικρής Ολυμπιάδας". Θύελλα τηλεοπτικών εκπομπών για το χορό των δισ.

    Η ΧΩΡΑ: Δηλητήριο Μεϊμαράκη για τη (ν)τροπολογία. Διαφωνεί με τις "φτηνιάρικες πολιτικές".

    City Press: Τεστ αντοχής σε Γαλλία και Ελλάδα. Γενική απεργία σήμερα στη Γαλλία.

    METRO: "Δεν κάνουμε πίσω". Νέο μήνυμα της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νεόπτωχος 1 στους 5 Έλληνες. Άδειασε τις τσέπες μας... το ευρώ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Νομός Θεσσαλονίκης: Ποιοι δήμοι απειλούνται από τις πλημμύρες. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει επιστήμονας του ΑΠΘ που ζητά την καλύτερη διαχείριση των ομβρίων υδάτων για να μη γίνει η πόλη μας... Βενετία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου η Θεσσαλονίκη. Τέθηκαν τα "θεμέλια".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Ασφαλιστικό τραπεζών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "σε διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων έχουν μετατραπεί τα ακανθώδη ζητήματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης καθώς και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης χειρίστηκαν το ζήτημα της τροπολογίας των τραπεζοϋπαλλήλων αφήνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η αναμενόμενη τροπολογία, με την οποία καθίσταται εφικτή η εφαρμογή του νόμου για το ασφαλιστικό των τραπεζών, έχει προκαλέσει πολιτική ένταση που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστές και η αντιπολίτευση, με επικοινωνιακή ενίσχυση από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ανατρέπεται το καθεστώς όσον αφορά το όριο ηλικίας στη συνταξιοδότηση και το ύψος των συντάξεων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης, η κυβέρνηση της ΝΔ επισπεύδει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων, τόσο του νόμου 3029/02 (νόμος Ρέππα) όσο και του δικού της 3371/05".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "με απεργία σε όλες τις τράπεζες και συγκέντρωση το απόγευμα έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται η τροπολογία για τη διάλυση του επικουρικού ταμείου των υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας, αντιδρά η ΟΤΟΕ στο διαφαινόμενο σχέδιο διάλυσης όλων των επικουρικών ταμείων στον τραπεζικό χώρο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων που πυροδότησε η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας την περασμένη Παρασκευή και των καταγγελιών για "νομοθετικό πραξικόπημα", η κυβέρνηση επιμένει ότι θα προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου για το ασφαλιστικό των τραπεζών".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "πρώτο μέρος γενικότερου σχεδίου αποτελούν οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Στο ΙΚΑ θα υπαχθούν ακόμη: Οι τρεις φορείς των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ), η Εθνική Ασφαλιστική και οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις".

    [03] Μεταρρυθμίσεις

    Η METRO υποστηρίζει ότι "προσηλωμένη στο έργο των μεταρρυθμίσεων, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, εμφανίζεται η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομίας να χαρακτηρίζει καταστροφική ενδεχόμενη υποχώρηση τη δεδομένη στιγμή".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "με "φάρμακο" που γιατρεύει κάθε νόσο της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας παρομοιάζει η κυβέρνηση Καραμανλή τις εξαγγελθείσες αντεργατικές "μεταρρυθμίσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "αναζωπύρωση στο θερμό μέτωπο κυβέρνησης-τραπεζών προκαλεί το μήνυμα Αλογοσκούφη ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και "σε αυτό δεν κάνουμε πίσω" τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ".

    Η Press Time εκτιμά ότι "σαρωτικές αλλαγές -εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων- στις ΔΕΚΟ ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως σαφέστατα άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Οι ΔΕΚΟ θα είναι το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης συνδικάτων-κυβέρνησης, έπειτα από τις τράπεζες".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η πολιτική της Κυβερνήσεως είναι δεδομένη: Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν χωρίς καμμία υποχώρηση".

    [04] Γαλλία-Ελλάδα

    Η City Press γράφει ότι "γενική απεργία σήμερα στη Γαλλία. Οι Γάλλοι φοιτητές ζητούν απόσυρση του νόμου Ντε Βιλπέν και παραίτηση της κυβέρνησής του. Τις δύο χώρες ενώνουν η αναποτελεσματικότητα των πολιτικών και ο φόβος της κοινωνίας μπροστά στην παγκοσμιοποίηση. Αποφασισμένη η κυβέρνηση Καραμανλή να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ, που έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στις τράπεζες".

    [05] Γιώργος Βουλγαράκης

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "αποκαλυπτικός και απόλυτα ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης στη συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στη δημόσια τηλεόραση. "Εάν μιλούσα, δεν θα γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες" , υποστήριξε ο κ. Βουλγαράκης αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "παρέμβαση εισαγγελέα, για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης η ΕΥΠ έστηνε διαγωνισμό για την παραγγελία νέου εξελιγμένου συστήματος παρακολουθήσεων, ζητεί ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Βουλγαράκης δεν έκρυψε την οργή του και επανέλαβε ότι όποιος έχει στοιχεία οφείλει να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "να βγάλει απέξω την ουρά του και να δικαιολογήσει το κουκούλωμα των υποκλοπών επί 11 μήνες επιχείρησε ο τέως υπ. Δημ. Τάξης Γ. Βουλγαράκης. Με συνέντευξή του στη ΝΕΤ πέταξε το μπαλάκι στο Μαξίμου και τη Δικαιοσύνη. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι διακινεί τα σενάρια για υποκλοπές της ΕΥΠ, για την οποία υποστήριξε ότι ακόμη και τώρα είναι ΠΑΣΟΚική. Για "θράσος και φθηνό αντιπερισπασμό, που δεν καλύπτουν την πολιτική του ευθύνη" τον κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ".

    [06] Εφορία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "φορολογικό διαζύγιο δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους συζύγους. Η Εφορία σχεδιάζει να βεβαιώνει και να επιστρέφει ξεχωριστά τον φόρο εισοδήματος σε κάθε σύζυγο από το 2007. Η αλλαγή θα οδηγήσει σε έκδοση νέου τύπου εκκαθαριστικών σημειωμάτων".

    [07] Συναλλαγές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "από το σπίτι ή το γραφείο τους θα μπορούν σύντομα να κάνουν τις συναλλαγές μέσω του δικτυακής πύλης του υπουργείου Εσωτερικών οι πολίτες και οι επιχειρηματίες".

    [08] Πράκτορες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "κέντρο υποδοχής με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές για την φιλοξενία Σέρβων καταζητούμενων είχαν κατασκευάσει σε απόκρυφη περιοχή της Χαλκιδικής ένα αυτονομημένο τμήμα της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με έναν παρακρατικό μηχανισμό που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από κυβερνήσεις, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητές του εκθέτουν τη χώρα μας ανεπανόρθωτα και έχουν προκαλέσει επικίνδυνες κρίσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 March 2006 - 21:27:04 UTC