Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/3/2006
  • [02] ΔΕΚΟ
  • [03] Πανεπιστήμια
  • [04] Πρόγραμμα "Θησέας"
  • [05] Αλμούνια
  • [06] Καύσιμα
  • [07] Ολυμπιακή
  • [08] "Casus Belli"
  • [09] Δημοσκόπηση - ΓΣΕΕ
  • [10] Ψευτο-αντιπαράθεση
  • [11] Προσλήψεις
  • [12] Σκοπιανοί
  • [13] Κυβέρνηση
  • [14] ΠΑΣΟΚ-Γ. Παπανδρέου
  • [15] Αμυντικές προμήθειες
  • [16] ΕΛΑΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/3/2006

    Ο νόμος για τις δημόσιες επιχειρήσεις, η κυβερνητική παρέμβαση εναντίον του ΣΕΒ, οι αμυντικές προμήθειες, η αύξηση ληστειών και διαρρήξεων και το γκάλοπ για λογαριασμό της ΓΣΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπούμερανγκ οι επιθέσεις Γ. Παπανδρέου για την Οικονομία. Σε κατάσταση πανικού το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο Αλμούνια "αδειάζει" το ΠΑΣΟΚ. "Τώρα είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανταρσία υποκινεί το ΠΑΣΟΚ στα Πανεπιστήμια. Οξύνεται το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Η ΑΥΓΗ: Συντριπτική αποδοκιμασία κυβέρνησης και ΣΕΒ. Το 68% δηλώνει ότι η κυβέρνηση ευνοεί τους εργοδότες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλο το σχέδιο για τον νέο αερομεταφορέα. Νέο εταιρικό σχήμα με όχημα την "ΠΑΝΘΕΟΝ" και οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Ολυμπιακής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο νόμος για τις δημόσιες επιχειρήσεις φέρνει αναταραχή στην κυβέρνηση. Οπερέτα υπουργών. Αλογοσκούφης - Λιάπης ερίζουν για τις ΔΕΚΟ. Διαιτητής ανέλαβε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πώς θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στην Υγεία. Άμεσα η προκήρυξη.

    ΕΘΝΟΣ: Στα... όπλα ξανά ο φίλος του Θόδωρου. Μίνι υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο... ντίλερ των ασανσέρ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση των εργοδοτών με την ΓΣΕΕ: Οι συνδικαλιστές δημοκοπούν... με δημοσκοπήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ένοχες οι κυβερνήσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Δριμύ κατηγορώ από βενζινοπώλες και βυτιοφορείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 1.588 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: Τα μέτρα της κυβέρνησης ευνοούν τους εργοδότες. 87% για ανεργία - ακρίβεια.

    ΕΣΤΙΑ: Κραυγαλέα δημαγωγία από τον Γ. Παπανδρέου. Τι έλεγε στο Λαύριο για την απορρόφηση των ανέργων νέων.

    ESPRESSO: Χιλιάδες λαού συρρέουν στη Μονή Αγάθωνος, ενώ αποκαλύπτεται... Το πρώτο θαύμα του "Αγίου". Θεράπευσε παιδί με ανίατη ασθένεια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνητική παρέμβαση εναντίον ΣΕΒ. Ενόψει συνάντησης με τη ΓΣΕΕ για την εθνική σύμβαση εργασίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Από το Λαύριο στο αύριο... Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με "φόντο" τα εργασιακά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σσσ... Μη μιλάς, κοιμάται η ΕΛ.ΑΣ. Έκρηξη ληστειών - διαρρήξεων.

    Η ΝΙΚΗ: Αγοράζουν χρόνο. Κόλπο της κυβέρνησης με την αναβολή για τις ΔΕΚΟ.

    PRESS time: Δικαίωση Θόδωρου και Γιάννας. Απόφαση-κόλαφος του δικαστηρίου για Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψευτο-αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ προχωρούν οι στρατηγικοί αντιλαϊκοί στόχοι τους...

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 1.850 έργα στους ΟΤΑ το 2006 από το πρόγραμμα "Θησέας".

    TRAFFIC NEWS: Αεροσυνοδός προσγείωσε σεξομανή δικηγόρο. Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο. Ετοιμάζονται αγωγές και μηνύσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις: 13.000 σε υγεία και δικαστική αστυνομία. Όλες οι νέες προκηρύξεις και τα δικαιολογητικά.

    City Press: Αντεπίθεση της ΓΣΕΕ με γκάλοπ.

    Μetro: "Άστεγη" η νύχτα. Επιχείρηση νομιμότητας στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Γαλάζια" απογοήτευση. 'Έρευνα της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Δεν διεκδικώ το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ". Ο Γ. Μπουτάρης ανοίγει τα χαρτιά του στην "Ε" και δηλώνει αποφασισμένος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακόμα και χωρίς τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κοινή γνώμη υπέρ των εργαζομένων.

    [02] ΔΕΚΟ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "οι διαφορετικές απόψεις τριών υπουργών για το αν ο νόμος που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ θα πρέπει να εφαρμοστεί από τις 30 Απριλίου, όπως προβλέπεται ή να αναβληθεί για λίγες εβδομάδες προκάλεσαν χθες στο παρασκήνιο νέους ενδοκυβερνητικούς διαπληκτισμούς, μετατρέποντας την κυβέρνηση για μία ακόμη φορά σε οπερέτα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο αυστηρός έλεγχος μισθολογικών αυξήσεων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τον οποίο έως τις 30 Απριλίου πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί προσωπικού, θα παραταθεί τουλάχιστον για ένα δίμηνο. Στην κυβερνητική αυτή επιλογή συμβάλλει η έλλειψη εθνικής συλλογικής σύμβασης, αφού χωρίς συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων δεν υπάρχουν οι αυξήσεις στον κατώτερο μισθό".

    [03] Πανεπιστήμια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι " το ΠΑΣΟΚ βάζει φωτιά στην πολιτική ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη υποδαυλίζοντας παρασκηνιακά αναταραχές στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης με καταλήψεις σε 19 σχολές".

    [04] Πρόγραμμα "Θησέας"

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "έργα σε όλη την επικράτεια πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα "Θησέας", καθώς από το 2005 που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του χρηματοδοτικού προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν εγκριθεί 6.677 δημοτικά και διαδημοτικά έργα. Από αυτά έχουν δημοπρατηθεί τα 2.607 συνολικού προϋπολογισμού ύψους 550- εκατομμυρίων ευρώ".

    [05] Αλμούνια

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ο κοινοτικός επίτροπος υποστήριξε ότι επί κυβερνήσεων Σημίτη στα στοιχεία της οικονομίας γίνονταν αναθεωρήσεις. "Η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ με βάση τα στοιχεία που μας έδωσε η τότε κυβέρνηση", δήλωσε η εκπρόσωπος του Αλμούνια".

    [06] Καύσιμα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "δριμύ κατηγορώ προς όλες τις κυβερνήσεις, για το "όργιο" λαθρεμπορίας στον χώρο των καυσίμων απηύθυναν χθες πρατηριούχοι και βυτιοφορείς".

    [07] Ολυμπιακή

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "Pantheon Airways θα ονομαστεί η Ολυμπιακή, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών , που παρουσίασε χθες ο Μιχάλης Λιάπης στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Επιχειρησιακό σχέδιο που έχει "στηθεί" χωρίς επενδυτές, με την κυβέρνηση να τους ψάχνει...".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αναπόφευκτα οδυνηρές αναμένονται οι εξελίξεις για το μέλλον της Ολυμπιακής καθώς το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας προβλέπει δραματική μείωση του προσωπικού, συρρίκνωση του στόλου και των δρομολογίων, ενώ στη συνέχεια η "Ολυμπιακή Αεροπορία" και οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση".

    [08] "Casus Belli"

    H ESPRESSO γράφει ότι "τώρα έρχονται τα δύσκολα για την υπουργό Εξωτερικών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ύστερα από την αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ" περί διατήρησης του δόγματος, σύμφωνα με το οποίο είναι αιτία πολέμου για την Τουρκία η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και όχι μόνο".

    H METRO αναφέρει ότι " σε νέα ...επίδειξη αδιαλλαξίας προχώρησε χθες η Τουρκία με το δόγμα εθνικής ασφαλείας που ενέκρινε. Σύμφωνα με αυτό, το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο αποτελεί "αιτία πολέμου".

    [09] Δημοσκόπηση - ΓΣΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι πολίτες για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τους εργοδότες. Τάσσονται υπέρ των κατωτάτων αποδοχών και κατά των τραπεζών, που δεν επιθυμούν κλαδικές συμβάσεις. Συντριπτικά ποσοστά των ψηφοφόρων της ΝΔ "γυρίζουν την πλάτη" στην κυβέρνηση. Αύριο η κρίσιμη συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τις αυξήσεις. Για "Γαλλάκια και παπαγαλάκια" κάνει λόγο ο Πολυζωγόπουλος".

    H CITY PRESS γράφει: "η συνδικαλιστική ηγεσία υποστηρίζει ότι η κοινή γνώμη απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική. Γκάλοπ της Metron Analysis: 60%-65% λέει "όχι" στην εισοδηματική και στην ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Σχεδόν καθολική η απόρριψη των προτάσεων του ΣΕΒ από την ελληνική κοινή γνώμη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "διάχυτη σε ολόκληρη την κοινωνία είναι η δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική αλλά και η οργή για τη συμπεριφορά του ΣΕΒ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Μέτρον Ανάλυσις", για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, 7 στους 10 πολίτες (και ένας στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ) δηλώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική ευνοεί τους εργοδότες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση εργοδοτών και συνδικαλιστών, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ εμφανίζει ιδιαίτερα επικριτική , την κοινή γνώμη για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας, αλλά και το ασφαλιστικό".

    [10] Ψευτο-αντιπαράθεση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "ο κουρνιαχτός της δικομματικής πόλωσης και των "υψηλών τόνων", που σηκώθηκε σκόπιμα τα τελευταία 24ωρα στην πολιτική σκηνή, δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα και να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, καθώς εξελίσσεται με αμείωτη ένταση η ολομέτωπη "νέα" επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που υποστηρίζεται από το "μέτωπο" κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ".

    [11] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.588 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων στο Δημόσιο. Εν τω μεταξύ, τα υπουργεία ζητούν την κάλυψη 31.439 θέσεων για το 2006".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ανάσα" θα δοθεί στις νοσοκομειακές μονάδες που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ το Αττικό νοσοκομείο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 450 κρεβάτια κενά, θα είναι το πρώτο που θα ενισχυθεί με νοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο την πλήρη λειτουργία του. Δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το 2007, παράλληλα με άλλες σημαντικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας τις οποίες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σε 5.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού προχωρεί το υπ. Υγείας, ενώ παράλληλα ο Αν. Παπαληγούρας ανακοίνωσε τη σύσταση δικαστικής αστυνομίας με στελέχωση σε πρώτη φάση από 610 άτομα".

    [12] Σκοπιανοί

    Η Press Time αναφέρει ότι "η ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπιανών δεν έχει όρια. Σε ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει Σκοπιανοί του Καναδά αποκαλούν "Μακεδονικές πόλεις" τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Κατερίνη, τις Σέρρες, το Νευροκόπι, την Έδεσσα και τη Φλώρινα! Μάλιστα χαρακτηρίζουν τη Βόρεια Ελλάδα "Μακεδονία του Αιγαίου" που καταλήφθηκε το 1913 από τους Έλληνες".

    [13] Κυβέρνηση

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "διάλειμμα... φιλεργατικής ρητορείας κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υπογραφή της ΓΣΕΕ για εργασιακή ειρήνη και να συνεχίσει ακάθεκτη την απορρύθμιση των κοινωνικών κεκτημένων".

    [14] ΠΑΣΟΚ-Γ. Παπανδρέου

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "με άλλα λόγια: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καλεί τώρα τους Έλληνες νέους να μιμηθούν τους Γάλλους που "επαναστατούν με αιτία" όταν η αιτία της εξεγέρσεώς τους είναι μέτρα ανάλογα με εκείνα που είχε προτείνει προεκλογικώς ο ίδιος! Έχει και η δημαγωγία τα όριά της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε κατάσταση πανικού το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα διαπιστώνοντας πως η όλη προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να πλήξει την κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας γυρίζει μπούμερανγκ μετά την αποκάλυψη πως ο ίδιος προεκλογικά είχε καταθέσει προτάσεις ανάλογες με αυτές που έχουν προκαλέσει τις αναταραχές στη Γαλλία".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση εκδηλώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα μέτωπα. Στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την ανασφάλιστη εργασία των νέων και την προτροπή του προς τους νέους να γίνουν "επαναστάτες με αιτία" επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος εγκαλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για "πολιτική όξυνσης".

    [15] Αμυντικές προμήθειες

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "πρόσκληση σε σύσκεψη προς... ενημέρωσή τους για κρίσιμα θέματα που αφορούν τις αμυντικές προμήθειες απευθύνει σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ο Γ. Πατεράκης, γνωστός από παλαιότερες υποθέσεις και επιστήθιος φίλος του Θ. Ρουσόπουλου".

    [16] ΕΛΑΣ

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "ανήμπορη εμφανίζεται η ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της επιδημίας ληστειών και διαρρήξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά θύματα μικροκλοπών δεν σπεύδουν πλέον για καταγγελίες στα Αστυνομικά Τμήματα, αφού τα ποσοστά εξιχνίασης -ειδικά στην περιοχή της Αττικής- παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 March 2006 - 21:35:20 UTC